Gebeliğe Hazırlık POLİKİSTİK OVER SENDROMU OLUP HAMİLE KALAMAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba arkadaşlar ;

Ben polikistik over sendromu hastasıyım .
Prolaktin yüksekliği ve aynı zaman da şeker hastalığı insülin direnci ile birlikte .
Rahimde de miyom var ama doktor uzak bir yerde hamilelikte sıkıntı yaratmaz dedi .
Daha önce çeşitli yöntemlerle tedavi oldum .
En son 3 kere klomen ile tedavi oldum yumurta çatladı fakat hamilelik oluşmadı .
Şimdi rahim filmi çekileceğim .
Ondan sonra aşılamaya geçmek gerekiyor ama direk tüp bebek mi yapsak diye düşünüyorum .
Yardımcı olabilir misiniz ?

Canım merhaba
Prolaktin için ilaç kullandinmi ilaçla düşürüyorlar?
İnsülin direnci için ilaç kullanıyor musun?
Bence rahim filmini çekil ve ondan sonra doktorun ne önerirse onu uygula çünkü tüp bebek içinde aynı aşamalardan geçiyorsun .

zayıf olduğum halde şekeri tamamen hayatımdan çıkarıcam ve beyaz ekmeği de her gün en az 20 dakika yürücem .
tsh , FSH ,lh ,insilun direnci , d vitamini B12 düzenli kontrol ettiricem.
eger bebiş yoksa ilk adetimden sonra 15 gün soğan suyu icicem
sizde dikkat edin kızlar pko da yaşam tarzı değişiklikleri çok önemli

Hanımlar bende 3 yıllık evliyim evliliğimin 1. Yılında evlilik yıldönümümüzden bir hafta sonra hamile olduğumu öğrendim uzun sürmedi 5 haftalıkken düşük yaptım biz o zamanlar çocuk istemiyorduk ben okuyordum çünkü okulla zor olur falan diyorduk düşükten sonra 6 ay korunduk sonra korunmayı bırakık ama 1.5 yıl oldu hala hamile kalamadım 2 ay önce rahim filmi çekildim hiçbir sorun çıkmadı kan değerlerim normal ama ultrasonda polikistik over gözüküyor eşimde de sorun yok ileri hız düşük dediler ama hamile kalabilirsin sıkıntı olmaz dediler eşime keçi boynuzu kürü uyguluyorum kendim de soğan kürü uyguladım bu ay ama yumurtlama olmadı daha neredeyse adet günüm geldi ben hala ymurtlayacağım Ovulasyon testi ile evde takip ediyorum geçen hafta yeni bir doktora gittim ultrasonda da yumurta gözükmedi bu ay yumurtlama olmadan adet olucam galiba 😔 doktordan memnun kaldım baya bilgili yaşı da var adetin 3 günü tahlil sonuçlarıma göre ilaç verecek sanırım klomen verecek bakalım hayırlısı rabbim evlat isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin

Çok uzun
Hanımlar bende 3 yıllık evliyim evliliğimin 1. Yılında evlilik yıldönümümüzden bir hafta sonra hamile olduğumu öğrendim uzun sürmedi 5 haftalıkken düşük yaptım biz o zamanlar çocuk istemiyorduk ben okuyordum çünkü okulla zor olur falan diyorduk düşükten sonra 6 ay korunduk sonra korunmayı bırakık ama 1.5 yıl oldu hala hamile kalamadım 2 ay önce rahim filmi çekildim hiçbir sorun çıkmadı kan değerlerim normal ama ultrasonda polikistik over gözüküyor eşimde de sorun yok ileri hız düşük dediler ama hamile kalabilirsin sıkıntı olmaz dediler eşime keçi boynuzu kürü uyguluyorum kendim de soğan kürü uyguladım bu ay ama yumurtlama olmadı daha neredeyse adet günüm geldi ben hala ymurtlayacağım Ovulasyon testi ile evde takip ediyorum geçen hafta yeni bir doktora gittim ultrasonda da yumurta gözükmedi bu ay yumurtlama olmadan adet olucam galiba 😔 doktordan memnun kaldım baya bilgili yaşı da var adetin 3 günü tahlil sonuçlarıma göre ilaç verecek sanırım klomen verecek bakalım hayırlısı rabbim evlat isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin
Çok uzun yazmışım içimi dökmek istedim çünkü çok üzülüyorum bazen hiç anne olamayacakmış gibi hissediyorum 😔

Seninle ayni durumdaymışız Bende bir kurtaj oldum.1bucuk sene gecti bi daha hamile kalamadim. esimde problem yok. Haftaya hsg cektiriyorumm. 2 aydir pko olmusum . Öncesinde hiçbirşey yoktu.

Seninle ayni durumdaymışız Bende bir kurtaj oldum.1bucuk sene gecti bi daha hamile kalamadim. esimde problem yok. Haftaya hsg cektiriyorumm. 2 aydir pko olmusum . Öncesinde hiçbirşey yoktu.
İnşaAllah en yakın zamanda hamile kalırsınız 🌸hsg sonuçlarınızda inşaAllah temiz çıkar ki gebe kalmışşınız temiz çıkacaktır bir sorun çıkmayacaktır rabbimin izniyle

1 bucuk sene geçti benimde bidaha kalamadim. Insallah temiz cikar oyle korkuyorum ki kotu bişeyle karşılaşmaktan.
Nerde çektireceksiniz rahim filmini özelde mi devlette mi anestezi alacak mısınız bende çok korkuyordum çok stres yapmıştım ama çok şükür bişey çıkmadı 😊korkmayın içinizi rahat tutun dua edin bol bol

Nerde çektireceksiniz rahim filmini özelde mi devlette mi anestezi alacak mısınız bende çok korkuyordum çok stres yapmıştım ama çok şükür bişey çıkmadı 😊korkmayın içinizi rahat tutun dua edin bol bol
Anestezili olacak ozelde. Ben sadece sonucundan korkuyorum çekimden değil de . Kötü bir sonuçla karsilasma korkum.var su an sadece

Anestezili olacak ozelde. Ben sadece sonucundan korkuyorum çekimden değil de . Kötü bir sonuçla karsilasma korkum.var su an sadece
Yok yok hiçbir şey çıkmaz Allahın izniyle yani en fazla kürtajdan sonra tüpler tıkanmıştır o da verdikleri ilaç ile açılır büyük bir sorun olsaydı hamile kalmazdınız korkutmayın kendinizi içiniz ferah tutun

Yok yok hiçbir şey çıkmaz Allahın izniyle yani en fazla kürtajdan sonra tüpler tıkanmıştır o da verdikleri ilaç ile açılır büyük bir sorun olsaydı hamile kalmazdınız korkutmayın kendinizi içiniz ferah tutun
Inşallah öyle olur birbirimize dua edelim 🤲 kulun kula duasi kabul olur. Rabbim cümlemize saglikli eksiksiz hayirli evlat nasip etsin insallah.

Gunaydin kizceler 😍 ben 7 senelik evliyim ve bildgim bilelili pcoluyum evlenmeden oncede kilom vardi veremiyordum adet cok nadir oluyordum kafasina ne zman eserse geliyordu evlendim ilk sene adet gormedim hic 12 ay boyunca dr gittim bana diane diye kadin dogum hapi verdi o dr bebek istedgmi biliyordu herkez dedi o ilaci kullanma bebek koruma ilaci dedi ama ne kadar tsk etsem azdir o dr hayatim degisti sayesinde o ilaci bitirdgim gbi artik gunu gunune saatti sattine geldi adetllerim 7 yilldir hic korunmadik gebelik olusmadi devlet dr gittim hp basindan saldi yolladi ilgilenmedi bikmistim karar verdim ozelle gittim iykide gitmisim cok memun kaldim dr guler yuzlu herseyi rahatlikla konusubilen bir bayan suan tedavi surecindeyum bu ay klomen kullandim cuma kontorlum var catlama ijnesi olcagim allahim kimseyi evlat ile sinamasin pco ile hamile kalmazsiniz degil kizlar sadce tedavi gerektiren bir kist bu asla pes etmeyin hepimize cifter cifter bebisler nasip etsin

Merhaba arkadaşlar ;

Ben polikistik over sendromu hastasıyım .
Prolaktin yüksekliği ve aynı zaman da şeker hastalığı insülin direnci ile birlikte .
Rahimde de miyom var ama doktor uzak bir yerde hamilelikte sıkıntı yaratmaz dedi .
Daha önce çeşitli yöntemlerle tedavi oldum .
En son 3 kere klomen ile tedavi oldum yumurta çatladı fakat hamilelik oluşmadı .
Şimdi rahim filmi çekileceğim .
Ondan sonra aşılamaya geçmek gerekiyor ama direk tüp bebek mi yapsak diye düşünüyorum .
Yardımcı olabilir misiniz ?
Eşin test yaptırdı mı? Pko gebeliğe çok ileri derece değilse engel değil. Bi tanıdığım ilk ay hamile kaldı tüm rahim kist dolu olmasına rağmen

X