polikistik over yardımm

MiLissy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2019
388
435
25
merhaba kızlar 2 aydır regl olmuyordum doktora gittim bu gün 2 tane kist varmış 1.dereceden polikistik over dedi pazartesi kan vericem hormonlara bakılıcakmış başına gelen aynı hastalığı olan yardımcı olabilir mi ben hiç birşey anlamadım tedavisi ne ne kadar sürede geçer hamile kalma şansım var mı kafamda binbir tane soru var doktorda saolsun hiç aydınlatmadı pazartesiye bıraktı :/

Öncelikle geçmiş olsun ve inşallah polikistik over sendromu tanısı almazsın. Bazen yumurtalıklarda kist oluşuyor ve buna da polikistik (çoklu kist) over(yumurtalık) diyebiliyorlar. Yani yumurtalıklarda birden çok kist oluşumu. Neden sendrom değildir inşallah dedim çünkü tamamen geçen bir şey değil o zaman. Sadece minimum seviyeye indirip kontrol altına alabilirsin. Çok fazla ayrıntı var ama kısaca anlatmam gerekirse (27 yaşında olup 15 yaşında tanı konulmuş biri olarak):
Polikistik over sendromu kısaca pcos bir endokrin hastalığı yani hormonlarla ilgili ve bütün vücut sistemini etkileyen bir şey. Öncelikle fazla kilon varsa ideal kilona ulasmalisin ki yumurtlama sıkıntısı yaşama ve gebelik şansını yükselt. Pcos olup normal yollardan gebe kalan çok insan var ama önce sendromu kontrol altına almalısın. Kilo problemin yoksa bile Sağlıklı ve temiz beslenmelisin. Şekerden uzak durmalisin. Farklı uzmanlar farklı beslenme şekillerini öneriyor ama bunun sonucu mutlaka kilo vermeye geliyor. Pcos aynı zamanda vücutta normalden fazla testesteron artışı yapıyor bu da aşırı tüylenme, sivilce kilo alımı vs yapıyor. Herşey kısır döngü
Buraya sığmayacak daha çok şey var ama kısaca böyle ve sorun varsa cevaplayabilirim.
Tekrar diyorum inşallah geçici bir kisttir yumurtaliklarindaki, doktor hormon testine bakmadan net birşey soylemek istememiştir. Ama sendrom olarak çıkarsa da emin ol yanlız değilsin

Yukardaki arkadaş her şeyi özetlemiş bende bilmiyor ama çok duyuyordum bu pcos olayını bilinçlenmiş olduk .. umarım geçicidir..
Herkese evlat kokusu almayı nasip etsin mevlam Banada

çok teşekkürler cevabın için bende 21 yaşındayım kilom ideal çok hareketsiz bir yaşamım olmasına rağmen bu güne kadar hiç kilo problemi yaşamadım 10 aydır evliyim evlenmeden önce ki adet düzenimi hiç bilmiyorum umursamazdım ama evlendikten sonra takip ettim 28 günde bir oluyordum ilk bir kaç ay normal geçti sonra bi ay 17 gün gecikmem oldu antibiyotik içmiştim ona bağladım ama o günden sonra düzelmedi 41 45 günde bir olmaya başladım yine pek önemsemedim sonuçta geçte olsa her ay oluyor diyordum ama en son marta adet gördüm 2 aydır olmadım hala doktora gitmeye niyetim yoktu ama 4 gün önce karnıma kramp girmeye başladı ertesi günü lekelenme oldu çok az pembe sonraki gün açık kahve akıntı geldi çok az artık bir sorun olduğuna karar verdim doktora gittim ve gecikme yaşadığımdan bu yana adet bitiminden bir hafta sonra falan çok ciddi sol kasık ağrısı ve sarı akıntı yaşadım enfeksiyondan şüphelendim hep böyle uzun anlatıyorum kusura bakma çevremde danışabiliceğim anlatabiliceğim kimse yok belki sende yaşadıysan yardımcı olabilirsin diye bu gün doktor baktı( rahim temiz dedi sonra 2 tane kist var 1.dereceden polikistik over dedi yani bu tanı kondu demek değil mi? ) henüz sivilcelenmem yok hatta hiç yok desem yeridir ergenliğimden bu yana hiç sivilcem olmadı doğru düzgün ayda yılda bir ama tüylenme evet arkadaşlarıma göre bende daha fazla oldu hep tabi ben onuda jiletle aldığım için öyle olduğunu düşündüm şimdi düşünüyorumda ne kadar hata yapmışım doktora gitmemekle :/ ve 10 aydır korunmamama rağmen hamile kalamadım beni en çok bu üzüyor şu an tedaviye geç başlamış olucam

Adet düzensizliği bende de var bende pco diye düşünüyorum sali günü Allaha şükürler olsun randevum var uzun uğraş sonucu . Ultrasonla mi baktı ilk doktor bekarim bu arada . Vajinal muayene falan oolmuyor galiba ?

32 yaşındayım 16 yaşından beri doğum kontrol hapı kullandim 27 yaşında bebeğim olsun istedim tabi yumurtalıklar onca yıl ilaç kullanınca tembellesti ilaci bıraktım 2 yıl korumadık ama olmadı ayda 1 gün kanamam olurdu nerdeyse ilaç kullanınca kanama normal pko yok bebiş yok bebiş istiyorsan ilaç yok ama pko var kısır döngü sonuç tüp bebek ama pko olup evlendiği ilk ay hamile kalan arkadaşım var nasıl bir illet çözemedim

Sabahtan bu yana gözüme uyku girmedi araştırmadığım girmediğim site kalmadı herkes farklı bir şeyler söylüyor her iki over ileri derece pko yazıyo şimdi gördüm e nabızdan ben çok geç kalmışım fark etmekte sanırım bu zamana kadar gitmediğim için çok kızıyorum kendime neyse bakalım pazartesi günü kan vericem doktor beyde konusur herhalde sonucu artık

Hiç canını sıkma, daha önce dediğim gibi yanlız değilsin. Tabi koyma işine gelirsek polikistik over demek yumurtaliklarinda birden çok kist var demek. Ama polikistik over sendromu demek yukarıda anlattığım gibi vücudun bir çok sistemini etkileyen bir hormon düzensizliği demek. Doktor hormonlarina bakınca daha net konuşur.
Gebe kalmak için de yolun basindasin daha, kadınlar yumurtlamadan da adet olabilirmiş, her ay geldi diye düzenli yumurtladigin anlamına gelmiyormus bende yeni öğrendim doktorumdan. Zaten tedavisiz 1 yıl deneyin diyorlar sonra bize gelin diyor doktorlar. Şunu da belirtmek isterim normal yumurtlamasi olan ve erkeğin de hiç bir sıkıntısı olmayan eslerde bile bir ayda hamile kalma ihtimali %10 Muş. Ne kadar düşük bir ihtimal değil mi? Adet düzenimi ihmal etme mutlaka her ay takip et bir kenera ya yaz yada uygulama kullan. 45 günde bir oluyorum diye rahatlama bu süre ne kadar uzarsa yıllık hamile kalma ihtimalin de o kadar düşer.
Bir de benim gibi ne eşinde ne de kendinde fiziksel bir sorunu olmayan (pcos hariç) ama hamile kalamayan insanlar var benim tek sıkıntım kilo vermem gerektiği ama pcos sağolsun insülin direnci de yaptığından çok çok yavaş kilo verip ışık hızıyla kilo alıyoruz
Sancıların yada ara kanamalar pcosta normal sayılır ama senin daha hormonlarina vs bakilmamis bu nedenle birşey söylemek yanlış olur. Doktorun söylediklerini yap ama şüphe duyuyorsan da başka doktora görünmekten çekinme. Gebelik düşünüyorsan vücuduna giren şeylere dikkat et, yumurtaya pozitif etki eden yiyecekler ya da 3 günlük embriyoyu bile düşüren adet söktürücü bitkiler var onlardan uzak dur.

İnşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsın
Doğum kontrol hapı ise ben 27 yaşındayım lisede 15 yaşında ilk tanı koyulduktan sonra birkaç yıl kullandirtti doktorlar sonra yine kendileri ilerde kısırlığa neden olur diye bıraktırdı. Şimdi büyük ihtimalle onun sıkıntısını yaşıyoruz. Kullanan hiç kimse mi memnun olmaz ya ve hala vermeye devam ediyor doktorlar

İnşallah isteyen herkes bir an önce bebeğini kucağına alır :) Valla zaten doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum doktor yazarsada kullanmam illa başka bir yolu vardır diye düşünüyorum bu güne kadar hiç korunmadım hap iğne hiç bişey bende ilaçların daha kötü yaptığını düşünüyorum çünkü doktora da söylicem zaten hemen hamile kalmak istiyorum diye klomem çatlatma iğnesi falan işe yariyor diye okudum ama bakalım bu doktordan sonra başka bir doktora daha gidicem fikir ve seçenek olsun en azından çok ümitsizliğe kapıldım nedense hayırlısı neyse o olsun artık ben yapmam gerekeni yapıcam tedavi olucam artık gerisi Allaha kalmış he iki yumurtalığımda ileri derece pko olduğuna göre işim zor herhalde hormonlarda bozuk çıkar kesin

Çok olumsuz düşünüyorsun yapma, stres her hastalık gibi bunda da hiç bir işe yaramıyor. Gebelik için bir çok test var,
Adetin 3.gunu Hormon testi
Rahim filmi
Progesteron testi vs.
Doktorun tek tek hepsini isteyecektir sorun çıkmadıkça. Çatlatma vs sonraki iş. Ne kadar olumsuz düşünürsen o kadar zarar verirsin hem kendine hem iliskine. Unutma eşinle birlikte çıkıyorsunuz bu yola ve karşılıklı anlayış ve empati en büyük destek sizin için. Kendini suçlama, eşini uzaklaştırma kendinden ve bu süreçte konusmak iletişim kurmak eşler arası destek için bir numaralı yardımcı.

canım benim tedavi için asla geç değil ben evlendikten sonra adet düzensizliği yaşadım 45/50 günde bir adet oluyordum. buna kusma halsizlik ağrılı adet eşlik ediyordu birçok doktor ddurumun ne olduğunu anlamadı en son bir doktorla yolum kesişti ve polikistik oversin dedi. Tabii ben ne olduğunu bilmiyorum herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlattı. Diğer doktorlar asla çocuğun olmaz derken bu doktor olur bu basit bişey düzelir sıkıntı yapma dedi. o sıralar kilomda var ama kilo da veremiyorum. ilk başta adetim düzenlendi ardından bebek tedavisi gördüm ama olmadı. doktorum korkma sağlığı yerinde tedaviyi bırakacağız ama sen duanı bırakma dedi ve 5 ay sonra gebe olduğumu öğrendim. çok şükür şimdi 12 yaşında kızım var.
biraz uzun oldu ama sen üzülme diye ayrıntılı yazdım. evham yapma korkma tedavini de aksatma emi güzelim....

Bende polikistik över hastasıyım. 7 aydır adet olmuyordum. 2 seneye yakında bebek istiyoruz. Hiç hamile kalamadim. Pko geçen bı hastalık değil. Ömür boyu taşıyacaksınız onu. Önemli olan kilonuzu kontrol etmek. Ben bu sefer özel doktora gittim bı ilaç verdi hem hamilelik için hem adet için bakalım nolacak. Sizede Geçmiş olsun.

Eşim baya destek oluyo hala sevgili gibiyiz öyle sakin bir evliliğimiz yok zaten bebek olsun diye bir çabamızda yok henüz
eşimle hala sevgili hatta kanka gibiyiz o zaten kafana takma diyor ve açıkçası benimde öyle bebeğim olsun diye çok hevesim yoktu ama ilerde ya olmazsa diye korkumdan artık dikkat edicem sanırım en başta yaşamımda değişiklik yapmam lazım sigarayı bırakmam lazım gece barlara gidip alkol almayı bırakmam lazım bebek istiyosam bu hayattan düzenli bir hayata geçmem gerekiyo yaşım genç diye hiç dikkat etmedim kendime bundan önce hastaneye 15 yaşında gitmiştim 6 yıl olmuş oda kolum kırıldığı için :) uzun bir yol var önümde pazartesi sonuçları söylerim sanada hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun belkide hiç olmaz çocuğum evlatlık alırım bende nolucak yani allah vermiyorsa trip atacak ağlayacak halim yok sonuçta hayırlısı neyse o

:) ne güzel allah bağışlasın adetini nasıl düzenledi doğum kontrol hapıyla mı ?

inşallah işe yarar sende bebeğini kucağına alırsın sağ sağlim ben şu an allah bir şeyi geciktiriyorsa güzelleştiriyordur diye düşünüyorum dünkü sıkıntım bitti şükür pazartesi kan sonuçlarıylada kötü bir haber almazsam daha bi rahatlarım

İnsalah almazsın canım

Ben sigarayı bırakınca adetim düzene girdi. 9 aydır çok şükür duzenli. Bu bilgiyi de vereyim kaçayım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…