- 6 Temmuz 2011
- 482
- 4
- 66
- Konu Sahibi Sumeyye_57
Kızlar merhaba ben 16 yasındayım ve çok büyük bir aptallık ettim.Kendimden nefret ediyorum.Bu polikistik Over hastalığını öğrendiğimde 14 yasındaydım düzensiz adetlerim oluyordu ve vücudumdaki kıl oranı çok fazla artmıstı.Doktor henüz kist oluşmadıgını ve bunu ilaçlarla kolay bir şekilde yok edebileceğini söyledi.Bana günü gününe kullanmam gereken Dıane isimli bir ilaç verdi ama ben bu hastalıgı hafife aldım ve ilaçlarımı kullanmadım.Aylar sonra kontrol günüm geldi ve doktor ilaçları kullanmadıgımı anladı kist olmuş ve çok büyümüş dedi.Ve ben ciddi sorunlara yol acacıgını bilmedigim için ilaçlarımı yine kullanmadım.Offf aptal kafam!! Kendimi diger kızlara göre kötü hissettim ilaçlara ihtiyacım olmyacagını düşündüm ergenlik zamanları işte.Ve uzun bir süredir internetten araştırma yaptım ve bu hastalıgın ciddi sorunlara yol actıgını gördüm.Hamile kalamama dısında bütün sorunlar bende de var.Kıl atması,kilo alma (bir senede 14 kilo aldım),sivilcelenme vs.Evli olmadıgım için hamile kalıp kalamayacagımı bilmiyorum ama çok korkuyorum kendi aptallıgım yüzünden ya benim çocugum olmazsa 1 haftadır ilaçlarımı kullanıyorum ama aradan bu kadar ay geçtikten sonra bir işe yarar mı bilmiyorum.Hastaneye gitmeye de korkuyorum çünkü çok kötü bir haber alacakmısım gibi geliyor.Kızlar yardım edin ben ne yapıcam.Bu hastalıgı yasamıs olanlar bana biraz bilgi verebilir mi ??