- 2 Aralık 2012
- 10
- 32
- Konu Sahibi Always mom
Merhaba bu konuda daha önce yazmalıydım ancak şimdi yazabiliyorum. 31 haftalık plesenta ayrılması sonucu acil ambulans ile hastaneye gittim. Çok kanamam vardı ve bebeğimin hareketlerini de hissedemiyordum. Doktor plesenta tamamen ayrılmış bebeğin kalp atışı 20 bebeği kaybediyoruz dedi ve acil sezeryana aldılar. Bebeğim kalp atışı olmadan doğdu. 7 dakika kalp masajı yapıldı ve kalbi atmaya başladı. Doktorlar yaşama ihtimalinin çok az olduğunu yaşarsa da nörolojik olarak problem yaşayacağını oksijensiz kalmış olabileceğini herşeye hazırlıklı olmamızi söyledi. Akşam 5 gibi doğum yapıp gece 3 te ancak bebeğimi gördüm. 1.5 kilo kararmış bir bebekti. Oradaki doktorda yaşamaz yaşarsa da engelli olur dedi. Ertesi gün tekrar görmeye gittiğimde bebeğimin eli kolu hareket ediyordu. Avucunun içine parmağımı koyduğumda parmağımı sıktı o an ne olursa olsun bebeğim yaşasın istedim. Herkes engelli olacaksa yaşamasın dediler. Ben diyemedim. Hep iyi olacağına kendimi inandırdım. Her gittiğimde yanına pozitif konuştum. Beni hissettiğini düşünüyorum. Çünkü ağlarken sesimi duyunca sakinleşiyordu. Sanki sadece bebeğim ve ben varmış gibi yoğun bakımda sürekli onunla konuştum dokundum sevdim. Haftada iki kere görmeme izin vardı. Doktorlar çok şaşkındı. Çok güçlü bir bebek olduğunu ancak riskin devam ettiğini söylediler. Beklenmedik bir doğum olduğu için herhangi bir ciğer geliştirici iğne yapılmamıştı doğum öncesi. entübe edildi. Bir hafta içerisinde kendi nefes almaya başladı. Telefonla arayıp hergün bilgi alabiliyorduk ve kötü bişi diyecekler diye aramaya korkuyordum. Ama günden güne iyiye gitti. 42 gün yoğun bakımda kaldı. Şu an kronolojik 13 düzeltilmiş 11 aylık. Çok sağlıklı ve yürümeye başladı. Eğer bu şekilde bebeğiniz yoğun bakımda ise sakın umudunuzu kaybetmeyin prematüre bebekler çok güçlü gerçekten ben mucizeyi yaşadım benim ve büyük oğlum dışında herkes umutsuzdu ama biz haklı çıktık. Mucize bebek koydu adını doktorlar. Sadece umut edin inanın ve bol bol dua edin. Rabbimin mucizesi bitmiyor. Ölü doğmuş çocuğuma nefes verip mucizeyi bize yaşatan Allahım inş şu an bu durumda olan tüm bebeklerimize bunu yaşatır. Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım. Sevgi ve saygılarımla…