- Konu Sahibi esmaaa0202
-
slm annelerin güzeli........sen moralini iyi tut, en cok merak ettigim esin nasil tepki verdi??? bende internete giremiyorum annemler bende, istanbulda askerde yegenim hastalandi, simdi Gatada yatiyor ona cok üzülüyorum durumuna göre belki bende haftaya istanbula gidicem. senin icin cok mutluyum kendine iyi bak, öpt
Allahım sağlıklı sıhali kavuştursun inşallah. burda hamile olanları dydukça daha çok heves ve inanç geliyo rabbim bizlerede nasib etsin
ne güzelki bu mutlululuğu yaşıyorsun Allah nazarlardan korusun sağlıkla uzun ömürlü kucağına al inşallah bebeğini bende polikistik over hastasıyım darısı bizlere
esma nrelerdesin cnm ya.benm kabızlık şimdi yerini ishale bıraktı.karnımda ağrıyo.dün sağlık ocağına gittim kasıklarda ki ağrıdan bahsettim doktora oda idrar tahlili yaptı.enfeksiyon başlangıcı var dedi ilaç verdi sende d olmuşmuydu.
arkadaşlar iyi akşamlar ben yeni üye oldum konunun başındaki hikayeyi herkez gibi bende gözlerim dolarak okudum.bendede adet düzensizliği var geçen hafta doktora gittim ultrasonla bakıp durumu fark etti ultrason resmime bakıyorum sol yumurtalığımda 8-9 tane benek var çok sinir oluyorum onlaraadetimin ikinci günü hormon testi yapılacak daha yolun çok başındayım.beni biraz aydınlatırmısınız
öncelikle hoşgeldin canım
ultrasondaki o benekler senin gelişmemiş yumurta hücrelerin ve polikistik overli olduğunun belgesi gibi bişey... benim de her iki yumurtalıkta da var tesbih taneleri gibi dizilmişler meretler...
ama sen de görüyorsun ki sabır ve moralle herşey yoluna giriyor yolun başındayım demişsin doğru... tüm tahlillerini yaptır büyük ihtimalle sen de klomen ya da onun gibi bi ialçla tedavine başlayacaksın Allah yardımcın olsun canım tedavi sürecinin gelişmelerini burda bizimle paylaşabilirsin sormak istediğin şeyleri sorabilirsin[/
çok canım sııkkın doktor bu durum gebeliğine çok engel bi durum değil dedi.gerçi doktora gitmeden önce hissediyordum ters bişeyler olacağını
cnm merhaba.ben klomenle başladım tedaviye 4 ay kullandım.ilk ikisnde hiç takip yapılmadı sonrakilerdede hiç yumurta olmadı malesef çok üzülüyordum.doktor dediki iğnede mutlaka olur yumurtan dedi sonra gonal f iğne aldım 75 dozluk 8 gün iğne yaptım kendime.ve ertesi gün gittiğimde yumurta 14 mm dedi doktor yani henüz yeterli büyüklükte değil dedi.gelecek aya kalır tedavi dedi ama gelecek ay dozunu artırırz mutlaka hamile kalırsın diede moral verdi.çatlatma iğneside almıştım onu vurmaya gerek yok dedi.belki bu ayda kalabilirsin dedi.ama çok düşük bir ihtimallle.neyse ben beklentiiz olarak gelecek aya moral depolayım hem dedim hem psikilojim düzzlir diyerekten meryem suresini artı başka başka duaları hiç ara vermeden okumaya başladım.gece gündüz dua ettim ama ben bu ay olacağını hiç düşünmüyordum allah nasip edecekya işte allah ol deyince oluyor doktor ilaç bahane.ilacınızıda alın dokrorunuzuda dinleyin ama dua yı hiç bırakmayın kızlar.işte böyle allah size hepinize nasip etcek inş
çok canım sııkkın doktor bu durum gebeliğine çok engel bi durum değil dedi.gerçi doktora gitmeden önce hissediyordum ters bişeyler olacağını
canım çookk teşekkür ederim paylaşımları okudukça kendimi iyi hissetmeye başladım bir an önce regl olayım da testlerim yapılsın diye bekliyorum şuan.ne sıkılıyosun canım yaa baksana burda hemen hemen hepimiz pkoluyuz dört kadından birinde görülüyor bu durum sadece tedavine odaklan ve olumlu düşün çünkü insan olumsuz düşündükçe daha kötüye gidiyor sanki herşey...
eminimki sen de burdaki arkadaşlarımın hepsi de bi gün bebeğine kavuşacak
çocuk özleminin nasıl bir şey olduğunu ben de en az sizler kadar iyi biliyorum ve bir pkolu olmanın ne berbat bişey olduğunu... adet düzensizlikleri fazla kilolar ve en önemlisi kısırlık...
kimine göre şanslı pkolulardanım kimine göre şanssız ama tam bir yıllık bir tedavi süreci geçirdim...
çocuk için ilk doktora gittiğimde doktor bana pkolu olduğumu söyledi ama kısa sürede hamilelik gerçekleşir dedi ben de iyi bişeyim yokmuş basit bir tedaviyle hamile kalabilirim dedim hatta ilk ay hamile kalacağımdan emindim (nerden geliyosa artık bu özgüven)
ama gel gör ki işin aslı öyle değilmiş...
ilk ay adetin beşinci günü günde 2 serophene ilaçla başladık o ay hüsran hiç yumurta ygelişmemiş
ikinci ay günde 3 serophene ile devam ettik kontrole gittim yine gelişme yok stres başladı tabi..
diğer ay günde dörde çıkardık yok yok yok yine gelişen yumurta yok
öbür ay günde 5 ilaçla devam ediyoruz benim moral yerlerde tabi ki yine gelişme yok
doktora bir sinir oluyorumki sormayın niye en yüksek dozda ilaç vermiyo diyorum meğerse bir de yumurtaların aşırı tepki verme riski varmış
benim çatlatma iğnem elimde kaldı hiç kullanamadım doktor diyoki sabret onu da kullanacağımız zaman gelecek benim gözyaşları sel olmuş eşime diyorumki gel ayrılalım seni çocuksuz bırakmaya hakkım yok sen de baba olmalısın ama benimle olmuyo eşim diyo ki sen ne saçmalıyosun
bana hep destek oluyo sağolsun derken doktor yumurta geliştiren iğnelere geçmeye karar verdi menogonla başladım ama inanmıyorum hala gelişme yok o olmadı gonal f e geçtik maddi yönden resmen resmen battık kontrole gittiğimde 1 tanecik yumurtam gelişmişti o da tam değil yani zorla 14 mm olmuş doktor heyecanlandı bu 2 gün sonra 17 mm olur dedi çatlatma iğneni yaptırırsın
ben hiç ihtimal vermiyorum ama eşimle gittik iğnemi yaptırdık diğer gün ilişki olacak annem dediki kzızm illa sütün buharına oturmayı ihmal etme iyi gelir
annemin hatrına ilişkiden önce sütün buharına da oturdum bi yarım saat kadar
günler geçti ve benim adet günüm geldi yüzüm sivilcelenmiş karnım ağrıyo göğüslerim ağrıyo ben diyorum ki kesin adet olucam
doktoru aradım randevu almak için dedimki benim adet günüm gelmiş yarın olurum heralde öbür güne randevu almak istiyorum(aklımca tedaviye devam edicem onun için randevu alıyorum)
doktor dediki yarın adet olmazsanız kanda beta hcg baktırın tamam dedim yarın oldu ben adet olmadım eşim zorla hasataneye götürdü kan vereceksin dedi ben inatla adet olmak üzereyüm diyorum 1 saat sonra sonuç çıkacaktı eşime dedimki beni eve bırak beni eve bıraktı heyecandan hastanede benim sonucu bekliyor ben de ona acıyorum yazık heveslendi ama olmayacak diyorum o sırada tlf çaldı eşim arıyor kalbim küt küt atmaya başladı telefonu açtım eşimin sesi gayet sakin sonucun 4.67 çıkmış dedi ben de dedimki e biliyodum böyle olacağının boşuna baklaedin o kadar sonra eşim gülmeye başladı yok yok sonuç 70 çıkmış hamileymişsin aşkım dedi inanamadım ağlamaya başladım
eşim eve geldi birbirimize sarıldık inanamıyoduk hemen aileleri aradık haber verdik onlar da çok mutlu oldular
şu an oğlum 3 aylık olduNazar
darısı tüm isteyenlerin başına
asla umudunuzu kaybetmeyin
:81:
Tatlım helal olsun...
Benimde inatçı bir polikistiğe rağmen,azmimin sonunda 1,5 aylık bi kızım var.... Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
:81:
tatlım helal olsun...
benimde inatçı bir polikistiğe rağmen,azmimin sonunda 1,5 aylık bi kızım var.... Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
Öncelikle evladına sağlıklı sıhatli uzun ömür versin rabbim..ALLAH bağışlasın..
Gerçekten insan tedaviye başlarken umutsuzluğa kapıldıgı anlar oluyor hiç olmayacak diyor ama Rabbim sonunda bi mucize yaratıyor ve mutlu son..
Rabbim herkesi mucizelerle karşılaştırsın ve evlat sevgisini, annelik duygusunuda yaşamayı bize nasip etsin inşallah..
Bende pkoluyum.. Başarısız bir aşılama geçirdim. İlk tüp bebek denememi yaptım ama sanırım oda olmadı..
12. gün kan değerim 16,08.. 15.gün kan değerim 33,45 çıktı doktorum ilaçları kesti gebelik varsa ilaçları kestim diye gebelik sonlanmaz dedi. Bekliyorum şuan haftaya cumaya kadar adet olmazsam tekrar kan testi yapacakmışız .. Rabbim bu yolda olan herkesin yardımcısı olsun. Kimsenin kucağını boş bırakmasın. İsteyen herkese ve banada hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin...
Benim merak ettiğim şey şu bu pko nun kesin tedavisi yokmu yada ameliyatla alınmıyormu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?