Plasenta previa

ay cok romantık bır karsılasma olur:)sabah saatlerı bostu sadece benımkı 11.30 da.
ınsallah bırsey olmaz canımda aksam saatlerınden berı ufaktan sancım basladı yınetetıkte beklıyorum kanama olur dıye

evet canım bir de üstüne havalar daha çok ısınıyor işimiz zor Allah yardımcımız olsun.sen işe ne zaman ara vereceksin?
amin canım.ben 32. haftada sanırım izne çıkarım.normalde uzatırdım izni ama riskli olunca doktor rapor vermez çalışmak için.ağustosun 15 ine denk geliyor.
hoşgeldin canım.
kızın çok hareket yapıyor da bazılarını anlayabiliyorsun canım.hamileliğin en keyifli kısmına geçtin artık.benim kızım da hafta sonu hıçkırık tuttu baya uzun.ablası da elini koyup dinledi.şu an en ufak hareketini çok net hissediyorum büyüdüğü için.
dün ilk kez doğum yaptığımı ve çok mutlu olduğumu hayal ettim.normal sezeryan gününde doğması kısmet olursa 89 günümüz kaldı.pıtırcığımla son günlerde çok mutluyuz.:)
geçmiş olsun canım.zor bir ameliyat.çabuk toparlar inşaALLAH.
haftasonu epey çamaşır vardı bizde.makinem bozuldu,tamir ettirmeye uğraştık.yenisi alındı,vs.derken birikmişti.makineye atma işine oğlum yardım etti.eğilmekte zorlanıyorum artık.yavaş yavaş asıp topladım.ayakta uzun süre kalmak yoruyor.iki gündür sadece yemekle uğraşıyorum.sıcak yoruyor.bir de çalışınca akşama enerjim kalmıyor.evde ayakta.h.sonu eşim olmayınca boya yarım kaldı.bugün devam ediyor.halılar yıkamada.yarın yardımcı bir bayan alacağım artık.perşembe de eşimin akrabaları geliyor burda düğünleri var.
gözün aydın,ama eşin duymasın.:)
bana hala erken geliyor bebişimin hazırlıkları.belki de iş güç yorgunluktan ona hazır hissedemiyorum.
ama cici şeyler alma hevesim var pıtırcığıma.::)

Mutlu olmana çoook sevindim canım, zaten olmaman için sebep yok :) Az kaldı hayırlısıyla doğuma, son 3 ay, senin yerinde olsam heyecandan ve mutluluktan kalbim hep pır pır olurdu herhalde :) Ev işlerin çok yığılmış canım, bence de bir yardımcı bul, çok yorulma, kim bilir göbişin nasıl şiştir, hareket zor olur. Benim kafamdaki bebek hazırlıkları 25.haftadan sonra. Sen de yavaş yavaş başlarsın canım. Çok sonraya bırakırsan alışveriş yapman zor olur herhalde.

Bu arada galiba 24.-26. haftaya kadar böyle arada sırada hissedeceğim kızımın hareketlerini. Dün akşam babasının yanında da tekme atsın istedim ama yokbabası öptü onu, okşadı ama cıkkkk, zilli Zaten 2-3 günde bir anca hissedilirmiş şimdi, nette öyle yazıyor.Kendine iyi bak canım :)

Aman da aman, bebişine hazırlıklar yaparmış :) Hafta sonu eşimin kardeşinin kayınvalidesi kızımıza hediyeler almış, ben de onları yıkadım, bugün ütüleyeyip kaldıracağım. Hamile kaldığımın ilk haftası ablam da yeğenlerimin eskimeyen, daha değerli kıyafetlerini vermişti, uyku tulumu, polar takımları falan, geçen haftalarda da onları yıkadım ütüledim. Kızımızın kıyafetleri artıyor. Ben de 25. haftadan sonra alışverişe başlayacağım. Sabırsızlıkla bekliyorum. Eşinin işe başlamasına sevindim, geçen hafta çok sıkılmıştın :) Bizde de tersi bir durum var, eşim izin alabilsin diye bekliyoruz

Evet aslinda erken ama bende bole kadifeli polarli biseyler görünce alıyorum.... Esim gitti evde bi huzur havası.. bana bu hamikelikler yaramıyor adamı cekemiyorum evde durduğunda ... Zaten en ufak biseyde sinirim zıplayıp duruyor. ..

ya ben anladım niye almadığımı;görmüyorum hiç bir şey.
evim işimin hemen karşısında.öyle çarşı pazarda yok civarda.aslında kızlar için albenisi olan şeyler daha çok.hafta sonu da abisiyle ablasına kıyafet aldık.onların da ihtiyaçları çoktu.pıtırcığıma bir şey kalmadı.artık teyzesi gelsin tatilden o bakar.
biz de çocuklarla yalnızdık.biraz sıkıldığımız da oldu ama eşim gelince sanki yalnızken daha iyiydik gibi geldi.
sana bol huzurlu günler dilerim canım.
güle güle giysin fıstık.benim ilk hamileliğim kızdı.ona her gördüğümü alırdım.yıkayıp astığımda uzun uzun seyretmiştim cicilerini.evde hiç çocuk olmayınca pek hoş geliyor.
evet canım kızımla hiç olmadığım kadar iyiyiz.artık kafamdaki tüm olumsuzlukları bir kenara atıp içimdeki mucizeyi düşünüyorum.geçen haftalarda hamile olduğumu bile unutuyordum stresten.Allah kısmet ederse bundan sonra mutlu olsun bebişim.
yaşasada yaşamasa da sayılı günlerde yaşayacağımız beraberliğimizin tadına çıkarayım diye düşünüyorum.

karnım öne doğru büyüyor.sivri bişey.

24'e kalmadan hissedersin canım.
bu haftalarda birden büyüyorlar.benim kızım da babası elini koyunca duruyordu.:)

Son düzenleme:

ahh şekerim başlamammı.. bendeki göbeği görsen maşallhım var .. sanki yarın doğuma gidicekmiş gibi ... benim iç karnım küçük malesef göbekte ondan çok çıkıyor... sonraya bıraksam asla yapamam o yüzden baya bi iş vardı annemle yaptık beraber ... oğlumun dolabında olmayanları kaldırdım bebişimin kıyafetlerini yıkadım onları ütüleyip yerleştiricem ... bebeklerin ilk 6 ay en hızlı büyüdükleri zaman olduğu için fazla kıyafet almıyorum ben ... zaten doğunca çok geliyo oğlumda bir çoğunu hiç giydiremeden tertemiz verdim birilerine... şuan 15 li hastane çıkışı aldım 3 tane tulum bi al üst takım ... bi kaç bişey daha alırım şimdilik yeterli doldurmucam busefer ... hele bi doğsun zaten internettende alırım .. şu zidayadan aldıklarım hemen ertesi gün çabucacık gelmişti .. unandodan aldım bişey kaç gün oldu hala gelicek inşallh .. butik bebdeb aldımda öyle oldu 4 gün sonra geldi ...

sende demek yavaş yavaş başladın canım hazırlığa ...o uyku tulumları polarlar çok işine yarıcak doğumun son bahara geliyo eee malum havalar soğuyacak ... bide doğumdan sonra sürekli bi aşı bi kontrol çıkıp durucaksın ister istemez.. yaz bebekleri o konuda iyi oluyor üşüme etme dertleri olmuyo ... şimdi biz bi pipirikleniriz anne olarak nekadar giydirsekte bize üşürmüş gibi gelicek ee malum el kadarcık olcaklar ...

kızlar güzel bebek şekerleri araştırıyorum şimdiden fikri olan varmı .. ben biraz fazla yaptırıcam ozamanda adet fiyatı olduğundan tuzluya geliyor... geçen beğendim bitane adeti 4.5 tl idi baya bi tuzluya geliyor ozamnda .. kapı süsü şekeri vs nerdeyse sezeryana vericem para kadar onlar tutucak ... uygun ama güzel bebek şekerleri arıyorum ... bbulan varsa paylaşırsa sevinirim ...

ay canım ya bebişinede al annesi bişeyler üzülür küser valla sana bak :)) ben hem abisine hem bebişime alış veriş yaptım hafta sonu ... yoksa abimiz kıskanıyor:))

valla canım adamlar evde olunca sıkıntı oluyorlar.. en güzeli akşamdan akşama eve gelmeleri .. onlar ev hayatına pek alışık değiller sıkılıyorlar .. sıkıldıkça akıllarına enteresan fikirler geliyo nedense o fikirlerde bana uymuyo ... geçen gün sıkıldı tabi bu oraya gidelim buraya gidelim vs gidemicemide biliyo ogün sanıyorum o konuyu kapattık biraz tartıştık ettik ... pazar günü son bombayı patlatıyo bizimki ... neymiş efendim biizim ortak arkadaşlarımız var onlarda evli çocuklu ... demişlerki bunlar şime eylüle bodruma gidelim hep beraber arabayla .. buda tamam demiş bana gelmiş eylülde 1 hafta bozduram gidicez demezmi tövbee yarabbimmmmm gel sen olda sinirlenme ... burdan sultanahmete gidemeyen ben nasıl olcakta bodruma gidicem bilmiyorum yani adam bunu akılmı edemiyo etmekmi istemiyo anlamadım :)) bazen bana arkadaşlar takılırdı finans işiyle uğraşanlarla muhasebeciler biraz alık oluyor diye .. şimdi anlıyorumki benim adamda alık meslek hastalığı sanırım :))) alık diyorum bazen sinirleniyorum kafan basmıyomu diyorum :))) napim tutamıyorum kendimi :))) anam bu admalar çalışsınlar evde durmasınlar bence :))

evet haksızlık olmasın.
benim eşim evden çıkmayı pek sevmez.karşıda çalışıyor zaten.o yol yetiyor ona.
senin ki yerinde duramıyor maaşALLAH.senin gidemeyeceğini bildiği için belki kendini kısıtlanmış hissediyordur.

ay canım benimki fırt fırt gezsin :)) valal bende normalde çok gezerim canım ilk hamileliğimde 2 kilo aldım düşün yani çok gezmekten :)) valla canım ben onu kısıtlamıyorumki sen git diyorum zaten istiyosa gidebilir ... ben gidemiyorum diye onuda kısıtlayamam tabikide ... hem burda kalsa bana bi faydasımı olacak ... zaten ben gidebilsem ona bile sormam giderim :)) gezenteyim azcık ben oda çok karışmaz zaten bana ... ama evde kaldığında işte bunaldığındna bana sataşıyo..

Tüh o zaman karşïlaşamayız.ama rıza hoca saat 4te muayeneye başlıyor diye biliyordum.saat bire kadar cerrahpaşada oluyordu.sana nasıl o saate verdiler?yanlışlık olmasın haa.inşallah kanaman olmaz lanet sancı.bacaklarını kaldır canım benim dualar et Allahım korusun bebişini ve seni.

senin kısıtlaman tabiki olmaz canım.rahatsızsın ve gidemiyorsun ya eşine ters tepki yapıyordur.o yüzden kendini kısıtlanmış hissediyor olabilir diye düşünmüştüm.yoksa erkekleri bağlasan durmazlar evde kafalarına koyduktan sonra.

bugün benim içimde de gezip tozma hissi var.

İnşallah hiçbir sorun çıkmaz da zamanında iznini alırsın geri kalan zamanını da evde huzurla geçirirsin şekercim.
Ev isleri hiç bitmiyor dimi yaa nankör çok nankör bu temizlik olayları.ben de biraz tembelimdir.ev temiz olsun ama ben yapmiyim isterim.temizlikçi de pek almam.ama geçen ay mecbur kaldım aldım,cmt yine gelcek yoksa kirli evde oturunca moralim bozuluyor.ben her gün yerlerin tozunu almaya calışıyorum ama yetmiyorki,iş bitmiyor nefret ediyorum.keşke biraz geniş gamsız olabilsem.hem temizlik yapamıyorum hem de yapamadım diye sinir oluyorum.esime on kere söylesem 11.cide lütfediyor.

ayy bendede var bende çıkıcam sanırım şöyle bi bakırköy yapayım diyorum :))

bebeğime o kadar güzel şeyler almak istiyorum ki ama korkuyorum...bu gidişle yata yata da fıçı gibi olucam galiba kızlar şu plesantalar yukarı çıksa da rahatlasak artık ya...her sabah kanamam olacak mı korkusu ile uyanmaya başladım

of yaa benim de eşim evde genelde.yazın konser sezonu kapandğï icin belediyede,yazın oturuyo haftada anca bir kere gidiyo.ben de evde erkek istemem.adam anca yatay vaziyette tv yada pc karşısında.arada balkona gidip sigara ičiyo nefret ediyorum sigaradan her gün tartisirız istisnasız.kedi köpek gibiyiz malesef.eskiden daha beterdi de simdi tartısmalarımız bayağı azaldı.ikimiz de asabiyiz ben aslan burcuyum hiç altta kalamam idare etmesini de bilmem.hele şimdi hormonlar ve stres yüzünden daha da huysuzum herşeyi batiyor.eşim asabidir ama aynı zamanda da çok mırç mırçtır kedi gibi sokulur çok dokunmatik habire öpsün sevsin ister beni ve kızımı.ama ben hic sevmem şimdi de huysuzum ya hiç istemiyorum ıslak ıslak öpüyor mucuk mucuk sıcak bi de fenalık geliyor bana.bazen haksızlık yaptiğimı düşünüp üzùlüyorum ama neyleyim huyum kurusun.hamilelik eziyetlerini hep ben cekiyorum ya biraz da hırsım ondan.çünkü bebek sahibi olmayï o benden çok istedi.regl oldugum zaman suratı asïlıyordu.ulan be adam gecen sene az kalsın ölüyordum ne çabuk unuttun o zamanı tabi nasïl olsa acïları çeken benim sen bencilsin bebek olsun da nolursa olsun diyorsun dedim.hayaller kurmaya balamış doğumla oğluylailgili.ama ben kuramıyorum hala.korkuyorum.mutlu olmaktan korkuyorum.sen gönlünü kış tut yaz çıkarsa bahtına ne ala diyorum.

Merhaba canım.al benden de o kadar.alışveriş festivali var ya her yerde.geçenlerde kuzenimin oğlunun doğumgünü için hediye bakarken bi baktım chiccoda bayağï bir indirim vardı birden kendimi mağazanın icinde buldum ama öyle kalakaldım.geri çıktım.ya giydirmek nasip olmazsa yine sükutu hayale uğrarsam diye almaya korktum.ama benim için daha erken belki ilerleyen haftalarda fikrim değişir kendime güven gelir ve alırım gerekli olanları.senin previa ne alemde?totalmi kaç haftalıksın?

bir gün toparlamaya çalışsam ertesi güne enerjim kalmıyor.c.tesi epey uğraştım.dışarı da çıkmıştık çocuklarla çok yorulmuştum.pazar az bi çamaşır astım başka bir şey yapasım gelmedi uzandım bol bol.
yarın temizlikçi alıyorum.arada geliyor zaten.ütü bizde çok oluyor.sırf onun için yarım gün lazım.
bugün boya bitecek inşaALLAH. benim ve çocuk odalarına da perde yaptırıyorum.o da yarın takılacak.halılarım perşembe gelecek.
kendimi uzun süredir ev işlerinden azad ettim.kendimi iyi hissedersem kısmen yapıyorum.pek umursamıyorum artık.kışın midem çok çok felaketti.çocuklar,iş zor götürdüm valla.
evin düzeni o süreçte bozulmuştu.sağlık olmayınca hiç bir şey olmuyor.
geçen ablamın kızı annesine benim hala çok titiz olup olmadığımı sormuş.(ayrı şehirdeyiz)ben de eser kalmadı teyzesinin titizliğinden dedim.dağınıklığa karşı müthiş antipatim var.psikolojik olarak kendimi kötü hissederim.şu an evde sürekli çalışan biri olmalı ki her yer mis gibi olsun.işten gelip yemke yaparsam ne mutlu bana.iki çocuğun dağınıklığı,bulaşık,çamaşır beni aşıyor bu süreçte.iki haftada birini alıyorum.günlük ufak tefek şeyleri ben yapıyorum yapamadığımı eşime havale ediyorum.o da eskiden pek haylazdı ama baktı ki durum ciddi,iş başa düştü yapabildiği kadar yardımcı oluyor.
bugünler de geçer.her zaman temizdik,şimdi dağınık olsun evimiz yapacak bir şey yok.

ayy bendede var bende çıkıcam sanırım şöyle bi bakırköy yapayım diyorum :))
benim yerime de gez.çok yorma kendini canım.
hepimizde var merak etme.zamanla bu duyguyla yaşamaya alışıyor insan.ben de her lavaboya gidişim de aynı tedirginliği yaşıyorum.Allah sahip çıkar inşaALLAH canım.her zorlukda bir kolaylık vardır.

Sorma C& a ye girdim bende çıktım sonra benim 22. haftam oldu geçen hafta öğrendim dr'um açıklama yapmadı pek ama ayrıntılı ultrasonda radyoloji uzmanına sordum oda çıkışı kapatmıyor,ilerki haftalarda yükselebilir dedi.Dr'umda bekliyecez dedi.Ben yarın cerrahpaşa'da gidecem şişli'deyken etfale birde özele gidiyordum paralel buraya geldim taşndık agrım vardı baska bir özele gittim yeni Dr'um söyledi bende başka dr 'a gidip emin olmak istiyorum ümit işte dr bir ay sonra gel dedi ben bir aya kadar on kere çatlarım meraktan :/ Senin totalis mi ? peki ama haftan küçük daha rahim büyüdükçe yüksel,yormuş hem 20. haftadan önce erkenmiş net söylemek için sanırım hayırlısı olsun hepimiz için dua edelim bol bol...Ya bide sey sorcam bu sonradan mı ? yoksa gebeliğin ilk başından beri oluşan bir olay mı ev taşıdık çok ayakta kaldım ondan mı oldu diye düşünüp duruyorum ( Allah yardımcımız olsun...

Ayyy ayniyiz bi fark var benim adam sınırlı degil... O sulu opocuklerden tiksiniyorum.. . Erkekler bizim çektiklerimizi anlamıyor canım.... Ben öyle ölümden donsem benim adam istemez gerçi çocuk mocuk.... Sen içini rahattut şekerim bu sefer sorunsuz alicaksin kucagina tatlı oglusunu.... senin eşin hep evdeymis benimki 5 gün kaldı dayanamadım allah sana sabır versin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…