Plasenta previa

Olur canım hepinizin yerine gexicem ilk defa azcik uxaklasicam bakalim kazasız belasız eve dönerim...

onuda sordum yenı guncellem oldu dedıler cunku ılk aradıgımda 4 ıle sekız arası demıslerdı cerrahpasadakı arkadsımda artık burda ne amelıyat ne muayene oluyor dedı yenı yasa geregı .aman yanlışklık olursada dısarı cıkmıs olurum bende nıtekım bır aydann fazla oldu yatıyorum daraldımmmmm

total olmadığına sevindim canım sen yine tedbiri elden bırakma ama korkmana da çok gerek yok.benim de çok şükür total olmadığı kesinleşti.ama geçen yıl 27.haftada doğum yaptım.totalisti.hem de şanssız bir totalisli.uzun hikaye.o yüzden hamile kaldığımda çok korktum.henüz erken ama doktor en kötü ihtimalle marjinal olursun o da daha kesin değil dedi.şimdi ayın onunda kontrolüm var çok meraktayım bu sefer ne diyecek.ben de iki doktora gidiyorum.doğumum cerrahpaşada olmuştu bu arada.bu sefer rıza beye gidiyorum ordan.ama özeline gidiyorum cerrahpaşayı görmeye tahammülüm yok.previa sonradan olmuyor canım kendini boşuna suçlama.bu tamamen bir kader.sezaryen yada rahim ameliyatları yüzünden,sigaradan,geç yaştan falan diyorlar ama 22 yaşında ilk gebeliğinde bunu yaşayanlar var.

kizlar bu total, marjinal vb nedir? ben de haftaya dra gidicem insallah yukari cikmistir.

Son düzenleme:

sağol canım aman ne yapayım yine de hakkını yemiyim adamcaazıngenelde mutfağı o toparlıyor.iş yaptığımı görünce kızıp oturtuyor.yemek yapmamı bile istemiyor.dışardan söyleyelim diyor.işe gitmiyor ama evde de uzun süre duramaz arkadaşlarının dükkanlarına gidiyor.bundan önce küçük bir avmde internet cafe işletiyordu biir sürü arkadşı var oralara gidip oyalanıyor.bazen sahile iniyoruz falan.araba kullanmama izin vermediği için şoförlüğümü yapıyor.yani bu aralar kuzu gibi.köprüyü geçene kadar heralde

kizlar bu total, marjinal vb nedir? ben de haftaya dra gidicem insallah yukari cikmistir.

canım kısaca anlatmaya çalışayım.total, plasentanın rahim ağzını tamamen kapatması oluyor.marjinal ise kısmen kapıyor yani rahim ağzı kısmen kapalı.ben şimdi buraya kopyalamayı beceremedim ama nette plasenta previa yazarsan bir sürü bilgiyle karşılaşırsın.

biraz okudum ama marjinal vb tarzi seylere rastlamadim, cokta kafami karistirmak istemiyorum. umarim kisa surede atlatiriz. senin de gebeligin cok ileri degil, ins. cikar yukariya. 26. haftaya kadar cikabilir dedi doktorum.

biraz okudum ama marjinal vb tarzi seylere rastlamadim, cokta kafami karistirmak istemiyorum. umarim kisa surede atlatiriz. senin de gebeligin cok ileri degil, ins. cikar yukariya. 26. haftaya kadar cikabilir dedi doktorum.

en güzelini yaparsın canım.hiç okuma kafanı da karıştırma.yalnızca kendini yorma yat keyfine bak yeter.inşallah hepimiz iyi olucaz

Plasentası yukarı çıkanlar adına çok sevindim.Pepuke senin de totalis olmamana çok sevindim.En azından riskin çok daha az.İnşallah sağlıkla kavuşacaksın bu sefer.Benim pc de sorun vardı nihayet düzeldi ancak cevap yazabildim.Umarım herkes iyidir herşey yolundadır.

ay iyi bari çıkıyorsa... Benimkide evi toplar eder ben bi is yapmıyorum zaten ... Bana sahil yakın ona ihtiyaç duymuyorum ben gidiyorum aklıma esince baktım gittim yerden donemiyorum hop taksi çağırıyorum... Bencede köprüyü geçene kadar iyi davraniyolar .

maşallah oku oku bitmedi sanırım sıra bende bugün gelen giden sabahtan beri elim ayağm ŞİŞTi AZ ÖNCE KUScAKTIM NERDEYSE İÇİM FENA OLDU HASTA ZİYareti sizce nekadar olmalı 2 saaatmi??? bayıldm yorgunluuktan eşimin offlamalarııı sıcak su banyosu oturnması falan bitmeyen getir götürler piller bitti herkese iyi geceler şükür herkes dağıldı allah eksik etmesinde bi tanıdık çember yaptı otururken okada r yaniiiiiiiiii

Ayyy bu gitmek bilmeyen misafirler yokmu... Hasta ziyareti kısa olmalı... Ben dogum yaptimda temmuz sıcağı gelen gitmiyor gelen gitmiyor perişan olmuştum sezeryanli halimle... Ertesi gün bir ateş bir ağrı ölüyorum... Dr gittim çokm
Yorulmussun dedi dinlenmen lazım dedi... Ehhh misafirden dinlenmek ne mümkün... Antibiyotik kullanmistim ozaman enfeksiyona karşı.... Ben çok durmam öyle hasta ziyaretinde zaten rahatsız olurum....hastayı daha çok hasta ediyorlar...

kızlar beım pek bılgım yok bu konuda sızler sanırım bılgılısınız bana yardımcı olabıılırmısınız ben gecen hafta 21+2 de dr a gıttım ve drum plesantanın henuz tam yerını alamdını sezeryan bölgemde oldunu ama rahım agzında olmadını söledı beebk buyuukce de yukarıya cıkabılecegını söledı bıde özellıkle kanaman oldumu yada hıc olmuşmuydıu dedı hıc kanamam olmadı plesenta yukarıya tam cıkmadıgından uzun yolculukta önermedı benım durumum burad nedır yardım edebılırmısınız

Durumunuz benimkiyle aynı yani az aşağıda... Plesenta marginalis oluyor... Benim oluyordu arada kanamam... Dikkatli olman gerek ağır kaldırma çok yorulma hızlı yürüme... Bana ilişkide yasak kanama olabiliyor bende... Bunları dr ların söylemesi lazım ama bazıları pek önemsemeye biliyor... Burda mersenne arkadaşımızda bizim gibi az aşağıdaydi onunki çıktı yukarı... Benimde dopplerim var ayin 6 sında gidicem bakalım çıkmışmi... Inşallah hepimizinki çıkar..

cnm sende kasım annesıydın dımı ama dr um cok tecrubelı ve konusunda uzman bı hekım bı de aynı gun radyolog tarafından detaylı ultrosondada bulundum herşey yolunda dedı dr umda öe cok ustunde durmadı acaba benmı kuruntu yapıyorum yoksa dr um dedıgı gıbı zmanla cıkıcakmı en buyuk belrı kanamaymış ben şimdiye kadar bı pembelık dahı görmedım hıcbı şıkaytımde yok kafam karıştı

Evet kasım annesiyim 1 gün var aramızda senle... Plrsenta totalist olup hic kanaması olmayanda var o bide en tehlikelisi... Bizimki okadar tehlikeli değil ama dikkatli olmakta fayda var... Yukari çıkar diyor dr umda... Bebek güçlendikçe büyüdükçe çıkıyormuş... Benimde henüz çıkmadı bekliyorum ins 6 sında çıkmış olur.. benim mayıs 14 te oldu son kanamam ordan buraya bişey yok nerdeyse 2 ay olacak...

ay ınşalla cnm benım ya drum yolculuk dışında başka bşeyden bahsetmedı aynı sana dedığı gıbı bebek buyudukce cıkacak dedı 32.haftaya kadar muddetı varmış ama ben dr un çok normal baktıgından dolayı rahatım ama acaba rahat olmamlımıyım bilemedım şimdi pekeal bıım bu dönemımızde en tehlıkelı durum nedır eger öle bı durumum varsa cnm senınkıde ılkı sezeryanmıydı sezeryanda olma oranı 2 ile 5 arası daha yukskemmış dımı

Evet canim ilkim sezeryan oğlum iri bebekti günü gelmeden aldılar.. dusun gününe vardi ve doğduğunda 4 kilo 100 gr dı.. sezeryan kürtaj rahimle ilgili opersyon geçirmiş kişilerde oluyormus...ama ilk bebeği olup olanda var....
Evet müddeti var genelde çıkıyor çıkmazsa sezeryan diyolar zaten... Dr ların kanamadan kastı kahve rengi akintilarida kapsıyor illaki kırmızı olması şart değil.. kahve kanama eski kanama oluyor kanamis durmuş demek...o durumdada olsa hemen dr gitmen lazım... Yinede sen ağır iş yapma ağır bişey kaldırma kolla kendini... Allahin izniyle hic bişey olma,...

oh maşalla bebişine cnm ya benım kahverengıde olmadı hıc zaten bıraz evhamlıyımda öle durumda kesın gıderdım sanırım dr uma ama hamılelık geregı agır kaldırmamaya kendımı kollamaya dıkkat edıyorum cnm ay bı kere kımyasal gebelık yaşadım yıkkıldım ınşalla rabbım acılarını göstermez cok ıstedıgım bı bebek rabbım hepımıze hayırlısınla kucagımıza almayı nasıp etsın ıcım rahatladı bıraz cok teşekkur edrım cnm

Sağol canım... Benimde 2 dusugum var buda aşılama ile kaldım pko var bende ilk oglumda öyle tedavilerle buldum anlican bizde pek kiymetliyiz... Yanlız Nette pek araştırma çok abartılı senaryolar var kafan karışmasın dr unu dinle... Hem ben ilk ogrendimde nette araştırdım direk eşime vasiyetimi verdim düşün yani o derece kötü senaryolar.... Sen dr dinle kendini kolla inan hiç bişey olmayacak sağ salim kavuşacagiz bebislerimize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…