• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over

ben bu konudan ameliyat olunabilindigini bilmiyordum doktorum sadece dogum kontrol hapi ile tedavi edilebilecegini iletmisti.

ben kistin varlığından haberdar olmadığım için büyümüş ve iç kanama başlatmıştı o yüzden ameliyat oldum amabu duruma gelmeden fark edilincehap veriyorlar onu da daha sonra 1 sene kullandım tekrar oluşmaması için

merhaba arkadaşlar, bende pco hastasıydım ve şu an 3,5 aylık bi şirinem var :) evliliğimin 5. senesi 4 sene olmadı. ilk sene bilmiyordum zaten sonrasın da bir iki doktora gittim doğum kontrol hapı falan verdi. sonra ise alakasız bir doktor glukopage verdi ve yediklerime çok dikkat etmemi ve kilo vermemi söyledi. glucopage ı tam bir sene kullandım ve bu süre içinde yediklerime dikkat ettim. şekeri bi kere tamamen kesmek gerekiyor çünkü pco yu tetikleyen buymuş aslında. sadece meyveden şeker aldım ve çok nadir tatlı bişi yedim. çok ta güzel kilo verdim. 62 kilo ile başladığım bu olay 52 kilo ile hamile kalmamla son buldu :) ... inanamadım zaten en önemlisi de kendi eski doktorum bile inanamadı. Haa bu arada doğum kontrol hapı kullanmadım. doktorum adet düzensizliğini çok takma rahat ol demişti sadece arada kontrole gidiyordum. pco lu hastalar hamile kalamaz diye bişey yok tabiki sen içini ferah tut sakın sıkıntı yapma sağlıklı beslen vee glukopage diyorum... doktorunla bunu bi görüş istersen..

bende de polikistik over sendromu var. yıllarca çekindim doktora gitmedim, ultrasonla baktıklarını bilmediğim için. üstelik üç dört ayda bir adet görürdüm. tabi bu benim psikolojimi de mahvetti, çok sinirli oldum hastalık dönemlerimde.
şimdi 34 yaşımdayım. ve bir kaç senedir 2 ped dışında harcamıyorum. kanamam az oluyor ve çok canım sıkılıyor. sizlerin de bu kadar az mı oluyor acaba?

Soğan suyunu kesinlikle öneriyorum, bi de afyon bi kaplıca vardı o da iyi, gerçi afyon kaplıcaların hepsinin kaynağı aynıdır hangisine gitseniz farketmez. Soğan suyuyla, Afyon kaplıcayı mutlaka deneyin. Tabi önce doktorunuza tanışın.

bende de polikistik over sendromu var. yıllarca çekindim doktora gitmedim, ultrasonla baktıklarını bilmediğim için. üstelik üç dört ayda bir adet görürdüm. tabi bu benim psikolojimi de mahvetti, çok sinirli oldum hastalık dönemlerimde.
şimdi 34 yaşımdayım. ve bir kaç senedir 2 ped dışında harcamıyorum. kanamam az oluyor ve çok canım sıkılıyor. sizlerin de bu kadar az mı oluyor acaba?

Tatlım ihmal etme. Dediğim gibi soğan suyu ve Afyon kaplıcayı mutlaka dene.

tadı kkötü olsun öenmli değil işe yarasında...deneyip kurtulan var mı acaba işe yararlılığını merak ettim doğrusu.
birde bu ve benzeri kürleri uzun süreli içmeyin-kullanmayın diyor doktorlar. bunuda araştırmak lazım. ben bi netten bakayım şu
soğan suyuna.tşk.

tadı kkötü olsun öenmli değil işe yarasında...deneyip kurtulan var mı acaba işe yararlılığını merak ettim doğrusu.
birde bu ve benzeri kürleri uzun süreli içmeyin-kullanmayın diyor doktorlar. bunuda araştırmak lazım. ben bi netten bakayım şu
soğan suyuna.tşk.

Önemli değil. Allah'tan umut kesilmez, "Devasının yaratılmadığı hastalık yoktur" diye Hadis-i Şerif var, Allah hastalıkların devasını yaratmış.. O konuda haklısın mesela 15 gün kullandığında 15 gün ara ver.. Allah şifa versin.

Tatlım internette tarifi var ama kısaca bilgi veriyim, soğanı cezvede kaynat, 3-5 dk bekle iç. Hergün yapmalısın. Pişince soğanın kokusu çok kötü olmuyo, soğanlı yumurta gibi kokuyo:61:

Yazamadan geçemedim...
Soğan suyunu ben de denedim ama sadece 3 gün...
3. günün sonunda tansiyonum düştü.. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim...
Yararı tabiki de çok var ama zararları da var..
Benim gibi düşük tansiyonla yaşayan arkadaşlarımın dikkatine..:78:

arkadaşlar bende pcoluyum.9 aylık evliyim.kendimi bildim bileli adetlerim düzensiz.evlendim hiç korunmadım 5 ay sonra doktora gittim ve pcolu olduğumu söyledi ama bana yumurtalıklarında kist var falan demedi sadece tahlilde lh hormonu yüksek çıkmış.buay yumurtlama olmadığını gösteriyor ama üzülme her kadın her ay yumurta üretmez dedi bana.yasmin verdi 2 ay kıllanıp bıraktım.şuan hayıt tohumu çayı yapıp içiyorum.adetlerim daha erken geliyor ama 3 ay kullanmam lazımmış bide ateş grafiğime bakıyorum sanki olumlu şeyler söylüyor gibi.hayıt tohumunu araştırıp kullanın bence tavsiye ederim memnun olan çok kişi var.hormonları düzenliyor ve adeti düzene sokuyor Allah'ın izniyle.Rabbim hepimizi hayırlı evlatlar versin inşallah..

slm arkadaşlar bn 17 yaşndayım adet düzenszlği için 1 ay önce dktra qttim snuçlrm 2 ymrtlğmdda 5 mm den kçük kistler ( polikstk over ) çıktı dr a sonuçlarımı gsterdim daha yaşın kçük ilaç vermemi istiyo musun dedi bende bu yaşta ilaç kullanmak istemiyorum dedim daha vcdunn dzeyi tam oturmadan bende ilaç vermek istemyrum dedi ve snuç olarak ilaç kullanmıyorum ama korkuyorm ya büyürlersee ?? :43:

arkadaşlar bende pcoluyum.9 aylık evliyim.kendimi bildim bileli adetlerim düzensiz.evlendim hiç korunmadım 5 ay sonra doktora gittim ve pcolu olduğumu söyledi ama bana yumurtalıklarında kist var falan demedi sadece tahlilde lh hormonu yüksek çıkmış.buay yumurtlama olmadığını gösteriyor ama üzülme her kadın her ay yumurta üretmez dedi bana.yasmin verdi 2 ay kıllanıp bıraktım.şuan hayıt tohumu çayı yapıp içiyorum.adetlerim daha erken geliyor ama 3 ay kullanmam lazımmış bide ateş grafiğime bakıyorum sanki olumlu şeyler söylüyor gibi.hayıt tohumunu araştırıp kullanın bence tavsiye ederim memnun olan çok kişi var.hormonları düzenliyor ve adeti düzene sokuyor Allah'ın izniyle.Rabbim hepimizi hayırlı evlatlar versin inşallah..

bende pko luyum..aynen düzensizlik kendimi bildim bileli var..herhangi bir kist ve ya hormon düzensizliğim yok..ancak düzensiz..1,5 yıl yasmin kullandım..merak ettiğim hayıt tohumunu nasıl kullanıyorsun canım...bi de ateş grafiğini anlayamıyorum ben...

mrb.bende pcoluyum malesef.3ay diane35 kullandım 2aydır kullanmıyorum adetlerim en fazla 1-2 gün gecikiyor 20 yasındayım doğum kontrol hapı kullanmak istemıyorum.ilaçları kullanmadıgım süre içerisinde tüylenme artar mı bilen var mı? :43: soğan kürünü deneyecegım ama 15gün snraya kaldı cnkü şuan adetliyim.tesekkr ederim :69:

merhabalar,

32 yasındayım 10 aylık evliyim, bende polikistikover hastasıyım,
bunu ilk defa 2 yıl önce ögrendim ve o sürede yaklasık 6 ay kadar dogum kontrol hapı kullandım sonrasında kilo aldıgım için bıraktım ve pko devam etti,
şimdi evlendigimden beri diane35 kullanıyorum, önümüzdeki yıl cocuk istiyorum ama nasıl oalcak bilmiyorum. yasımda ilerledigi için şimdiden korkmaya başladım

Mrb, bende 18 yaşındayım adet görmeye basladığımdan beri düzensizlik var. İnternetten arastırarak pcos olduğumu öğrendim ve tabiki emin olmak için geçen aylarda doktora gittim ultrasonda baktı yanılmadığımı söyledi. Diane35 ve aldactone verdi yaklasık 10 gün falan kullandım ama kilo aldığım için rahatsız oldum bıraktım. Geçen hafta yeşil çaya başladım 3 gün düzenli içtim ve sonra aslanpençesi otunu öğrenmiş annem kistleri yok ediyormus bende arastırdım aklıma yattı ve 3. günde o kürü uyguladım hemen ertesi gün adet görmeye başladım dün bitti ve ben tekrar o küre baslayacağım 1 ay kullanıp 1 hafta ara vermek gerekiyormuş. En çok istediğim sey hayırlı sağlıklı evlatlarm olması :emir_bebek:
Umarım herkesin dileği kabul olur, hepimize acil şifalar diliyorumm :) :nazar:

mrb,arkadaşlar bende 2003' te bir ay adetim geçtiği için dr. gitmiştim ve poc var dendi hatta yumurtalıklarımdaki o küçük kistleri görmüştüm dr diane35 kullanmamı ve 6 ay sonra bırakmamı söylemişti öylede yaptım adetlerim düzeldi ve bir daha ne kontrole gittim nede adetim geçikti ama hep kafamın içinde yer etmiş evlenince ya çocuğum olmazsa diye :43: şimdi 31 yaşındayım 4 aylık evliyim genel kontrol için dr gittiğimde yapılan hormon testleri normaldi hatta ultrasonla rahmime yumurtalıklara baktı tertemiz hiçbir sorun yok hatta tam yumurtlama günümmüş hamile kalma için en uygun zamandasınız dedi nasıl mutlu oldum anlatamam:66: yani bu durum nasıl oluyo ben anlamıyorum poc var dendi ultrasondada gösterdi dr yıllar sonra ise yumurtalıklarım tertemiz Allah herkesede dermanını versin öyle hemen umutsuzluğa kapılmayın şifanız bol olsun

Back