- 9 Ağustos 2009
- 2.987
- 2.591
- 723
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
poaçanın içene ne koyuyosun cnm ona göre yardımcı olayım
canım peynirli yapcam..hamuruna yağ un tuz kabartma tozu koyuyorum..en son yaptım taş gibi oldu..biyerde bi hata yapıyorum galiba:26: tarifi internetten bakmıştım ama olmadı..
ya bende geçen hafta yaptım cok sert oldu annem fırında cok bekletmişsin diyokabartma tozuda az gelmiş sanırım:/
bır kac püf nokta verım sana henuz yenı yenı yemek yapmaya basladım ama cozdum olayı
1, pogaca hamuru cıvık olmalı yanı kurabıye hamuru gbı olmıcak hamuru baya yumusak olucak yoksa mayalanmaz
2, katı yag kyma sıvı koy
istersen sana bı tarıf verım parmaklarını yersın.3 kez yaptım super oldu
hemde bayatlamıo
çok az yaş maya koymalısın ve hamuru bekletmelisin.bende 1tarif var harikaaa yiyen bayılıo
üstte verdım bı dene bak pişman olmıcaksın banada yaz :)canım çok sevinirim bende tarif yok..netten baktım daha önce ama denenmiş tarif olursa daha güzel olur :)![]()
sana tarifini vereyim...
1 adet yas maya
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un hamuru iyice yogur boyle yogurdugun kapta hic hamur kalmamasi lazim yumusak olacak hamur,sonra uzerini kapat mayalansin sonrasini bilirsin zaten![]()
Deyim mi demeyim mi derken kendi tarifimi yazdım, meğerse oralı olunmamış...
Okey arkadaşım o halde soruna cvp vereyim....Poğaçalarının sert olma sebebi sadece sıvı yağ kullanmanmandan kaynaklıdır, margarinde kullanman gerekir...
Lezzet ve yumuşaklık için 2 yağıda kullanman şarttır...
1 yumurta
1 küçük paket (125 gr.) tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı yoğurt
1 doğruklu çay kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yumurta, yağ, yoğurt ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ilave edin, unun içine kabartma tozunu da ekleyin.. Hamur elinize yapışmayacak hale gelince, yağlı kağıt serilmiş tepsiye, istediğiniz büyüklükte koparıp içine maydanoz, beyaz peynir karışımını koyup şekil verin. Üstüne yumurta sarısı sürün.
200 C derecede pembeleşene kadar pişirin (Fazla kızarmayacak)