• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

sağol canım baya bi transa geçtim bugün bakalım eşim iyileşirse cuma yada cumartesi gidicem doktora inşallah çıkarda hepimiz rahatlarız nebilim yinede korkuyorum tabiki allahın dediği olur ama bazen çok duygusallaşıyorum bugün annem geldi ben ağladım o ağladı 2 zırlak denk geldik yani :43::43::43:

niye kendini üzüyorsun canım benim ya.bak geçen doktorun da dedi biraz yukarı çıkmış diye.senin ameliyatın kolay olur Allah'ın izniyle.zaten büyük kısmı yukarda.kendini de anneni de üzme tatlım.Allah büyük korktuğumuza uğratmaz.

Onlemimizi aldik.
Doktorumuza guveniyoruz.
İNANİYORUZ.
Allah beterinden korusun. insallah hersey yolunda gider.bundan sonrasi dua edicez. doktorun sozunden cikmiycaz.

Onlemimizi aldik.
Doktorumuza guveniyoruz.
İNANİYORUZ.
Allah beterinden korusun. insallah hersey yolunda gider.bundan sonrasi dua edicez. doktorun sozunden cikmiycaz.

andımız gibi olmuş.:)
her sabah kendimizi motive için söylemeliyiz bence.:34:

Kızlar faydalı bir bilgi daha buldum, paylaşmak istedim. Kendi aramızda konuşurken ultrason çeşitleri çok karıştırılıyor ve kimin neyi kastettiği bazen anlaşılmıyor. Hazır hamileyken, hamilelikle ilgili terimleri öğrenelim :)
Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 23.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

Ultrasonografi Çeşitleri
Ne kadar çok "farklı" ultrasonografi türü olduğunu görerek şaşırıyor olabilirsiniz. Bu nedenle size bu hafta ultrasonografi terminolojisi hakkında bilgi vermeyi uygun gördük:
Renkli Doppler ultrasonografi: anne adayından bebeğe sağlı sollu giden iki rahim atardamarının ve bazı durumlarda göbek kordonu damarlarının akımlarını değerlendirmek için yapılan ultrasonografidir. Burada renkler mavi ve kırmızı şeklinde toplardamar ve atardamarlarda görülür. Her anne adayına rutin olarak uygulanabileceği gibi, çoğu durumda yalnızca riskli gebeliklerde uygulanır. Bu incelemenin yapılabilmesi için cihazın renkli Doppler özelliğinin olması gerekir.
Detaylı (ayrıntılı) birinci düzey ultrasonografi: bebeğin gelişiminin tüm haftalar arasında en net gözlenebildiği 19.-23. haftalar arasında uygulanan ultrasonografidir. Bebek ve bebeğe ait yapılar bu haftalar arasında detaylı bir şekilde incelenebilirler.
İkinci düzey ultrasonografi: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ünvanını aldıktan sonra özel bir eğitimden geçerek "perinatoloji" üst ihtisası yapmış ve sadece gebelik ve doğmamış bebeğe ait sorunlara odaklanarak çalışan doktor tarafından ileri teknoloji cihazlarla uygulanan ultrasonografidir. Bu inceleme her anne adayına uygulanabileceği gibi çoğu durumda daha önceden doğumsal kusurlu doğum yapmış veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir sorun saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır. Gerekli durumlarda aynı uzman amniyosentez veya diğer başka yöntemlerle bebeğin kromozom haritasını incelemek üzere sıvı veya kan örneği alır.
Fetal eko(kardiyografi): Perinatolog ve bazı durumlarda pediyatrik kardiyolog (çocuk kalp hastalıkları uzmanı) tarafından eko özelliği bulunan ultrason cihazı yardımıyla doğmamış bebeğin kalbinin ayrıntılı olarak incelenmesidir. Bu inceleme de çoğu durumda daha önceden kalbinde doğumsal sorun bulunan bebek doğurmuş veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir kalp sorunu saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır.
Üç boyutlu ve dört boyutlu ultrasonografi: Son teknoloji cihazlarla yapılan ve henüz yaygın olmayan bir ultrasonografi türüdür. Bebeğin ekranda görüntüleri üç boyutlu sabit resimler veya dört boyutlu (eş zamanlı üç boyutlu, burada dördüncü boyuttan kastedilen zamandır) hareketli görüntüler şeklinde ortaya çıkar.
Yukarıda birbirinden sanki çok farklıymış gibi görünen ultrasonografi türleri (renkli Doppler hariç) aslında hep aynı prensiple, yani ses ötesi (bizim kulağımızın duyamadığı) ses dalgaları kullanılarak gerçekleştirilir. Aradaki fark, kullanılan cihazın niteliği ve uygulayan kişinin bu konudaki ehliyetidir. Çoğu anne adayı gebeliğini sadece kendi doktorunun yaptığı ultrasonografilerle tamamlar. Bazı doktorlar ise anne adaylarını rutin olarak "ikinci bir göz değerlendirmesi" için bir kereye mahsus başka bir doktora gönderirler.

Evet ben geldim kızlar herkese selamlar..vallahi hala inananmıyorum bir yanlişlık mı oldu doktorun gözüne perde mi indi falan diyorum ama bende previa mrevia yokmuuuuşşş:66::66::66:herşey yolundaymış plasenta olması gereken yerdeymiş.sevgili doktorum bana çok guzel moral verdi.kahkahalı esprili bir muayene oldu.ustüne üstlük artı ucret ödettirmeden hem detaylı usg yapti hem dopler yaptı.sevgili riza madazlı hocam sizi çok seviyorum.buradan da yaziyorum ki herkes okusun.yalnız malesef ona doğurtamicam sanırım çünkü muhasebeyle benim sigorta işini konuştuk sanırım sigortam doğum konusunda elimde patladı.bu durumda istedikleri kadar indirim yapsınlar toplam 10000 tlye falan geliyor.doktorum şu an için normal bir gebesin her yerde sezaryenini olabilirsin bana lüzum yok dedi.yine de 22. Haftamda şeker,kan ve idrar testlerini yaptırıp yine ona gidicem sonrası Allah kerim.acibademde sünnet te 1500 tlymiş bu arada.

Muayene sıramı beklerken kames bacımla tanıştık.salona girişinden koltuğa itinayla oturuşundan Anladım kames olduğunu.o benden sonraydı ama durumu daha elzem olduğundan sıramı verdim o çıkar çıkmaz beni odaya aldıklarından hocanın ona ne dediğini dinleyemedim.eve gidince yazcam dedi ama daha yazmamiş.yüzleri gùlüyordu inşallah herşey yolunda gider.doktorun odasındayken kamesi sordum size netten arkadaşımı yolladım hocam o da benim gibi totalisli dedim korktukları gibi değil onları yine doktorlarına yolladım gayet iyi dedi çok sevindim.inşallah iyi olur sonu da..

İşte boyle benden haberler kizlar.nedense psikopata bağlamişım hala inanasım gelmiyor,mutlu olmaya korkuyorum sanki havalara girdigim an bisey olacakmiş gibi.ben biraz boyleyim işte şimdiye kadar hayatimda güzel olacak gibi gorünen bazi şeyler sonunda olamadı ya da kotüye gitti sanırım bu yüzden tam sevinemiyorum yani seviniyorum ama tedirginlik içinde...yine de şu an rahatladım diyebilirim.umarım ben de yavrumu sağ salim kucağıma alabilirim.artık bu bana uzak bir hayal değil:emir_bebek:

İnşallah arkadaşlar siz de guzel haberler alırsıniz herşey yolunda gider umarım..herkesin iyi ve mutlu olmasını istiyorum:54:

Evet ben geldim kızlar herkese selamlar..vallahi hala inananmıyorum bir yanlişlık mı oldu doktorun gözüne perde mi indi falan diyorum ama bende previa mrevia yokmuuuuşşş:66::66::66:herşey yolundaymış plasenta olması gereken yerdeymiş.sevgili doktorum bana çok guzel moral verdi.kahkahalı esprili bir muayene oldu.ustüne üstlük artı ucret ödettirmeden hem detaylı usg yapti hem dopler yaptı.sevgili riza madazlı hocam sizi çok seviyorum.buradan da yaziyorum ki herkes okusun.yalnız malesef ona doğurtamicam sanırım çünkü muhasebeyle benim sigorta işini konuştuk sanırım sigortam doğum konusunda elimde patladı.bu durumda istedikleri kadar indirim yapsınlar toplam 10000 tlye falan geliyor.doktorum şu an için normal bir gebesin her yerde sezaryenini olabilirsin bana lüzum yok dedi.yine de 22. Haftamda şeker,kan ve idrar testlerini yaptırıp yine ona gidicem sonrası Allah kerim.acibademde sünnet te 1500 tlymiş bu arada.

Muayene sıramı beklerken kames bacımla tanıştık.salona girişinden koltuğa itinayla oturuşundan Anladım kames olduğunu.o benden sonraydı ama durumu daha elzem olduğundan sıramı verdim o çıkar çıkmaz beni odaya aldıklarından hocanın ona ne dediğini dinleyemedim.eve gidince yazcam dedi ama daha yazmamiş.yüzleri gùlüyordu inşallah herşey yolunda gider.doktorun odasındayken kamesi sordum size netten arkadaşımı yolladım hocam o da benim gibi totalisli dedim korktukları gibi değil onları yine doktorlarına yolladım gayet iyi dedi çok sevindim.inşallah iyi olur sonu da..

İşte boyle benden haberler kizlar.nedense psikopata bağlamişım hala inanasım gelmiyor,mutlu olmaya korkuyorum sanki havalara girdigim an bisey olacakmiş gibi.ben biraz boyleyim işte şimdiye kadar hayatimda güzel olacak gibi gorünen bazi şeyler sonunda olamadı ya da kotüye gitti sanırım bu yüzden tam sevinemiyorum yani seviniyorum ama tedirginlik içinde...yine de şu an rahatladım diyebilirim.umarım ben de yavrumu sağ salim kucağıma alabilirim.artık bu bana uzak bir hayal değil:emir_bebek:

İnşallah arkadaşlar siz de guzel haberler alırsıniz herşey yolunda gider umarım..herkesin iyi ve mutlu olmasını istiyorum:54:

:13::13::16::16::16::48::48::48::48:Ay daha hangi gülücüklerden koysam bilemedim. Çooook sevindim canım arkadaşım. İnan kendi plasentamın yukarıya çıktığını duyduğumda bu kadar sevinmedim. Bundan 5-10 sayfa önce birşey yazmıştım, "Senin bu sefer hiçbir şeyin yok, plasentan normal, herşey yolunda gidecek, istediğin gibi doğum yapacaksın ve bebeğini sağlıcakla kucağına alacaksın, Mersenne demişti dersin" gibi birşeyler yazmıştım. Allah'a şükür, senin adına gerçekten çok sevindim canım. Umarım Kamestende iyi haberler gelir. Evet kızlar iyi düşünün iyi şeyler olsun. Bakın herkes tek tek iyileşiyor. Darısı diğer arkadaşların başına.

gece sabaha kadar uyumayınca gunduz uykusuna yattık gelır gelmez.ancak gırebıldık.

pepuke vallahı o kadar ınsan ıcınde nasıl tanıdın benı:)yakamda kırmızı gulde yoktu bravo.adına ınanılmaz sevındım senın ıcın.ne kadar guzel bır haber.cok mutlu oldum ger cekten .sırasınıda verdı bana arkdasım sagolsun.bu arada pepukenın guzeller guzelı kızınıda gordum masallah ah ah benım kzımda dogsada buyuse o kdar .

rıza bey gercekten cok babacan tavurlı bır adam ben sahsen bu kdar beklemıyordum ınanılmaz sekılde benı rahatlattı.kızımın renklı resmını bıle gosterdı bana masallah cok buyumus aynı ben :) totalis kısmına gelınce rıze bey korkulcak ,rahımın alınmasını gerektırıcek,olumcul bır kanama yapıcak bır durum degıl dedı .bız hatta ameliyatı onun yapmasını ıstedıgımız soledık hıc gerek hastenınıze devam edın ,doktorun yapılması gerekenı yapmıs zaten dedı bu kadar korkulcak bırsey yok dedı.sezeryandan sonra ıkıncı gebelıkte akreta olma olası fazl adedı.plesantanda komple bır yapısma yok bebekten sonra alınır bu dedı.hatta 37 .haftaya kdar cok rahat tasırsın bebegı,kendı doktorunada soyle 36 haftadan once aldırma cocogu dedı. acayıp motıve ettı benı sagolsun.kızımda ıkı hafta once dogum pozısyonunda ve asagıda duruyordu bebegım ters donmus yukarı cıkmıs::)zaten hareketlerınıde ıkı gundur yukarda hıssedıyordum.ay evın ıcınde hareket bıle edebılrısın bana rıza bey.doguma kadar arada moral bulmak ıcın gıdeyım dıyorum.

bu guzel haberlere dayanamayarak esımle bır bucuk ay sonra ılk kez denız kenarında yemege gıttık denızı gordum kızlar denız cok mutlu oldum
allah herkesın hepımızın yuzunu guldursun ınsallahh

gece sabaha kadar uyumayınca gunduz uykusuna yattık gelır gelmez.ancak gırebıldık.

pepuke vallahı o kadar ınsan ıcınde nasıl tanıdın benı:)yakamda kırmızı gulde yoktu bravo.adına ınanılmaz sevındım senın ıcın.ne kadar guzel bır haber.cok mutlu oldum ger cekten .sırasınıda verdı bana arkdasım sagolsun.bu arada pepukenın guzeller guzelı kızınıda gordum masallah ah ah benım kzımda dogsada buyuse o kdar .

rıza bey gercekten cok babacan tavurlı bır adam ben sahsen bu kdar beklemıyordum ınanılmaz sekılde benı rahatlattı.kızımın renklı resmını bıle gosterdı bana masallah cok buyumus aynı ben :) totalis kısmına gelınce rıze bey korkulcak ,rahımın alınmasını gerektırıcek,olumcul bır kanama yapıcak bır durum degıl dedı .bız hatta ameliyatı onun yapmasını ıstedıgımız soledık hıc gerek hastenınıze devam edın ,doktorun yapılması gerekenı yapmıs zaten dedı bu kadar korkulcak bırsey yok dedı.sezeryandan sonra ıkıncı gebelıkte akreta olma olası fazl adedı.plesantanda komple bır yapısma yok bebekten sonra alınır bu dedı.hatta 37 .haftaya kdar cok rahat tasırsın bebegı,kendı doktorunada soyle 36 haftadan once aldırma cocogu dedı. acayıp motıve ettı benı sagolsun.kızımda ıkı hafta once dogum pozısyonunda ve asagıda duruyordu bebegım ters donmus yukarı cıkmıs::)zaten hareketlerınıde ıkı gundur yukarda hıssedıyordum.ay evın ıcınde hareket bıle edebılrısın bana rıza bey.doguma kadar arada moral bulmak ıcın gıdeyım dıyorum.

bu guzel haberlere dayanamayarak esımle bır bucuk ay sonra ılk kez denız kenarında yemege gıttık denızı gordum kızlar denız cok mutlu oldum

:nazar::nazar::nazar::nazar:kızlarr ikinizin adınada okadar çok sevindimki rabbim bu mutluluğu bizlerede nasip etsin:65::65::65::65: bende cuma yada cumartesi gidicem allahın izniyle inşallah bana da çıkmış derde rahat bir nefes alırım:62::62::62::62: bu mutluluk sanırım anlatılmaz yaşanır yaşayın kızlar gülün oynayın sevinin şükredin hamd edin darısı bizim başımıza:46::46::46::46:

:nazar::nazar::nazar::nazar:kızlarr ikinizin adınada okadar çok sevindimki rabbim bu mutluluğu bizlerede nasip etsin:65::65::65::65: bende cuma yada cumartesi gidicem allahın izniyle inşallah bana da çıkmış derde rahat bir nefes alırım:62::62::62::62: bu mutluluk sanırım anlatılmaz yaşanır yaşayın kızlar gülün oynayın sevinin şükredin hamd edin darısı bizim başımıza:46::46::46::46:

tskler azracımm allah sanada hayırlı haberler duyurmayı nasıp etsın
dun gece esımle konusurken mucıze olmur mu acaba dedım .tamam plesantam havalara cıkmamıs ama yıned ecok rahatlatıcı seyler duyduk.en azından kurbanlık koyun gıbı beklemeycım artık .yanı daha dun acaba allah nasıp edıcek mı kızımın yuzumu gormeyı dıyordum.
ama pepukenın tam bır mucıze oldu.
darısı sana olsun aazzraaa

:52::52::52:Ayyy bugün ne kadar güzel bir gün, iyi haberler üst üste. Rıza beyden Allah rağzı olsun, ikinizi de çoook mutlu etti, dolayısıyla bizleri de :) :)O kadar sıkıntıdan sonra mutlu olduğuna çok sevindim gerçekten. Tüm hastalık,rahatsızlıklarda en önemli şey moral vallahi. Moralin yerinde olunca sıkıntılara daha kolay göğüs gelebiliyorsun. Bebeğinde inşallah 38. haftaları görecek canım, o günleri de kutlayacağız hep beraber:)

:52::52::52:Ayyy bugün ne kadar güzel bir gün, iyi haberler üst üste. Rıza beyden Allah rağzı olsun, ikinizi de çoook mutlu etti, dolayısıyla bizleri de :) :)O kadar sıkıntıdan sonra mutlu olduğuna çok sevindim gerçekten. Tüm hastalık,rahatsızlıklarda en önemli şey moral vallahi. Moralin yerinde olunca sıkıntılara daha kolay göğüs gelebiliyorsun. Bebeğinde inşallah 38. haftaları görecek canım, o günleri de kutlayacağız hep beraber

ınsallah canım cok saol .sımdıye kadar ıcımden hıc gelmıyordum cocuguma bırsey alım besıgını alım,odasını hazırlıyayıım .hastenden cıkınca kıpır kıpır oldum .esıme carusele gırelım deıdm abartma hemen acık gorus bıttı dedı:)sıdmı netten besık bakıyorum kızıma:1:

Senin de güzel haberlerini alacağız canım, emin ol. En geç 32. haftalarda plasentan yukarı çıkmış olacak inşallah, gönlünü ferah tut, stres, korkudan uzak dur yeter :) En başından beri buradaki herkese söylüyorum, hepimiz güzel doğum yapıp sağlıklı bebeklere sahip olacağız, o yüzden boşu boşuna üzülüp bebeğinizi ve kendinizi üzmeyin. Başımıza ne kadar sıkıntı gelirse gelsin bebeklerimize sağlıcakla kavuşacağız kızlar.

dun gece esımle konusurken mucıze olmur mu acaba dedım .tamam plesantam havalara cıkmamıs ama yıned ecok rahatlatıcı seyler duyduk.en azından kurbanlık koyun gıbı beklemeycım artık .yanı daha dun acaba allah nasıp edıcek mı kızımın yuzumu gormeyı dıyordum.

amin canım korkmamak mümkün değil diyorum eşime kızıyor bana daha bugün bişey dicem dedim rahim falan alınırsa çıkarçıkmaz bana demeyin dedim tabi allah nasip eder inşallah çıkmayı beşiği bile bugün dedim eşime ben doğumdan çıkayım ben hastanedeyken adama deriz arayınca gelip kurun diye kaynanam falan bekler kurarlar eve bilmiyorum ama beşiği görünce doğuma kadar ağlarım ben ne olacak acaba sağsalim çıkacakmıyız diye bebeğimi kucağıma alacakmıyım diye tabiki gaybı allah bilir ameliyat esnasında ne çıkacak kdoktorların karşısına allah blir ama rabbm büyük inşallah hepimiz sağsalim çıkıp evimize gelicez gönlümden hep çıktı diycek doktor diyor cuma gidicem nasipse eşim iyi bugün azönce arabaya bindi deneme yapıcam dedi yarıın gitsem diyorum doktora pazar günü 28 haftam doluyor hadi beklim belki ogüne anca çıkar diyorum bakalım dayanabilirsem cuma yada cumartesi gidicem:18::18::18:

amin canım korkmamak mümkün değil diyorum eşime kızıyor bana daha bugün bişey dicem dedim rahim falan alınırsa çıkarçıkmaz bana demeyin dedim tabi allah nasip eder inşallah çıkmayı beşiği bile bugün dedim eşime ben doğumdan çıkayım ben hastanedeyken adama deriz arayınca gelip kurun diye kaynanam falan bekler kurarlar eve bilmiyorum ama beşiği görünce doğuma kadar ağlarım ben ne olacak acaba sağsalim çıkacakmıyız diye bebeğimi kucağıma alacakmıyım diye tabiki gaybı allah bilir ameliyat esnasında ne çıkacak kdoktorların karşısına allah blir ama rabbm büyük inşallah hepimiz sağsalim çıkıp evimize gelicez gönlümden hep çıktı diycek doktor diyor cuma gidicem nasipse eşim iyi bugün azönce arabaya bindi deneme yapıcam dedi yarıın gitsem diyorum doktora pazar günü 28 haftam doluyor hadi beklim belki ogüne anca çıkar diyorum bakalım dayanabilirsem cuma yada cumartesi gidicem:18::18::18:

ınsallah canım cok saol .sımdıye kadar ıcımden hıc gelmıyordum cocuguma bırsey alım besıgını alım,odasını hazırlıyayıım .hastenden cıkınca kıpır kıpır oldum .esıme carusele gırelım deıdm abartma hemen acık gorus bıttı dedı:)sıdmı netten besık bakıyorum kızıma:1:

Eşini tebrik ederim, çok da gaza gelmemeli, temkinli olmakta fayda var canım. Benim plasenta yukarıya çıktı sağolsun ama eşimde ben de halen tedbirli davranıyoruz. Bir de havalar çoook sıcak bu ara, normal bir hamile bile dışarıda fazla durmamalı, doktor tavsiyesi :) Sen alışveriş için internetten bakınmaya devam et canım, kuzun doğduktan sonra, eşyalara, kıyafetlere dokuna dokuna baka baka gönlüne göre alırsın.

Son düzenleme:
Senin de güzel haberlerini alacağız canım, emin ol. En geç 32. haftalarda plasentan yukarı çıkmış olacak inşallah, gönlünü ferah tut, stres, korkudan uzak dur yeter :) En başından beri buradaki herkese söylüyorum, hepimiz güzel doğum yapıp sağlıklı bebeklere sahip olacağız, o yüzden boşu boşuna üzülüp bebeğinizi ve kendinizi üzmeyin. Başımıza ne kadar sıkıntı gelirse gelsin bebeklerimize sağlıcakla kavuşacağız kızlar.

amin canım inşallah ağzından bal damlıyor:16::16::16::16:

Arkadaşlar bende 7aylık hamileken plasenta previa teşhisi konuldu fakat doktorum neyazıkki detaylı bilgi daha doğrusu durumun ciddiyetini belirtmedi.Bir sabah hiç bir şikayetim yokken çok şidetli bı kanamam oldu henüz 33 haftalık olmama rağmen sezeryana aldı doktor ne yazıkkı bebeğim dayanamadı ve meleğimi kaybettik bu plasenta previa konusunu lütfen çook ciddi alın sonunda plasenta dekolman geçirmekde var.şuan 3 aylık hamileyim inşallah yine aynı şeyleri yaşamam allah düşmanımada yaşatmasın. Amacım sizi korkutmak değil asla sadece nekadar ciddi bi rahatsızlık oldugunu belirtmek istedim..!!!

Back