• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Pnömokok Aşısı Acil!

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhaba kızlar,
Oğlum 13 aylık. Doktorumuz pnömokok aşısı yapacak kendisi. Prevenar 13 diye bir aşı. Sağlık ocağında da bu aşı yapılıyormuş. Bu aşıyı özelde yaptıran var mı? Acaba daha etkili diye mi kendi yapıyor bu aşıyı? Yarın sağlık ocağına da soracağım acaba markaları veya içerikleri mi farklı sağlık ocağında yapılanlardan. Şimdi sağlık ocağına mı yaptırsak yoksa doktora mı kararsız kaldık. Siz nerelerde yaptırdınız bu aşıyı?
Daha önce de kızamık+kızamıkçık+kabakulak aşısını kendi yaptı. Niye kendi yapıyor acaba? Bu şekilde yaptıran var mı?

eger parayla yapıyo bu aşıları amacı para kazanmak aksi taktirde bu aşıların hepsi eskiden özelmiş ama şuan tüm sağlık ocakları yapıyo.biz yapıyoruz dışarıya ne gerek var diyorlar.kendi özel doktorumuz bile sağlık ocağında yaptırıyo bu aşıları..rotavirüs aşısını özel alıp yaptırmıştık sadece 3doz olarak oda özel oldugu için.bence sağlık ocağında rahatlıkla yaptırabilirsin..

ben de sağlık ocağında yaptırdım. doktora aralarında ne fark var dedim ağzında birşeyler geveledi, daha gelişmiş filan diye. ama konuşması beni ikna etmedi. sonuçta doktoruma yaptırırsam 95 lira verecektim. beni de farklı olduğuna ikna etmediği için sağlık ocağında yaptırdım. sadece rotavirüsünü doktorda yaptırcam o da özel bir aşı olduğu için...

ben de sağlık ocağında yaptırdım. doktora aralarında ne fark var dedim ağzında birşeyler geveledi, daha gelişmiş filan diye. ama konuşması beni ikna etmedi. sonuçta doktoruma yaptırırsam 95 lira verecektim. beni de farklı olduğuna ikna etmediği için sağlık ocağında yaptırdım. sadece rotavirüsünü doktorda yaptırcam o da özel bir aşı olduğu için...

dr nuz benı suphelendırdı sahsen rotayıda eczaneden alıp kendınız uygulayabılrısınız agızdan zaten yada alın sız goturun asıyı 140 kusur fıyatı

biz hizmet hastanesinde yaptırıyoruz. aylık kontrollerimizde. oğlum yaklaşık 3 aylık. biz hiç aşı parası vermedik.
bu ay rotavirüs aşısı var. doktorumuz ücretli olduğunu ve istersek yapabileceğini söyledi. zorlama yapmadı.
sizden hangi aşılar için ücret istiyorlar?

dr nuz benı suphelendırdı sahsen rotayıda eczaneden alıp kendınız uygulayabılrısınız agızdan zaten yada alın sız goturun asıyı 140 kusur fıyatı[/Q

bizden rota için 115 lira alacak geçen ay yaptırırsanız o kadar dedi. bu arada yanlış anlaşıldı sanırım. ben doktora sağlık ocağında da yapıyorlar neden burda ücretli dedim. o da isterseniz ücretsiz olanı da var ama ücretli olanında ekler var dedi. ben de sağlık ocağında yaptıracağım dedim tamam dedi.

Arkadaşlar bugün doktorumuza gittik ve aşımızı yaptırdık; tekrar doktora sordum bu aşıyla ilgili. Bu yaptırdığımız prevenar 13 aşısı sağlık ocağındakinden daha farklıymış. Yani içeriği daha fazlaymış ve daha yeni bir aşıymış. 152 tl verdik eczaneye. Doktora da sadece genel muayene ücreti verdik her zamanki gibi. Sonuçta doktorun cebine ekstra para girmiyor aşı yapmakla. Benim içim rahatladı. Bu aşılar konusunda herkes kendi araştırsın soruştursun nasıl rahat ediyorsanız öyle yaptırın. Ama bu aşı sağlık ocağındakilerden daha kapsamlı imiş haberiniz olsun.

Bende oğluma bu aşıdan 6 aylık olunca yaptırdım.Sağlık ocaklar ı çok ilgisiz ve ayrıca sağlık ocaklarında zatürre aşısı kalmamıştı.Devlet bu aşıdan yaptıracakmış artık bütün bebeklere daha gelişmiş bi aşıymış.Bende bu yüzden yaptırdım.

Merhaba; konu eskide kalmis ama arastirma yapanlar icin yazmak istedim. Bugun gittigim doktorumuz saglik ocaklarinda yapilan prevenar 7 ve prevenar 10 ile onermekte oldugu prevenar 13 arasindaki farki anlatti. Bildiginiz gibi bu asi zaturre asisi. Prevenar 7 zaturre yapan pnomokok turu 7 farkli bakteriye, prevenar 10 da 10 farkli bakteriye karsi koruma sagliyor. Prevenar 13 ise adindan da anlasilacagi gibi 13 cesit bakteriye karsi koruma sagliyor. Yani 13'un gelismis oldugunu soylerken kastettikleri bu. Bir diger onemli konu ise Saglik Bakanligi Prevenar 13 un ustunlugunu kabul edip bu asinin alimini yapmis, ancak eldeki prevenar 7've 10'lar bitene kadar bu asiyi kullanacaklarmis, ondan sonra da 13'lerin dagitimi baslayacakmis. O yuzden benim doktorum alim gucu olan ailelere prevenar 13'u onerdiklerini soyledi. Ben saglik ocagina soracagim hangi asiyi yapiyorlar diye, eger 13 degilse eczaneden alip onu yaptiracagim.

evet bizim doktorumuzda pnomokok aşısı için 2011de çıkan 13 mikropa karşı korumalı aşıyı yaptırın nerde yaptrrsanız farketmez dedi elimize yazdı verdi adını, özel aşı oluyormuş sağlık ocagında vurulan 11 mikropa karsı korumalı olan yani devletin karşıladıgı, bildiğim kadarıyla zaturenin 90nın uzrinde virus ceşidi var allah korusun

dr nuz benı suphelendırdı sahsen rotayıda eczaneden alıp kendınız uygulayabılrısınız agızdan zaten yada alın sız goturun asıyı 140 kusur fıyatı[/Q

bizden rota için 115 lira alacak geçen ay yaptırırsanız o kadar dedi. bu arada yanlış anlaşıldı sanırım. ben doktora sağlık ocağında da yapıyorlar neden burda ücretli dedim. o da isterseniz ücretsiz olanı da var ama ücretli olanında ekler var dedi. ben de sağlık ocağında yaptıracağım dedim tamam dedi.

doktor resmen yalan söylemiş, rotavirüs sağlık ocağında yok, sadece dışarıdan alırsanız sağlık ocağı ücretsiz yapar, ne demek bizdekinde ekler var
BÖYLE DİYEN DOKTORLARA GÜVENMEYİN LÜTFEN, AŞILARINIZI TERTEMİZCE SAĞLIK OCAĞINDA YAPTIRIN, ÖZEL AŞI ZAMANINIZI HEMŞİRENİZ SİZE SSÖYLEYECEKTİR...

Arkadaşlar, sayın anneler sağlık ocağı ve hastanelerde şu aşılar birbirinin aynısı çünkü aşı yapan her yer bu aşıları il sağlık müdürlüğünden parasız alıyor:
Pentaxim: 5 li karma
prevenar: Zatüre
bcg verem
mmr: Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak,
opa : çocuk felci
dt: Difteri tetenoz
hepatit b
bunların dışında rotavirüs, hepatit a ve su çiçeği özel aşı yani paralı aşı

Back