• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overlar nasıl hamile kaldınız? Tedavi görmeden hamile kalanlar oldu mu?

Çok sevindim sizin adınıza allah herkese boyle tedavisiz hamile kalabilmeyo nasip etsin. Banada doktorum tedavi olmam
gerektigini soyledi ama ben daha 5 aylik evli oldugum icin biraz normal yollarla deneyip olmazsa o sekilde tedavi gorucem demekki imkansiz degil :)
Tabii ki imkansız değil. Rabbimin izniyle içini ferah tut. Daha cicim ayları 5 ay da umutsuzluğa kapılmak olmaz. Biz senemiz dolmasına 1 ay kala öğrendik neredeyse.

Bendede peko var 1 bucuk sene ince bir dusgm oldu banada doktor tedavisiz olmaz demisti ama oldu 10 kilo vermistm ozaman oldu oda dustu bes kilosunu geri aldim cok zor kilo vermek bide bizm icn imi kati zor zaten peko basli basina kilo aldiriyor neyse sadede gelim cok uzgunum morelim cok bozuk yumurtlama testi kullaniyorum yumurtlama oldu 19 gundur adet olamadim normalde 14 gun olurdum doktira gittim kanda gevelik yok rahim duvarunda baya kalinlasma var 11 mm sokturucu verdi esim kullandirtmadi belki vardir adamcagig bi umut bekliyor 4 sene olucak evleneli en basindan beri istiyoruz Allah biliyorya comyoruldm cok zor bunlar hepsi aynada kendime bakiyorum niye kilo aliyorum ne yapsamda kilo veremiyorum hamile kalamiyorum her ay adet olan ben adet olamiyorum diye uzuluyorum seviniyordm kendilinden oluyorum diye oda bitti artikcok uzgunum morelim cok bozuk esimede cok yansitiyorum adamla kavga ediyorum banada bi akil verin lutfen

Ayy canım moralini bozma hepimiz ayni durumdayiz bende 2 bebeğimi kaybettim ama pes etmiyorum iki gebeligimde femara sayesinde oldu .femarayi kullandın mi hic ve benim yaşım daha 22 3 senelik evliyim ve aşırı derecede pko var ona rağmen hamile kaldım pes etme bence.

Bende 20 yasindayim 4 sene olucak cok istiyorum esimde istiyor ben olmamasina uzulmuyorumki allahtandir ugrasinca cok kotu oluyor benim yapnadim sey kalmadi bu ay ebeye gidip kasik cektirdim belimde bu sicaklarda bir hafta bezle gezdim evden cikamadim dahada yanlarimda morluklar duruyor yaki yapistirdim sirtina meryem otu kullandim testete disli aslan pencesi ictim ovu testi kullandim namaza basladim hergun meryem suresi okudum dedimki belki allahim dinime daha cok baglanim diye verdi bu derdi buda benim sinavimdir o vesileyle namazada basladim kuran okuyordm bayadir boslamistim onada basladim cok yorucu bir ay gecti adette olamayinca maf oldm kandada gebelik yok o beni cok uzdu

Valla sagol okadar doldumki esime satasiyorum adamcagiz zaten uzuluyor bide beni cekiyor cok sulu gozumdur hemen aglarim obur sekil rahatlamiyor icim dedim ki bari beni anla anla benim durumumdakiler anlar onlara acim derdimi.dedigin ilacmi sadice 3 ay once klomen kullandim oda ise yaramadi

Meraba kızlar :KK54:Ben 5 aylık evliyim ve pko'luyum herkesin hamile kalma hikayesi farklıdır, doktor bana hamile kalmak istediğimde tedavi görmem gerektiğini söyledi. Siz tedavi gördünüzmü? Adetiniz düzensizken nasıl yumurtlama tarihini takip ettiniz lütfen bana ve benim gibi olanlara yol gösterin :KK200:

Sana umut olurum ben dedim hemen yazmak istedim.

13 yildir Pco luyum, adet sokturucu ya da dogum kontrol kullanmazsam asla adet olmam.

İki defa hamile kaldim.

İlk hamileligimde 2-3 gunluk tatile hazirliksiz gidince korunmadigimiz icin olmustu. Ustelik 4 aydir adet olmuyordum. 4 ayin sonunda hamile kaldim ama bebegimi 10. Haftada kaybettim

İkinci hamileligimde ise tek bir defa iliski oldu, adet olmam gereken tarihlerde olmustu hatta iliski de, sonra surpriz sekilde hoooop cift cizgi:)

Her ikisinde de tek bir ortak nokta var, hamilelik aklimin kosesinde bile olmadigi iliskilerdi... eger ben acaba hamile kalirmiyim diye dusunup birlikte olsaydim eminim hala yerimde sayardim

Sana umut olurum ben dedim hemen yazmak istedim.

13 yildir Pco luyum, adet sokturucu ya da dogum kontrol kullanmazsam asla adet olmam.

İki defa hamile kaldim.

İlk hamileligimde 2-3 gunluk tatile hazirliksiz gidince korunmadigimiz icin olmustu. Ustelik 4 aydir adet olmuyordum. 4 ayin sonunda hamile kaldim ama bebegimi 10. Haftada kaybettim

İkinci hamileligimde ise tek bir defa iliski oldu, adet olmam gereken tarihlerde olmustu hatta iliski de, sonra surpriz sekilde hoooop cift cizgi:)

Her ikisinde de tek bir ortak nokta var, hamilelik aklimin kosesinde bile olmadigi iliskilerdi... eger ben acaba hamile kalirmiyim diye dusunup birlikte olsaydim eminim hala yerimde sayardim
Haklisiniz kesinlikle ben asla stres yapmiyorum daha yeni evliyim sonucta benim stres yaptigim tek bi nokta var adet olmamam eger olsam hemen dogum kontrol hapina baslicam o benm hormonlarim duzene sokuyo cunku birakinca hamile kalma sansim yuksekmis ama malesef adeti beklemekten bi hal oldum. Sokturucude kullanmak istemiyorum umarim bian once olurum ve bende hic beklemedigim bi anda hamile kalirim sizin gibi :)

Sagolun cok tesekkur ederim cevap yazdiniz icin insan tek olmadini duynca rahatliyor .Cok haklisiniz bende hamile kaldimda diyet yapiyordum zayiflamaktan baska hic bisey dusnmuyordm okadar cok agrim vardiki sag taragima sancilar girip duruyordu zayifliyncami olduki diyip duruyordum meyersem hamileymism acilde ogrendim 3 haftalikmis adetimin gectinin bile farkina varamamism cuma gunu ogrendim pazartesi dusuk yaptim

Hayatcandann sagol yazima cevap verdin icin o saaate senin seyande icm azda olda rahatladi

Ben tüp bebekle hamile kaldim.adet olabilen bir pkoyum.aslında ev hanimi olsam stres altinda olmasam karı koca bitkisel tedavilere yönelsek dikkat etsek olabilirdi.prof muayeneden sonra diyordu sizin çocuğunuzun olmamasi diye bir sey yok.doktorlar tıbben engel olmayacağını bilir fakat nasibi bilemez.birde çörek otu yağını öneriririm her derde deva pkolulara iyi geldiğini düşünüyorum.özellikle adet olamayan pkolara.şeker hapi ile çörek otu yağı da kullandim.adetim seker hapiyla 28 güne inmişti çörek otu yağı ile 26 güne düşmüştü.hem kalıcı zayiflamama da faydası olmuştu.insallah rabbim tüm pkolu kardeşlerimize.nasip eder.

Ben tüp bebekle hamile kaldim.adet olabilen bir pkoyum.aslında ev hanimi olsam stres altinda olmasam karı koca bitkisel tedavilere yönelsek dikkat etsek olabilirdi.prof muayeneden sonra diyordu sizin çocuğunuzun olmamasi diye bir sey yok.doktorlar tıbben engel olmayacağını bilir fakat nasibi bilemez.birde çörek otu yağını öneriririm her derde deva pkolulara iyi geldiğini düşünüyorum.özellikle adet olamayan pkolara.şeker hapi ile çörek otu yağı da kullandim.adetim seker hapiyla 28 güne inmişti çörek otu yağı ile 26 güne düşmüştü.hem kalıcı zayiflamama da faydası olmuştu.insallah rabbim tüm pkolu kardeşlerimize.nasip eder.
Ne guzel yazmışsınız, aslında bizimde bitkisel tedavi yontemlerimiz var klomenden igneden tup bebekten once ama iste sabredemiyoruz hemen olsun istiyoruz buda bizim bi imtihanimiz aslinda ama cekemiyoruz bunu. Tum pkolulardan duydugum uc sey corekotu yagi, hayit suyu ve sogan kuru. Bu ucunu deneyip hamile kalamayan olmamis heralde daha. Adet olsam bu ucune direk baslicam ama iste dort gozle olmayi bekliyorum suan. Allah kucaginiza sag saglim almayi nasip etsin.

ay ben ben çok çektim ilk adetimi oldum sonra 1 yıl sonra oldum sonra da hep aksadı 3 ayda 6 ayda bi evlenince düzelir dediler evlendim yine düzelmedi evlenmeden önce 48 kiloydum boyum 1,68 idi evlendim 1 yıl içinde 70 kiloyu tartıda gördüm doktora gittiğimde kilo vermem gerektiğini ancak o şekilde hamile kalabileceğimi söyledi bana glugophage diye bi hap verdi insilün hapı ben o hapı kullandım yediğime içtiğime dikkat ettim ve en önemlisi yürüyüş yaptım hep yürüdüm tabi kaplumbağa gibi değil tempolu 60 kiloya düştüğümde doktorum klomen hap verdi 3 kutu kullandım 3 ay arkası arkasıya adet oldum doktor %40 tan fazla ümit vermedi hamile kalmak için en son 58 kiloya düştüm izne de çıkmıştım sabah ayrı akşam ayrı yürüdüm doktor yine klomen verdi yumurta oluşmuş mu diye tekrar doktora gittiğimde bu ay hiç ümit yok yumurta çok ufak muhtemelen gelişmez ve çatlamaz adetin yine gecikecek tarlusal al yine de her ihtimale karşı testte al dedi çünkü bu ilaç klomen vücuttan 35 günde atıldığını söyledi doktor ümit vermeyince biraz üzüldüm ama olsun dedim kısmet vardır bunda da bi hayır araya bayram girdi ben tabi yine adet olmadım bayramda da nasıl yiyorum ama zaten kurban bayramı :) bayram bitimi iş çıkışı gittim eczaneye tarlusal aldım testte aldım test pozitif çıktı ama böyle belli belirsiz hemen gittim kanda baktırdım 2 saat bi de bekledim sonucu o da pozitif çok şaşırdım çok mutlu oldum ve hala şaşkınım kalbi pıt pıt atan bişey var ve beni o kadar mutlu ediyor ki bu arada ben 4 yıllık evliyim 5. yılımıza girdiğimizde hamile olduğumu öğrendim ne yazdım be ama napayım tanıdıklarıma anlattım şimdi herkes bilsin bütün dünya öğrensin :D
bi de ben kilo verdim ama çevremdeki insanlar yüzünden çok zor verdim bana senin kilon normal deyip durdular sinsiler o yüzden süreç bu kadar uzadı

Arkadaslar bende de polikistik var yumurtlama bozuklugu yapiyor sukurler olsun yumurtluyorum gecte olsa yumurta olduktan sonrada adet gecikmesi yaparmi bu

Meraba kızlar :KK54:Ben 5 aylık evliyim ve pko'luyum herkesin hamile kalma hikayesi farklıdır, doktor bana hamile kalmak istediğimde tedavi görmem gerektiğini söyledi. Siz tedavi gördünüzmü? Adetiniz düzensizken nasıl yumurtlama tarihini takip ettiniz lütfen bana ve benim gibi olanlara yol gösterin :KK200:
merhabalar bnde pcoluyum hemde ileri derece 2007 hormonlarimin bozuk oldugunu ogrendim pco oldugunu bilmiyodum bekardim 2010 evlendim 2011 adet duzensizligi ve bebek neden olmuyo diye doktora gittigimde pcolu oldugumu ogrendim testler yapildi prolaktinimde yuksekti insulin direncim de var bisuru tedaviye basladim ozaman ogunden bugune hala pcos icin ugrasiyorum yapmadigim sey kalmadi ilac olsun bitkisel tedavi hepsini yaptim adetlerim ta bastan beri 3 ayda bi olurdu son uc dort senedir yedi sekiz ayda oluyo oda ilacla cocogum oldu ama binbir zorlukla

Kızlar bende pkoluyum dr bebek istiyosan tedavı olmalısın dedi. İlk olatak klomen kullandım iki ay ard arda hiç bir faydası olmadı iki ay ipnr kullndım hiçbir faydası olmadı. Tabı gel zaman git zaman 3 senedir sürüyor bu süreç. Aşılamaya geçtik ohss oldu iptal rttik karnım karpuz gibi şişti acile gidip durduk. İkinci aşılamada dozları düşükten kullandık ki ilki gibi aksilik olmasın diye busefer minnacık etkisi oldu e buda nafile oldu :)))) haydi bakalım 3 ay ara verdikten sonra tüp bebek denedik anasını satayım bı seferde negatif sonucu aldım kahroldum :) suan gülüyorum tabiide o zamanlar benim için çok zordu. Psikolojık desteğe ihtiyacım vardı gercı. Neyse iştem yarında ikinci tüp denicez bi aksılık cıkmazsa de bu sefer iki embriyo transfer edecek. Ama bende ne vir heyecan ne bir sevinc var. Su yatakta 3saattir esniyorum ama uyuyamıyorum stresten. Neyse işte bana dua edin benimde imtihanım buymuş demekki. Allahtan eşim en buyuk destekçim. Ulan anne olmak ne zor

Kızlar bende pkoluyum dr bebek istiyosan tedavı olmalısın dedi. İlk olatak klomen kullandım iki ay ard arda hiç bir faydası olmadı iki ay ipnr kullndım hiçbir faydası olmadı. Tabı gel zaman git zaman 3 senedir sürüyor bu süreç. Aşılamaya geçtik ohss oldu iptal rttik karnım karpuz gibi şişti acile gidip durduk. İkinci aşılamada dozları düşükten kullandık ki ilki gibi aksilik olmasın diye busefer minnacık etkisi oldu e buda nafile oldu :)))) haydi bakalım 3 ay ara verdikten sonra tüp bebek denedik anasını satayım bı seferde negatif sonucu aldım kahroldum :) suan gülüyorum tabiide o zamanlar benim için çok zordu. Psikolojık desteğe ihtiyacım vardı gercı. Neyse iştem yarında ikinci tüp denicez bi aksılık cıkmazsa de bu sefer iki embriyo transfer edecek. Ama bende ne vir heyecan ne bir sevinc var. Su yatakta 3saattir esniyorum ama uyuyamıyorum stresten. Neyse işte bana dua edin benimde imtihanım buymuş demekki. Allahtan eşim en buyuk destekçim. Ulan anne olmak ne zor
Allah yardımcınız olsun çok zor gerçekten sogan kürü kullandınızmı hiç peki belki bu kadar şeyden sonra bu soru sacma gelicek ama cogu kisi tup bebekte olumsuz olduktan sonra sogan kuruyle hamile kaliyolar. Dua edicem sizin icin insallah bebeginiz gelir daha fazla bekletmeden. Banada ayni seyi soyledi doktor ama once dogum kontrol hapini kullanmami istedi suan yasmin kullaniyorum 3 ay sonra biraktigimda hamile kalmassam eger bende tedaviye baslicam hakkimizda hayirlisi olsun. Bide sizin adet döngünüz nasıldı? Mesela 6 ayda bir olanda var hap kullanmadigi surece olamayanlarda var her ay duzenli olanda sizinki nasldi?

Kızlar alakasız olacak ama bu hastalıkta kar nin alt bölgesinde agri ve vajinal yanmaniz oluyor mu

Soğan kürünüde iki defa denemiştim gülüm. Adet düzeninde cok saçma cogunda 6ayda bir gelirdi daha yakın zamanlarda deldiğide olmustur. Doğum kontrol kullanmadım hiç. Nasipten öte köy yok bakalım umudumuzu kesmek yok

Kızlar alakasız olacak ama bu hastalıkta kar nin alt bölgesinde agri ve vajinal yanmaniz oluyor mu
Canim polikistik sadce yumurtalik kisti hormonlari bozuyor bence enfeksiyonfalan ola bilir yada idrar yolu iltaplanmasi bi doktora gizuk senin icn daha iyi

Back