Kilo aslında önemli değil veririz ama doğumda zorluk oluyormuş galiba bir de son aylarda bebekte şeker hastalığı olabiliyormuş sanırım, öyle birşeydi hatırlamıyorum. 14. haftaydı doktor elevit almana gerek yok artık dedi, onun yerine az balık yediğim için balık yağı, demir ve süt,yoğurdu az tükettiğim günler için kalsiyum verdi bana.Canım benim doktor erkek ama sağolsun ilk 3 ayda 2 kilo aldım diye bana fazla kilo alıyorsun dikkat et demişti, sonradan daha dengeli beslendim az kilo aldım birşey demedi :) Şu an 18+5 deyim ve toplamda 3,5- 4 kilo aldım (gün içinde değişiyor, sabah akşam tartılıyorum). Eşimin arkadaşının eşi aynı hastanede başka bir doktora gidiyordu (kadın doktor), kadın toplamda 32 kilo almış (tek gebelik) doktoru bir kere bile dur dememiş :) :) Bende içimden ; erkek doktorlar kendi eşlerinin kilolu olmasını istemeyeceği için hamile kadınların da kilo almasını istemiyorlar diye düşünmüştüm, empati kuruyorlar diye

Sanırım biz hep doktorları genellemeye çalışıyoruz. Haklısın, biz kilo almayalımda kim alsın

yakında tam semirmelik olacağım vallahi, en son 17 yaşımda 59 kiloyu görmüştüm, son 16 yıldır 48-55 kilo arasında oluyordum, şimdi yine 58,5-59 kiloyum. Merak ediyorum doğum zamanında kaç kilo olacağım. Bizim ev Allah'a şükür genelde serin. Tüm gün salonda uzanıyorum, akşam üstleri hafif güneş alıyor, işte o zaman tam karpuz gibi hissediyorum kendimi.

Zaten sabah akşam karpuz yiyorum, hayatımda bu kadar yememiştim.
Dün gece saat 3 e kadar eski kotlarımdan 2 tane hamile şortu yaptım kendime. Bir pantolonumun iki yanından üçgen şeklinde kestim, oraya ve bel kısmına esnek kumaş ile yama yaptım, geçici dikişlerini yaptım bedenime göre, paçalarına da dantel işledim. Evde kayınvalidemin verdiği eski bir dikiş makinası var, henüz bakımı yapılmadı çalışmıyor. Ben de bugün terziye götürdüm mecburen. Terzi dedi hamile pantolanlarının genelde göbek kısmından kesip yama yapıyoruz sizinki biraz değişik olmuş dedi :) Göbek kısmından kesilince çok göze batıyor, çünkü ilk önce herkes ön profilimizi görüyor, ben de yanlardan kestim, daha az göze batıyor . Çok hoşuma gitti valla. Hamile pantolon/şortları en az 70 TL. lerden başlıyor ve bir daha giyemeceğiz şey için o kadar parayı sokağa atmak istemedim. Hem de kendime hobi yaratmış oldum

Terzi en fazla 10 dakikalık mesafede yavaş yavaş gittim geldim, bebek adımlarıyla :) ama eve geldiğimde pancar gibi kıpkırmızı olmuştum, ilk defa böyle oldu. Gelir gelmez 1 litre su içtim. Bu ara günde 3 litre su içiyorum herhalde. Hamilelikten önce günde 2 bardak su içerdim, o da belki.