poğaçalarım neden sert oluyor :(

Malzemeler,
1 su bardağı sıcak süt
1 su bardağı madem suyu
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için,
1 yumurta sarısı
Susam, çörek otu
İç Harcı için,
Beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı,
Mayayı sıcak sütle eritin.
Üzerine toz şeker döküp karıştırın.
10 dakika köpürene kadar bekletin.
Hamuru için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerine nemli bez örterek 1 saat mayalandırın.
Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, avcunuzun içinde bastırarak açın.
İçine iç harçtan koyup kenarlarını sıkıca kapatın.
Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Poğaçaları tepside 10 dakika daha mayalandırın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

bunu bı dene asla pişman olmıcaksın bıde mahlep koy varsa mıs gıbı koksun

canım eline koluna sağlık..senin tarifide yazdım..ortaya karışık olacak galiba :9: umarım güzel olur..

sen kabartma tozuyla yaptigin icin sert oluyor
aslinda öyle bir tarifte vardi yani o sert olmasi gerekiyor..
ama yas mayayla yaparsan yumusak olur..
yalniz sütü ilik olsun yoksa hamur kabarmaz..yogurduktan sonra eger kapakli yogurma seyin varsa onla beklet mayalansin
yoksa üzerine poset yada bir tepsi koy sicak biyerde bulundur nasi mayalanyior hemde yumusak oluyor

Son düzenleme:
hamurun içine içine mutlaka yoğurt koy ve kabartma tozu yerine maya kullan.ayrıca fırındada kurutmamaya dikkat et.

püf noktası yaş maya galiba..ben hep kabartma tozu koyuyordum.birde şekeri hiç duymamıştım..tatlı olmuyor dimi :) hepsini tek tek yazıyorum püf noktalarıyla beraber..çünkü taktım bu ara ya yumuşak olcak ya yumuşak olacak :9:

evet canim isin özü maya :))yok yok tatli olmuyor...yumusak olacak merak etme...yaptiktan sonra bi resim eklede görelim hünerini:9::9::9:
kolay gelsin:34:

kızlarrrrrr :32::32: artık benimde yumuşak poğaçalrım varr :D hepinize tek tek teşekkür ediyorum..mükemmel oldular..annem çok beğendi..yumuşacık oldu ilk defa:) nasıl mutlu oldum anlatamam :9::9::9: resim yüklemeyi becerebilsem yükleyecektim ama..

inş ekleyebilmişimdir

Eklentiler

• $CIMG0037.webp
    $CIMG0037.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 256
tam olarak nasil yaptigini yazarmisin benim yaptigim pogcalarin agzi aciliyor seninkiler cok guzel olmus kiskandim:9::9::9::9:

Bugün, 23:24 Konu Sahibi :
aysima64 kullanıcısına ait kullanıcı resmi (Avatar)
aysima64
aysima64 isimli üye çevrimiçidir (Online) Allahım koru askerlermizi

Giriş tarihi
Aug 2009

Standart tşk ederim:)

canım senin yazdığın tarifi birebir uyguladım mükemmel oldu :) bitek mahlep koymadım evde yoktu ama yinede çok güzel oldu yumuşacık :) annemle gecenin bu vakti oturduk yedik oda çok beğendi tekrar teşekkür ediyorum hakkın geçti helal et :) konum taşınmış ama konuma ekledim fotoğrafını şekli çok düzgün değil ama tadı çok güzeldi...

Hahahyyy benim tarifimle yapmış aman ne mutlu oldum nasıl gururlandım anlatamam :) Hakkım geçmiş, aşk olsun ne hakkı çyle düşünüyorsan HELAL ederim olur biter :) Afiyet olsuunnnnn....Yehhuuuu :)))

Bugün, 23:24 Konu Sahibi :
aysima64 kullanıcısına ait kullanıcı resmi (Avatar)
aysima64
aysima64 isimli üye çevrimiçidir (Online) Allahım koru askerlermizi

Giriş tarihi
Aug 2009

Standart tşk ederim:)

canım senin yazdığın tarifi birebir uyguladım mükemmel oldu :) bitek mahlep koymadım evde yoktu ama yinede çok güzel oldu yumuşacık :) annemle gecenin bu vakti oturduk yedik oda çok beğendi tekrar teşekkür ediyorum hakkın geçti helal et :) konum taşınmış ama konuma ekledim fotoğrafını şekli çok düzgün değil ama tadı çok güzeldi...

Hahahyyy benim tarifimle yapmış aman ne mutlu oldum nasıl gururlandım anlatamam :) Hakkım geçmiş, aşk olsun ne hakkı çyle düşünüyorsan HELAL ederim olur biter :) Afiyet olsuunnnnn....Yehhuuuu :)))

tarifinle ilgilenmedi diye tavir attin,senin tarifini yapti diye hava atar gibi seviniyorsun...
ilginc...:51:

Son düzenleme:
kızlar hepinize tşk ederim..ben burda yazan herşeyi tek tek not ettim çünkü denenmiş tarif aradığım için sizlere sordum..mesela arkadaşlar püf noktalarını yazmış yoğurt koy kabartma tozu koyma maya kullan, yada margarin koy fırında çok bekletme falan diye bende hepsini not ettim dikkat ettim..gerçektende güzel oldu..diğer bi tarif vardı oda güzeldi ama evde soda ve mahlep yoktu .bütün malzemelerimi topladım bu tarife uygundu onu yaptım..tekrar hepinize tşk ederim..ben poğaça yapmayı gerçekten beceremiyordum o yüzden fikirlerinizi aldım uyguladım şahane oldu:) annem yine istedi bu sefer sodalı olan vardı kim yazzdı hatırlamıorum onu denicem :)

Kendi yaptığım poğaça tarifim paylaşayım dedim....

Yarım çay kaşığı mahlep
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk instant (kuru) maya veya yaş maya
5.5 (beşbuçuk) su bardağı un
1 yumurta (sarısı üstüne beyazı hamura)

Unu yoğurma kabınıza eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
Sütü- mayayı- şekeri iyice karıştırın ve 15-20 dk bekleyin.
Bu karışıma yumurta akını, mahlep,tuzu, yağı ilave edip iyice çırpın.
Yaklaşık hamuru 15 dk yoğurun.
Hamurunuz neredeyse ele yapışacak kıvamda olacak, telaş yapmayın.
Bu şekilde hamuru en az 45 dk mayalandırın. Ve tekrar yoğurun.
Hamurdan cevizden çok az büyük parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin.
Şekil verirken zorlanırsanız arada elinizi hafif yağlayın.
Şekiller çok düzgün olmayacaklardır yine telaş yapmayın:) pişince kendilerini çok güzel topluyorlar.

paylaşımın için teşekkür ederim de
bu mahlep ne ya:26:
yani nerede bulabilirim.ben de deneyeceğim mahlepli olarak

Son düzenleme:
ben yaprım ama srt oldu yoğurt koydum herhalde ondan

Kızlar bugün tekrar yapacağım misafir gelecek umarım yumuşak olur

Kızlar poğaçaların üzerine yumurta sarısıyla beraber biraz sıvı yağı sürün. Nasıl yumuşak olduğunu görüceksiniz.

Back
X