kızlar mesajları okuyorumda,yumurtalıklarda kistler varken hamile kalmak mümkün mü??
benim ilk adet düzensizliğim 16 yaşındayken başladı.aynen yazdığınız gibi hiç ilaç kullanmadan adet olamıyordum.ilk etapta 6 ay adet olmadığımı biliyorum.50 kilodan en son 66lara kadar çıkmıştım.19 yaşındayken farlutal ve sonrasında başka bi ilaç kullanarak adetim düzene girdi.kiloda verdim.şu an evliyim.aradan seneler geçti tabi.ben düzenli adet görüyorum 32 günde bir.hiç sekmiyo.derken bi sorun olacağı hiç aklıma gelmedi.bırak kist olmasını başka hiçbişey gelmedi aklıma.hani düzenli adet gören insanın kistimi olur diye düşündüm ve ilk denememde olmasada sonrasında kesin hamile kalırım gözüyle bakıyodum.olmadı tabii.geçen hafta bu hayıt tohumunu çok övmüşler diye hayıt tohumlu macunla civanperçemi çayı aldım.kullandığım süre boyunca kanamam oldu.düzenli olan adetimide kendi elimle mahvettim.martın 18inde adet olmam gerekiyo ama olucak mı şimdi bilmiyoum.doktora gittim.yumurtalılarımda kistler var.fakat çok değil.bende biraz endişeledim tabi kistler varken boşu boşunamı çabalıyorum bebek için acaba diye..
kistleriniz cok degilse ilacla tedavisi var ama denemektede fayda var tabiki Allahtan umit kesilmez kizligindan beri hic adet gormeyip evlendigi gece hamile kalan birisini taniyrm benimde duzensizligim var ama Allahnasip edecekse her sekilde eder biz daha denemedik yapmayi ama duzene girsin oyle olsun diyorum ben ama ilk oldugumdan beri duzensiz benimkisi dedigim gibi 7 ayda adet gorup 3 cocugu olan bi arkadasimda var hem yeni evliyim biraz zayiflayip tedavi olduktn sonra dusunuyrm ben de.. Ins Rabbim analik duygusunu tum isteyenlere nasip eder o kdr ictenlikle diliyorumki bunu InsAllah herkese nasip olur
merhabalar,27 yaşındayım ilk adetimden beri çekiyorum bu pko.5 yıllık evliyim tüp bebek tedavisi görüyorum şuanda 2 kere denedik olmadı malesef.pko tedavisi yok arkadaşlar ömür boyu bu hastalık devam edecek ancak ilaçlarla kontrol altında tutulur.
slm arkadaşlar birgün bu konuyada yazacağımı hiç aklıma getirmezdim geçen sene bu zamanlar çikolata kistin var demişlerdi ondan bebek olmuyo diye düşünüyordum bu arada başka başka doktorlarada gittim bir kez aşılama denedim hiç polikistik over diyen olmamıştı hiç bu yaşıma kadar adetim gecikmedi bu ay tüp bebek düşünüyoruz gittiğimiz merkezdeki doktor polikistik over var sende dedi gösterdi ultrason cihazından gördüm siyah yuvarlaklar yanyana ama çok şaşırdım çünkü 28 yaşındayım daha hiç adet gecikmesi yaşamadım ve 2ay önce aşılama yapıldığında da hiç bana böyle diyen olmadı ondn öncede. siz ne diyosunuz bu aniden çıkarmı ortaya adet gecikmesinden bahsediyosunuz bende yok siz ne diyosunuz lütfen yorum yaparmısınız
Allah isterse olur ne diyelim ki hastaligmizin sifasi O'ndan
merhaba arkadaşlar.. ben 25 yaşındayım ve bende de kalıtsal polikistik over var. Annemden geçmiş. ilk adetimden beri tedaviler gördüm ara ara. düzene girince bıraktım.2 sene önce evlendim. hemen sonrasında adet gecikmesiyle beraber kist patlaması olmaya başladı. doktor adet düzenleyiciyle kistin küçüleceğini söyledi. ama ilaç bitince yine aynı sorunu yaşadım..bu sefer 3 ay süreyle doğum kontrol hapı kullandım..kist patlamaları bir daha olmadı ama adet düzensizliği devam etti. sürekli adet olmuyorum.tabi eşimde çocuk istediğini söylüyor sürekli.. doktora tekrar gittim bu sefer söktürücü verdi ve hormonlarıma baktı.hepsi normal çıktı. en son rahim röntgeni yaptırdım.. bundan sonra düzelir ve büyük ihtimalle hamile kalrsın dedi ama yine 2 aydır olmadım. başka bir doktora gittim dün ve o da bana tamamen yalış tahliller yapılmış dedi.ayrıca kilo vermem gerektiğini söyledi.Fazlasıyla erkeklik hormonu salgılıyormuş vücut adet düzensizliğinde.. Bunun yanında polikistik overde adet düzensizliğiyle beraber rahmin normalden küçük olması(normal 7cm miş benm 6cm), stres ve sinir,şeker tatlı ihtiyacının artması ve dolayısıyla kilo artışı olur dedi. bu bir kısır döngü ve bir yerden kırmamız gerekir dedi.ilk önce kilo vermelisin dedi.tekrar söktürücü verdi.. Adetin 3. günü böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormanlara bakılması gerekiyormuş onlara bakacakmış ve tedaviye öyle başlayacakmış..çocuğumun olmamasından da korkuyorum ama sağlığıma kavuşmadan çocuk yapmak da istemiyorum.. bunalıma girdimmm( herkes sanki üzerime geliyor.. kendimi eksik hissediyorm (
Ben de 17 yaşındayım. Adet düzensizliğim vardı. Doktora gittim hormon testi yapıldı ve polikistik over oldğnu öğrendim. Tabi korktum önce nedir bu diye. Yumurtalarım küçükmüş. Şimdi 3 ay doğum kontrol hapı kullancakmışım. Sonra tekrar görüncem doktoruma. İlerisi için bi sorun yaratır mı dedi annem, doktor hayır dedi ama kuşku düştü içime. İnternetten de aratınca polikistik over diye çocuğum olur mu gibi soruların olduğu birçok siteye rastladım. Bu hastalık çocuk olmasını engeller mi? Doktorum ne kadar haklı acaba belki küçüğüm diye bişey söylememiştir..? Bilgilendirirsiniz çok mutlu olurum..
Ben de 17 yaşındayım. Adet düzensizliğim vardı. Doktora gittim hormon testi yapıldı ve polikistik over oldğnu öğrendim. Tabi korktum önce nedir bu diye. Yumurtalarım küçükmüş. Şimdi 3 ay doğum kontrol hapı kullancakmışım. Sonra tekrar görüncem doktoruma. İlerisi için bi sorun yaratır mı dedi annem, doktor hayır dedi ama kuşku düştü içime. İnternetten de aratınca polikistik over diye çocuğum olur mu gibi soruların olduğu birçok siteye rastladım. Bu hastalık çocuk olmasını engeller mi? Doktorum ne kadar haklı acaba belki küçüğüm diye bişey söylememiştir..? Bilgilendirirsiniz çok mutlu olurum..
merhaba arkadaslar bir konuda sizden fikir almak istiyorm.. bende polikistik over sendromu var yani duzensiz adet gorme nedenim bu 3 ayda bir adet goruyrm acaba polikistik over hakkinda bilgisi olan varmi daha dogrusu bu sendroma olup adeti duzelen varmi varsa paylasabilirmi acab ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?