• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

esma ya ben adet olmadım.adet olmaya dair hiç bir belirti yok.gecikecek mi acaba.kist falan olmuş olabilirmi ya.insanı çileden çıkarıyo varya adet gelmeyince.hamilelikten hiç şüphelenmiorum çünkü hamileliğe dair de hiç bir beirti yok büyük ihtimal senin ki gibi geçikcek.

esma ya ben adet olmadım.adet olmaya dair hiç bir belirti yok.gecikecek mi acaba.kist falan olmuş olabilirmi ya.insanı çileden çıkarıyo varya adet gelmeyince.hamilelikten hiç şüphelenmiorum çünkü hamileliğe dair de hiç bir beirti yok büyük ihtimal senin ki gibi geçikcek.

canım benim telaş yapma dur bakim bekle azcık 1 hafta geçerse gebelik testi yap eğer negaatif çıkarsa doktora git bence...
benimki de tam 8 gün gecikmişti hatta her ihtimale karşı gebelik testi yapmıştım negatif çıktı bir gün sonra da adet olmuştum...
insan psikolojisi işte beklenti olunca dengeler alt üst oluyo...
hayırlısı olsun canım

valla canım aldık o diş lastiklerinden de benimki ağzına alınca midesini bulandırıyo ööö yapıyo:emir_bebek:
ama hiç buzdolabına koymadım bi de öyle deneyim bakim napacak..
o ilacı ben de duydum canım almayı düşünüyorum eşim ildışında şu an ben de bebekle çıkamıyorum gelince aldıracam inşallah..
offf offf şu çocuk büyütme işi tahminimden çoooook daha zormuş Allah sağlık sıhhat versin inşallah çocuklarımıza:9:

aminnn canim da cocugu hic disarda gezdirmiyormusun??? ben 2 haftalik bebekti bi basladim arabasina koyup kar yagarken bile gezdiriyordum, alisverisimi yapardim arabanin altini doldururdum. bura almanlar bebek ken alistiriyor soguga.

aminnn canim da cocugu hic disarda gezdirmiyormusun??? ben 2 haftalik bebekti bi basladim arabasina koyup kar yagarken bile gezdiriyordum, alisverisimi yapardim arabanin altini doldururdum. bura almanlar bebek ken alistiriyor soguga.

arabada durmuyoki velet çığlığı basıyo kucak istiyo...:emir_bebek:
işin yoksa bir elinle arabayı sür bir elinle bebeği kucakla...:27:
cesaret edemiyorum valla soğuk umrumda değil yoksa:68:

slm kızlar bende bir kaç gün önce pikolu olduğumu öğrendim 1.5 yıllık evliyim bebek olmayınca doktora gittik ve piko olduğu söylendi hormon testi yapılcak reglimi bekliyorum şimdilik ve piko hakkında bilgilenmeye çalışıyorum.yalnız şöyle bi durum var bende regl gecikmesi yada olamama gibi bi sorun olmadı hiç gayet düzenli aşırı tüylenmeden bahsediliyo oda yok yani göğüs ucumda iki tane göbeğimde 3 tane :) okadar birde bişey sormak istiyorum hormon testinden sonra rahim filmide istediler ben pikoluysam rahim filmi çektirmeme gerek varmıki ya çok korkuyorum çünkü.tecrübeli arkadaşlarım yardım edin bana

slm kızlar bende bir kaç gün önce pikolu olduğumu öğrendim 1.5 yıllık evliyim bebek olmayınca doktora gittik ve piko olduğu söylendi hormon testi yapılcak reglimi bekliyorum şimdilik ve piko hakkında bilgilenmeye çalışıyorum.yalnız şöyle bi durum var bende regl gecikmesi yada olamama gibi bi sorun olmadı hiç gayet düzenli aşırı tüylenmeden bahsediliyo oda yok yani göğüs ucumda iki tane göbeğimde 3 tane :) okadar birde bişey sormak istiyorum hormon testinden sonra rahim filmide istediler ben pikoluysam rahim filmi çektirmeme gerek varmıki ya çok korkuyorum çünkü.tecrübeli arkadaşlarım yardım edin bana

canım öncelikle geçmiş olsun pkoluların bir kısmında senin gibi hiçbir belirti yaşamayan kişiler de var yani adeti düzenli kilo ve tüy problemi olmayan... bende de tüy sorunu yok mesela kimileri belirtilerin hepsini yaşarken kimileri hiçbirini yaşamıyo...
hormon testi ve muayeneden sonra kesinleşir ama öyle bi durum varsa da telaş yapma sonuçta tedaviyle çocuk sahibi olunabiliyor...
rahim filmi istemelerinin nedeni pko ile alakalı değil canım mesela benden öyle bişey istenmedi büyük ihtimalle tüplerde bi sorun olup olmadığını öğrenmek için yapılacaktır ben yaptırmadım ama yaptıran arkadaşlar çok da büyütülecek bir şey olmadığını söylüyorlar ...
Allah şifanı versin yardımcın olsun canım:1:

esma, hikayeni zevkle okudum...umut dolu çok da güzel yazmışsın.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..
Bana da dr um pko demedi henüz.ama diycek galiba çünkü adetimin 2. günü fsh:3,6 lh:3,9..galiba fsh ın lh dan 2 kat büyük olması gerekiyormuş normalde....kistlerim de varmış...çok korkuyorum hamile kalamamaktan..ve kalamadıkça umudumu yitirmekten...mücadele etmeye dermanım yok sanki....

kızlar nerdesiniz:21:
yine kayboldu herkes:86:

slm esmacim nasisin ben iyiyim ´diyeyim iyi olayim:59: cumartesi adet oldum halbuki bütün belirtileri yasadim yine , gögüslerim cok aciyordu sismisti, kasik agrilari yani anliycan psikolosik::59: bugun doktoru aradim igne icin gicik oldum:20: niyemi daha 1 kere denedik igneyi 1 ay ara verelim size igne veremem dedi, anliycan bu ay tedavi falan yok... bende ev doktoruma ugradim igne icin oda bu igneler cok pahali yazamam demezmi:63: sigortadan korkuyorlar gicik doktorlar:63::63:

esma, hikayeni zevkle okudum...umut dolu çok da güzel yazmışsın.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..
Bana da dr um pko demedi henüz.ama diycek galiba çünkü adetimin 2. günü fsh:3,6 lh:3,9..galiba fsh ın lh dan 2 kat büyük olması gerekiyormuş normalde....kistlerim de varmış...çok korkuyorum hamile kalamamaktan..ve kalamadıkça umudumu yitirmekten...mücadele etmeye dermanım yok sanki....

çoook teşekkür ederim canım Allah sana da nasip etsin ama dermanım yok falan deme lütfen asıl bütün enerjini toplayıp umutla tedaviye başlama zamanındır çünkü...
inşallah çok uğraşmadan güzel neticeyi alırsın:71:

slm esmacim nasisin ben iyiyim ´diyeyim iyi olayim:59: cumartesi adet oldum halbuki bütün belirtileri yasadim yine , gögüslerim cok aciyordu sismisti, kasik agrilari yani anliycan psikolosik::59: bugun doktoru aradim igne icin gicik oldum:20: niyemi daha 1 kere denedik igneyi 1 ay ara verelim size igne veremem dedi, anliycan bu ay tedavi falan yok... bende ev doktoruma ugradim igne icin oda bu igneler cok pahali yazamam demezmi:63: sigortadan korkuyorlar gicik doktorlar:63::63:

canım benim niye üzülüyorsun takma bu kadar bu ay olmadı o zaman önümüze bakıcaz dimi...
ama iğne konusuna şaşırdım yaw yani ara vermenin manası ne anlamadım... ama daha çok şaşırdığım şu doktorun çok pahalı yazamam demesi..:53: yani keyfi yazmıyoki arkadaş tedavin için gerekli bu ilaçlar... ne biçim bi doktormuş o öyle:20:

canım benim niye üzülüyorsun takma bu kadar bu ay olmadı o zaman önümüze bakıcaz dimi...
ama iğne konusuna şaşırdım yaw yani ara vermenin manası ne anlamadım... ama daha çok şaşırdığım şu doktorun çok pahalı yazamam demesi..:53: yani keyfi yazmıyoki arkadaş tedavin için gerekli bu ilaçlar... ne biçim bi doktormuş o öyle:20:

slm güzelim malesef burdaki doktorlar devletten cok korkuyorlar biz her ay sigortaya o kadar para ödüyoruz ama bosuna tabi. cocuk isteme kliniginden randevu alicam uzakta ama olsun benden esimin doktora gidip önce sperm kalitesini ölctürsün dedi, bakalim hayirlisi, biraz kilo vermem lazim her sey dar geliyor ilk defa bu kadar kilo aldim artik kocam basta olmak üzere ailem kiziyor bana:59: hani igne tedavisini 3 ay yapsaydi icim rahat olucakti belki bu ay tutardi. simdi kahvemi iciyorum oglum ana okulunda, esim iste:68::68::68: gel beraber icelim..

kızlar esmaaa hamileyim şimdi öğrendim inanamıyorum.dua edn allah tamamına erdirsin deyin.allah sizlerede nasip edecek inş size çok dua edeecm görüşürüz yine inş

esma arkadaşım ilk sayfada yazdıklarını okudum adına çok sevindim banada umut oldun bende 10 gün gonalf 450lik 225mm vurdu eşim ve 10.gün falandı 20mm 19mm 27mm ve daha bisürü yumurtam oluştu 4 gün önce cumartesi günü çatlatmayı vurdu doktorum ve 15 gün sonra tahlil dedi ve ilişki vs anlattı ama bu süre içinde adet olabilirsin öyle olursa hemen gel dedi ..ve 4. günümdeyim kaldı 11 günüm ama sormak istediğim aşırı kasık ağrıları yaşadım geçti daha iyiyim fakat aşırı gaz sorunum var adet öncesi gibi tıpkı göğüslerim desen dokunamıyorum inşallah adet olmam 20sinde sonucu alırım pozitifle inş :)
sana ve bebeğinede sağlık diliyorum canım...

kızlar esmaaa hamileyim şimdi öğrendim inanamıyorum.dua edn allah tamamına erdirsin deyin.allah sizlerede nasip edecek inş size çok dua edeecm görüşürüz yine inş

inanmiyorummmmmmm süper coooook sevindim yaaa:66::66::66::66: Allah tamamini erdirsin canim anlat nasil ögrendin, heyacanini paylas bizimle:49::49:

slm güzelim malesef burdaki doktorlar devletten cok korkuyorlar biz her ay sigortaya o kadar para ödüyoruz ama bosuna tabi. cocuk isteme kliniginden randevu alicam uzakta ama olsun benden esimin doktora gidip önce sperm kalitesini ölctürsün dedi, bakalim hayirlisi, biraz kilo vermem lazim her sey dar geliyor ilk defa bu kadar kilo aldim artik kocam basta olmak üzere ailem kiziyor bana:59: hani igne tedavisini 3 ay yapsaydi icim rahat olucakti belki bu ay tutardi. simdi kahvemi iciyorum oglum ana okulunda, esim iste:68::68::68: gel beraber icelim..

eşinin sperm kalitesi normal olmasaydı ilk çocuğunuz da olmazdı bence ama yine de yaptırmakta fayda var... biz ilk doktora gittiğimizde doktor benim tahlillerimden çok eşimin spermiogram analizini önemsemişti. normal çıkınca benim tedavime başlamıştık...
ahh ahh şu kilolar zaten hamile kaldığımda kilom vardı doğumdan sonra da iyice kilo aldım ve kıyafetlerimin hiçbiri olmuyo çok sinir oluyorum bir an önce zayıflamam lazım da nasıl... emziren annelerin diyet yapması da sorun... zaten fazla sütüm yok off off:25:
kahve konusuna gelince valla süper olurdu canım yaa:1:

merhaba esmaaa eski sayfalara baktimda tiin ilk ay igne vurdugu ay di dimeee hani hic gelismemis falan diyordu yumurtam.

Son düzenleme:

:52::52::52::52:
inanmıyoruuuuuuummmmm ay çokk sevindim canım benim..
:64::64::64::64:
Allah tamamına erdirir inşallah canım önünde çok tatlı bir yol var sağlıkla bebişini kucağına al inşallah:71:

esma arkadaşım ilk sayfada yazdıklarını okudum adına çok sevindim banada umut oldun bende 10 gün gonalf 450lik 225mm vurdu eşim ve 10.gün falandı 20mm 19mm 27mm ve daha bisürü yumurtam oluştu 4 gün önce cumartesi günü çatlatmayı vurdu doktorum ve 15 gün sonra tahlil dedi ve ilişki vs anlattı ama bu süre içinde adet olabilirsin öyle olursa hemen gel dedi ..ve 4. günümdeyim kaldı 11 günüm ama sormak istediğim aşırı kasık ağrıları yaşadım geçti daha iyiyim fakat aşırı gaz sorunum var adet öncesi gibi tıpkı göğüslerim desen dokunamıyorum inşallah adet olmam 20sinde sonucu alırım pozitifle inş :)
sana ve bebeğinede sağlık diliyorum canım...

canım yaa durumu benim gibi olan arkadaşlarıma umut olunca çok mutlu oluyorumm
belirtilere gelince her insanda farklı belirtiler oluyo ama kasık ağrısı ve göğüs ağrısı bende de olmuştu inşallah senin de güzel haberlerini alırız:1:

:49:tiiiinnn gel canım buraya yaaa nerdesin anlat nasıl oldu adetin kaç gün geçiyodu neler hissediyosun ayyy çok heyecanlı yaaa şimdi senin ayakların yerden kesilmiştir mutluluktan:49::49:

Back