• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

uykusuz her gece yorgun olesıye:)
saat 04.30 hala uyuyamadık kızımla ey buyuk allahım gobegımın uzerıne yatıp uyumayı ozledımm

Az kaldı canım, son 10 haftan. Sonra prensesler gibi uyursun :) Benim uyku düzenim de dengesizleşti iyice. Gece 12:30 gibi eşimle yatıyoruz, o hemen uyuyor, ben 1 saat yatakta dönüyorum ama nafile, sonra salona gelip televizyona bakarak ya da bilgisayarda oyalanarak uyuyakalıyorum, 11 gibi uyanıyorum. İlk 3 ayım ne güzeldi. Sabah 7:30 da kalkıyordum.

kizlar selam, cok yazamiyorum ama sık sık okumaya calisiyorum sizi. plasentasi yukari cikanlar varmis, cok sevindim. Bize de umut oluyor bunlar.

ben persembe doktora gittim hala asagida ama durumu iyi dedi. tamamen kapatiyormus su an ve ilk aylarda kanama cok olmaz dedi. 3. trimesterda dikkat etmemi soyledi, sanirim son 3 ayda cikmazsa daha cok yaticam.. benim doktor cok rahatti son randevuda, previali olan hastalari hic sorun cikmadan dogumlarini yapmis, kan olayindan da bahsetmedi. cok ciddiye almiyor bu durumu ama cikmazsa sezeryan gibi seyler soyledi.
rahatladim biraz, kotu hikayeleri cok okuma dedi :) Allah yardimcimiz olsun hepimizin, ins en kolay ve saglikli sekilde atlatiriz su donemlerimizi.

Geçmiş olsun canım. Kendine iyi bakıp, yorulmadıktan sonra korkulacak bir şey yok zaten. Önemli olan bol bol dinlenmen, inşallah dinlenme imkanın vardır.

Ben hali hazirda henuz uyuyorum son aya kadarda uyurum sonra bende uyuyamam sanirim...
Allahtan ben genelde sag ve soluma aradada sirt ustu yatiyorum o sebepten hic zorlanmiyorum ...

Ben de yüzüstü yatmıyorum, o yüzden rahatım ama ne zaman sağ tarafıma ya da sırtüstü yatsam bizim kız kıpı kıpır oluyor, sevmiyor. Benim önceki doktor 24. haftadan itibaren sadece sola yatmak lazım demişti. Ama ben daha çok sırtüstü yatmaya alışığım sanırım. Önümüzdeki hafta perşembe günü eski JFK daki doktora gideceğim yine, bakalım o ne diyecek:)

günaydın kızlar plasentası çıkan arkadaş kim anlayamadım çok sevindim allah tamamına erdirsin inşallah bende bugün kavanoza patlıcan biber kızartıp koyucam hiç deneyen varmı fburakcım takrar antibiyotik verdi sanki bugün daha iyi inşallah geçerde işine döner her yerim iş benim görseniz dün temzlik yapmış demssiniz dağınıklık aldı başını gitti bugün diyorum rabbim beterinden korusun ama kızım bu yıl okula ggitti ben sabah 7 öğlen 2 de gelir yemeğimi şimi yapardım gelince zevkle ders yapar akşamada takılırdık evimizde bu tatil bana yaramadı birde hergün arkadşların tatil fotoları var facede çatlıyorum daha az önce okudum bodrum bekle bizi geliyoruz yazmış onu okudum arkadan arkadaş geldi tatilden 1 haftadır 10 dakka onunla konuştuk şimdi patlıcanlarıma döneyin napalım kızlar hayırlısıyl a kurtulalım bebişlerimizi alalım seneyede biz gezeriz dimiiiiiiiiiiii:14::14::14::14:

Annem eskiden yapardı canım bu konserveden, üzerine biraz da domates sosu koyardı, güzel olurdu. Ben her sene yaklaşık 70 kg. dan domates konservesi yaparım, onun dışında bir şey yapmam. Kışın da yemeklerime mis gibi kırmızı domates kullanırım. Şimdi domatesin ucuzlamasını bekliyorum.

Bu arada plasentası yukarı çıkan ben ve fburak.Pepuke previa değilmiş.

günaydın kızlar plasentası çıkan arkadaş kim anlayamadım çok sevindim allah tamamına erdirsin inşallah bende bugün kavanoza patlıcan biber kızartıp koyucam hiç deneyen varmı fburakcım takrar antibiyotik verdi sanki bugün daha iyi inşallah geçerde işine döner her yerim iş benim görseniz dün temzlik yapmış demssiniz dağınıklık aldı başını gitti bugün diyorum rabbim beterinden korusun ama kızım bu yıl okula ggitti ben sabah 7 öğlen 2 de gelir yemeğimi şimi yapardım gelince zevkle ders yapar akşamada takılırdık evimizde bu tatil bana yaramadı birde hergün arkadşların tatil fotoları var facede çatlıyorum daha az önce okudum bodrum bekle bizi geliyoruz yazmış onu okudum arkadan arkadaş geldi tatilden 1 haftadır 10 dakka onunla konuştuk şimdi patlıcanlarıma döneyin napalım kızlar hayırlısıyl a kurtulalım bebişlerimizi alalım seneyede biz gezeriz dimiiiiiiiiiiii:14::14::14::14:
canim Insallah duzelir antibiyotik iyi gelir...

O plesentasi cikan benim sekerim... Suan plesentamin yeri cok iyiymis..
Butun yasaklarim kalkti... Esimin Izni yok agustosta datcaya eyluldede bodruma gidicez Insallah bizde... Bende senin gibi gicik oluyordum tatile gidiyolar Ben gidemiyorum diye... Kardesim datcada yer ayarlamis annemlerle gidicem Insallah... Bide arkadasim bodruma gidicem beraber gidelim dedi... Hic umidim yoktu inan simdi cifte tatile gidicem Insallah... Gel agustos sonu gel...
Dra sordum gidebilirsin dedi bi sorun olmaz bundan sonra dedi... Ekimde kıpırdama biyere gitme dedi ehh dogum yaklaşıyor tabi...

ohh ne güzel yaaa herkes tatile gidiyoo :))çok imreniyorum sizeeee biz tıkıldık kaldık eve gün sayıyoruzzz.hayır günlerde geçmek bilmiyo kiiii:(

Az kaldı canım, son 10 haftan. Sonra prensesler gibi uyursun :) Benim uyku düzenim de dengesizleşti iyice. Gece 12:30 gibi eşimle yatıyoruz, o hemen uyuyor, ben 1 saat yatakta dönüyorum ama nafile, sonra salona gelip televizyona bakarak ya da bilgisayarda oyalanarak uyuyakalıyorum, 11 gibi uyanıyorum. İlk 3 ayım ne güzeldi. Sabah 7:30 da kalkıyordum.

Geçmiş olsun canım. Kendine iyi bakıp, yorulmadıktan sonra korkulacak bir şey yok zaten. Önemli olan bol bol dinlenmen, inşallah dinlenme imkanın vardır.

Ben de yüzüstü yatmıyorum, o yüzden rahatım ama ne zaman sağ tarafıma ya da sırtüstü yatsam bizim kız kıpı kıpır oluyor, sevmiyor. Benim önceki doktor 24. haftadan itibaren sadece sola yatmak lazım demişti. Ama ben daha çok sırtüstü yatmaya alışığım sanırım. Önümüzdeki hafta perşembe günü eski JFK daki doktora gideceğim yine, bakalım o ne diyecek:)
Doğumdan sonra prensesler gibi yatmakmi anca rüyanda görürsün sen onu sekerim... Unutuyorsun sanırım bu bebek milleti geceleri uyumayı pek sevmezler uyusalarda sen daha uykuya dalamadan zirlamaya başlarlar... Acı ama gerçek suan en rahat zamanlarimizdayiz... Bugünleri çok ararsin daha sen...
Sola yatmak lazim ama sürekli yatmak zor.. benim dr sola ve sağa yat diyor tabi sol oncelikli... Sırt üstü kesin yasak son aylarda...

ohh ne güzel yaaa herkes tatile gidiyoo :))çok imreniyorum sizeeee biz tıkıldık kaldık eve gün sayıyoruzzz.hayır günlerde geçmek bilmiyo kiiii:(

Hamileliğimin ilk günlerinden beri yatıp bunalima girmis biri olarak sıkıntılı dönemleri atlattım çok şükür hakettim tatili...insallah seneye sende gidersin şimdi doğumun çok yaklaşmış... Hayırlisiyla doğumunu yap bebisini sağ salim kucagina al Insallah...

maşallah ellerinize sağlık..Azzra siteye ilk girmeme neden bu plesenta previa idi hatta ozman aramız yakın diye takip etmiştim azçok yazılarını..
benim plesentamda aşağıda ve sürekli yatış diyor bana doktor,sen işlerini yapabiiyorsun maşallah doktorun ne kadarla sınırlıyor seni sadece yola gitmemeklemi?
benim 16.haftamda plesentamda kanama olmştu aşağıda denmişti buhafta doktorra gittim hala aşağıdaymış,acaba benim doktorum mu abartıyor demekten kendşmş alamıyorum..
birde benim karnım bu ara sık sertleşiyor sizde de varmı aynı sorun??
beni aydınlatırsanız çok sevinicem gerçekten

maşallah ellerinize sağlık..azzra siteye ilk girmeme neden bu plesenta previa idi hatta ozman aramız yakın diye takip etmiştim azçok yazılarını..
Benim plesentamda aşağıda ve sürekli yatış diyor bana doktor,sen işlerini yapabiiyorsun maşallah doktorun ne kadarla sınırlıyor seni sadece yola gitmemeklemi?
Benim 16.haftamda plesentamda kanama olmştu aşağıda denmişti buhafta doktorra gittim hala aşağıdaymış,acaba benim doktorum mu abartıyor demekten kendşmş alamıyorum..
Birde benim karnım bu ara sık sertleşiyor sizde de varmı aynı sorun??
Beni aydınlatırsanız çok sevinicem gerçekten

banada ev işlerini yapabilirsin dedi ama ben çok pimpirikliyim yatamıyorum hergün bir iş bulurum kendime dikkat ediyorum ağır kaldırmıyorum oturduğum yerden doğrasamda 4 saat sürdü kızart doldur aygazı sil duş al napim akşamada dinlenirim benimki genelde birliktelik ve yolculuk konusunda uyarıyor yavaş yavaş yaptım

amin inşallah..açıkçası benim doktorum beni çok bilgilendiriyor! sadece rahim ağzını gıdıklıyor aşağıda plesentan dedi,servikks uzunluğum 4 cm çıktı son ölçümde..dolayısıyla pekte bilgimde yok,buaralar karnımda sertleşmeler daha çoğaldı sanki birde göğsümdende süt geliyor ama dediğim gibi doktor çok yoğun bana oturupta bunları güzelce açıklamadı:43:
bende sinir oluyorum oyüzden başka bi doktora daha görünücem..gece süt geldiğini görünce ve karnımda sertleşince uykularım kaçıyor açıkçası,ah bide sürekli yatıyorum ama ben hamileliğimin başından beri sen tüp bebeksin hassassın yat dinlen denildi hep..

teşekkür ederim çok sağol..rabbim sağlık sıhhatle kucağına almayı nasib etsin inşallah:)
:49:

amin inşallah..açıkçası benim doktorum beni çok bilgilendiriyor! Sadece rahim ağzını gıdıklıyor aşağıda plesentan dedi,servikks uzunluğum 4 cm çıktı son ölçümde..dolayısıyla pekte bilgimde yok,buaralar karnımda sertleşmeler daha çoğaldı sanki birde göğsümdende süt geliyor ama dediğim gibi doktor çok yoğun bana oturupta bunları güzelce açıklamadı:43:
Bende sinir oluyorum oyüzden başka bi doktora daha görünücem..gece süt geldiğini görünce ve karnımda sertleşince uykularım kaçıyor açıkçası,ah bide sürekli yatıyorum ama ben hamileliğimin başından beri sen tüp bebeksin hassassın yat dinlen denildi hep..

benim bulunduğum ilçede en iyi doktor benimki çok açıklayııcı konuşmadı baştan oyüzden çok korktum burdaki kızlar sayesinde atlattım korkularımı madem içine sinmedi başka doktora görün bende süt falan yok benimde tedaviyle oldu hassas bir süreç oluyor bazı annelerde bende byere gitmiyorum ama ev çinde işim hiç bitmiyor genelde ayaktayım rabbim hepimizie yardım etsin:49::49::49:

merhaba bayanlar geçen hafta plesentam marjınaldı ve ben normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım 37+4ü bulduk rabbıme şükür yata yata gecirdim ve sonunda normal yolla doğurdum %99.9 sezeryan denmesıne rağmen evde sancıları çektım hastaneye gittiğimde 1,5saat sonra doğdu darısı sizlere inş.

merhaba bayanlar geçen hafta plesentam marjınaldı ve ben normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım 37+4ü bulduk rabbıme şükür yata yata gecirdim ve sonunda normal yolla doğurdum %99.9 sezeryan denmesıne rağmen evde sancıları çektım hastaneye gittiğimde 1,5saat sonra doğdu darısı sizlere inş.

Tebrik ederim canım cok guzel bir haber verdin bizlere,Allah yavrunu sana bağışlasın gzel güzel büyütmeni dilerim..:nazar:

Kizlar herkese selamlar,sevgiler..dün annemlerdeydim kardeşim koyceğizdeydi uzun zamandır miniş yeğenimi çok özlemiştik ona kostuk hasret giderdik.bugün de kızımı ve arkadaşını alıp sinemaya götürdüm.dr previa yok dedi ya acısını çıkartıyorum ama bu sıcakta akl olan mecbur olmadıkça dişarı çıkmaz.yakın mesafeler olmasına rağmen yoruldum helak oldum.bacaklarım,ayaklarım çok fena yaa sanki beni tasımıyo sanırım biraz psikolojik çünkü gečen yıl doğum yaptıktan sonra hiç ayakta kalamıyordum neredeyse bacaklarıma dopler yaptirdım bişey çïkmadı,ortopediden de bisey çıkmadı,dr nörolojiye yonlendirdi,psikiyatriste gittim antidepresana basladıktan sonra baya geçti.ama şimdi yine var çok yurüyemiyorum.ayaklarım sisiyor simdiden basladı.yandım ben.

Bu arada ben de uyuyamıorum ama gobekten diil sicaktan:47:
Bazen nefes almakta bile zorlanıyorum.sicaktan çok rahatsiz olan bi tipim.klima oturma odasında sabahi orda ediyorum.bölük pörçùk bir uyku.sabah ta en erken 10da uyanıyorum o da sersem gibi.şu yaz bi bitse öfff..:41:

Back