• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

yarın sabah erkenden 100 gr yüklememiz var açız :P

Seninle ayni gumus beklenen dogumumuz....
Ben gecen yuklettim bi ton pazarlik yaptim drla yirtamadim 50mg dusurttum zorla... Tam oh bitti derken yuksek cikti ayin 21 de bidaha yaptiricam 22000 cal diyet yapiyorum suan...

kızlar günaydın heyecan dorukta çıkıyorum doktara gidicem tam 3 haftadır bebeğimi görmedim inşallah hayırlı haberle gelicez:18::18::18::18:

kızlar günaydın heyecan dorukta çıkıyorum doktara gidicem tam 3 haftadır bebeğimi görmedim inşallah hayırlı haberle gelicez:18::18::18::18:

hayırla dönersin inşaALLAH canım.moralini yüksek tut.sağlıkla kavuşacağız kuzularımıza inşaALLAH tatlım.:)

ciddi ciddi ben de düşünüyorum.telefonu vardı bende.randevu alayım.
burda bir prof daha var.telde görüşmeme rağmen o da aynen rıza bey gibi olumlu konuşmuş ve çok yardımcı olmaya çalışmıştı.
ulaşım konusu bana çok sıkıntı olmazsa rıza bey yoksa burdaki profa gideyim.
proflarda olmayan hava asistanlarda var.demekki insan ne kadar dolu olursa o kadar mütevazi oluyor.
birden aklıma geldi,rıza bey bana da diyormuş plesanta yerinde,sorun yok.:9:

inşaALLAH canım hepsi çok dua etti bir nefeste kurtar diye.:)
bu halde sana sıkıntı olduk,hakkını helal et dediler sürekli.
biz de onlara alışmıştık,gidince ev pek boş kaldı.

senin de güzel haberlerini alacağız inşaALLAH canım.
hamilelerin duası kabul olurmuş.burdaki herkes hamiş.Allah birbirimize ettiğimiz duaları hayırlısıyla kabul eiyor inşaALLAH.

Al canım al gelecek aya sen de randevu al şimdi hoca tatile cıktı iki haftalığına yok sanırım.bence eminimki sana da olumlu seyler söyleyecek:emir_bebek:

ayyyy canımmmmmmmmmmm bu e güzel haber böyle süper ötesiiii valal kendime bukadar sevindim desem inan yalan olur :16::16:

busefer artık at kafandan bütün olumsuzlukları inşallh oğluşunu sağ salim kucağına alıcaksın...

sendemi sünnet ettiricen doğar doğmaz bende ettiricem çünkü oğlumda çok sorun yaşadım şu pipisi yüzünden çok şükür oda sünnet oldu rahatladık ...

Çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin ve düşüncelerin icin cok tesekkür ederim Allah razı olsun.inşallah senin de seker yüklemen sorunsuz gecer ve sonuç ta iyi olur.
İnsallah herşey yolunda giderse yenidogan sünneti yaptırmayı istiyoruz canım.göbek kordonundan daha çabuk iyilesiyormus ve narkoz da vermiyorlar.kendini bilmezken bu islemi yaptirmak bence çok mantıklı.büyüyünce bize minnettar olacaklar eminim:52:

İnsallah hayirlisi. Yapilmadi. Bakalim c.tesi ne diyecek. Ciger gelistirici sanki 32 den sonra yapiliyor diye duymuştum ama bilmiyorum: Umuyorum gerekmez de kendi kendine 37 yi bulur.

Nşallah canım yaa inşallah kendi kendine 37ye gelirsin.ciğer geliştiriciyi 27.haftadan sonra yapıyorlar sanirım.bence bu çok önemli her ihtimale karşı ben olsam yaptirirdım.bebeğin hayatını kurtaran bir islem çünkü.

Çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin ve düşüncelerin icin cok tesekkür ederim Allah razı olsun.inşallah senin de seker yüklemen sorunsuz gecer ve sonuç ta iyi olur.
İnsallah herşey yolunda giderse yenidogan sünneti yaptırmayı istiyoruz canım.göbek kordonundan daha çabuk iyilesiyormus ve narkoz da vermiyorlar.kendini bilmezken bu islemi yaptirmak bence çok mantıklı.büyüyünce bize minnettar olacaklar eminim:52:

sağol canım şeker yükleme haftaya cumartesi bakalım ne dicek dr banada ..

ben oğlumu 5.5 aylık yaptırmıştım sünnet oda 2 günde iyileşmişti ... ama doğumdan 72 saat arası en çabuk iyileşme oluyormuş bende busefer öyle yaptırıcam canım hayırlısıyla...
şuan düşünüyorumda şimdi yaptırmaya kalksam sanırım asla istemez psikolojisi bozulurdu zaten zor bi çocuk .. ozaman sorun çıktı yaptırmak zorunda kaldım iyikide yaptırmşım şimdi yaptıran arkadaşlar hep 1 hafta perişan olduklarını söylüyolar ...

kızlar geldim şimdi malesef plasentam çıkmamış ucu aşağıda dedi doktorum ben hala ağlama krizlerine giriyorm dedim korkma eğer ucu bu şekilde kalırsa kan almana bile gerek kalmayabilir doğumda dedi 1 kilo vermişim 73 tüm 77 olmuştum şimdi 76 geldim diyet işe yaramış dedi diyete devam el uyuşması için nerox b verdi ayak ağrılarınada iyi gelir dedi 15 gün sonra açlık şekerine baktır gel dedi o zaman vajinal bakacak 2 hafta içinde çıktı çıktı çıkmazsa çıkma ama büyük ihtimal böyle kalır değişmez dedi hamd olsun bebeğimiz iyi kilos sağlığı herşeyi normal dedi:16::16::16:

kızlar geldim şimdi malesef plasentam çıkmamış ucu aşağıda dedi doktorum ben hala ağlama krizlerine giriyorm dedim korkma eğer ucu bu şekilde kalırsa kan almana bile gerek kalmayabilir doğumda dedi 1 kilo vermişim 73 tüm 77 olmuştum şimdi 76 geldim diyet işe yaramış dedi diyete devam el uyuşması için nerox b verdi ayak ağrılarınada iyi gelir dedi 15 gün sonra açlık şekerine baktır gel dedi o zaman vajinal bakacak 2 hafta içinde çıktı çıktı çıkmazsa çıkma ama büyük ihtimal böyle kalır değişmez dedi hamd olsun bebeğimiz iyi kilos sağlığı herşeyi normal dedi:16::16::16:

Canım hiç üzülme, bak kan almana bile gerek kalmaz demiş, ucu azıcık aşağıdaymış, emin ol o yukarıya çıkacak. Benim doktorum 16. haftada plasenta yukarıya çıkmaz demişti. Ama bak, çıktı. Allah'ın izniyle seninki de çıkacak, içini rahat tut. Doktorlar işlerini yapıyor ve bizi kötüye alıştırıyorlar. Korkmana gerektirecek birşey yok. Senin ki çıkmasa bile sorun yaratacak bir previa cinsi değil. Artık buna alış canım, kendini harap etme, bak bebeğinde etkileniyor. Bir de kaçan kovalanır gibi birşey var. Bak, ben, pepuke, fburak kendimizi previa olmaya alıştırmıştık, üzülmüyorduk, kabullenmiştik, ki yukarıya çıktığını öğrendik. Sana da aynısını tavsiye ederim, psikolojin ne kadar sağlam olursa iyileşmen o kadar çabuk olur. Üstelik benim doktorumun bana dediği, previa olduğunu bilen ve ona göre davranan hamilelerin doğumunda hiç bir sorun çıkmıyor. Sorun çıkanların çoğu previa olduğunu bilmeyip kendini yoran, kendine dikkat etmeyen hamileler. Sen zaten kendine ve bebeğine çok iyi bakıyorsun, lütfen artık dert etme kendine. Öpüyorum seni.

canım benim sende kendini üzecek bir durum yok.
bak doktorunda güzel şeyler söylemiş.normal bir sezeryan olacaksın inşaALLAH.bebeğin de iyiymiş.güçlü bir şekilde hayata tutunuyor annesi.ben de 76 kiloyum.midem düzeldikten sonra ben de dikkat etmeye çalışıyoruum.bundan sonra sadece bebişlerimiz kilo alır inşaALLAH.önümde koca bir dosya ve yüzlerce evrak var beni bekleyen.
hepinizi öpüyorum kızlar.mersenne seni de bir kaç gündür görememiştim,alışınca insan biri olmasa arıyor.

hayatım sana göre kötü olan haber bana göre iyi inanki.sadece ucu aşağıda bunda üzülecek korkacak hiçbirşey yok,teselli için söylemiyorum vallahi bak yemin de ettim.bu zamandan sonra ucu aşağıdaysa bile daha da ağağı inmesine imkan yok,2 olasılık var,ya yerinde duracak ya da yukarı çıkacak.yani aşağı daha fazla inip rahim ağzını daha fazla kapatmaz.bence doktorunun söyledikleri gayet olumlu.kan almana bile gerek kalmayabilirdemek rutin bir sezaryen olacaksın demektir.ayrıca benim arkadaşım sezaryen sırasında dr kansız olduğunu gördüğü için bir ünite kan almış previa olmadığı halde.bu çok normal birşey.bana 8 ünite vermişler düşün o kadar çok.yeterki bebeğinin gelişimi iyi olsun ve zamanında gelsin sen sadece güzel şeylere odaklan canım.diyet konusundaki istikrarına da aferin akıllı söz dinleyen bir hastasın yani hamilesin:nazar:

inşaALLAH canım.
ben inanıyorum burdaki herkes normal zamanında sağlıkla doğumunu yapacak.sen de dahil.:))
dagcı guzel dıleklerı
n ıcın sagıl ınsalalh hersey hepımı zıınc ock guzel olur

İnsallah hayirlisi. Yapilmadi. Bakalim c.tesi ne diyecek. Ciger gelistirici sanki 32 den sonra yapiliyor diye duymuştum ama bilmiyorum: Umuyorum gerekmez de kendi kendine 37 yi bulur.
ban cıger gelıstırıcı 26 hafta basındaydım sanırım ıkı doz seklınde yapıldı.rıza hıcaya sordum artık yapılmaz zaten dedı her gebelıkte bır sefer dedı.yaptırıken cok tedırgın oldum duyduklarım benı cok acabalara surekledı ama daha rıza hoca ve doguma gırecek ıkıncı doktorumada sorunca ıcım rahatlattı.sonucta hersey bebeklerımız ıcın.

kızlar aranızda saç kestiren varmı şuan çocuklar duymasın meltem varya atv de saçımı aynı öyle yapmak istiyorum allah nasip ederse doğumdan sonraya bırakmalıyım sanırım ne olur ne olmaz diye nette alakası yok yazıyor ama korkuyorum 2 ay daha dişimi sıkıcam inşallah
ay annemler ve gorumceler sakın dıye aylardır telkın verdı bana cocugun omru kısalırmıs.rapunzel oldum.hastenede yatarken sıcaktan o kdar bunaldımkı eve gelır gelmez ucundan ben bıraz kestım onune kat bıle attım.doguma gıtmeden me yanı dısarı cıkabılınce kestırmeyı dusunuyorum.ayrıca butun arkdaslarım doguma saclarını kestırıp boyatıp manıkurlerını yaptırıp gıttıler.manıkurlu yanı ojelı falan almıyorlar cdoguma ama olsun en azından kestırebılırız.

canım gayet ıyı bır haber ne gusel cok rısklı bır operasyon olmıycak demekkı buyuk bır kanama olmıycakmıs ne gusel allah daha ıyı haberlerını duyursun.bu arda vajınal kontrol yasak dıye bılıyorum ben bızım durumumuzda yanlıs mı bılıyorum acaba

Canim uzme kendini bak az asagidaymis by cok kotu birsey degilki...unut olumsuz seyleri az kaldi dogumada kotu seyleri dusunme bak dr da bisey olmayacagini soylemis...

Sevgili previalı yoldaşlarım :3: :)

Bişi sorucam ne kadar ev işi yapıosunuz yada neler yapıosunuz ne kadar dinleniosunuz tamam istirahat dedi ama hiçmi bişi yapmıycaz ben tam anlayabiilmiş değilim??

Bişi sorucam ne kadar ev işi yapıosunuz yada neler yapıosunuz ne kadar dinleniosunuz tamam istirahat dedi ama hiçmi bişi yapmıycaz ben tam anlayabiilmiş değilim??

canım bence sen kendi öztemizliğin dışında hiçbirşey yapma.tüm fiziksel aktiviteler plasentaya baskı olmasına sebep oluyo.bir de previanın derecesi de önemli tabi.totaliste direk yatmak en iyisi bana kalırsa geçen sen bunları bilseydim yerimden kıpırdamazdım..

canım ben totalısım bir bucuk aydır ayaga kalkmıyorum desem yerıdır .doktor harıcı evden cıkmıyorum,yemegımı dahı yatakta yıyorum.ama benımkı bırazagır gecıyor sanırım cunku cok fazla kanamam oldu .rıza hocadan sonra evın ıcınde bıraz ayaga kalkmaya basladım.

canım ben totalısım bir bucuk aydır ayaga kalkmıyorum desem yerıdır .doktor harıcı evden cıkmıyorum,yemegımı dahı yatakta yıyorum.ama benımkı bırazagır gecıyor sanırım cunku cok fazla kanamam oldu .rıza hocadan sonra evın ıcınde bıraz ayaga kalkmaya basladım.

Anladım cnm Allah hayırla almak nasip etsin bebeğini kucağına..

Back