• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Bakalım bizim zilli nasıl doğacak :52:boyuna göre bir hafta önde bizimki, kilosu normal şimdilik. Eğer işin işinde genetikle ilgili bir şey varsa bizim zilli 3.5 kilo civarı doğar gibi. Biz 3 kardeşiz, üçümüzde yaklaşık 3,5 kilo civarı doğmuşuz. İki yeğenim var, onlarda o civarda. Bakalım bizimki nasıl olacak. Sağlıklı olsunda ister sıska ister tombik olsun. Ben de normal doğum çok istiyorum ama bakalım hayırlısı, inşallah her şey yolunda gider yaparım. Olmazsa ameliyat masası, ne yapalım :)

Senin ve eşinin boyu falan hesaba katilacak olursa bence de 3,5 civarı doğurursun canım.çatın da müsaitse normal yaparsın.yapmaman için hiçbir neden yok.ben malesef ufak tefek olduğumdan bebecikler karnimda ok büyüyemiyor galiba:53:
Kızım 2,650 doğmuştu minicikti ama o kadar çabuk kilo aldıki inanamadık,sütüm çok yaradıydı,tosuncuk boğum boğum bişiydi.2 sene emzirdim.ben de kuçük doğmuşum.bakalım bu herifi inşallah zamaninda doğurmak nasip olursa bekleyip görücez.hayırlısı.eşimin boyu 1.82 ben 1.50 :52:Kızım bana çekmekten korkuyormuş.hıh haspam.benim aklım,asaletim yeter:37:

inşalla ttalım darısı hepimıze ya nedense bende öle olacagına ınanaıyorum zaten kanama ağrı hıcbışeyımde olmadı dr dan gelnce yaz mutlaka

Sagol canim yarina yazicam ins... Mersenne arkadasimizinda bizim gibiydi onunda cikti... Artik sizlerden. Bekliyoruz guzel haberleri Insallah.... Darisi tum previa lilarin basina...
Ins yarina benim Dr da guzel seyler soylerde bugunku mutlulugum 2 ye katlanir...

canim klimalanmissin hayirli olsun... Bu adamlar yaranamiyor bize alsalar dert almasalar dert.

Canim kiz cocuklari oyle olur ben de onun gibi cok sarki soylerdim. Sokakta bile delulukk...

Sağol canım sinıf atladık biz de klimalıyïk:52:
Ayol ben de susmazdım habire şarkı türkü söylerdim ama bunun gibi diil ayol bu kızın hiç durması yok.arada annecim bi es var motorun soğusun diyorum:6:Şarkıcı olcakmış.işin komiği biz babasyla konservatuarda tanisıp aşık olduk.klasik türk musikisi okuduk.ama mesleğimizi yapmadık.benim ailem izin vermedi.bitirmeden okulu biraktım.ben de müzik aşığıyım ama bu kız daha deli.:36:

Canim benim ins oyle olur... 4 olmadikca baskada bi sorun olmazsa ins normal yaparsin... Benimde ablam zamaninda premature 1 kilo 200 gr ben 5 kilo tosun erkek kardesim 3kilo 800 gr.. artik genetigini bilemicem olayin... Tabi ben en zor dogumu olmusum annemin hatta morarmisim oluyormusum... Beyin tramvasi gecirmisim Dr ole demis oksijen gitmemis beynime... Zihinsel engelli olur demisler benim icin...cok sukur biseyim yok tabi allah korumus...

Siz de üç kardeş birbirinden farklı olmuş, şimdi 4 kilo bebeği olanları sezeryana alıyorlarsa annen senin doğururken cidden çok zorlanmıştır o zaman. İşin genetik kısmını ben de bilmiyorum canım, hani belki öyle midir dedim. Allah korumuş,çocuklarına bağışlamış seni canım, beyine oksijen gitmemesi ciddi bir komplikasyon. Gençken sorsan bu doğum işlerinin bu kadar zor olduğunu tahmin edemezdim. Hamile kalıyorsun, doğururken canın yanıyor ama güzel bir bebeğin oluyor, buna değer derdim. Şimdi, hamile kalmak için uğraş, yok ovulasyon gününü bul v.s..sonra bir bakmışsın regl olmuşsun, aaa bu ay da tutturamadık :) Hadi hamile kaldın diyelim, yok plasenta previa yok preeklampsi v.s. yok ikili, üçlü test, detaylı ultrason. Yok çatı kontrolü..... yok da yok.... ne kadar zor bir şeymiş vallahi. Halbuki eskiden böyle miymiş, hamile kalıyorsun, belki arada doktora gidiyorsun, sonra pat diye normal doğum. Yok testmiş, bilmemneymiş... yok ki. Cehalet mutluluktur sözü bazen kendini onaylattırıyor :52::52: Tabii eskiler tam olarak cahil olmuş olmuyor, sonuçta teknoloji yok ne yapsınlar. Ama şimdi teknoloji 20-30 sene öncesine göre o kadar ileri ki, bilgiyi yakalayıp öğrenmek zor. Öğrensen kafanda hep soru işaretleri :52::52:Eeeeh teknoloji bu kadar ileride olmasa bu sefer de eskisi gibi ölüm sayıları yüksek olacak. Bıyık ve sakal :52::52:

sorma canım gerçi dün akşam uyuyamadım sıcaktan diye sabah şikayet ettim alsak diye konuştuk ama gidip te hemen en kazığından al demedimdi.ama neyse oldu bir kere inşallah ömür oldukça kullanïriz.su an hava güzel gibi bunalmıyorum çok mutluyum hep boyle olsa.yaa benim sağ kaburgamın altında bişey var batıyor gibi kaburgama.bazen rahatsız oluyorum.ileriki haftalarda olsam bebek dicem ama su an çok erken ,yine var simdi.
Ben de onu istiyorum günler hemen geçse sonbahar gelse zaman geçmek bilmiyor.şu an kızım karşıma geçmiş sarkı soyleyip dans ediyor.zaten uyanık olduğu zamanlar her ne yaparsa yapsın,tuvalette,duşta,tv izlerken,otururken,ayaktayken her pozisyonda şarkı söylüyor.bazen sus diyesim geliyor ama kıyamıyorum özgürce söylesin.ama anacım hep ecnebi türküleri söylüyo.ne çabuk büyüdü bu kız yeni yeni memisleri çıkıyor mıncıklamamak için zor tutuyorum kendimi babasıyla çok mutlu oluyoruz büyüdüğune şahit oldukça.inşallah sen de bu guzel duyguları yaşayacaksın geçen gün parkta oturuyorduk etraftaki çocuklara bakıyorduk eşim de bebek ve çocuk hastasıdr görmemiş gibi cocuklara bakıp keyiflenirken bir baktık etrafta aynı yaşlarda dolanan 3 sevimli,2 yaslarında çocuk.üçüzlermiş.minicik bir anneleri vardı.tek başına büyütùyormuş hiç yardımcısı yokmuş şok oldum yaa.biz bitanesiyle anca başettik kadın 3 taneye nasıl bakıyor.bana tuhaf geldi bu insanüstü bişey,bence bakımlarını aksatıyordur.hemen de çirkefe bağladım
Yazık naapsın kadın anası bacısı yoksa:53:

Kocan ne güzel sürpriz yapmış valla, sen kızdın ama aferim ona:52: Ay ay senin zillini yerim ben. Kız sanatçı aileden geliyor, olacak o kadar, bırakın özgürce sanatını icraa etsin :52::52::52: Benim kız doğacakta büyüyecek .....çok uzak geldi gözüme be canım :)

3 taneye bu devirde nasıl bakılır yaa. Allah onlara sabır ve para versin, çok zor yaaa. Ben ve eşim genelde rock müzik dinleriz, dalga geçiyoruz şimdi, bizim kız karnımda şimdiden kafa sallamaya başlar diye :52::52: Ben Türk sanat müziğini de çok severim ama eşim pek sevmez. En favorilerimden biri de Balkan müzikleri.Hamile kalmadan önceden diyordum ki, deneriz eğer hamile kalamıyorsam tüp bebek yaparız, ikizimiz olur. Eşimin suratı :43::43:ekşirdi. Eee bu devirde aynı anda iki çocuk zor valla. Üç taneyi hayal edemiyorum. Yazık tüp bebek kurbanları onlar da. Amma konudan konuya atlamışım yaa. Neyse ben şimdi eşimle film seyredeceğim kızlar, iyi geceler, öptüm hepinizi.

Sağol canım sinıf atladık biz de klimalıyïk:52:
Ayol ben de susmazdım habire şarkı türkü söylerdim ama bunun gibi diil ayol bu kızın hiç durması yok.arada annecim bi es var motorun soğusun diyorum:6:Şarkıcı olcakmış.işin komiği biz babasyla konservatuarda tanisıp aşık olduk.klasik türk musikisi okuduk.ama mesleğimizi yapmadık.benim ailem izin vermedi.bitirmeden okulu biraktım.ben de müzik aşığıyım ama bu kız daha deli.:36:

Eeee konservatuarli Anne babanin cocugunda genlerden gelme demekki canim.... Ehhhh oda sizin yapmadiginizi yaparmi yapar... Sanatci olur.. gerci simdi ne sanatin ne Sanatcinin kiymeti yok..

Siz de üç kardeş birbirinden farklı olmuş, şimdi 4 kilo bebeği olanları sezeryana alıyorlarsa annen senin doğururken cidden çok zorlanmıştır o zaman. İşin genetik kısmını ben de bilmiyorum canım, hani belki öyle midir dedim. Allah korumuş,çocuklarına bağışlamış seni canım, beyine oksijen gitmemesi ciddi bir komplikasyon. Gençken sorsan bu doğum işlerinin bu kadar zor olduğunu tahmin edemezdim. Hamile kalıyorsun, doğururken canın yanıyor ama güzel bir bebeğin oluyor, buna değer derdim. Şimdi, hamile kalmak için uğraş, yok ovulasyon gününü bul v.s..sonra bir bakmışsın regl olmuşsun, aaa bu ay da tutturamadık :) Hadi hamile kaldın diyelim, yok plasenta previa yok preeklampsi v.s. yok ikili, üçlü test, detaylı ultrason. Yok çatı kontrolü..... yok da yok.... ne kadar zor bir şeymiş vallahi. Halbuki eskiden böyle miymiş, hamile kalıyorsun, belki arada doktora gidiyorsun, sonra pat diye normal doğum. Yok testmiş, bilmemneymiş... yok ki. Cehalet mutluluktur sözü bazen kendini onaylattırıyor :52::52: Tabii eskiler tam olarak cahil olmuş olmuyor, sonuçta teknoloji yok ne yapsınlar. Ama şimdi teknoloji 20-30 sene öncesine göre o kadar ileri ki, bilgiyi yakalayıp öğrenmek zor. Öğrensen kafanda hep soru işaretleri :52::52:Eeeeh teknoloji bu kadar ileride olmasa bu sefer de eskisi gibi ölüm sayıları yüksek olacak. Bıyık ve sakal :52::52:

canim Aynen oyle... Olumden donmusum.. zaten bu 4 kilo siniri Anne bebek olumlerinden kaynakli... Bi cok kadin Plesenta previadan oluyormus dogumda yada bebek... Bi cogu previa bi cogu iri bebek gibi sorunlardan... Mesela seker tansyonda ondan cok ustunde duruluyor.... Simdiki anne bebek olumleri cok azalmis... Benim annanem rahmetlinin 3 bebegini kaybetmis.... Uvey ananemde 6... Simdi olsa belki sebebi bilinirdi... Suan biz riske atilmiyoruz bebeklerimizde...yinede tabi kayiplar oluyor eskiye nazaran daha az...

Geçmiş olsun kızına canım. Çocuklarda kırık kemik çabuk kaynar, yaşlıların aksine :) Güzel kızın tez zamanda ağrısız, sızısız atlatır inşallah bu durumu. Hazır yürüyebiliyorken bir ara alışverişe çıkıp önemli şeylerini al canım, hastane çıkış seti, kendine kıyafet v.s. İnternetten beğendiğim şeylerin kumaş kalitesini bilemediğimden ben pek almak istemiyorum. En azından bebeğimin ilk haftalarda giyeceği kıyafetleri ve kendime gecelik v.s. bakarak almak istiyorum. Aslında çok kilo almadım,21. haftamdayım ve 5 kilo aldım ama hareketlerim çok hantallaştı, 30. haftalarda zor yürürüm gibi geliyor, tabii bilemiyorum, bu ilk hamilelik. Koltuktan kalkarken eşimden yardım alıyorum bazen:52: 30. haftamda alışverişe gidebilir miyim şüpheliyim. Amaaan her şey yolunda olsunda bebeğimiz ve bizim için, alışveriş v.s. bir şekilde olur herhalde:)

Dileklerin icin cok saol.kaynarda korkumuz dogru kaynamasi.cocuk iste rahat durmuyor.kizima hamileyken 40. hafta bitene kadar gezmistim. hem de fildirfildir. bu sefer kal geldi. previa nin adı mı yetti kendisi mi bilmiyorum artik ?:-) istedigm aliisverise cikamazsam en fazla bakirkoye gideriz diye dusunuyorum kazikli felan alirim. o da olmadi internetten bilinen markalardan alirim artik.
Sunu anladim ki planla olmuyor. hic olmadi kizimdan kalanlar duruyo. bi hastane cikisi da alsin gelsin babasi di mi.

Dileklerin icin cok saol.kaynarda korkumuz dogru kaynamasi.cocuk iste rahat durmuyor.kizima hamileyken 40. hafta bitene kadar gezmistim. hem de fildirfildir. bu sefer kal geldi. previa nin adı mı yetti kendisi mi bilmiyorum artik ?:-) istedigm aliisverise cikamazsam en fazla bakirkoye gideriz diye dusunuyorum kazikli felan alirim. o da olmadi internetten bilinen markalardan alirim artik.
Sunu anladim ki planla olmuyor. hic olmadi kizimdan kalanlar duruyo. bi hastane cikisi da alsin gelsin babasi di mi.

İnşallah doğru kaynar canım, dualarım kızınla:) Benim plasenta yukarı çıktı nihayet, şimdi bir kısıtlamam yok ama biraz da havalardan olsa gerek yürümeye halim yok, koltuktan kalkarken bile destek alıyorum, kendimi çok hantal hissediyorum. Şimdi her ne kadar kısıtlamam olmasa da hem ben hem de eşim tedirginiz, biz yinede temkinli davranıp, beni yormuyoruz:) Bakırköy alışveriş merkezi canım, dediğin gibi oraya çıksan herşeyi bulursun.Zaten büyük ihtimalle ben de Bakırköy'den alışveriş yapacağım, Güneşli'de oturuyorum ben. Benim alacaklarım neredeyse belli, ama yine de alışverişe giderken buradaki deneyimli annelerden fikir alacağım:)

Uyku seti (yatağı için)
Hastane çıkışı ve bol bol eldiven, bir kaç tulum ve kıyafet
Biberon
Battaniye
Alt açma bezi
Anne bakım çantası
Kendime gecelik ve sabahlık
Emzirme sütyeni
Ateş ölçer (alından,kulaktan ..bunu doktora soracağım, hangisini tavsiye ederse)
1 paket yeni doğan bebek bezi
Dışarıya çıkartırken taşımak için birşey (artık pusetmi başka birşey mi bilmiyorum, fikir verirseniz sevinirim,kışın en kullanışlı ne?)

Benim alışveriş listem kabardı yaaa, kesin unuttuğum bir sürü de şey var. Evet kızlar listeme yardım edin :)

Kocan ne güzel sürpriz yapmış valla, sen kızdın ama aferim ona:52: Ay ay senin zillini yerim ben. Kız sanatçı aileden geliyor, olacak o kadar, bırakın özgürce sanatını icraa etsin :52::52::52: Benim kız doğacakta büyüyecek .....çok uzak geldi gözüme be canım :)

3 taneye bu devirde nasıl bakılır yaa. Allah onlara sabır ve para versin, çok zor yaaa. Ben ve eşim genelde rock müzik dinleriz, dalga geçiyoruz şimdi, bizim kız karnımda şimdiden kafa sallamaya başlar diye :52::52: Ben Türk sanat müziğini de çok severim ama eşim pek sevmez. En favorilerimden biri de Balkan müzikleri.Hamile kalmadan önceden diyordum ki, deneriz eğer hamile kalamıyorsam tüp bebek yaparız, ikizimiz olur. Eşimin suratı :43::43:ekşirdi. Eee bu devirde aynı anda iki çocuk zor valla. Üç taneyi hayal edemiyorum. Yazık tüp bebek kurbanları onlar da. Amma konudan konuya atlamışım yaa. Neyse ben şimdi eşimle film seyredeceğim kızlar, iyi geceler, öptüm hepinizi.

Merabalar cicişler,birazdan klimacïlar gelcek ortalığı toza dumana katacaklar ama isabet olduki eve temizlik için kadın aldım.:46:
Ben de rock music dinler ve severdim gençkene.siyah giyen komik metalcilerdendim,metallica,guns n roses,scorpions konserlerini kaçırmadım.hatta abartïp daha sert muziklere daldım bi ara.annem uyuz olurdu o hallerime.şimdi bana da komik geliyor.eskizevklerimden çok uzağım şu an.güzel olan her türü severim,dinlerim,soylerim.
İkiz zor şekerim yaa bazen çoğul gebelerin forumuna bakıyorum okuyorum amanın diyorum.büyüyünce güzel ama.üst komşumuzun kızım yaşında ikiz kızları var kızımın kankileri,çok şekerler tipleri aynı huyları farklı.yazılışları aynı anlamaları farklı gibi oldu:52:

Eeee konservatuarli Anne babanin cocugunda genlerden gelme demekki canim.... Ehhhh oda sizin yapmadiginizi yaparmi yapar... Sanatci olur.. gerci simdi ne sanatin ne Sanatcinin kiymeti yok..

Bu kız kime çekti bilmiyorum canım kedi köpek hastası ben de severim ama evin içinde katiyen.hanım evlenince evine köpek alcakmış.zengin bir koca bulcakmiş bahçeli evde oturcakmış.üniversite oku mesleğini eline al öyle evleneceksin,o zengin koca bir gun seni kapıya koyarsa gorürsùn diyorum ben de.eve köpek alırsan da ben gelmem namaz kïlınmaz kizım o evde diye birbirimizi yiyoruz komikkomik:52:Ayrıca şarkıcı olman için dötünü memeni açman lazım diyorum.sesi güzel ama muhteşem değil aman duymasin:37:

İnşallah doğru kaynar canım, dualarım kızınla:) Benim plasenta yukarı çıktı nihayet, şimdi bir kısıtlamam yok ama biraz da havalardan olsa gerek yürümeye halim yok, koltuktan kalkarken bile destek alıyorum, kendimi çok hantal hissediyorum. Şimdi her ne kadar kısıtlamam olmasa da hem ben hem de eşim tedirginiz, biz yinede temkinli davranıp, beni yormuyoruz:) Bakırköy alışveriş merkezi canım, dediğin gibi oraya çıksan herşeyi bulursun.Zaten büyük ihtimalle ben de Bakırköy'den alışveriş yapacağım, Güneşli'de oturuyorum ben. Benim alacaklarım neredeyse belli, ama yine de alışverişe giderken buradaki deneyimli annelerden fikir alacağım:)

Uyku seti (yatağı için)
Biberon
Battaniye
Alt açma bezi
Anne bakım çantası
Emzirme sütyeni
Ateş ölçer (alından,kulaktan ..bunu doktora soracağım, hangisini tavsiye ederse)
Dışarıya çıkartırken taşımak için birşey (artık pusetmi başka birşey mi bilmiyorum, fikir verirseniz sevinirim,kışın en kullanışlı ne?)

Benim alışveriş listem kabardı yaaa, kesin unuttuğum bir sürü de şey var. Evet kızlar listeme yardım edin :)

Sekercim listene ben de naçizane aklıma gelenleri ekliyim.olmazsa olmaz araba koltuğu.artık bebişleri araba koltugu olmadan taburcu etmiyorlarmış diye duydum.
Çorap
Birkaç adet ince battaniye
Baya bir adet tülbent kumaşından ufak bez
Burun açıcı serum fizyolojik
Meme çatlagı için merhem
Biberon temizleme fırçası
Minik başlar için penyeden bereler
Bol bol kisa kollu body,
Patik
Birkaç tane gezmelik cici,kizlar için kilotlu çorap,uzun kollu ustle jile olabilir.
Şimdilik aklıma bir çırpıda bunlar geldi.yine geldikçe konuşuruz.

Uyku seti (yatağı için)
Biberon
Battaniye
Alt açma bezi
Anne bakım çantası
Emzirme sütyeni

Sekercim listene ben de naçizane aklıma gelenleri ekliyim.olmazsa olmaz araba koltuğu.artık bebişleri araba koltugu olmadan taburcu etmiyorlarmış diye duydum.
Çorap
Meme çatlagı için merhem
Bol bol kisa kollu body,
Patik
Birkaç tane gezmelik cici,kizlar için kilotlu çorap,uzun kollu ustle jile olabilir.

Uyku seti (yatağı için)
Biberon
Battaniye
Alt açma bezi
Anne bakım çantası
Emzirme sütyeni

Çorap
Meme çatlagı için merhem
Bol bol kisa kollu body,
Patik

Uyku seti (yatağı için)
Biberon
Battaniye
Alt açma bezi
Anne bakım çantası
Emzirme sütyeni

canim bol bol kollu body alttan cit citli cok lazim oluyor. Yaz. Bebisi olsa kolsuz oluyor ama malum don bahar bebisi....
Yan yatis yastigi... Bebisi Yan yatirmak lazim bogulmamasi icin malum kusmuklu oluyorlar.... Kendine emzirme atleti al bol bol sutyenler yaz icin iyi ama bizim icin emzirme atleti daha mantikli...
Ben bebisim icin netten port bebe aldim ama burdakiler gibi degil biraz battaniye tarzi kundagada benziyor fransadan ithal bi urun guzelde bisey.... Surekli ado vs icin gidecegini hesaba kat ilk 3 ay icin ideal... Az daha buyuyunce kozmonot alirsin kis icin 3 Sudan sonra...
Bebise banyo kuveti sungeri baking urunleri...
Kendine gogus catlak kremi ve sut sagmak icin pompa cok lazim oluyor nutlaka al...
Pijama alicakmissin bitane ssbahlikli bitane normal al bide lohosa taci al..
Simdilik aklimdakiler bukadar...aklima geldikce yazarim....

Bu arada yelekler hirkalar patiklet lazim bol bol... Egg pekbi kusmuklu oluyorlar..

Bu kız kime çekti bilmiyorum canım kedi köpek hastası ben de severim ama evin içinde katiyen.hanım evlenince evine köpek alcakmış.zengin bir koca bulcakmiş bahçeli evde oturcakmış.üniversite oku mesleğini eline al öyle evleneceksin,o zengin koca bir gun seni kapıya koyarsa gorürsùn diyorum ben de.eve köpek alırsan da ben gelmem namaz kïlınmaz kizım o evde diye birbirimizi yiyoruz komikkomik:52:Ayrıca şarkıcı olman için dötünü memeni açman lazım diyorum.sesi güzel ama muhteşem değil aman duymasin:37:

Ay alemsin ama dogru illaki Sanatci olmak istiyosa azcik bitaraflari acicak.. oda bize ters geliyor ... Benimkide her gordugu hayvani evde istiyor.. bende severimde eg disinda... Bizim bi tanidigin kedisi var evde esyalarin icine etmisler hep... Bide parkelerine isiyomus tiksindim valla...

canim bol bol kollu body alttan cit citli cok lazim oluyor. Yaz. Bebisi olsa kolsuz oluyor ama malum don bahar bebisi....
Yan yatis yastigi... Bebisi Yan yatirmak lazim bogulmamasi icin malum kusmuklu oluyorlar.... Kendine emzirme atleti al bol bol sutyenler yaz icin iyi ama bizim icin emzirme atleti daha mantikli...
Ben bebisim icin netten port bebe aldim ama burdakiler gibi degil biraz battaniye tarzi kundagada benziyor fransadan ithal bi urun guzelde bisey.... Surekli ado vs icin gidecegini hesaba kat ilk 3 ay icin ideal... Az daha buyuyunce kozmonot alirsin kis icin 3 Sudan sonra...
Bebise banyo kuveti sungeri baking urunleri...
Kendine gogus catlak kremi ve sut sagmak icin pompa cok lazim oluyor nutlaka al...
Pijama alicakmissin bitane ssbahlikli bitane normal al bide lohosa taci al..
Simdilik aklimdakiler bukadar...aklima geldikce yazarim....

Bu arada yelekler hirkalar patiklet lazim bol bol... Egg pekbi kusmuklu oluyorlar..

Benimki nasipse kasımın sonu gelecek en son ben heralde.uzun zaman oldu bebek bakıminı unuttum sanırım ama bisiklete binmek gibi diyolar eline alınca hemen hatırlıyormuşsun:52:Ama 12 senede teknoloji,ürünler değişti,bebek için lazım olanlar fazlalastı.şimdi bebk sahibi olmak her bakımdan daha masraflı.inşallah yavrular bereketleriyle gelirler.senin netten aldiğın portbebeyi merak ettim hangi siteden aldın ben de bir bakayım.

Benimki nasipse kasımın sonu gelecek en son ben heralde.uzun zaman oldu bebek bakıminı unuttum sanırım ama bisiklete binmek gibi diyolar eline alınca hemen hatırlıyormuşsun:52:Ama 12 senede teknoloji,ürünler değişti,bebek için lazım olanlar fazlalastı.şimdi bebk sahibi olmak her bakımdan daha masraflı.inşallah yavrular bereketleriyle gelirler.senin netten aldiğın portbebeyi merak ettim hangi siteden aldın ben de bir bakayım.
Canim okadar degisik yerlerden aliyorumki bakarim markasina googlede aratirsin markasindan cikar Muhtemelen..

Sende o kolsuz bodyleri at listeden kollu kasim ayi icin ideal...

O fizyolojik biting aciciyida Dr yaziyor zaten cikarken multivitaminde onuda simdiden gerek. Yok ona... Ominous yerine burun acici aparatlar var ondan al bence....

Canim okadar degisik yerlerden aliyorumki bakarim markasina googlede aratirsin markasindan cikar Muhtemelen..

Sende o kolsuz bodyleri at listeden kollu kasim ayi icin ideal...

O fizyolojik biting aciciyida Dr yaziyor zaten cikarken multivitaminde onuda simdiden gerek. Yok ona... Ominous yerine burun acici aparatlar var ondan al bence....

Şekerim ben kızımda hepkısa kollu body kullanmıştım uzun kollular çok kullanişsız geldiydi.kisa kolluyu giydirdikten sonra tulum giydirirdim ustüne de gerekirse yelek ya da hırka mevsimine göre.kat kat giydirmek daha mantıklı.doktorlar da kalın olup tek kat olacağına ince ve birkaç kat giysinin soguktan daha iyi koruduğunu söylüyorlar.uzun kollu da alıcam artık bakalım bu evim biraz soğuk oluyor erkek bebeği de çok giydirmemek lazımmış galiba.yaşayïp görcez artik.Allahım ilk defa bebeğimin ihtiyaçlarından konusuyorum hep umutsuzdum yine kucağıma alamam diye aklıma bile getirmiyordum.inşallah şimdikinde herşey yolunda gider yaaaa.umutlarım sayesnizde yeşermeye başladı kızlar Allah hepinizden teker teker razı olsun canlarım benim:54:

Kizlar benim canim coookkkkk sikkin....
Drla alakasi yok sorun bende o dogrusunu olmasi gerekeni istiyor bende muhalefetim .. benim Dr iyi sabrediyor bana Allah peygamber sabri vermis nediyim....

Once guzel haberlerle basliyim sonra kotusunu yazayim...
Doppler sonucum cok cok iyi..
Plesentamin yeri cok iyi...
Bebegin gelisimi guzel... Dr bana esinizde sizde cok uzun degilsiniz ama bebis uzun boylu olacak dedi... Genetikte degil ama zaten abiside 5 yasi yeni bitirdi 7 . 8 yas giyiniyor...abisine cekmistir dedim gulustuk.....

Dopplerde hic bir sorun yok cok sukur...
Gel gelelim Su yaptirmamak icin bi ton pazarlik yapip. Dr u strese sokup hatta terlettigim 100 mg dan 50 mg dusurttugum muhtesem seker yuklememe... 50mg icin 1 saat degerim 165 cok yuksek buldu... 2200 cal gebelik diyetine basladik bugun 15 gun sonra 50 mg seker yuklemesi istedi tabi ben nasil nerden yirticam onun yollarini ariyorum... Ama dedim aclik 90 gizel cikmis ... Ben zaten sekeri cok oldu kestim kullanmiuorum seker hic ... Yok ole yok bole yaptirmak istemiyorum. Yapilcak dedi busefer acindirma politikasina basladim...
Dun fena oldum yok eve zor attim kendimi bayiliyordum dedim....
Biliyorum zor dedi ondan 100 degil 50 yazdim dedi israr ettim tremendous cebellestik...
Nedese begenirsiniz artik tak dedi adama herhal bu seker yapilacak 15 gun sonra bu seker yuklenecek dusmezse diyetinde kisitlancak 15 gun yine seker yuklencek hala kontrol edemezsek insulin baslancak..
Baskada bisey soyleme bu konuda Bebegin ve senin sagligin soz konusu pazarlik yapmayalim dedi...
Bende peki dedim eve geldim elim mahkum yaptiticam yaptitmasam kacsam arar bu seferde... Offf seker yuklemeden nefret ediyorum...

Son düzenleme:
Back