Plasenta previa

en kısa zamanda olması dileğim.eve ve çoçukla beraber olmaya alışınca insanın evden çıkası gelmiyor.hamileliğimiz sıkıntılı geçti.bebeklerimizi şöyle huzurla büyütebilsek hayırlısıyla.şimdi 3 hafta sonra 32. haftada doktor izne çıkmamı kesin olarak görürse 2 ay evde oturacağım.sonra 2 aylıkken işe başla.düşünmek bile istemiyorum;gece uykusuz,gündüz süte git-gel.:18:

güzel haberler alacaksın inşaALLAH canım.
ipek de defne de güzel bence.

bugün hiç yoktunuz kızlar.

hepinize hayırlı ramazanlar nasip etsin Rabbim.
oruç tutabilecek var mı aramızda?

doktordan geldık kızlar.hazır cıkmısken bıraz hava aldık kızımla yurumeden tabı.ama araba ıle bıle trafıkte dur kalk yoruldum .plesantam cok sevdıgı yerde duruyor.kızım kılo almıs ben hıssedıyordum ama bugun ıkı farklı tartıda tartıldım uc kılo vermısım.sıcaktan yemıyorum tabı.nstye gırdık 20 dakıka surer dedıler .ama kızım yerınde dyramadıgı ıcın uc sefer 10 dakıka daha dedıler cok sıkıldım .o sırada dogumhane kapısında heyacanla bekleyenler vardı.bebıs dogdugu an hemen camdan babasına gıosterdılre vıyak vıyak bagıran bır tıp .cok heyecanlı .ınanılmaz ısterdım normal dogum yapmayı.kısmet tabı allah saglıkla kurtarsın bızıde.

bu rada ramazan alısverısı ıcın esımı alısverıse gonderdım.sankı cok yemek yapıcak halım varda:)elınde lıstede ayrıntılı yazmasına ragmen gıdelı 15 dakıka oldu 6 sefer aradı.ınanılmaz guluyorum.cok alem oluyorlar erkekler:)
ben oruc tutamıycam mecburen.ama cocuklugumdan berı yaptıgım gıbı davulcuyu beklıycem zaten o saatte kadar uyumuyorum:)
herkese hayırlı ramazanlar olsun arkadslar

merhaba şekercim,seni de kızını da öpüyorum.resimlerine baktığın bebiş herhalde biricik yeğenim reyyan olmalı,maviş gözlüyse.
inşallah yasalar bir an önce yürürlüğe girer,yeni anne olup işe erkenden dönmek zorunda olan annelere çok üzülüyorum.haksızlık yaa.bence kadına anne olunca 1 yıl ücretli izin verilmeliçok şey istiyorum galiba ama uzun vadede düşünüldüğünde bence hiç te çok değil.ama malesef şu an için ütopik bir hayal.2 aylıkken işe başlamak fena,previa olmasaydı sonunda dek çalışabilirdin bu senin elinde olan bişey değilki

sana da hayırlı ramazanlar canım.malesef oruç tutmayacağım,artık sonra kazasını tutarım inşallah.denemeyi düşünmüyorum bile.mazallah bebeğe bişey olur diye korkuyorum.sonunda ben de ikili haneli haftaları gördüm.bu zamanlarda yediğimiz içtiğimiz çok önemli.16 saat aç susuz kalmak çok riskli.tutmak için ısrar etmek bence günah.Allah bizlere bu konuda tolerans gösteriyor bunu kullanmak lazım.

sana da hayırlı ramazanlar canım.bugün eşimin doğumgünü,18 ağustosta da benimki.eşimle ramazan başlıyor benle bitiyor
plasenta istediği yerde dursun ama uslu dursun mümkünse.sakın kendini yorma gözünü seveyim arkadaşım.peynir ekmek te yersiniz doyarsınız,ayakta zaman geçirme nolur.sık dişini az kaldı.sonra istesen de çok oturamıcan zaten
inşallah eşimiz dostumuz da bebek odasında bizim bebişlerimizin viyaklamalarını izleyip kameraya alcaklar inşallah Ya rabbim.
3gündür şükürler olsun havalar güzel,gece uyuyabiliyorum sayılır.her iki saatte bir wcye kalkıyorum ama onu saymıyorum rutin haline geldi.ama senin göbiş uyumana izin vermiyor herhalde.maşallah sen kilo vermişsin ama kızın almış bu süper.gıda alamazsan bile sıvı almaya çalışki yorgun düşmeyesin.

Evet bir süredir kayıptım, geldim yine. Mutfak tezgahındaki silikonları çıkartıp yeniden yaptım, banyodaki fayans derzleri eskidiği için, onları yeniden yaptım, bir yandan sitenin işleri...kendimi yormadan bir sürü iş yaptım,bu hafta yoğundum. Şimdi sabırsızlıkla cumartesiyi bekliyoruz, saat 10.da doktora kızımızı görmeye gideceğiz.

Herkese hayırlı ramazanlar kızlar. Oruç tutanlara Allah sabır ve güç versin, sıcakların ortasında 17 saat aç ve susuz... Hoş, bugüne kadar oruç tuttuğumda hiç acıktığımı bilmem ama susuzluk zor olabilir. Bu sene oruç tutamasam da, ramazanın en güzel nimeti pide ve hurma yiyeceğim bol bol :) pideeeeee

canım sana sevdiğim kız isimlerini yazayım belki aralarından beğendiğin olur
Reyyan
Ece
Sare
Cemre
Selva
Elbi
Defne
İpek
Elif

Ben Defne ismini çok isterdim ama ne yazık ki eşimin kuzeninin adı Benim aklımdaki isimler şimdilik,

Sanem
Senem
Öykü
Eda
Didem.

İsim koymak çok zormuş, bir türlü beğenemiyoruz. Kızım isimsiz olacak bu gidişle

Hayırlı ramazanlar canım. Ben bu sene pas hakkımı kullanacağım canım :) 17 saat susuz,aç bebek dayanmaz.

Kızınla hasret gidermişindir, mutlusundur şimdi :) Plasentan yaramazlık yapmasında istediği yerde dursun canım, sana zararı olmasın yeter, inşallah olmayacakta. Az kaldı bebeğine kavuşmana. Ben dualarımı, plasentalar yukarı çıksın yerine bebeklerimiz sağlıklı doğsun olarak değiştirdim.

sizlerede hayırlı ramazanlar kızlar bende oruç tutamıycam raabim hayırlısıyla borçlarımızı ödediğimiz günleride görmeyi nasip etsin sanem iismini halam kızına koymuştu diyanetten yazı geldi değiştirin put demek diye ve elif olarak değiştirdiler aklınızda olsun benim kızımın ismide çiğse azra

maaşALLAH elinden her iş geliyor.seviyorsun da sanırım.:)
ben de bugün dr.a gideceğim.sadece bebeğimin durumunu merak ediyorum.
oruç tutamayacağım .hem iş,hem hamilelik,hem sıcak ve uzun saatler.........dayanabileceğimi sanmıyorum doğrusu.şimdi bile eve gidince bir yorgunluk çöküyor.
hepimiz tatiliz:)))
o maviş çok beter bir şey.başka da vardı.hepsi çok tatlı maaşALLAH.
ablamın kızının ismi de reyyan.üniversite sınavına girdi bu yıl.bakalım hayırlısı hakkında cümlesinin.
şu yasa bana yetişse çok iyi oldu.almanyada 3 yılmış izin.2 yıl ücretli bir yıl ücretsiz galiba.onda da devlet yardım yapıyor zaten.
biz 6 ayın hayalini kuruyoruz.bakıcı masrafı da ayrı bir dert.
Allah her konuda yardımcımız olsun.elimizden gelmeyen,çaresiz kaldığımız şeylerde yanımızda olsun inşaALLAH.

bebeğinin iyi olması çok güzel canım.sağlık sıhhatle kucağımıza alalım da bu sıkıntılar geçer.
normal doğum nasıl bir şey acaba?bebeğinin ilk saniyelerini görmek bana kısmet olmadı.zaten o cesaret de güç de ben de yok.
ben de o davulcuya sinir oluyorum.bugün normal geldi de her ramazan herkes yatınca zuhur ediyor.uykudan uyandırıyor.

kızlar günaydın benim oğlanın ayakları 3 gündür aşağıda vuruyor korkuyorum bazen taaa orda ne işi var diye artık doğum pozisyonunda olmaları gerekmezmi birde sanki daha az hareket ediyor huyumu değişti ne

hayırlı cumalar canım.
sabah kontrol için doktora gittim.burdaki bir hastanede tanıdığım bir doktora .
güzel haberden başlayayım;bebeğim iyi.yüzünü de gördüm,çok tatlıydı,içimi ısıttı onu görmek.ayakları mideme doğru,başı ağşağıdaydı ama sürekli yer değiştiriyor,genel bir duruşu değil bence.
hoş olmayan habere geleyim;adını bile anmak istemediğim plesanta sezeryan kesiğine yapışıkmış.aynı yerde malumunuz.dr.kartal araştırma daha iyi oraya devam et dedi.ben de tüm devlet hastanelerine karşı bir fobi var.özellikle doğum vs.de.
doktor önermesini rica ettim ama çok değiştiler tam önerebileceğim kimse yok dedi.
bize göre sen ağır vakasın,bir an önce doktorunu ve hastaneni belirle dedi.
plesanta tam kesiğin orda olunca onu kesiyormuş doktor.o yüzden kanama olur dedi.sonra bebeği alıp,plesantayı çıkarmayı deneyeceklermiş.çok kolay çıkabilir ya da en kötüsü tabi çıkmayabilir de dedi.genelde üçüncü sezeryanda beklediğimiz bir şey previa dedi.çevremde var 3.yü yapanlar ama benim şansıma sanırım böyle oldu.

merhaba arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar umarım hepiniz bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız...

benim görümceme de plasenta previa teşhisi konuldu şu an 24 haftalık hamile ve 4.sezeryanı olacak o yüzden gittiği iki doktorda tam teşekküllü yoğun bakım
ünitesi olan bir hastanede doğum yapmalısın dediler.. kendisi devlet hastanesine gitmek istemiyor..

istanbul anadolu yakasında oturup doktor tavsiyesi yapabilecek olan var mı aranızda ???

ben de hala bulamadım.proflar hep ayrıldı.değişti her yer.
özel olarak akademik hospital,memorial en iyileri.onların da fiyatları yüksek.

hay allah canım bebeğin iyiya çok şükür allah büyük inşallah kanama olmadan alabilirler çok kolay çıkabilir yada en kötüsü çıkmayabilir yazmışsınya çıkmayınca ne oluyor yani rahimle berabermi alınıyor yani allah korusun anneye bişey oluyor falan demedi inşallah:18::18::18:

canım çok heyecanlımısın kaç haftan kaldı korkuyormusun?

kuzum bayramdan sonra hemen alıcaz dedi doktorum ama 39.haftam oluyor baya geç bi tarih inş bekler kızım ama beklemezse de arada bayram var e previalıyız nöbetçi doktorlara filan kalmaktan bi sorun olmasından korkuorum tabi..Şu mübarek günlerde duam planlı günü gününde gidip yatıp komplikasyonsuz bi ameliyatla evladımı sağlıkla elime almak inş...

ben de bir de panik atak var bikaç şeyle beraber uğraşıorum elh korku ve heyecan yanında bir de artık bu süreci tamamlayıp yeni hayatımıza geçmek istiyorum sabırsızlanıorum...

çıkmazsa rahmi alırlar mecburen.pek istemesem de sağlığım için kabul ederim sanırım.
çok stres yapmadım ama belimde kasıklarımda hafif bir ağrı var.mescitte biraz uzanmıştım,üşütmüş de olabilirim serindi baya.
Artık tabiri caizse kelle koltukta gireceğim ameliyata.

Neler olabileceğini biliyorum en kötüsüyle ama moralimi bozmuyorum.sadece dr. Endişem var.

Anneye bir şey olur demedi.ama tam teşekküllü,kolay kan vs. Bulunabilecek bir yer olmalı dedi.

Azra sakın benden etkilenme.senin ki zaten çok farklı,biliyorsun canım.

aslında tek sorun panik yapmamız.Allah zor durumdakinin yardımcısıdır mutlaka.ameliyata girerken sakin olabilmek benim de tek düşüncem.inşaALLAH hayırlısıyla atlatacağız canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…