Hiç canını sıkma, daha önce dediğim gibi yanlız değilsin. Tabi koyma işine gelirsek polikistik over demek yumurtaliklarinda birden çok kist var demek. Ama polikistik over sendromu demek yukarıda anlattığım gibi vücudun bir çok sistemini etkileyen bir hormon düzensizliği demek. Doktor hormonlarina bakınca daha net konuşur.
Gebe kalmak için de yolun basindasin daha, kadınlar yumurtlamadan da adet olabilirmiş, her ay geldi diye düzenli yumurtladigin anlamına gelmiyormus bende yeni öğrendim doktorumdan. Zaten tedavisiz 1 yıl deneyin diyorlar sonra bize gelin diyor doktorlar. Şunu da belirtmek isterim normal yumurtlamasi olan ve erkeğin de hiç bir sıkıntısı olmayan eslerde bile bir ayda hamile kalma ihtimali %10 Muş. Ne kadar düşük bir ihtimal değil mi? Adet düzenimi ihmal etme mutlaka her ay takip et bir kenera ya yaz yada uygulama kullan. 45 günde bir oluyorum diye rahatlama bu süre ne kadar uzarsa yıllık hamile kalma ihtimalin de o kadar düşer.
Bir de benim gibi ne eşinde ne de kendinde fiziksel bir sorunu olmayan (pcos hariç) ama hamile kalamayan insanlar var
benim tek sıkıntım kilo vermem gerektiği ama pcos sağolsun insülin direnci de yaptığından çok çok yavaş kilo verip ışık hızıyla kilo alıyoruz
Sancıların yada ara kanamalar pcosta normal sayılır ama senin daha hormonlarina vs bakilmamis bu nedenle birşey söylemek yanlış olur. Doktorun söylediklerini yap ama şüphe duyuyorsan da başka doktora görünmekten çekinme. Gebelik düşünüyorsan vücuduna giren şeylere dikkat et, yumurtaya pozitif etki eden yiyecekler ya da 3 günlük embriyoyu bile düşüren adet söktürücü bitkiler var onlardan uzak dur.