• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En başarılı bulduğunuz ''Poğaça Tarifi''hangisidir?

• Ankete Katılan
    654
  • Anket Kapalı .
Eki Görüntüle 2136209
Teşekkür ederim:KK200:cep telefonuma bildirim geldi,yetmemis emeail de atmissiniz :KK200:bilmiyorum kim,yada kimler bu mesajları gönderiyor .ama çok mutlu oldum bilesiniz istedim. @Kazen @Lisabella Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ve diger yoneticiler.Tesekkur ederim
Ofliiiiiii Doğum günün kutlu olsun, benle niye aynı gün doğdun :KK70:

Nice sağlıklı, huzurlu yılların olsun gülüm:KK15:
Mutlu yaşlarınız olsun...:KK37::KK37:

Niye yazık olsun yaparsın:KK45:

Yaparım yapmasına da Nevreste, elimi biliyorum poğaça-kek işinde cidden adam akıllı tutturamam, ne doğru düzgün kabarır, ne kararında pişer, pişse de zaten yemeyi sevmem :D Kurabiye, tatlı, hazır yufkalı şeyler, kuru pastalar vb. oluyor da düz kek ve poğaça yapamıyorum, sevmediğimden galiba. Zaten ömründe kaç kere poğaça yaptın dersen 2-3 kere denedim sonra yapamıyorum dedim kapandı o konu. :)))

Yaparım yapmasına da Nevreste, elimi biliyorum poğaça-kek işinde cidden adam akıllı tutturamam, ne doğru düzgün kabarır, ne kararında pişer, pişse de zaten yemeyi sevmem :KK70: Kurabiye, tatlı, hazır yufkalı şeyler, kuru pastalar vb. oluyor da düz kek ve poğaça yapamıyorum, sevmediğimden galiba. Zaten ömründe kaç kere poğaça yaptın dersen 2-3 kere denedim sonra yapamıyorum dedim kapandı o konu. :)))
Bak canım ben de baklva,börek vs çok güzel yaparım ama poğaça ve kek deyince her seferinde muhteşem olmazdı;)Bir sürü tarif denedim ne yaparsam yapayım aynı olmadı.Meğer yapım aşaması ile alakalı değilmiş.Pişirme tekniği,pişirme ayarında sorun varmış.Onu öğrendim ve kendi fırınımın diline göre tutturmaya başladım;)Yarışma için söylemiyorum ama genel olarak pişirme için denemeler yapman lazım;)
Mesela benim fırınımda poğaça pişirirken,fırın sıcak olacak ve ısı 200 derece olacak.15-18 dk sonra yumuşacık poğaçalar hazır.Ama ben bunu geç öğrendim.1 saat 150-170 arası pişirirdim istediğim gibi olmazdı;)Sanada tavsiye ederim;)

Bak canım ben de baklva,börek vs çok güzel yaparım ama poğaça ve kek deyince her seferinde muhteşem olmazdı:KK66:Bir sürü tarif denedim ne yaparsam yapayım aynı olmadı.Meğer yapım aşaması ile alakalı değilmiş.Pişirme tekniği,pişirme ayarında sorun varmış.Onu öğrendim ve kendi fırınımın diline göre tutturmaya başladım:KK66:Yarışma için söylemiyorum ama genel olarak pişirme için denemeler yapman lazım:KK66:
Mesela benim fırınımda poğaça pişirirken,fırın sıcak olacak ve ısı 200 derece olacak.15-18 dk sonra yumuşacık poğaçalar hazır.Ama ben bunu geç öğrendim.1 saat 150-170 arası pişirirdim istediğim gibi olmazdı:KK66:Sanada tavsiye ederim:KK66:

Ankastre fırınlardan mı Nevreste? Aynen 170 derecede bir saat pişiririm mümkün değil olmaz, poğaça kabarır söner. Annem kek yapar 30 dkda hazırdır, ben 30 dkda çıkarayım derim içi pişmez, zaten çıkarınca iner vs vs vs... Benim de fırınımı adam akıllı çözmem lazım galiba, 6 farklı pişirme seçeneği var, hani fanlı, yok üssten alttan ısıtma vb. işaretler. Ne nedir onu bile 4 senedir bilmiyorum hep bilindik ayarda deneyip duruyorum, diğerleri neye yarıyor haberim yok. :/ Dediğin gibi sanırım ondan.

Eki Görüntüle 2136209
Teşekkür ederim:KK200:cep telefonuma bildirim geldi,yetmemis emeail de atmissiniz :KK200:bilmiyorum kim,yada kimler bu mesajları gönderiyor .ama çok mutlu oldum bilesiniz istedim. @Kazen @Lisabella Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ve diger yoneticiler.Tesekkur ederim

Doğum gününüz kutlu olsun, nice mutlu yıllara :KK36:

Ankastre fırınlardan mı Nevreste? Aynen 170 derecede bir saat pişiririm mümkün değil olmaz, poğaça kabarır söner. Annem kek yapar 30 dkda hazırdır, ben 30 dkda çıkarayım derim içi pişmez, zaten çıkarınca iner vs vs vs... Benim de fırınımı adam akıllı çözmem lazım galiba, 6 farklı pişirme seçeneği var, hani fanlı, yok üssten alttan ısıtma vb. işaretler. Ne nedir onu bile 4 senedir bilmiyorum hep bilindik ayarda deneyip duruyorum, diğerleri neye yarıyor haberim yok. :/ Dediğin gibi sanırım ondan.
Yok canım benim fırın çok eski;)Ankastre değil yani;)
Sen fırını ısıtıp o dereceyi 200 dereceye al ve poğaçaların başında bekle çabuk pişiyorlar;)Sonra farkı göreceksin canım:KK19:Kekte çok düşük ısıda olmuyor canım;)
Yani işin özü sen fırının ile biraz daha kaynaş:sus:Sen de sorun yok,sorun fırında:70:
Eminim böyle bilmediğimiz bir sürü püf noktası var canım;)

Yok canım benim fırın çok eski:KK66:Ankastre değil yani:KK66:
Sen fırını ısıtıp o dereceyi 200 dereceye al ve poğaçaların başında bekle çabuk pişiyorlar:KK66:Sonra farkı göreceksin canım:KK19:Kekte çok düşük ısıda olmuyor canım:KK66:
Yani işin özü sen fırının ile biraz daha kaynaş:sus:Sen de sorun yok,sorun fırında:KK70:
Eminim böyle bilmediğimiz bir sürü püf noktası var canım:KK66:

Ocaklı fırınlardan sanırım, annem de o fırınından kopamadı, riske atmak istemediklerini eski fırınında yapar.
Deneyeyim ben bir ara, kafamda ampül yandı bildiğin sorun bende değil fırındaa yani evet gayet olabilir çünkü fırın kısmında her şeyi denemedim. :KK70:
Yoksa kekte denemediğim kalmadı. Kabartma tozunu son anda ilave edip unu elemeler havalandırarak karıştırmalar, yumurtayı sütü çıkarıp bekletmeler, borcam, kek kalıbı vb. kap denemeleri, yağı azaltarak denemeler-arttırarak denemeler ve daha neler :KK70: :KK70: Poğaçadan çabuk vazgeçtimdi de kekte çok denedim :KK70: :KK70:
Fırınla her ayarını ayrı ayrı oynayıp deneyeceğim bakalım. Teşekkür ederim :*

Ocaklı fırınlardan sanırım, annem de o fırınından kopamadı, riske atmak istemediklerini eski fırınında yapar.
Deneyeyim ben bir ara, kafamda ampül yandı bildiğin sorun bende değil fırındaa yani evet gayet olabilir çünkü fırın kısmında her şeyi denemedim. :KK70:
Yoksa kekte denemediğim kalmadı. Kabartma tozunu son anda ilave edip unu elemeler havalandırarak karıştırmalar, yumurtayı sütü çıkarıp bekletmeler, borcam, kek kalıbı vb. kap denemeleri, yağı azaltarak denemeler-arttırarak denemeler ve daha neler :KK70: :KK70: Poğaçadan çabuk vazgeçtimdi de kekte çok denedim :KK70: :KK70:
Fırınla her ayarını ayrı ayrı oynayıp deneyeceğim bakalım. Teşekkür ederim :*
Ben de fırınımı seviyorum;)Aslında ocağını kullanmıyorum,ocak üstü var.Ama fırın hep aynı:)
O denemleri ben de çok yaptım.:confused:
Denemekte fayda var.:KK19:Umarım istediğin poğaçaya kavuşursun.:kk77:Tutturursan ben bekliyorum:KK45:

Eki Görüntüle 2136209

Doğum gününüz kutlu olsun ,nice sağlıklı ,mutlu senelere:KK36:
İkinizin de burcu aynı yani:KK45:ikiniz de aynı karakterdesiniz o zaman :KK45:

Back