- Konu Sahibi esmaaa0202
Gece regl olmuş olabilirim bu ayda olmamış olabilir ama hiiiiiiççç moralimi bozmuyorum
:84::84::84::84::84::84::84::84::84:
:84::84::84::84::84::84::84::84::84:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selam iyiki yazdınız benimde umudum bitiyordu aslında klomene başladık geçen ay etki etmedi inş. bizimde meleğimiz gelir.Selam kızlar.. Ben de yıllaaaaardır polikistikover sendromu yüzünden çekmediği çile kalmamış biriyim. 3 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri de bebek sahibi olabilmek için türlü türlü tedavi gördüm, zaman zaman bunalımlara girdim, ağladım, isyan ettim, umudumu yitirdim, hatta bir keresinde "düşük yapmaya bile razıyım, yeter ki hamile kalabildiğimi göreyim" diye bir laf bile çıktı ağzımdan!.. umutlarımın yine tükendiği bir dönemde, yaptığımız iğne tedavisinde hamile kaldım... Bunu paylaşıyorum çünkü ben de hamile kalamadığım o dönemde benimle aynı hastalığı olup da hamile kalan kişilerin hikayelerini okuduğumda teselli buluyordum, içimde umutlar yeniden yeşeriyordu. Bu hastalık hamile kalmamıza engel deil kızlar, sadece sağlıklı kadınlara göre çok daha fazla emek sarfetmemiz gerekiyor. Bir de psikoloji ve kafanın rahat olmasının etkisi en büyük. Bunu başarmaya çalışın yeter. Umarım isteyen herkesin dualarını kabul eder Allah...
selam kızlar.. Ben de yıllaaaaardır polikistikover sendromu yüzünden çekmediği çile kalmamış biriyim. 3 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri de bebek sahibi olabilmek için türlü türlü tedavi gördüm, zaman zaman bunalımlara girdim, ağladım, isyan ettim, umudumu yitirdim, hatta bir keresinde "düşük yapmaya bile razıyım, yeter ki hamile kalabildiğimi göreyim" diye bir laf bile çıktı ağzımdan!.. Umutlarımın yine tükendiği bir dönemde, yaptığımız iğne tedavisinde hamile kaldım... Bunu paylaşıyorum çünkü ben de hamile kalamadığım o dönemde benimle aynı hastalığı olup da hamile kalan kişilerin hikayelerini okuduğumda teselli buluyordum, içimde umutlar yeniden yeşeriyordu. Bu hastalık hamile kalmamıza engel deil kızlar, sadece sağlıklı kadınlara göre çok daha fazla emek sarfetmemiz gerekiyor. Bir de psikoloji ve kafanın rahat olmasının etkisi en büyük. Bunu başarmaya çalışın yeter. Umarım isteyen herkesin dualarını kabul eder allah...
merhaba şu an anlattıkların tıp kı kendim bende 3 yıldır evliyim ve pkoluyum ablamda öyleydi aşılamayla üçüz bebeleri oldu nasip kısmet darısı bana ve sizlere kızlar beklemek çok zor artık sabır ALLAH'IMSelam kızlar.. Ben de yıllaaaaardır polikistikover sendromu yüzünden çekmediği çile kalmamış biriyim. 3 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri de bebek sahibi olabilmek için türlü türlü tedavi gördüm, zaman zaman bunalımlara girdim, ağladım, isyan ettim, umudumu yitirdim, hatta bir keresinde "düşük yapmaya bile razıyım, yeter ki hamile kalabildiğimi göreyim" diye bir laf bile çıktı ağzımdan!.. umutlarımın yine tükendiği bir dönemde, yaptığımız iğne tedavisinde hamile kaldım... Bunu paylaşıyorum çünkü ben de hamile kalamadığım o dönemde benimle aynı hastalığı olup da hamile kalan kişilerin hikayelerini okuduğumda teselli buluyordum, içimde umutlar yeniden yeşeriyordu. Bu hastalık hamile kalmamıza engel deil kızlar, sadece sağlıklı kadınlara göre çok daha fazla emek sarfetmemiz gerekiyor. Bir de psikoloji ve kafanın rahat olmasının etkisi en büyük. Bunu başarmaya çalışın yeter. Umarım isteyen herkesin dualarını kabul eder Allah...
ablalarım ya ben 17 yaşındayımda doktor bana polikistik over var dedi diane35 diye bi ilaç verdi 6 ay kullanıyorum ilacı 6 ay kullanmıyorum.ama geçmedi hala kistler ilerde çok büyük bi problemmi olur.bu arada yeni üyeyim polikistikover başlığını okuyunca direk atladım ama yanlış yerde sormadım umarım
selam bende pko var kilolardan dolayı olmuş 1 düşük yaptım 9 aydır bebeğimiz olmuyor inş. biran önce olur bu ay 2.klomen ve çatlatma iğnemi oldum inş. olur rabbim yüzümüze baksın...canım kistler gitmez zaten sen düzenli olarak doktor kontrollerine git ilaçlarını kullan inşallah ilerde büyük bir sorun çıkmaz her polikistik overli aynı olmuyo kimileri pek bir sorun yaşamıyo kimileri ise yıllarca tedaviden sonra çocuk sahibi oluyo umarım sen o sorun yaşamayan şanslılardan olursun tatlım
çocuk özleminin nasıl bir şey olduğunu ben de en az sizler kadar iyi biliyorum ve bir pkolu olmanın ne berbat bişey olduğunu... adet düzensizlikleri fazla kilolar ve en önemlisi kısırlık...
kimine göre şanslı pkolulardanım kimine göre şanssız ama tam bir yıllık bir tedavi süreci geçirdim...
çocuk için ilk doktora gittiğimde doktor bana pkolu olduğumu söyledi ama kısa sürede hamilelik gerçekleşir dedi ben de iyi bişeyim yokmuş basit bir tedaviyle hamile kalabilirim dedim hatta ilk ay hamile kalacağımdan emindim (nerden geliyosa artık bu özgüven)
ama gel gör ki işin aslı öyle değilmiş...
ilk ay adetin beşinci günü günde 2 serophene ilaçla başladık o ay hüsran hiç yumurta ygelişmemiş
ikinci ay günde 3 serophene ile devam ettik kontrole gittim yine gelişme yok stres başladı tabi..
diğer ay günde dörde çıkardık yok yok yok yine gelişen yumurta yok
öbür ay günde 5 ilaçla devam ediyoruz benim moral yerlerde tabi ki yine gelişme yok
doktora bir sinir oluyorumki sormayın niye en yüksek dozda ilaç vermiyo diyorum meğerse bir de yumurtaların aşırı tepki verme riski varmış
benim çatlatma iğnem elimde kaldı hiç kullanamadım doktor diyoki sabret onu da kullanacağımız zaman gelecek benim gözyaşları sel olmuş eşime diyorumki gel ayrılalım seni çocuksuz bırakmaya hakkım yok sen de baba olmalısın ama benimle olmuyo eşim diyo ki sen ne saçmalıyosun
bana hep destek oluyo sağolsun derken doktor yumurta geliştiren iğnelere geçmeye karar verdi menogonla başladım ama inanmıyorum hala gelişme yok o olmadı gonal f e geçtik maddi yönden resmen resmen battık kontrole gittiğimde 1 tanecik yumurtam gelişmişti o da tam değil yani zorla 14 mm olmuş doktor heyecanlandı bu 2 gün sonra 17 mm olur dedi çatlatma iğneni yaptırırsın
ben hiç ihtimal vermiyorum ama eşimle gittik iğnemi yaptırdık diğer gün ilişki olacak annem dediki kzızm illa sütün buharına oturmayı ihmal etme iyi gelir
annemin hatrına ilişkiden önce sütün buharına da oturdum bi yarım saat kadar
günler geçti ve benim adet günüm geldi yüzüm sivilcelenmiş karnım ağrıyo göğüslerim ağrıyo ben diyorum ki kesin adet olucam
doktoru aradım randevu almak için dedimki benim adet günüm gelmiş yarın olurum heralde öbür güne randevu almak istiyorum(aklımca tedaviye devam edicem onun için randevu alıyorum)
doktor dediki yarın adet olmazsanız kanda beta hcg baktırın tamam dedim yarın oldu ben adet olmadım eşim zorla hasataneye götürdü kan vereceksin dedi ben inatla adet olmak üzereyüm diyorum 1 saat sonra sonuç çıkacaktı eşime dedimki beni eve bırak beni eve bıraktı heyecandan hastanede benim sonucu bekliyor ben de ona acıyorum yazık heveslendi ama olmayacak diyorum o sırada tlf çaldı eşim arıyor kalbim küt küt atmaya başladı telefonu açtım eşimin sesi gayet sakin sonucun 4.67 çıkmış dedi ben de dedimki e biliyodum böyle olacağının boşuna baklaedin o kadar sonra eşim gülmeye başladı yok yok sonuç 70 çıkmış hamileymişsin aşkım dedi inanamadım ağlamaya başladım
eşim eve geldi birbirimize sarıldık inanamıyoduk hemen aileleri aradık haber verdik onlar da çok mutlu oldular
şu an oğlum 3 aylık olduNazar
darısı tüm isteyenlerin başına
asla umudunuzu kaybetmeyin
Cnm hikayeni okudum ben de umutlandım valla Allah bebişine sağlıklı uzun ömürler verir inş..Sütün buharı derken marketteki sütler olurmu yoksa doğalmı olması lazım cnm
tiincim fatmacım hamilelikleriniz nasıl gidiyor kızlar umarım bir sorun yoktur... diğer kızlardan da bir haber yok hadi bi hamiş haberi verin de şenlenelim yaaa
tiincim fatmacım hamilelikleriniz nasıl gidiyor kızlar umarım bir sorun yoktur... diğer kızlardan da bir haber yok hadi bi hamiş haberi verin de şenlenelim yaaa
yok esmacım ben bu ayda veremeyeceğim sanırsam. bugün 18. günüm 3 tane 19 mm yumurtam var ama sayamayacağım kadar da 13- 14 mm yumurtam gelişmiş. o yüzden çatlatma iğnesi yapamıyorum yine. bu ayda şansa kaldı. kendiliğinden çatlarsa çatlayacaklar bunun ihtimali de ne hiçbilmiyorum. zaten bu ay da olmazsa pes ediyorum artık. sıkıldım dr koridorlarında beklemekten, hergün iğne olmaktan, büyüdü mü büyümedi mi aman hepsi mi büyüdü çatlayacak mı die düşünmekten... artık uzaklaşıcam bu fikirden. olursa olur olmazsa yapıcak bişi yok. kendimi biraz işime vericem. zaten bu yıl hızlı bir tempo beni bekliyor. kendinize iyi bakın((
esmacim ii cok sukur hamilelik.bebekler pitir pitir oynuyolar artik cok daha net hissediorum onlari.sarkilar soluyorum onlara.son 3 aya girdik allahin izniyle.heyecanlarim basladi hayaller kuruyorum. geceleri pek uyuyamiirum.bende onlarin hareketleriyle senleniorum :) onceden sklrdim yalniz simdi onlar hareket ettikce yalniz olmadigimi daha ii anliorum ve seviniyorum onlar dogunca cok daha mutlu olcam ins rabbim nasip etsin.dua et dua ette hayirlisiyla kavusalim.
selam bende pko var kilolardan dolayı olmuş 1 düşük yaptım 9 aydır bebeğimiz olmuyor inş. biran önce olur bu ay 2.klomen ve çatlatma iğnemi oldum inş. olur rabbim yüzümüze baksın...