• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over

hayıt bitkisini bilirsiniz arkadaşlar.bunun tohumunu,bitkisini kullananlar var.ama ben çok farklı bir şey denedim.özellikle adet olmayanlar ve hormon dengesizliği bulunanlar için yazıyorum.HAYIT BALI yeyin.tadı inanılmaz güzel ve adet olmanızı sağlıyor.bu bitkinin özelliği her şeyi normale döndürmesi.tavsiye ederim bende çok işe yaradı.

bende 2008 yılında evlendiğimde öğrendim p.over oldugumu o zaman dan bu zaman ilaç kullanıyorum ama hiç faydası olmadı birde üstüne kist ameliyatı geçirdim.o da yumurtalıklarımda yapışaklık yapmış.1 de tüp bebek denemeiz oldu oda yumurtalıklarım d.kontrol hapından dolayı baskılandığı için (-)oldu.yani demem o ki ben henüz bir çıkış yolu bulamadım.VARMI BULAN?:,(

bende pko luyum..aynen düzensizlik kendimi bildim bileli var..herhangi bir kist ve ya hormon düzensizliğim yok..ancak düzensiz..1,5 yıl yasmin kullandım..merak ettiğim hayıt tohumunu nasıl kullanıyorsun canım...bi de ateş grafiğini anlayamıyorum ben...

canım 1 bardak kaynayan suyun içine 1 çay kaşığı hayıt tohumu atıyorum.kaynatmıyorum ve altını kapatıp içilecek kadar soğuyunca içiyorum.günde 2 kere aslında ama ben 1 kere içiyorum.ateş grafiğini bende anlıyorum zannettim ama hiçte anlayamıyormuşum.bi iniyo bi çıkıyo,büyük ihtimal yumurtlama olmadığı için belirgin bişey olmuyor.canım sen evlimisin

arkadaşlar bende pcoluyum.9 aylık evliyim.kendimi bildim bileli adetlerim düzensiz.evlendim hiç korunmadım 5 ay sonra doktora gittim ve pcolu olduğumu söyledi ama bana yumurtalıklarında kist var falan demedi sadece tahlilde lh hormonu yüksek çıkmış.buay yumurtlama olmadığını gösteriyor ama üzülme her kadın her ay yumurta üretmez dedi bana.yasmin verdi 2 ay kıllanıp bıraktım.şuan hayıt tohumu çayı yapıp içiyorum.adetlerim daha erken geliyor ama 3 ay kullanmam lazımmış bide ateş grafiğime bakıyorum sanki olumlu şeyler söylüyor gibi.hayıt tohumunu araştırıp kullanın bence tavsiye ederim memnun olan çok kişi var.hormonları düzenliyor ve adeti düzene sokuyor Allah'ın izniyle.Rabbim hepimizi hayırlı evlatlar versin inşallah..

Merhaba ,

Hayıt tohumunu doğum kontrol hapıyla kullandınız mı ? Zararı olur mu acaba

bende pcoluyum incilerim epey vardı
ama cok şükür gebe kaldım yeni doğum ettim
neylemi dualarla:34:

Bende polikistik o. la uğraş verenlerdenim.3ây oncesine kadar cildim cok iyiydi ama ergenlik cagında gibi sivilce cıkarıyorum ve anormal derecede yaglanma basladı yüzümde 27 yasındayım bebek sahibi olmayı istiyorum ama kistler varken gebe kalmaktan korkuyorum doktor bana tamamen polikistik gecmez dogdugunda sende vardır ölene kadar senle kalır dedi bu konuda bilgisi olan varmı?
5 yıl oncede polikistik vardı ama 1 sene sonra muayene oldugumda baska bir doktor bende öyle bişi olmadıgını soyledi simdi 4 yıl gecti yine kistler gundemde işin kotusu kistler varken gebelik oldugunda kistlerin patlaması soz konusuymus :((
İzmir'e tasındık ve burada önerebileceğiniz uzman bir jinekolog varsa cok seviniirim cok bunalmıs durumdayım...

slm arkadaşlar bn 17 yaşndayım adet düzenszlği için 1 ay önce dktra qttim snuçlrm 2 ymrtlğmdda 5 mm den kçük kistler ( polikstk over ) çıktı dr a sonuçlarımı gsterdim daha yaşın kçük ilaç vermemi istiyo musun dedi bende bu yaşta ilaç kullanmak istemiyorum dedim daha vcdunn dzeyi tam oturmadan bende ilaç vermek istemyrum dedi ve snuç olarak ilaç kullanmıyorum ama korkuyorm ya büyürlersee ?? :43:

selamlar, bende yaklaşık bir buçuk yıl önce tanıştım polikistik over sendromuyla. Gerçekten ilk duyduğumda çok korktum çünkü doktorum bütün ihtimalleri tüm açıklığıyla anlattı. Sol yumurtalığımın içi küçük kistlerle dolu. Regl olmakta zorlanıyorum ve kilomda küçük bir artış oldu erkeksi tüylenmeden bahsetmiyorum bile. Yaşım 23 ve bekarım bi süre ilaç kullandım. Diene 35. Zaten doktorlar 6 kutudan sonra ara vermeni öneriyor. Şimdi geç de olsa regl oluyorum ilaç kullanmıyorum aynı çekinceler sebebiyle. Nacizane önerim, eğer doktorun ilaç kullanmanı öneriyorsa erteleme. çünkü herkeste aynı etkiler görülmeyebiliyor, araştırıp doğru beslenmeye dikkat edersen herşey yoluna girecektir ;)

kist patlaması yaşayanlar var mı ? patlama olduktan sonra neler yaptılar neler yaşadılar

Merhaba bende de psco var 5 yıldır bu durumla hayatıma devam edıyorum bence cok kotu bırsey degıl. Apandıst dıye hastaneye kaldırıldıgım gun ogrendım kıstım patlamıs ve rahıme akmıs amelıyat olmadım cok sukur kıyısından dondum ve ıyılestım sımdı 6 ay dıane35 kullanıp 3 ay ara verıp 6 ay tekrar baslıyorum yan etkılerı olmasına ragmen ılactan cok memnunum bu ay ılac kullandıgım halde v psco lu oldugum halde hamıle kaldım fakat bıyokımyasala cevırdı. hamıle kalamassın dıye bır sey kesınlıkle yok sadece herkesın 1-2 ay da oluyorsa senın 3-6 ayda olur ama umudunu kaybetmemen lazım ve kontrollerını aksatmaman lazım. ayrıca annemde psco lu ve 2 cocugu var ablamda psco lu amam sımdı 2 aylık oglu var boyle seylerı kafanıza takmamanız lazım cunku kafaya taktıkca engel oluyor akısına bırakın ve doktorunuzun gozetımı altından cıkmayın allah gonlune gore verırı ınsallah en yakın zamanda hamıs olursun :)
arkadaşım özelden mesaj atamıyorum. aynı şeyi ben de yaşadım şimdi evde yatıyorum. sen neler yaptın şu an nasılsın? lütfen ydımcı ol bana

Sanırım polikistik over değilde onun etkilediği hormon değerleri bozuyo insanın hamile kalamamasıda ondan. Bekarken yani evlenmeden 2 3 ay önce troid tedavim için gittim doktora, orada polikistik over olduğum söylendi, hamile kalmamı etkileyebileceğinden bahsedildi falan ama doktor yapımın bu şekilde olduğunu kendisi ürettiğini vs söyledi. üzerinde durmadık. 2 ay olmadı evleneli 4 haftalık hamileyim şans mı hormon mu neyse bunun adı demekki pko çokta etkilemiyor diye düşündüm ben.

Sanırım polikistik over değilde onun etkilediği hormon değerleri bozuyo insanın hamile kalamamasıda ondan. Bekarken yani evlenmeden 2 3 ay önce troid tedavim için gittim doktora, orada polikistik over olduğum söylendi, hamile kalmamı etkileyebileceğinden bahsedildi falan ama doktor yapımın bu şekilde olduğunu kendisi ürettiğini vs söyledi. üzerinde durmadık. 2 ay olmadı evleneli 4 haftalık hamileyim şans mı hormon mu neyse bunun adı demekki pko çokta etkilemiyor diye düşündüm ben.

canım reglin düzenlimiydi?
ben de tiroid hastasıyım benim de doktor yapımın boyle olduğunu söyledi ama 1 kere hamile kaldım soğan suyu içerek o da kalbi atmadığı için alındı...
Allah inşallah hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder...

polistik ower hastalığı bendede var ve henüz onsekiz yaşındaym doğum kontrol hapı kullan dedi ama araştrdım çok zararlıymı şapcam bilemiyorum:(

kist patlaması yaşayanlar var mı ? patlama olduktan sonra neler yaptılar neler yaşadılar

cheetos merhaba ben 17 yaşındayken bu durumdan dolayı ameliyat olmuştum seni o yüzden çok iyi anlıyorum.Muhtemelen şu an zor günleri atlattın.Ben o dönemde dik duramıyordum çok çabuk yoruluyor halsiz kalıyordum dışarı çıkıp uzun uzun yürüyebileceğimi hiç düşünmezdim.ÜStelik üniv 1.sınıftaydım ve okulum raporu kabule etmedi ben 2 hafta sonra okuluma döndüm 16 saatlik yol.Babam götürmüştü çünkü ağır kaldırmak yasaktı valiz sıkıntı oluyordu.Yol boyunca bacaklarımı ileri uzatıp yatar pozisyonda gitmiştim.Öksürsen canın yanar hapşursan yanar tuvalet klozet olmasa çok zor.Allah o günleri yaşatmasın en kötü günümüz öyle olsun diyorum.3 ay doğuk kontrol hapı ve vitamin kullandım.2 yıl sonra yine kist patlaması yaşadım ama çok şükür ki ameliyata gerek kalmadı.1 yıl boyunca yine aynı hapı kullanmaya başladım.23 yaşındayım şuan her yıl kontrole gidiyorum düzenli olarak söylenen şu an çok şükür sorunumun kistimin olmadığı.Tabi bu durum ilerde çocuk konusunda korkutuyor beni.Adet günlerimde 2 ped doluyor bu normal mi bu da kafama takılıyor benim.Ufak tefek 45 kilo biriyim bununda etkisi varmı diye düşünüyorum tabi.Umarım sende iyisindir artık...

cheetos merhaba ben 17 yaşındayken bu durumdan dolayı ameliyat olmuştum seni o yüzden çok iyi anlıyorum.Muhtemelen şu an zor günleri atlattın.Ben o dönemde dik duramıyordum çok çabuk yoruluyor halsiz kalıyordum dışarı çıkıp uzun uzun yürüyebileceğimi hiç düşünmezdim.ÜStelik üniv 1.sınıftaydım ve okulum raporu kabule etmedi ben 2 hafta sonra okuluma döndüm 16 saatlik yol.Babam götürmüştü çünkü ağır kaldırmak yasaktı valiz sıkıntı oluyordu.Yol boyunca bacaklarımı ileri uzatıp yatar pozisyonda gitmiştim.Öksürsen canın yanar hapşursan yanar tuvalet klozet olmasa çok zor.Allah o günleri yaşatmasın en kötü günümüz öyle olsun diyorum.3 ay doğuk kontrol hapı ve vitamin kullandım.2 yıl sonra yine kist patlaması yaşadım ama çok şükür ki ameliyata gerek kalmadı.1 yıl boyunca yine aynı hapı kullanmaya başladım.23 yaşındayım şuan her yıl kontrole gidiyorum düzenli olarak söylenen şu an çok şükür sorunumun kistimin olmadığı.Tabi bu durum ilerde çocuk konusunda korkutuyor beni.Adet günlerimde 2 ped doluyor bu normal mi bu da kafama takılıyor benim.Ufak tefek 45 kilo biriyim bununda etkisi varmı diye düşünüyorum tabi.Umarım sende iyisindir artık...

kaç gündür sana cevap yazmıyo çalışıyorum ama olmuyo. arkadaşım :(((

Bayanlar ben 27 yaşında 4 yıllık evliyim.3 yıldır korunmadığım halde polikistik over yüzünden bebek sahibi olamadık.bu hastalıkla pençeleşen bayanlar benimle deneyimlerinizi paylaşırmısınız nasıl bir yöntem ve tedavi uyguladınız aranızda bu hastalık olmasına rağmen bebek sahibi olanlar destek olun.ve adıyamanda olanlar varsa aranızda iyi bir doktor önerebilirmisiniz.....

Canım hiç kafana takma ben de pco luyum çok yoğun değil tek bi yumurtalığımda var biraz tüylenme ve sivilce problemi yaratıyor bendeki , şu an bekarım ama benim de kafamı kurcalayıp durdu ileride çocuk sahibi olup olmamı engeller mi diye, o yüzden biraz araştırdım doktoruma da sordum kendim de tıp fakültesinde okuyorum, çevremde pco lu olup çocuk sahibi olan bir çok insan var, doktor da çözümü olmayan bir şey değil dedi, eskiden ameliyatla kistleri temizleyip sonradan çocuk sahibi olunabiliyormuş fakat şimdi ilaçlarla daha kolay etkin bir tedavi sağlanabiliyor, özellikle pcolular için ilaçlar var tabii gideceğin doktor seni daha iyi yönlendirir, sakın umudunu kaybetme:)

polistik ower hastalığı bendede var ve henüz onsekiz yaşındaym doğum kontrol hapı kullan dedi ama araştrdım çok zararlıymı şapcam bilemiyorum:(

başka doktorlara da git bence, bana da verdiler benim de yaşım 21 ve hiç iyi gelmedi bana, adet düzenim düzelmesi gerekirken düzenim bozuldu vs. sonra başka bir doktora gittim , o da yaşın küçük daha neden vermişler ki sana bırak atma dedi, öyle yani kullanmıyorum şu an:)

Back