- 7 Ekim 2009
- 4.295
- 5.168
- 398
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #1.021
Sevgili biricik hastadaşlarımSizin muayenelerinizde doktorlarınız sizde aktif kanama bölgesi gördü mü hiç? Kanama ihtimalinden bahsetmiyorum ama. Doktorum bana göstermişti, tam kese, plasenta ve rahim ağzı arasında oldukça büyük bir siyah alan (kanama bölgesiymiş). Rahim ağzındaki en ufak gerilme ve açılma da o kan hooop dışarı çıkacakmış. Benim hamileliğimin başından beri o kan bölgesi duruyor ve giderek büyüyor. Nadir durumlarda kendiliğinden geçiyormuş, ama genelde kanıyormuş. Sizde durum nasıl? Doktorunuz sizde de hiç böyle kanama bölgesi var dedi mi?
insanın yüreği ağzında yaşaması bu galiba.ben de en ufak şeyde hemen şüpheleniyoum kanama olacak diye.benim 15 haftadaki hafif kanamadan sonra görünmüştü.o zaman hastanede yattım.bir hafta progestan olmuştum.ilk haftalarda baskı çoktu kasıklarıma.yürümek de bile zorlanıyordum.
10 ya da 11 haftada bir gün sürekli tuvalet ihtiyacı hissettim gün boyu.diğer hamileliklerime göre son aylarda bu baskıyı hissetmem gerekiyordu.doktorumu aradım önemli bir şey değil,ama istersen muayeneye gel demişti.bir hafta sonra galiba sabah hafif kırmızı kan geldi.çok panik yaptım.daha önce böyle bir şey hiç yaşamamıştım.iki gün hastanede yattım.evde bir kaç gün az az kahverengi kan devam etmişti.sonra geçti.
hamileliğimin ilk ayında adet günümde çok hafif lekenme olmuştu 3 gün.
düşününce baştan beri bir problem olduğu belliymiş.
dün doplerde ve cuma ilk kez gittiğim dr.usg de plesanta nerde dediğimde yukarıyı gösterdiler.previa olduğumu söyleyince detaylı inceleyip kanaat getirdiler.bir anda kuş gibi hafiflemek isterdim o plesanta münasebeti üste çıkmış dese.
mersenneciğim senin haftalarda ben de çok gergindim.bu hafta biraz daha kafam rahat.evde ufak tefek değişiklikler yapmaya çalışıyorum.yoksa stres stres gitmiyor hayat.
benden başka kızı olacak var mı?