• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Merhaba canım Allah sana kolaylık versin, bu sıcaklarda bir de işe git gel çoook zor. Canım, bebeğin organlarının incelendiği test 2.düzey detaylı ultrason oluyor. Doppler farklı bir şey. Detaylı ultrason herkesden isteniyor ama doppler gerekli görülürse isteniyor, herkes yaptırmıyor. Bakalım fburak şimdi yaptırıyor, sonuçları da inşallah güzel çıkar.

canım ben de 2.düzey diye gittim hastaneye.ordan dopler dendiği için ben de öyle düşündüm.
inşaALLAH canım.

kızlar hafta sonu giremem sanırım.pazar akşam düğün var.bu arada gelin bizim evden çıkacakmış dün öğrendim.:44:burdaki tek akrabaları biziz.eşimin abisinin kızı.

güzel,sağlıklı haberlerle buluşalım p.tesi inşaALLAH .

Kızlar sonunda 30. hafta dedim biraz daha rahatlar gibi oldum. Yarın alışverişe çıkıcaktım havalar daha da kaynamadan, hala biraz daha yürüyebiliyoken. Vazgeçtim. Kızım kolunu kırmıştı pazartesi kontrolu var. Aklım onda kalacak şimdi.
Doktor serbest bıraktığı 30 dakikalık yürüyüşü de kaldırırsa artık internete talim ne yapayım. Aklımda kızımla alışverişe çıkamıycam. Bu arada dualarınızı esirgemeyin ne olur kolu doğru kaynasın.

Birde plasenta önde ve yapışık olunca diğer riskleri geçtik hadi, ağrı durumu nasıl oluyormus bileniniz soruşturanız var mı? Normal szeryan ağrılarından farklı oluyormuymuş. Ayın 14. de benim kontrol bu sefer detaylı öğrenicem. Doktor bir önceki kontrolde kafanı takma bunlara demişti. Az bir kanama görününce iğne vs. vurulmuştum gerilmiştik zaten.

hayırlı cumalar canım.ben de sıcaktan çok muzdarip oldum gece.sabah duş alıp geldim işe.
misafirler olduğu için akşam bir şey yapmasam da uzanamadım pek.
ben de ne çok soğuğu ne de çok sıcağı sevmiyorum.içanadoluluyum,serin ferah yazlarıa hasret kaldım burda.nemden insan gözünü açamıyor ki yazı yaşasın.:)
ben de şeker yüklemesi daha yaptırmadım.işe aç gelmem ve 3 saat aç kalmam gerkiyormuş.erken kalktığım için bu süre bana çok geliyor.
doplere benim dr. 23.haftada yapılması lazım demişti ama senin dr. ne der bilemiyorum.

hayırlı cumalar canım.doktordasın sanırım.23.haftadan itibaren dedi benim doktorum.ben geç kalmıştım 2-3 hafta.
doplerde bebğin tüm organları inceleniyor.kan akışı,beyni vs.ben oğlumda 4 boyutluya girmiştim doplere değil.o daha detaylı ve güzeldi.yüzünü daha net görmüştük keratanın.
bebeklerimiz Allah'a emanet,kötü şeyler düşünme canım.

evet canim yeni geldim.... Super biseymis by doppler baya uzun surdu cok bakistik tombisimle tombisim diyorum 670 gr ciktik boyu uzun dedi sormayi unuttum kac diye... Haftasi 24+1 cikti sata gore ilerde gidiyor dedi 8 gundu neredeyse 2 hafta ileri olmus simdi.... Plesentayi sordum yeri iyi dedi rapordada soyle yaziyor plesenta on duvar yerlesimli olup maturasyonu grade 1 dir... Umarim iyi biseydir...
Bide raporda centik mentik bisiler yaziyo uterde fizyolojik olarak kapanmis vs.

Benim Dr cum semineri varnish bugun bide toplantisi normalde haftada bir gun olmaz ama bu hafta yogunmus programi... 5 te gelicekti isi uzamis aradi gelemedi yarina kaldi benim dr isi... Ama doppleri ceken kan akisina baktim iyi dedi .. organlarda sorun yok dedi... Bisey yok dedi yani... Bakalim dr ne dicek yarina...

Merhaba canım Allah sana kolaylık versin, bu sıcaklarda bir de işe git gel çoook zor. Canım, bebeğin organlarının incelendiği test 2.düzey detaylı ultrason oluyor. Doppler farklı bir şey. Detaylı ultrason herkesden isteniyor ama doppler gerekli görülürse isteniyor, herkes yaptırmıyor. Bakalım fburak şimdi yaptırıyor, sonuçları da inşallah güzel çıkar.

Sonunda yaptirdim dopplerde organlarda bakiliyor canim mesela sole diyo raporda fetal mide ve mesane normal olarak sivi ile izlenmistir..
Lateral vertikuller normal genisliktedir.
Spinal aks tabii gorunumdedir.
Fetal bobrekler tabii gorunumdedir..batin ve toraksta koleksiyon uses kitle saptanmamistir..ekstrrmiteler tamdir.vs vs bebisimin beyin ve organlariyla ilgili bilgilr var demekki bakiliyor organlarda...

Son düzenleme:
kızlar hafta sonu giremem sanırım.pazar akşam düğün var.bu arada gelin bizim evden çıkacakmış dün öğrendim.:44:burdaki tek akrabaları biziz.eşimin abisinin kızı.

Isin zor canim Allah yardimcin olsun..

By arada doppler 2. Duzey usg sanirim.

Isin zor canim Allah yardimcin olsun..

By arada doppler 2. Duzey usg sanirim.

Kızlar sonunda 30. hafta dedim biraz daha rahatlar gibi oldum. Yarın alışverişe çıkıcaktım havalar daha da kaynamadan, hala biraz daha yürüyebiliyoken. Vazgeçtim. Kızım kolunu kırmıştı pazartesi kontrolu var. Aklım onda kalacak şimdi.
Doktor serbest bıraktığı 30 dakikalık yürüyüşü de kaldırırsa artık internete talim ne yapayım. Aklımda kızımla alışverişe çıkamıycam. Bu arada dualarınızı esirgemeyin ne olur kolu doğru kaynasın.

Birde plasenta önde ve yapışık olunca diğer riskleri geçtik hadi, ağrı durumu nasıl oluyormus bileniniz soruşturanız var mı? Normal szeryan ağrılarından farklı oluyormuymuş. Ayın 14. de benim kontrol bu sefer detaylı öğrenicem. Doktor bir önceki kontrolde kafanı takma bunlara demişti. Az bir kanama görününce iğne vs. vurulmuştum gerilmiştik zaten.

Gecmis olsun kizinin kolu Insallah cabucacik iyilesir....

Sonunda yaptirdim dopplerde organlarda bakiliyor canim mesela sole diyo raporda fetal mide ve mesane normal olarak sivi ile izlenmistir..
Lateral vertikuller normal genisliktedir.
Spinal aks tabii gorunumdedir.
Fetal bobrekler tabii gorunumdedir..batin ve toraksta koleksiyon uses kitle saptanmamistir..ekstrrmiteler tamdir.vs vs bebisimin beyin ve organlariyla ilgili bilgilr var demekki bakiliyor organlarda...

Geçmiş ve hayırlı olsun canım :) Bebeğine ne güzel bakmışsın, sağlığı yerinde, boyu ve kilosu maaşallah :) İnsan daha ne ister değil mi :) Artık rahat rahat uyursun.
Canım ben kendi doktoruma daha önce doppler, 2. düzey ultrason arasındaki farkı sormuştum, ikisi farklı şeyler deyip anlatmıştı. Aşağıdaki web sayfasında, ikisi arasındakii farkı aynı doktorumun dediği şekilde anlatmış. Ayrıca yazının resmini de koyuyorum ve farkı anlatan yerleri kırmızı kalem ile çizdim. Doppler daha önce de dediğimiz gibi kan akışını izlemek için kullanılan bir test. 2. düzey ultrason ise bebeğin organlarının incelendiği ve anormali tespiti için kullanılan bir test. Sana ikisini birden yapmışlar.

Neyse herşey güzel geçmişya önemli olan o , doktor olmayacağız sonuçta:52:Buraya geç cevap yazınca içimden dedim, fburak alışverişe gitti doktordan sonra, iyi haberleri kutlamak için.

$Capture.webp

Gebelikte kinci Dzey Ultrasonografi Dopler Doppler Ultrason Nedir ayrntl ultrasonografi resimleri renkli ultrason

kızlar bana 23 .haftada ıkıncı duzey ultrosan yapılmıstı.cırkın kızımın yuzunu gosterdıkten sonra rahımden gıdem kan akısına bakalım demıstı .belkı bana ıkısıde aynı anda yapıldı rısklı dıye.cunıku gıttıgım uzmanı doktorum aramıstı telefonda ne yapılması gerektıgı soylemısti.

ben cok sırenmıstım 2.duzeye gırmemek ıcın hatta gırmıycektım ama kanamam olunca mecbur kaldık.ıyıkıde gırmısım .gırdıkten sonra ne kadar onemlı oldugunu anladım.tabı benım sahsı dusuncem.

b u rada hafta sonu yagıs gelıyormus ınsallah mete:19:olojı yanılmaz da hava sıcaklıgı azcıkda olsa duser

Geçmiş ve hayırlı olsun canım :) Bebeğine ne güzel bakmışsın, sağlığı yerinde, boyu ve kilosu maaşallah :) İnsan daha ne ister değil mi :) Artık rahat rahat uyursun.
Canım ben kendi doktoruma daha önce doppler, 2. düzey ultrason arasındaki farkı sormuştum, ikisi farklı şeyler deyip anlatmıştı. Aşağıdaki web sayfasında, ikisi arasındakii farkı aynı doktorumun dediği şekilde anlatmış. Ayrıca yazının resmini de koyuyorum ve farkı anlatan yerleri kırmızı kalem ile çizdim. Doppler daha önce de dediğimiz gibi kan akışını izlemek için kullanılan bir test. 2. düzey ultrason ise bebeğin organlarının incelendiği ve anormali tespiti için kullanılan bir test. Sana ikisini birden yapmışlar.

Neyse herşey güzel geçmişya önemli olan o , doktor olmayacağız sonuçta:52:Buraya geç cevap yazınca içimden dedim, fburak alışverişe gittidoktordan sona, iyi haberleri kutlamak içi

Eki Görüntüle 459445

Gebelikte kinci Dzey Ultrasonografi Dopler Doppler Ultrason Nedir ayrntl ultrasonografi resimleri renkli ultrason
ahh sekerim ogluma don aldim:1: ordan parka gittik ordan ev...
Valla bende bilemiyorum sekerim. Bi cihazda bakildi hepsine 30 dk surdu ellerine bakti parmaklarina ayaklarina yani herbiseyine bakti... Tabi ilk kordondan kan akisina ve plesentaya ... s beynine bakti ordan organlar sonra bebisi gosterdi bi ekranda sipa bide tekme atiyorki gorme.. anlican bi cihaza girdim butun bunları hem anlatarak aynı zamanda göstererek bakti.... Dr ilk cocukmu dedi bide oda iriydi dedim buda öyle olcak dedi hem tombik hem boylu poslu maşallah dedi...bide bisey orendim bu arada bu plesrntadaki kan akışı az olunca bu haftalarda değilde ileriki haftalarda Bebegin gelişimini etkiler dedi... Yani oyle gelişime bakıp bu haftada öyle w durumun varligindan sozedilmez dedi.... Ilk bebegimin dogum kilosunu boyunu sordu .. 1 aylık bebegin boy ve kilosuyla doğmuş dedi.. buda aşağıda kalmaz dedi... Bana yine sezeryanin yollari göründü... Plesenta duzelirse normal olabilir demişti drum.. diyet yapsam dedim dediki diyetle sen verirsin kiloyu o alacağını alır yine dedi... Nekadar çok normal dogum istiyordum aslında....

Son düzenleme:
Arkadaşım detaylı ultrason 18-23. haftalar arasında yapılıyor. Bence gitmeden önce doktoru ara ve sor, aynı muayenede yapması her anlamda daha iyi. Hem bir daha doktora git gel uğraşmazsın hem de ayrıca muayene ücreti vermezsin. Doktorlar bazen muayene ücreti verdiğimizi unutuyorlar herhalde :52:kontrol süresi geçtikten sonra test istiyorlar. Tabii ki bilerek yapılıyor bu :34: Zaman olarak ayın 10'unda detaylı yaptırabilirsin ama doktorun ne der bilmem, mutlaka ara. Denizde olursam yazı ben de seviyorum ama onun dışında nefreeet ediyom :37:Kış gibisi yok, üşürsen gir battaniyenin altına ısın,ohhhh mis gibi :52:

ok cicim ben de pzt arayıp sorayım en iyisi.bu dr paragöz değil gibi inşallah detaylı yapıcam sadece onu öde der de daha çok gözüme girer.paragöz ,kendini uyanık karşındakini de yolunacak kaz gibi gören insanlardan nefret ediyorum.
öf demin eşime kızdım gitmiş bana sormadan 1400 tlye klima almış.insan bir sorar danışır deyince senin için almıştım diye zeytinyağlık yaptı.güya 1900 müş te 1400e indirmiş.ohaayaa çok geldi bana.:45:

kazasız belasız mutlu mesut düğün telaşenizi atlatmanız ümidiyle canım.Allah mutlu etsin genç çifti.aman sen kendini yorma da.masada otur etrafı süz o ne giymiş bu ne takmış diye çok eğlenceli:52:düğünlerin en sevdiğim tarafı:27:

ok cicim ben de pzt arayıp sorayım en iyisi.bu dr paragöz değil gibi inşallah detaylı yapıcam sadece onu öde der de daha çok gözüme girer.paragöz ,kendini uyanık karşındakini de yolunacak kaz gibi gören insanlardan nefret ediyorum.
öf demin eşime kızdım gitmiş bana sormadan 1400 tlye klima almış.insan bir sorar danışır deyince senin için almıştım diye zeytinyağlık yaptı.güya 1900 müş te 1400e indirmiş.ohaayaa çok geldi bana.:45:

hayırlı olsun canım klıman ama pahalıymıs gercekten benımde evımde yok hıc bır sogutucu .dun aksam netten ıkı tane uygun fıyatlı begendım sogutucu stoklarda yukenmıs.
esım zaten dalga gecırıyor ıkı kılo cocuk dogurcaksın bana kac mılyara mal oldunuz dıyor.
ah ahh sımdı ben ayaklanabılıyor olsaydım bu hafta sonu dogal klımalı bır yere kacardım.ama ben yakında hunı takacagım ıcın kafaya benıyakında orman ıcınde bır senetoryuma yatırcaklar.doktorum bıle aradı bugun ben tatıle gıdıyorum canım 10 gun yokum dedı .acıl bır durumda benımle ılgılenecek doktoru solemek ıcın aramıs mıs ah dedım ah sende bır tekme at dusenın dostu olmaz.
acılen tatıle cıkmalıyım uzerımden koca bır hamılelık gectı

oh maşallah canım sonunda 3lü haneleri görebilmişsin:nazar:darısı başımıza inşallah.bu sıcaklarda da sana Allah kolaylık versin.yavruna çok geçmiş olsun inşallah kırığı sorunsuz kaynar da sizi üzmez.
burada soruna en doğru cevabı sanırım ben verebilirim diğer arkideşler henüz çömez bişey yaşamadılar Allah kötüsünü yaşatmasın, bence her operasyon kendine hastır.yani mesela ben bir gece yoğun bakımda kaldım ertesi gün akşama doğru ayağa kaldırdılar belki bu yüzden çok fena gaz sancım oldu.oysaki kızımda hiç olmamıştı,diğer lohusalar kıvranırken ben çok rahattım.ama tabi o zaman 23 yaşındaydım.bir de operasyonum diğer rutin sezaryenlerden çok daha uzun sürmüş tam bilmiyorum ama 2 saate yakın olabilir.kanamayı durdurmaya çalışmışlar.çok kan vermişler.yoğunbakımda uyandığımda sondanın yanısıra diren de vardı.kalın bir hortum sezaryen dikişimin yanından içeri sokmuşlar karın boşluğumda biriken kanın akması için.ondan çok huylandım ama birkaç gün sora çıkarırlarken hiç hissetmedim.dikiş yerimin acısı ise diğer sezaryenimle aynıydi daha fazla acımadı çabuk toparladım yani.siz bunları düşünmeyin içeride ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar sonuçta kapatıyorlar ve dikiş acısını hissediyorsun bir de gaz sancısını o kadar..

evet canim yeni geldim.... Super biseymis by doppler baya uzun surdu cok bakistik tombisimle tombisim diyorum 670 gr ciktik boyu uzun dedi sormayi unuttum kac diye... Haftasi 24+1 cikti sata gore ilerde gidiyor dedi 8 gundu neredeyse 2 hafta ileri olmus simdi.... Plesentayi sordum yeri iyi dedi rapordada soyle yaziyor plesenta on duvar yerlesimli olup maturasyonu grade 1 dir... Umarim iyi biseydir...

Benim Dr cum semineri varnish bugun bide toplantisi normalde haftada bir gun olmaz ama bu hafta yogunmus programi... 5 te gelicekti isi uzamis aradi gelemedi yarina kaldi benim dr isi... Ama doppleri ceken kan akisina baktim iyi dedi .. organlarda sorun yok dedi... Bisey yok dedi yani... Bakalim dr ne dicek yarina...

tebrik ederim canım anlaşılan herşey yolunda görünüyor.paniklerin boşunaymış tombişine 41 kere maşallah:nazar::nazar::nazar:

tebrik ederim canım anlaşılan herşey yolunda görünüyor.paniklerin boşunaymış tombişine 41 kere maşallah:nazar::nazar::nazar:

Back