• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

fburak ve mersenne adınıza cok sevındı.fburak dert ettıgın seye bak yahu .seker dedıgın plesantanın yanında solda sıfır kalır.ınsallah hepımız atlatıcaz ..

aksam esımı markete gonderdım haftasonu ındırımde vantılator vardı .10 dakıkalık yoldan esım sagolsun bır saat sonra servıs elemanları ıle geldı, ben 40 lıralık vantilator beklerken esım 400 lıralık su buharlı ufo ıle geldı cınnet gecırdım aksam aksam kocaman seyı ben evde nereye koyayım.ah plesanta ahh benı n ehallere getırdın pepuke benı ıyı anlar

demekki benim kocam numunelik değil aynı türden sende de varmış.neyse alınmış alınmıştır ufonuzu güle güle kullanın canım.dediğin gibi yer sorunu oluyor koyacak yer ayarlamak zor oluyor.Allahtan klima duvara monteli.dün taktılar ama odayı mahfettiler iyiki aynı anda evde temizlikçi vardı bana iş düşmedi.şimdi serin serin oturuyorum.:52:

bu arda ben seker yuklemesıde yaptırmadım tetenoz asısıda olmadım .benden 3.ayda ıstemıstı ılk doktorum ama mıde bulantım cok oldugu ıcın 6da yaptırırız dedı.ılk hastaneye acıl kanama ıle gıdınce bu halde seker yuklmesıde yapamam dedı.boylece yırtmıs oldum .cunku zorlanıcaktım emınım.ama hastanede yasadıkalarım kısaca bır bucuk aydır ruhsal ve fıızklsel yasadıkalrımın yanında sekerlı suyuda ıcerdım herhalde

bazen dusunuyorum erkekler hayatta bızım kaldırdıgımı acılara katlanamazdı .ben bır yıllık evlıyım ıkıncı gebelıgım.( allah bunu bana bagıslasın ınsallah)evlılıgımın cıcım zamanalrını anlamadım resmen .
guclu amazonlarız bız ya.

tetanoz aşısı şart değil ben de olmıcam.3doz olman gerek hiç uğraşamam doğrusu.salı günü acıbademe gittiğinde sen yine de şeker olayını doktora sor bence.önemli olabilir.
bence de biz erkeklerden daha dayanıklıyız.yeni doğmuş bebeklerden bile anlayabilirsin.kız bebekler erkek bebeklere oranla daha sıkı tutunurlar hayata.biz kuvvet olarak zayıf olabiliriz ama ağrılara dayanıklılık olarak daha güçlüyüz.Allah kadınlara doğurma özelliğini vermiş ya ondan..

Kızlar alışveriş listesi için çoook teşekkür ederim, gereksiz şeyler almak istemiyorum. O yüzden söyledikleriniz fikir olarak aklımda. Pepukeciğim sen de benim gibi en azından liste yap bence, çooooook motive edici oluyor. Ben şimdilik liste yapacağım, netten hangi ürün nerede ucuz onları araştırıp listeye fiyatlar ekleyeceğim. 30. haftalarda alışverişe giderim :)

Ben de bu sefer gereksiz seyler almiycam.portbebe bana kullanissiz gelmisti. kasimda dogurmustum.hava soguktu oyle gezme zordu. en basta battaniyeye sardim.sonra kanguru kullandim. biz hep kolsuz body kullandik. hala oyle. sicagi sevmez. ev de 22 derece civarlari tuttuk.
Alisveris listem de pek kucuk. sut sagmak icin birseye insallah gerek olmaz. simdiden almaya gerek yok.
Hastane cikisi
bikac minik kiyafet.eylul de dogurursam sapka felan gerekmez.
Burun aspiratoru
gecelik ,emzirme sutyeni ve gogus kapagi ( cok kullanmistim)
Gogus ucu yara olursa aldiririm birine o gun gelsin de
sampuani losyonu vs. gobek duser dusmez lazim oluyo
pisik onleyici krem cok lazim
kapi susu,sekeri,kurabiyesi,sepeti
bi de en onemlisi kizimin hosuna gidecek hediyeler. ona da kapi susu aldim. abla oldum yaziyo :)
kizima da bana da ayni tac

emzirme atletini ben giyememistim. sicaklamistim.
Biberonda kullanmamistim.sutum az gibiydi kasikla bi kere mama verdirmisti doktor.sonra normale donmustu sukur.

Alinacak acil seyler icin de koca var ana baba var. Alip alip kuculdu diye giydiremeyip dagitmistim. benden sonra ablam dogum yapmisti ona yaramisti :)
Bez indirimdeydi 2 pk. aldim kaldirdim. yenidogan almadim. kilosu dusuk olursa 1 paket alirim. fazla kullanmamistim kizimda. 1 paket fazla gelmisti.
Hicbirsey eksik kalmiyo o kesin.:)
Gecici bir yatak ayarliycaz. sona kizimin yatak odasi ona,kizima da istedigi odayi yapicam. Bebis de kullansin 5 sene sona ona da yenisini aliriz.
Saglikli olsunlarda

Bir de bakirkoyden biktim galiba. eminonune gidicem. havuzlu hana. hastane cikisi papsinde begenmistim o bakirkoyde bi tek.
Gecelik kom ya da cicikom. kom eminonunde indirimliydi bayaga en son.
O kadar cok sekerci sepetci var ki. becerebilirsem malzemelerini alip kendim birlestirmek istiyorum
cikolata sekeri de bildik biyerden alip icine koycam.
Fundacima guveniyorum su durumda. :)

Ilk bebegini kayipmi ettin sende yoksa...
Benimde ilkim dusuk oldu.. bide busene ocakta dusuk yaptim subatta yeniden hamileydim cok sukurki yeni yila kotu giris yaptim anlican...
Cok yol katettin Insallah busefer sag salim kucagina alicaksin bebegini...
Senin Plesentanin yukari cikma Sansi varmi drun nediyor bu konuda...
Bidaha kanaman Insallah olmazda olursa en azindan doguma kadar hastanede yatsan daha iyi olmazmi evde ne olacagin bellimi olur... Gerci hastane ortamida cekilmez biliyorum ama bazen duyuyorum oyle yatanlari hastanede....
Insan uzuluyor gercekten....ama bebegini sag salim kucagina alinca bunlarin hepsini sana unutturucak inan bir gulusuyle.... Rabbim hepimizin yardimcisi olsun...

Bi ben yirtamadim Su seker yuklemeden....

Inan hayat erkeklere kolay.. butun eziyeti kadinlar cekiyor... Onlara sefasini surmek kaliyor.....

canım benım ılk bebegımın kalbı durdugu ıcın kurtaj olmak zorunda kaldım.9 haftalıktı.ıkı ay sonra hamıle kaldım tekrar.prevı olmamda da bu etkılı dıye dusunuyorum arada zaman farkı cok az cunku.ken dı doktorum ve 2 duzeye bakan doktor bundan sonra cıkma ıhtımalı yok dedı.artık kanama kısmında da tecrube kazandım panıklmeden ılacımı alıyorum .taksı gelene kadar ayaklarımı kaldırıp yatoıyorum ucuncusefer gıttıgımde hasteneye gıttıgımde zaten durmustu kanama ne olur olmaz dıye bır gece kaldım o da zorla ısteınsallah bır daha olmaz artık sadece doguma gıtmek ıstıyorum.

tetanoz aşısı şart değil ben de olmıcam.3doz olman gerek hiç uğraşamam doğrusu.salı günü acıbademe gittiğinde sen yine de şeker olayını doktora sor bence.önemli olabilir.
bence de biz erkeklerden daha dayanıklıyız.yeni doğmuş bebeklerden bile anlayabilirsin.kız bebekler erkek bebeklere oranla daha sıkı tutunurlar hayata.biz kuvvet olarak zayıf olabiliriz ama ağrılara dayanıklılık olarak daha güçlüyüz.Allah kadınlara doğurma özelliğini vermiş ya ondan..
ıyı hatırlattın canım rıza beye sorayım salı gunu

bu arada boyatmak gerekıyor evımı bebesın ve kendı odamı boyatmak ıcın acab gec mı kaldım ya sonucta 4-5 hafta var daha doguma

bu arda ben seker yuklemesıde yaptırmadım tetenoz asısıda olmadım .benden 3.ayda ıstemıstı ılk doktorum ama mıde bulantım cok oldugu ıcın 6da yaptırırız dedı.ılk hastaneye acıl kanama ıle gıdınce bu halde seker yuklmesıde yapamam dedı.boylece yırtmıs oldum .cunku zorlanıcaktım emınım.ama hastanede yasadıkalarım kısaca bır bucuk aydır ruhsal ve fıızklsel yasadıkalrımın yanında sekerlı suyuda ıcerdım herhalde

bazen dusunuyorum erkekler hayatta bızım kaldırdıgımı acılara katlanamazdı .ben bır yıllık evlıyım ıkıncı gebelıgım.( allah bunu bana bagıslasın ınsallah)evlılıgımın cıcım zamanalrını anlamadım resmen .
guclu amazonlarız bız ya.

canım benım ılk bebegımın kalbı durdugu ıcın kurtaj olmak zorunda kaldım.9 haftalıktı.ıkı ay sonra hamıle kaldım tekrar.prevı olmamda da bu etkılı dıye dusunuyorum arada zaman farkı cok az cunku.ken dı doktorum ve 2 duzeye bakan doktor bundan sonra cıkma ıhtımalı yok dedı.artık kanama kısmında da tecrube kazandım panıklmeden ılacımı alıyorum .taksı gelene kadar ayaklarımı kaldırıp yatoıyorum ucuncusefer gıttıgımde hasteneye gıttıgımde zaten durmustu kanama ne olur olmaz dıye bır gece kaldım o da zorla ısteınsallah bır daha olmaz rtık sadece doguma gıtmek ıstıyorum.

bu arada boyatmak gerekıyor evımı bebesın ve kendı odamı boyatmak ıcın acab gec mı kaldım ya sonucta 4-5 hafta var daha doguma
Aman Insallah birdaha olmazda doguma gidersin dedigin gibi...
Zaten 30 haftadasin her previalinin ruyasi sanirim bu haftayaulasmak bi 34 dude atlattim Insallah 39 a kadar yolu var...

mrb kızlar giremedm yine fburak canım senin söylediklerini uyguluyorz anestal pomad sürüyorum zorla dünden beri dıında ceviz gibi şişlik var başka yapmam gereken bişey varmı bildiğin o şişlikten kremi düzgün akıtmıyorum içine bugün daha iyi çünkü henüz tuvalete girmedi:5::5::5:

Kokusuz boya kullanmazsan surekli havalanan odalar bile cok uzun suruyor. yeni mobilya kokusu fa cok fena. en az iki ay onceden alinmasi gerekiyor.

Son düzenleme:
bi de en onemlisi kizimin hosuna gidecek hediyeler. ona da kapi susu aldim. abla oldum yaziyo :)
kizima da bana da ayni tac

Çok iyi fikir canım gerçi benim kızım koca kazık oldu ama olsun sonuçta abla olmak onun icin de ilk defa yaşayacağı bir duygu.kapı süsünü nereden aldın acaba?ben de alayım.gerçi benim için daha erken hele bir ikinci trimesteri bitireyim şimdi yine de temkinli olmakta fayda var.dereyi görmeden paçaları sıvamak istemiyorum.

canım benım ılk bebegımın kalbı durdugu ıcın kurtaj olmak zorunda kaldım.9 haftalıktı.ıkı ay sonra hamıle kaldım tekrar.prevı olmamda da bu etkılı dıye dusunuyorum arada zaman farkı cok az cunku.ken dı doktorum ve 2 duzeye bakan doktor bundan sonra cıkma ıhtımalı yok dedı.artık kanama kısmında da tecrube kazandım panıklmeden ılacımı alıyorum .taksı gelene kadar ayaklarımı kaldırıp yatoıyorum ucuncusefer gıttıgımde hasteneye gıttıgımde zaten durmustu kanama ne olur olmaz dıye bır gece kaldım o da zorla ısteınsallah bır daha olmaz artık sadece doguma gıtmek ıstıyorum.

Olsun canım varsın plasentan çıkmasın olduğu yerde dursun ama uslu uslu dursun edepsizlik yapmasın.sen de dikkatli olarak onu kızdırma öyle böyle bugünler hayırlisiyla geçsin bir daha kanama görmezsin inşallah.ta ki zamanında doğurup lohusa oluncaya kadar...salıya az kaldı düşündùkçe heyecan basiyor yaa inşallah güzel haberlerle doneriz evimize..

Çok iyi fikir canım gerçi benim kızım koca kazık oldu ama olsun sonuçta abla olmak onun icin de ilk defa yaşayacağı bir duygu.kapı süsünü nereden aldın acaba?ben de alayım.gerçi benim için daha erken hele bir ikinci trimesteri bitireyim şimdi yine de temkinli olmakta fayda var.dereyi görmeden paçaları sıvamak istemiyorum.

Annemlerin yalova'ya dogru yazligi var. oraya giderken golcuk'e ugramistim. orada bir yeralti carsisi var. adini hatirlayamadim ama ogrenirim. oradan almistim. bu arada disney cocuk pijamalari ufak ip hatalariyla 8 tl ye satiliyodu. bi dolu aldim. kolu gecince giyincek insallah.kaliteli bodyler felan pek ucuzdu ama gitme sansim olmaz sanirsam artik.

Benim rahim anomalim var. Hamileliklerim kanamalı geçti. İki oğlum var ( Çok şükür)... Bir bebeğimin de 14 haftalık
kalbi durmuş. Sadece son hamileliğimde previa dediler.. Ama diğerlerinde de olduğunu düşünüyorum.Şimdi Allah nasip ederse 12 haftalık hmlyim.. Hiç previası tekrar eden var mı? Doktor henüz belli olmaz dedi...

Benim rahim anomalim var. Hamileliklerim kanamalı geçti. İki oğlum var ( Çok şükür)... Bir bebeğimin de 14 haftalık
kalbi durmuş. Sadece son hamileliğimde previa dediler.. Ama diğerlerinde de olduğunu düşünüyorum.Şimdi Allah nasip ederse 12 haftalık hmlyim.. Hiç previası tekrar eden var mı? Doktor henüz belli olmaz dedi...

merhaba canım.
hayırlı olsun bebişin.senin gibi yaşayan arkadaşlar var.ama ikinci de daha iyi plesantalarının durumu.Allah'a sığınmak lazım.inşaALLAH bu normal geçer.kanama previaya bağlı olmuyor her zaman canım.

fburak çok çok sevindim.
şekeri kafana takmışsın sanırım.bir süre önce de previayı düşünmekten bunalıma girmiştim.
nasıl previayı unuttuysan şekeri de takma tatlım.
ben d epreviayı attım kafamdan.en azından strese girip,öleceğimi düşünmekten.
bugün eski hastanemin ordan geçerken 3 ay önce ne denli bunalım içinde olduğumu hatırladım.
Allah'a sığınıyorum,neylerse güzel eyler.
ben buraya ilk geldiğimden bu yana hep duam burdaki herkesin previadan hayırlısıyla kurtulması.
sizlerin birer birer güzel haberlerini aldıkça çok seviniyorum.Allah hepimizin dualarını duyuyor.
kaç gündür misafirlerim var.sağolsunlar beni hiç yormuyorlar ama uyku düzenim bozuldu mecburen.
şimdi herkes düğünde,ben oğlumla evdeyim.yarın iş var,dinlenmem lazım.

fburak çok çok sevindim.
şekeri kafana takmışsın sanırım.bir süre önce de previayı düşünmekten bunalıma girmiştim.
nasıl previayı unuttuysan şekeri de takma tatlım.
ben d epreviayı attım kafamdan.en azından strese girip,öleceğimi düşünmekten.
bugün eski hastanemin ordan geçerken 3 ay önce ne denli bunalım içinde olduğumu hatırladım.
Allah'a sığınıyorum,neylerse güzel eyler.
ben buraya ilk geldiğimden bu yana hep duam burdaki herkesin previadan hayırlısıyla kurtulması.
sizlerin birer birer güzel haberlerini aldıkça çok seviniyorum.Allah hepimizin dualarını duyuyor.
kaç gündür misafirlerim var.sağolsunlar beni hiç yormuyorlar ama uyku düzenim bozuldu mecburen.
şimdi herkes düğünde,ben oğlumla evdeyim.yarın iş var,dinlenmem lazım.

hani bana düşünme öyle şeyler diyordunuz ya senin böyle düşünmen beni korkuttu canımya sende mi öleceğini düşündün allah korusun çocuklarımıza bağışlasn hepimizi hani hiç previada ölen okumadık yazmıştınız şimdi yine tırstım bak:18::18::18::18:

Canlar arkadaslardan plesantası yukarı cıkanlar var çok sevindim Rabbim hepimize yaşatsın inş... benim ki kapatmıyormus aşadaymış ama daha erken dedi yeni drum istediğin gibi haraket et dedi şükür şu ana kadar sıkıntı olmadı bundan sonrada olmasın inş... 50 gr yüklememiz yapıldı.Açlığımız düşük tokluğumuz azcık sınırda yüksek 100 gr yaptırcaz bu hafta inş bir sıkıntı olmaz şifa ile inş İyi geceler....

hani bana düşünme öyle şeyler diyordunuz ya senin böyle düşünmen beni korkuttu canımya sende mi öleceğini düşündün allah korusun çocuklarımıza bağışlasn hepimizi hani hiç previada ölen okumadık yazmıştınız şimdi yine tırstım bak:18::18::18::18:

canım benim ilk öğrendiğimde düşünmüştüm tatlım.sonra geçti.netten okudukça kötü olmuştum.
ya ölen duymadım,için rahat olsun.üç ay önce demişim zaten dikkat edersen.
atlatacağız dert etme.hem senin totalis değil.bize göre daha şanslısın.Allah bilir ama benim ki rahme yapışmış olabilir.
ben artık düşünmüyorum canım.rahat ol sen de.

kazasız belasız mutlu mesut düğün telaşenizi atlatmanız ümidiyle canım.Allah mutlu etsin genç çifti.aman sen kendini yorma da.masada otur etrafı süz o ne giymiş bu ne takmış diye çok eğlenceli:52:düğünlerin en sevdiğim tarafı:27:
sağol canım.evde beni hiç yormadılar sağolsunlar.arabayla dışarda geçti haftasonu.o biraz yordu.geç yatmalar,sıcak vs....
amin canım,inşaALLAH mutlu olurlar.düğüne gidemedim çok yorulmuştum.ne kadar yatayım,uzanayım desem de evde insanlar olunca ayakta geçti.en güzel kısmı evimden gelin çıkmasıydı.çok duyguluydu o kısım.:43:
Isin zor canim Allah yardimcin olsun..

By arada doppler 2. Duzey usg sanirim.

evet dopplermiş canım.
bugün işteyim ve uykum var,eve gitmek istiyorummmmmmmmmmmmmm.:52:

Canlar arkadaslardan plesantası yukarı cıkanlar var çok sevindim Rabbim hepimize yaşatsın inş... benim ki kapatmıyormus aşadaymış ama daha erken dedi yeni drum istediğin gibi haraket et dedi şükür şu ana kadar sıkıntı olmadı bundan sonrada olmasın inş... 50 gr yüklememiz yapıldı.Açlığımız düşük tokluğumuz azcık sınırda yüksek 100 gr yaptırcaz bu hafta inş bir sıkıntı olmaz şifa ile inş İyi geceler....

senin ki farklı sanırım.benim ki kapatıyor. ve bir çok şey daha ilk haftalarda yasaklandı.bir kaç kez kanama da geçirdim.

canım benim ilk öğrendiğimde düşünmüştüm tatlım.sonra geçti.netten okudukça kötü olmuştum.
ya ölen duymadım,için rahat olsun.üç ay önce demişim zaten dikkat edersen.
atlatacağız dert etme.hem senin totalis değil.bize göre daha şanslısın.Allah bilir ama benim ki rahme yapışmış olabilir.
ben artık düşünmüyorum canım.rahat ol sen de.

sağol canım baya bi transa geçtim bugün bakalım eşim iyileşirse cuma yada cumartesi gidicem doktora inşallah çıkarda hepimiz rahatlarız nebilim yinede korkuyorum tabiki allahın dediği olur ama bazen çok duygusallaşıyorum bugün annem geldi ben ağladım o ağladı 2 zırlak denk geldik yani :43::43::43:

Back