İnşallah isteyen herkes bir an önce bebeğini kucağına alır :) Valla zaten doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum doktor yazarsada kullanmam illa başka bir yolu vardır diye düşünüyorum bu güne kadar hiç korunmadım hap iğne hiç bişey bende ilaçların daha kötü yaptığını düşünüyorum çünkü doktora da söylicem zaten hemen hamile kalmak istiyorum diye klomem çatlatma iğnesi falan işe yariyor diye okudum ama bakalım bu doktordan sonra başka bir doktora daha gidicem fikir ve seçenek olsun en azından çok ümitsizliğe kapıldım nedense hayırlısı neyse o olsun artık ben yapmam gerekeni yapıcam tedavi olucam artık gerisi Allaha kalmış he iki yumurtalığımda ileri derece pko olduğuna göre işim zor herhalde hormonlarda bozuk çıkar kesin
23 yaşındayım bnde 1 çocugum var 1 düşük yaptım haziranda yumurtalık tembelliği varmış şimdi öyle bişey nasıl oluyor bnm çocuğum olduçok teşekkürler cevabın için bende 21 yaşındayım kilom ideal çok hareketsiz bir yaşamım olmasına rağmen bu güne kadar hiç kilo problemi yaşamadım 10 aydır evliyim evlenmeden önce ki adet düzenimi hiç bilmiyorum umursamazdım ama evlendikten sonra takip ettim 28 günde bir oluyordum ilk bir kaç ay normal geçti sonra bi ay 17 gün gecikmem oldu antibiyotik içmiştim ona bağladım ama o günden sonra düzelmedi 41 45 günde bir olmaya başladım yine pek önemsemedim sonuçta geçte olsa her ay oluyor diyordum ama en son marta adet gördüm 2 aydır olmadım hala doktora gitmeye niyetim yoktu ama 4 gün önce karnıma kramp girmeye başladı ertesi günü lekelenme oldu çok az pembe sonraki gün açık kahve akıntı geldi çok az artık bir sorun olduğuna karar verdim doktora gittim ve gecikme yaşadığımdan bu yana adet bitiminden bir hafta sonra falan çok ciddi sol kasık ağrısı ve sarı akıntı yaşadım enfeksiyondan şüphelendim hep böyle uzun anlatıyorum kusura bakma çevremde danışabiliceğim anlatabiliceğim kimse yok belki sende yaşadıysan yardımcı olabilirsin diye bu gün doktor baktı( rahim temiz dedi sonra 2 tane kist var 1.dereceden polikistik over dedi yani bu tanı kondu demek değil mi? ) henüz sivilcelenmem yok hatta hiç yok desem yeridir ergenliğimden bu yana hiç sivilcem olmadı doğru düzgün ayda yılda bir ama tüylenme evet arkadaşlarıma göre bende daha fazla oldu hep tabi ben onuda jiletle aldığım için öyle olduğunu düşündüm şimdi düşünüyorumda ne kadar hata yapmışım doktora gitmemekle :/ ve 10 aydır korunmamama rağmen hamile kalamadım beni en çok bu üzüyor şu an tedaviye geç başlamış olucam
ben 5-6 kilo aldıktan sonra cıktı ortaya ve cok fazla tatlı dCanim butun yazdiklarina harfiyen katiliyorum ailecek genetik olarak pkoluyuz bizde.bu oyle bi belaki herkeste farkli nuksediyo o yuzden ozel caba gosterip fedakarliktan baska bisey gelmez elden ayrica evet spor yapinca vucudun daha cabuk sekilleniyo evet zor kilo veriliyo ama 22 kilo vermis bi pkolu olarak hep cevreme ben verdiysem sanirim herkes kilo verebilir diyorum
Malesef bu alanda uzman doktor hele ki devlet hastanesinde bulmak çok zor. Ben son bir aydır yabancı pcos diyetisyenlerini takip ediyorum. Ortak noktaları sağlıklı ve temiz beslenme, hafif egzersiz ve stres yönetimi. Çoğu gluteni ve süt ürünlerini bırakmayı tavsiye ediyor. Ayrıca takviye gıdalar da öneriyorlar. Bizim doktorlardan istediğine sor beslenmeye çok fazla değinmiyorlar bile, bırak ayrıntı vermeyi. Bakalım bende gluten free dairy free beslenmeye başladım yaklaşık 10 gündür egzersiz yapmaya çalışıyorum hafif. Sonuçlarını yazarım
[/QUOTE
doktorların cogu pcos konusunda yetersiz. kendisini bu konuda gelistirenlern sayısı cok az. amh hormonunun ne oldugunu bilmeyen doktorlar var. neyse ki en son gittiğim doktor hormonlara ve insülin direncine baktı. beyaz ekmeği ve sekeri kestiğimi kilo vermeye basladıgımı soyledim benimde sana soyleyeceklermm bunlardı bu sekilde devam et dedi. baya da zayıfladım zaten gectiğimiz yıla kadar zayıf biriydim. kilo almaya basladıktan sonra adet düzensizliğim baslamıstı. yapamadıgım şey ise egzersiz bir türlü devam edemıyorum yapamıyorum. bu arada iki ayda bir adet olurken bi senedir, şimdi bir aya indi. bu arada doktor hamilelik icin de inofolic combi verdi
Merhaba bende pko hastasiyim 12 yasimda adet olmaya basladim ama.o.zaman beri hep duzensizdi suan 24 yasindayim cok ugrastim 1 senede 2 kere adet oluyordum oda ilaclarla kistim.vardi doktorum eritti , yumurta tembelligim var insülin direncim.var ve dün kürtaj oldum 3 aylik hamileydim beklemedigim anda oldu macun kullandim ovulosyon testleri yaptim ugrastim ama umudunu asla kaybetme ❣32 yaşındayım 16 yaşından beri doğum kontrol hapı kullandim 27 yaşında bebeğim olsun istedim tabi yumurtalıklar onca yıl ilaç kullanınca tembellesti ilaci bıraktım 2 yıl korumadık ama olmadı ayda 1 gün kanamam olurdu nerdeyse ilaç kullanınca kanama normal pko yok bebiş yok bebiş istiyorsan ilaç yok ama pko var kısır döngü sonuç tüp bebek ama pko olup evlendiği ilk ay hamile kalan arkadaşım var nasıl bir illet çözemedim