Plates (Pilates) Nedir? Plates'in Faydaları

ben de yapıyorum ancak ramazan dolayısıyla bir aydır yapamadım desem yeridir..pazartesi tekrar başlıyor program onunla devam edeceğim inşallah..sıkılaştırıyor ..güzel tavsiye ederim

ben bu konuyu açalı uzun zaman oldu, gittiğim yeri 1 ay sonra bıraktım, çok kalabalıktı..memnun kalmadığım için adını vermeme gerek yok diye düşündüm....top alıp evde yapmayı düşünüyorum ama evde ne kadar yaparım yalnız bilmiyorum..bu arada spor merkezinden memnun değildim, pilates için aynı şey geçerli değil tabi.

merhaba herkese
ben aslında çok zayıfım boyum 1.57 kilom 46 ama çok zayıf görünüyorum
pilates yaparsam daha da zayıf görünmekten korkuyorum ama çok feci sırt ağrılarım var doktor kaslarını güçlendir dedi pilatesin iyi geleceğini düşünüyorum ne dersiniz başlasam mı acaba
üsküdar veya beşiktaşta memnun oldugunuz bi yer var mı tavsiye edebileceğiniz

Ben de başlıyorum platese.Pek yabancı sayılmam zaten.
Fit görünüyorum ,ama spor şart.:hulya:

beşiktaşta önerebileceğiniz yer biliyor musunuz ve fiyatlar nedir ??

bende üç ay boyunca düzenli pilates yaptım,etkisini kesinlikle gördüm,sezeryanla doğum yaptığım için karın kaslarım gevşekti,şimdi daha iyi,kalçamda da sıkılaşma oldu,sırt ağrılarım azaldı,yaz boyunca ara vermiştim şimdi tekrar başladım,herkese tavsiye ederim...

merhaba,öncelikle Calicice uzman bir pilates eğitmeni olarak söylüyorum pilates kasları uzatarak çalışdırır ve kilo verdirmez:)sıkılaşmana yardım edicekdir daha sıkı daha fit görünüceksin kesinlikle daha kuvvetli olucaksın ve en önemlisi sırt ağrılarından kurtulucaksın,arkadaşlar ne olur eğitmen konusunda dikkatli olun seçim yaparken dikkatedin çünkü eğitmenim deyip insan anatomisinden,kifozdan,lordozdan,skolyozdan,kinesyolojiden hiçççç haberi olmayan arkadaşlar fena şekilde bu işi sahipleniyor.Evde tek başına başlangıç düzeyindeki insanların yapmasınıda doğru bulmuyorum ilerleyen yaşlarda bel ve boyunda yaşıcanız sakatlıklara ortam hazırlayabilirsiniz yanlış egzersiz yaparak ,sorularınız olursa özelden yazabilirsiniz,sevgiler

merhaba,öncelikle Calicice uzman bir pilates eğitmeni olarak söylüyorum pilates kasları uzatarak çalışdırır ve kilo verdirmez:)sıkılaşmana yardım edicekdir daha sıkı daha fit görünüceksin kesinlikle daha kuvvetli olucaksın ve en önemlisi sırt ağrılarından kurtulucaksın,arkadaşlar ne olur eğitmen konusunda dikkatli olun seçim yaparken dikkatedin çünkü eğitmenim deyip insan anatomisinden,kifozdan,lordozdan,skolyozdan,kinesyolojiden hiçççç haberi olmayan arkadaşlar fena şekilde bu işi sahipleniyor.Evde tek başına başlangıç düzeyindeki insanların yapmasınıda doğru bulmuyorum ilerleyen yaşlarda bel ve boyunda yaşıcanız sakatlıklara ortam hazırlayabilirsiniz yanlış egzersiz yaparak ,sorularınız olursa özelden yazabilirsiniz,sevgiler

merhaba livali,mesajında yazdıkların dikkatimi çekti ben bebek büyüttüğüm için mecbur evde ebru şallının programı ile pilates yapıyorum,hareketler gerçekten beni rahatlatıyor herhangi bir ağrı yaşamıyorum bazı hareketlerde boyun bölgem ağrınca boynumu kaldırmadan yapıyorum zaten bunu kendisi de söylüyor.Ama kendimi daha iyi ve zinde sağlıklı hissediyorum özellikle karın ve basen bölgemde çok etkisini gördüm.Acaba doğrumu yapıyorum bilemiyorum,özel mesaj gönderemediğim için cevaplarsan sevinirim..

merhaba,senin için gerçekden sevindim işe yaramış olmasına ,beline ve boynuna çok dikkat etmelisin inpirint pozisyon yani belin altının tamemen kapalı olduğu pozisyonu daha fazla kullanmaya çalışmanı öneririm bel fıtığı kolaylıkla olabilir insan bunu yaparken ,boyun altınıda gerekirse ufak bıyastıkla yada havluyla destek alabilirsin ,gerçekden doğru yapıldığında sonuç inanılmazdır umarım sendede işe yarıyordur ,sevgiler

Platese başladıktan sonra öğrendim ki aslında yanlış nefes alıyormuşum, yanlış duruyormuşum... Sağlıklı yaşamak için plates gibi spor görmedim; hem diğer sporlar gibi zindelik veriyor, hem de yoga gibi rahatlatıyor...

ya şu doğru nefes alma işini nasıl çözücem kaburgalara doğru nefes almak ne demek yaa? şu işi adamakıllı anlatacak biri varsa minnettar kalıcam:)

merhaba,anlatmaya çalışıyım sana burdan nekadar anlatabilirim bilmiyorum ama deneyelim en azından:)sırt üstü yere yat önce yere yattığımızda belimizin altında bir çukur oluşur bu çukuru kapatıcak şekilde belini iyice yere bastır bu pozisyon inpirint pozisyondur pelvic tilt dediğimiz belin altının tamamen kapalı olduğu durumdur ,sonra elini iki kaburganın üzerine yerleşdir nefesi burundan al ve iki kaburganın yanlara açılması için ellerinle cok hafif baskı yap nefes verirkende kaburgayı birbirine yaklaşdırıcak şekilde içeri doğru hafif bir baskı yap kaburgalara, bunu bilen birinin uygulaması lazım sana aslında tabi,nefesi hep burundan al ve ağızdan sanki cama buğu yaparmış gibi nefesini boşalt.Nefes alırken göğüsün yukarı çıkmaması gerek :))kafanı iyice karışdırdım mı bilmiyorum ama gerçekden anlatabilmek zor burdan bu konuyla ilgili video araşdırıyım senin için bulabilirsem yazarım sana yine,sevgiler

çok teşekkür ederim açıklamaların için minettar kaldım:)) bide video bulursan dua ederim:)))a.s.

Antrenör teşekkür ederim.
Ben 26 eylülden bu yana (1 ayı geçti) haftada 4 kere spor yapıyorum. 20-25 dakika koşuyorum sonra aletlerle 30 dakika çalışıp 10 dakika da 1 er kiloluk dumbllerla egzersiz yapıyorum. Sence bu miktar şimdilik iyi mi?
Yoksa vücudumun bilhassa göğsümün ve kalçamın sıkılaşması için sporu artırmalı mıyım?

benim bölgesel incelmem gerek basenim var:çok üzgünüm:kot giyip oturuduğum zaman yanyana 2bacak varmış gibi oluyo tek bacağımda bundna çok rahatsızım:kızgın:plates hakında çok bi bilgim yok açıkcası spora yazılmayı düşünüyorum çünkü evde kendim yapmam biliyorum ancak platesin fiatları çok tuzlu fitnesa gitsem ben basenlerimden kurtulur muyum fitnes sıkılaştırıyor mu vücudu :uhm:

ben de pilatese bugün başladım. gerçekten insanı iyi hissettiriyor. bakalım zamanla daha fit görünecekmiyim.. inşallahh

X