• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

canım benim sende kendini üzecek bir durum yok.
bak doktorunda güzel şeyler söylemiş.normal bir sezeryan olacaksın inşaALLAH.bebeğin de iyiymiş.güçlü bir şekilde hayata tutunuyor annesi.ben de 76 kiloyum.midem düzeldikten sonra ben de dikkat etmeye çalışıyoruum.bundan sonra sadece bebişlerimiz kilo alır inşaALLAH.önümde koca bir dosya ve yüzlerce evrak var beni bekleyen.
hepinizi öpüyorum kızlar.mersenne seni de bir kaç gündür görememiştim,alışınca insan biri olmasa arıyor.

Sağol canım buralardayım, evvelki gün pastaneciliğe özendim, eşime bol bol kahvaltılık poğaça, biskivü gibi şeyler pişirdim, bütün günümü aldı vallahi. Bugün de diş doktoruma gittim ama hamilelik sonrasına attı diş yapımını. Hazır evden çıkmışken alışveriş merkezine uğradım. Ama anladım ki bu havalarda dışarı çıkmamak en güzeli. Çook feci yaa, piştim kızlar. Bugün 4 litre su içtim herhalde. Yakında damacana ile dolaşacağım :52::52::52:2 gündür çok yazamasam da burayı hep takip ediyorum. Zaten bu sitede takip ettiğim tek topik burası. Ne zaman buradaki herkes doğum yapar, bebeğini kucağına alır, bu forumu o zaman bırakırım :) Zaten şuracıkta kaç kişiyiz:52:

Sevgili previalı yoldaşlarım :3: :)

Bişi sorucam ne kadar ev işi yapıosunuz yada neler yapıosunuz ne kadar dinleniosunuz tamam istirahat dedi ama hiçmi bişi yapmıycaz ben tam anlayabiilmiş değilim??

Canım kendimi söyleyeyim sana. Benim hamileliğimin başlarında kanama bölgem vardı, hatta doktorum inceden inceye mesaj vermişti, her hamile doğum yapmaz, bir kısmı düşük olur falan demişti. Daha sonra previa olayı eklendi. 4. hafta ile 20. haftaya kadar hep yattım. Bu süreçte, 2 haftada bir elektrik süpürgesi tuttum eve. Bir odayı süpürüp 5-10 dk.mola, sonra başka odayı süpür şeklinde (sadece halıları ve görünen yüzeyleri). Temizlik kovası ve paspas ile evi sildim ama yüzeysel, koltuk kaldır, halı kaldır, altını sil şeklinde değil. Sadece halı olmayan ayakla sürekli basılan yerleri paspasladım. Sadece 1 kere camları sildim amaaaa nasıl. Örneğin yatak odamın camı 2 kanatlı, ikisi de açılabilir. Önce 1 kanadı sildim, elimi fazla kaldırmadan, boyumun yettiği yere kadar, sandalyeye de kesinlikle çıkmadım, belli mi olur başımız döner v.s. 1 kanadı sildikten sonra yarım saat mola verip, diğer kanadı sildim. Aynı gün içinde başka odanın camını kesinlikle silmedim ve kendimi asla yormadım. Ertesi gün canım istediyse başka odanın camını aynı mantıkla sildim. Salonun camı 3 kanatlı. Yanlardaki iki kanat açılır, orta sabit. Ortadaki sabit kısım birazda geniş olduğu ve erişemeyeceğim için, salon camının sabit kısmını aslaaaa silmedim. Açılan kanatlarını sildim. Bunların dışında çamaşır, ütü, yemek. Ama hiç birinde kendini yormaman lazım. Kesinlikle nefes nefese kalmamalısın. Kendini tutamayan bir insansan, sakın temizlik yapma. İradeni sahip olup parça parça yapabileceksen iş yap derim. Kimi insan kendini kaptırır, bütün işi bir seferde bitireceğim der. Sakııııın öyle şeyler yapma. Ayrıca, sakıııın sandalyeye çıkma başının ne zaman döneceğini bilemezsin, elini fazla havaya kaldırıp bir yerlere ulaşmaya çalışma, vücudunu germe.

Ben 20. haftamda plasentamın olması gereken yere çıktığını öğrendim.İnşallah herkesinki de çıkacak. Önemli olan kendini yormaman. Kanamaya davetiye göndermemen :)

Son düzenleme:
Sağol canım buralardayım, evvelki gün pastaneciliğe özendim, eşime bol bol kahvaltılık poğaça, biskivü gibi şeyler pişirdim, bütün günümü aldı vallahi. Bugün de diş doktoruma gittim ama hamilelik sonrasına attı diş yapımını. Hazır evden çıkmışken alışveriş merkezine uğradım. Ama anladım ki bu havalarda dışarı çıkmamak en güzeli. Çook feci yaa, piştim kızlar. Bugün 4 litre su içtim herhalde. Yakında damacana ile dolaşacağım :52::52::52:2 gündür çok yazamasam da burayı hep takip ediyorum. Zaten bu sitede takip ettiğim tek topik burası. Ne zaman buradaki herkes doğum yapar, bebeğini kucağına alır, bu forumu o zaman bırakırım :) Zaten şuracıkta kaç kişiyiz:52:
ooo maaşALLAH ellerine sağlık.:)
ben de geçen hafta gittim ama yakındı ve arabayla gidip geldim.çok zorlanmadım o yüzden.dün işten eve zor gittim.beş dakikalık yolda öldüm.evde ateş topu.klimayı açıp yattım.zor bir akşamdı.Allah yardımcımız olsun,hepimiz yazı bitireceğiz doğuma kadar.yaz hamileliği çok zor burda.nem,sıcak,şişkinlik,uyuyamama,vs....
benim için de burdaki arkadaşlarım çok özel.inşaALLAH sırayla güzel haberlerini alacağız herkesin.
Sevgili previalı yoldaşlarım :3: :)

Bişi sorucam ne kadar ev işi yapıosunuz yada neler yapıosunuz ne kadar dinleniosunuz tamam istirahat dedi ama hiçmi bişi yapmıycaz ben tam anlayabiilmiş değilim??
ben totalisttim.sadece evi toparlıyorum.bir kaç kez bulaşıkları makineye koydum .12-13. haftalarda camların aşağılarını silmiştim,üstleri eşim silmişti.sonra hep temizlikçi aldım.ütü vs.de yapmıyorum.belki günlük çocuklara bir iki şey acil olarak yapıyorum.uzun zamandıır ne ev süpürüyorum,ne de siliyorum.çalıştığım için ve özellikle özel durumumdan dolayı çok dikkat etmeye çalışıyorum.en rutin yaptığım sabah kahvaltısı ve çocukları hazırlamak.normale dönünceye dek böyle idare edeceğiz artık.

Seninle ayni gumus beklenen dogumumuz....
Ben gecen yuklettim bi ton pazarlik yaptim drla yirtamadim 50mg dusurttum zorla... Tam oh bitti derken yuksek cikti ayin 21 de bidaha yaptiricam 22000 cal diyet yapiyorum suan...

Evet beklenen günümüz aynı :) hayırlısı bakalım o zamanı bekliyecek mi bebişler...Sonuçları aldık 100'lük yüklememiz temiz şükür inş sizinkide en kısa zamanda normale döner...Amin :))

mrb kızlar okuyamadımda sabah eşim kontrole gitti hemoroid ve anal fisürden ameliyat olmuştu 2 hafta önce hala kötüydü doktoru pek beğenmedim bu zamana kadar geçmeliydi demiş tekrar ilaç vermiş 10 güne geçmesse tekrar ameliyat olucak inşallah iyileşir :53:

mrb kızlar okuyamadımda sabah eşim kontrole gitti hemoroid ve anal fisürden ameliyat olmuştu 2 hafta önce hala kötüydü doktoru pek beğenmedim bu zamana kadar geçmeliydi demiş tekrar ilaç vermiş 10 güne geçmesse tekrar ameliyat olucak inşallah iyileşir :53:

Allah yardımcısı olsun ya ne zordur şimdi.inşaALLAH bir daha aynı şeyleri yaşamaz.
hemoroidde ameliyat pek iyi sonuç vermiyor.sonrasında yine tekrarlayabiliyormuş.inşaALLAH olmaz canım.

Evet beklenen günümüz aynı :) hayırlısı bakalım o zamanı bekliyecek mi bebişler...Sonuçları aldık 100'lük yüklememiz temiz şükür inş sizinkide en kısa zamanda normale döner...Amin :))

inşaALLAH canım.gözün aydın,güzel çıkmış sonuçların.

çok sağolun kızlar hayırlısı olsun napalım çıkmassada çıkmaz yani vardır ondada bir hayır
Canım hayırlısı olsun bak dr'un güzel haberler vermiş bebek sağlıklı ne güzel vardır bunda da bir hayır inş...Dün şeker yüklemesi yaptırırken bekleme bölümünde bayanlar bekliyor tabi jinekoloji ve menopoz bölümü felan var konuştuk biraz sen hamişsin herhalde dediler evet dedim.Onlar meğersem tüp bebek için bekliyorlarmış :(( 17 yıldır bekleyen 16 yıldır bekleyen...o zaman şükür dedim Rabbim iyiki bebeğim var iyiki bebeklerimiz var.İnş Allah onlara da nasip eder.İnş bu sıkıntılarda sona erecek dua edelim birbirimize inş...

Rıza bey nerde ?yani hangi hastane de görev yapıyo belki yazmışsınızdırda ben kaçırmışımdır...
rıza bey bakırkoy acıbademde.salı gunlerı sadece orda oluyoır dıye bılıyorum .cerrahpasda hasta bakmıyor yalnız .kendı ozel muayenehanesıde var yıne bakırkoyde fakat orda herhangı bır sıgorta ıle anlasması yok .kredı kartıda gecerlıde degıl.o yzuden hastane daha mantıklı gıbı.ben ve pepuke 1o temmuzda acıbademdeydık.benım tekrar ona gıtmeme gerek kalmadı kendı doktoruma yonlendırdı benı.fakat pepukeden duydugum ıkı hafta ızınlıymıs sanırım .o yuzden sımdıden randevu almak gerekır.bende ılk alıdıgmda 15 gun sonraya vermıslerdı.

Canim benimki beklemicek sinyalleri simdikten veriyor.. biraz tombisiz biz ilk oglumda oyleydi .. ondada normal dogum zamanina vardi baya yeri kalmadi sezeryan oldum.. simdikide suan 2 hafta ilerden gitmeye basladi Dr koca gobekli diyo oglusuma ... Previa yi atlattim cok sukur ama yine sezeryanin yollari gorunuyor bana... Bayrama denk geliyor sezeryan tarihimde bakalim ozamanki duruma gore oncesi veya sonrasi olcak... Ins bayram sonrasi olur...
Seker yuklemenin temiz cikmasina sevindim... Bende diyet yapiyorum 21 de ayin yine yukletcez bakalim nasipse...

Saglikli dogsunlarda insallah ha gununde ha oncesi hic farketmez...

Senin adamada uzuldum valla bi sansi yaver gitmedi.. bana sorarsan o doktora bidaha guvenip ameliyat olmasin...
Internetten arastir benim gittigim dr by konuda cok cok iyi... Biliyorsun ayni durumu bende yasadim cok kolay atlattim...
Kadioglu hastanesi tugrul kadioglu benim gittim dr.. netten arastir sayfasi var by hemoroid ve tedavisi ile ilgili... Bi danisin derim yazik adamda cok cekti senin ..

uykusuz her gece yorgun olesıye:)
saat 04.30 hala uyuyamadık kızımla ey buyuk allahım gobegımın uzerıne yatıp uyumayı ozledımm

kizlar selam, cok yazamiyorum ama sık sık okumaya calisiyorum sizi. plasentasi yukari cikanlar varmis, cok sevindim. Bize de umut oluyor bunlar.

ben persembe doktora gittim hala asagida ama durumu iyi dedi. tamamen kapatiyormus su an ve ilk aylarda kanama cok olmaz dedi. 3. trimesterda dikkat etmemi soyledi, sanirim son 3 ayda cikmazsa daha cok yaticam.. benim doktor cok rahatti son randevuda, previali olan hastalari hic sorun cikmadan dogumlarini yapmis, kan olayindan da bahsetmedi. cok ciddiye almiyor bu durumu ama cikmazsa sezeryan gibi seyler soyledi.
rahatladim biraz, kotu hikayeleri cok okuma dedi :) Allah yardimcimiz olsun hepimizin, ins en kolay ve saglikli sekilde atlatiriz su donemlerimizi.

Son düzenleme:
uykusuz her gece yorgun olesıye:)
saat 04.30 hala uyuyamadık kızımla ey buyuk allahım gobegımın uzerıne yatıp uyumayı ozledımm

Ben hali hazirda henuz uyuyorum son aya kadarda uyurum sonra bende uyuyamam sanirim...
Allahtan ben genelde sag ve soluma aradada sirt ustu yatiyorum o sebepten hic zorlanmiyorum ...

evet o plesentasi yukari cikan sanslilardan biride benim....
Cok sukur suan ne agrim var ne yururkenki kasiklsrimdaki kramplarim sancilarim... Cok sukur hepsini geride biraktim... Darisi sizlerin basina Insallah...
Dr bana bebek buyudukce guclendikce Ben cikacagini dusunuyorum demisti ve oylede oldu...
Benimde Dr um cikmazsa sadece normal doguramazsin dedi.. seninki tam kapatiyorsa cok dikkat et kendini kolla surekli Insallah hic birsey olmayacak sag salim kucagina alicaksin brbisini Insallah...

Son düzenleme:
günaydın kızlar plasentası çıkan arkadaş kim anlayamadım çok sevindim allah tamamına erdirsin inşallah bende bugün kavanoza patlıcan biber kızartıp koyucam hiç deneyen varmı fburakcım takrar antibiyotik verdi sanki bugün daha iyi inşallah geçerde işine döner her yerim iş benim görseniz dün temzlik yapmış demssiniz dağınıklık aldı başını gitti bugün diyorum rabbim beterinden korusun ama kızım bu yıl okula ggitti ben sabah 7 öğlen 2 de gelir yemeğimi şimi yapardım gelince zevkle ders yapar akşamada takılırdık evimizde bu tatil bana yaramadı birde hergün arkadşların tatil fotoları var facede çatlıyorum daha az önce okudum bodrum bekle bizi geliyoruz yazmış onu okudum arkadan arkadaş geldi tatilden 1 haftadır 10 dakka onunla konuştuk şimdi patlıcanlarıma döneyin napalım kızlar hayırlısıyl a kurtulalım bebişlerimizi alalım seneyede biz gezeriz dimiiiiiiiiiiii:14::14::14::14:

Back