- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
Yok canım yaa bakma sen bunlarla uğraşmama, kafaya falan takıyor değilim. Ben sisteme taktım kafayıYasaları öyle bir çıkartıyorlar ki ne kullanıcıların ne de uygulayıcıların yasadan haberi var, komik bir durum. Ben de sadece işin aslını ortaya çıkartmaya çalışıyorum. Benim bu bilgiye ihtiyacım olmasa başkasının olur. Bu arada geçen gün eşime de söyledim, ben benim sıpa plasentanın 28. haftalara doğru yukarı çıkacağına inanıyorum, hayırlısı. Bir de bilgi aldım ama şimdi onu hastaneye onaylatmam lazım. Detaylı ultrasona gittiğimde konuşacağım hastane muhasebesiyle. Sonra hastaneyle SGK birbirine girsin, hurraaa
inşallah çıkar canımbenimde ümidim var çıkar diye doktorum çıkmaz artık desede :26:allahın takdiri çıkmassada kan takviyesi olur en kötü rahimini alırız dedi zaten benim bir kızım var allah bağışlarsa tüplerini bağlayalım yoksa total olma riskin çok yüksek dedi bakalım son ana kadar ne olacak ama gerçekten stresli bir gebelik geçiriyorum ölüm korkusuyla kızlar sayesinde atlattım sayılsada şafak 15 hafta nasip bakalım doktorun dediği gibi olur rahim alınmassa dinende sakıncası yokmuş sağlık söz konusu olduğunda rabbim bizlere 2 evladımıza ömür versin bağlatalım diye düşünüyoruz
Müjdemi isterim kızlarŞimdi Bağcılar SGK müdürlüğünden Dr. Hakan Koyuncu ile görüştüm. Kendisine özel hastanelerde bebek yoğun bakım küvezini SGK' nın karşılayıp karşılamadığını sordum. Kendisi aynen şunu dedi o özel hastanenin SGK ile anlaşması olsa da olmasa da Acil olarak yapılan her şeyi SGK ya fatura etmek zorunda. Siz hiç birşey ödemiyorsunuz dedi. Hatta benim hastanenin adını verdim, dedim böyle böyle memorial böyle olmadığını iddia ediyor dedim, Hayır siz onlarla bir daha konuşun benim ismimi verin beni arasınlar dedi. Çünkü bu Hakan bey özel hastanelerden gelen acil raporlarını inceleyen ve onaylayan kişiymiş. Dedi ki hastane acil olduğunu rapor eder biz de gerçekten acil mi diye bakarız ve onaylarız dedi. Aaay çok sevindim, hastanemi değiştirmeyeceğim gibi görünüyor Kızlar bence siz de kendi ilçenizdeki SGK yı arayıp aynı bu şekildeki birisinii bulup danışın ve o kişinin telefonunu kayıt edin ki yarın bir gün acil durumda hastane onları arasın.
fburak bu senin sorunun da cevabı. Acil için sadece bebek olması gerekmiyor. Allah göstermesin bir kanamamız v.s. olursa istediğin özel hastaneyi kullanabiliyorsun.
Esenyurt SGK nın telefonu, Beylikdüzü de bu oluyor sanırım. Üşenmeyin siz de arayın pepuke ve fburak.İkiniz de Beylikdüzünde oturuyordunuz sanırım. Bu telefonlar direkt yetkililerin değil tabii. Bu numaralardan özel hastanelerde acil ödemeleriyle ilgili soru sormak istiyordum diyin, ilgili yere yönlendirirler siz. Sıkılmadan doğru kişiye ulaşın.
(212)852 37 40-852 89 53-853 63 27
Yok canım yaa bakma sen bunlarla uğraşmama, kafaya falan takıyor değilim. Ben sisteme taktım kafayıYasaları öyle bir çıkartıyorlar ki ne kullanıcıların ne de uygulayıcıların yasadan haberi var, komik bir durum. Ben de sadece işin aslını ortaya çıkartmaya çalışıyorum. Benim bu bilgiye ihtiyacım olmasa başkasının olur. Bu arada geçen gün eşime de söyledim, ben benim sıpa plasentanın 28. haftalara doğru yukarı çıkacağına inanıyorum, hayırlısı. Bir de bilgi aldım ama şimdi onu hastaneye onaylatmam lazım. Detaylı ultrasona gittiğimde konuşacağım hastane muhasebesiyle. Sonra hastaneyle SGK birbirine girsin, hurraaa
Selam canım ben de seni düşündüm bugün,nerelerde diye..ali tezeli biliyorum.ekranda hiç susmadan konuşan bilge kişi
Bu konu beni hayli heyecanlandırdı.eğer doğruysa çok sevindim.ama anlamadığım şey o zaman hastanelerdeki bebek yoğun bakım üniteleri hiç karlı olmaz hastane sahipleri için.o zaman bu milyonlarca kuvöz parası boşuna mı ödeniyor?insanlar haklarından bihaber ben dahil.sigortacım güya tanıdık o bile soylemedi belki de bilmiyordur günahını almayım hemen.bunu biraz daha araştırıcam canım.çok teşekkürler yazdığın için.mersenneye de yararlı bir bilgi olmuştur.o da merak ediyordu.sırf kuvözü karşılamıyor diye hastane ve doktorunu değiştirme ihtimalinden söz ediyordu.ozel sigorta bile kuvözü karşılamıyor.devlet hastanesinde zaten tek kuruş vermiyorsun.kuvöz parası özel hastaneler için geçerli.bu özel hastanelerin coğunun sahibi şerefsiz.geçen yıl eşim kaza yaptı,haşarı bir cocuk yokuş aşagı bisikletle aniden önüne çıkmış eşim de çocuga biraz vurmuş.çocuk bisikletten düşmüş bacağı biraz berelenmiş.eşim perişan olmuş hemen ailesini alıp ozel hastaneye götürmüş.akşama kadar o tahlil senin bu mr benim herşeyi yapmışlar.800 tl fatura ödemiş eşim.sonra öğrendikki acile trafik kazası için geldiğinde de ücret alınmamalıymış.ama çok az kişi bildiği için insanlar kuzu kuzu ödüyor.
Evet ne yazık ki aranıza katıldıkCanım sen kaç haftalık doğum yaptın, bebeğin kaç kilo doğdu.Ben bu konuyu çok araştırdım, ilçe sağlık müdürlüğünü, SGK yı falan arayıp yetkililerle görüştüm. Hatta Kasım anneleri forumunda Hastane seçimi ve fiyatları diye topic açtım, orada anlattım. Özel hastanenin kadın doğum branşında SGK ile anlaşması varsa dediğin durum geçerli. İnsanlar ne yazık ki yanlış bilgilendiriliyor. Böyle açıklama yapanlar yüzünden SGK ile anlaşması olmayan hastanelerde zor durumda kalıyor. Yasa bu şekilde. Ne yazık ki benim şu anki hastanemin SGK ile anlaşması yok.
Allah senden sonsuz kere razı olsun güzel kalpli bacım
Numarayı kaydedip en kısa zamanda ariycam.çok teşekkür ederim.ama biliyo musun ben acayip septik paranoyak bişey olmuşum her guzel şeyde bir pürüz arıyorum.bu türkiyede insanın önüne düşsün diye hep takoz koyarlar ya sen bu haberi verince şeytan aklıma anti düşünceler getiriyo kahrolasıbu hastaneler para almak için raporları kendilerine gore yazarlar gibime geliyor.bir de doğumun acil olması için ne gibi şartlar gerekli onu da bilmek lazım.mesela diyelimki kanaman vardı doktorun sana dogum öncesi yatış verdi sen de atıyorum 15 gündür yatıyosun o anda kanaman arttı ve dr hemen doğuma almamız lazım derse de bu acil oluyomu yoksa spontan bir şekilde o an mı hastaneye gelmen gerekiyor?anlatabildimmi acaba? Mersennecim ben galiba sapitıyorum doğru düşünemiyor muyum yoksa bu sorular normal mi arkadaşım yaa? En iyisi bu soruları yazıp sgkyı öyle aramak dimi?
Herşeyin olumsuzunu düşünüyo insan bu gibi durumlarda tabi sende bi anormallik yok merak etme :)) Hastane kafasına göre rapor yazamaz bence sonuçta o rapora senin ulaşman ve orada yazanların doğruluğunu ispatlaman çok zor olmaz.
Acil durumuna gelince ben güzel bir örneğim önünüzde :)) Ben yaklaşık 1 aydır hastanede yatarken sabaha karşı şiddetli kanamayla uyandım nöbetçi doktor geldi 1 saat sonra falan da kendi doktorum geldi.2-3 saat bekledik baktık ki durmuyo öğlen alıyorum dedi.Eğer acil olmasa bugün bekleyelim der.Yani sen evde de olsan hastanede yatıyo da olsan sonuçta kanama herzaman acil durumdur.
Geçen gün Beylikdüzü medicana konuşmuştukya oradan aklımda öyle kalmış :)Yok canım ben avcilarda oturuyorum. Ben bulurum buraya ait numarayı .sağol valla çok ugrasmissin.
Evet yaa ben de buna anlam veremiyorum madem halkın yararına bi yasa çıkarıyosunuz halkı niye haberdar etmiyorsunuz.kimse bilmiyorki haklarını.inşallah canım munasebetsiz plasentalar kendilerine gelip olmaları gereken yere giderler.bazen plasenta mendeburunu elime alıp tokatlayasım,hıncımı alasım geliyor.sanki beyni olan,karar verebilen bi organmış gibi töbe töbe.muhasebeyle bir konuş bakalım ne diyecekler.ben de merak ediyorum.bu arada biz esenyurta değil büyükçekmeceye bağlıyız coşkudan karıştırmışım.onemli diil 118 den bulunur her türlü.detaylı ult. 20. Haftadamıydı unuttum.ben o zamana dek nasıl sabredicem bilmiyorum.hadi hayırlısı.
Canım ben 33+4'te doğum yaptım 2200 doğdu 1960 çıktık hastaneden.Minicik kara sarı çirkin bişeydi :)) O adam aynen benim anlattığım gibi anlattı ama sen araştırdım diyosan öyledir tabi.Bunları düşünmemek lazım tabi erken doğum falan ama bir yandan da bu ihtimali de göz önünde bulundurup ona göre davranmakta fayda var.
Doğru diyorsun canım sana katılıyorum.acilin kelime anlamı olarak açılımını tam bilmiyormuşum,mersenne de acıkladı sağolun varolun.benim galiba bir guven sorunum var.artık ozel ya da devlet kurumlara güvenemiyorum.şu an 15 haftaya girdim nedense doktorum plasenta hakkında hala birşey demiyor glnkcım yaa.daha duşünme,gez toz mutlu ol diyor adam bana.olası rikler dahilinde yapacaklarımizı önceden konuşmak istiyorum,elimden geldiğince plan yapmak istiyorum ama adam rahat davraniyor sanki.2 gün evvel acıbadem bakırkoye doktoruma( rıza madazlı) muayeneye gittim.daha once cerrahpaşada muayene etmişti beni görünce ben seni cerrahpaşada gormüyormuydum niye buraya geldin dedi.hocam ben oraya gitmek istemiyorum burada beni takip edin dedimse de boşver boşuna para verme oraya gel dedi ısrarla.benden once benim kesemi mi düşünüyor yoksa yine previayım diye cerrahpaşadamı olmami istiyor diye paranoya yaptım sonradan düşunünce.ben orada değil acıbademde doğurmak istiyorum dedim.sigortam konusunda yardımcı olurmusunuz dedim.olurum gibi bişey dedi.ama çok muğlak konuştu.5 hafta sonra yani 18 haftalık olunca cerrahpaşaya gel muayeneden sonra previa olup olmadıgını söylicem dedi.gel de bekle.medicanadaki dr biraz aşağıda demişti.kesin yine biseyler var.bana demiyorlar.anam sanki 3 günlük ömrüm kalmış gibi ne bu davranışlar anlamıyorum.bişey varsa soyleyin ona gore dikkT edelim dimi ama? Kusura bakma gece gece evhamlandım yine normalde boyle diilim buguün böyle oldu.seni de sıktiysam özür dilerim.oğluşunu öp benim için..
Günaydın şekerim.beni vesveselerimle başbaşa bırakmadığın icin seni sevgiyle kucaklıyorum.gün içerisinde hamilelikle ilgili çok seydüşününce vesveseler de ardından geliyor.bugün öyle olmicam zaten bugün cuma bol bol dini aktivite yapiim de içim rahatlasın.bugün peygamber efendimizin vefat yıldönümüymüş.ona salavat gönderelim.Hııımmm, cızzz, biber süreceğim ağzınaHani kafaya takmayacaktın, canım bence sen kendini previa gibi düşün ve günlük hareketlerini ona göre ayarla, kendini yorma. 18. haftada previa değilsin derse, önce kafaları çekeriz :111:sonra deli gibi oynarız:118:. Benim bildiğim Acıbadem her türlü yoğun bakım v.s. e uygun bir hastane. Acaba diyorum? Hocanın seni özellikle Cerrahpaşaya isteme sebebi akademik mi? Çünkü orada asistanları v.s. olacak, belki bir şekilde öğrencilerine makale konusu çıkartmaya çalışıyordur? Emin ol üniversite hocaları için bu çok önemli. Bence Acıbademde doğur sen. Çünkü gecenin köründe doğum yaparsan hoca kendisi cerrahpaşaya gelmez, asistanlarını doğuma gönderir gibi Ama sen acıbademde doğurursan ve gece doğum yaparsan hastaneye gelmek zorunda :) Ama senin düşüncen yanlış bence canım demişsin ya "yoksa yine previayım diye cerrahpaşadamı olmami istiyor". Sen de previa olsa Acıbadem yerine neden okula çağırsın. Acıbadem de yeterli bir hastane. Dolayısıyla benim dediğim mantık kazanıyor biraz. Sen de previa olsa da olmasa da senin cerrahpaşa da doğum yapman hocanın işine geliyor olabilir.
Aslında cerrahpaşada doğum yapan varsa yorum yaparsa daha iyi olur. Çünkü seninle ilgilenen doktor, sen gece doğuma gittiğinde senin doğumunda oluyor mu cerrahpaşada bilmiyorum? benim ki yorumdu sadece :)
Merhaba benim tvde izlediğim kadarıyla önce itiraz etmek gerekiyormuş...olmuyorsa ödeyip fatura almak gerekiyormuş sonrada sgk ilçeye şikayet etmek hem parayı geri aliyirmussun hemde hastaneye baya bi kabarık ceza geliyormuş.... Çok çok geçmiş olsun rabbim birdaha yasatmasin ins..merhaba arkadaşlar,son 4 sayfayı okudum.
gnlk bizi aydınlattığın için çok sağol,messene sen de tatlım.
ben 2 ay önce kanamayla acil gitmiştim.dr.hemen yaatırdı.2 günlük fatura 800 bindi.gündüz gitmiştim.
sgk ile henüz görüşmedim ama iadesi olur mu bana acaba?
dün benim durumumda biriyle tanıştım.benim eski hastaneme devam ediyormuş.başka bir doktora.onun doktoru hiç kötü ihtimallerden bahsetmemiş.benim ki direk en kötüsnü söyleyip başka bir hastaneye yollamıştı.kadını da ara ara kanamaları olmuş .dikkat ediyor ama benim bildiğim tüm kötü ihmallerden habersiz mutlu,mesut.
Günaydın şekerim.beni vesveselerimle başbaşa bırakmadığın icin seni sevgiyle kucaklıyorum.gün içerisinde hamilelikle ilgili çok seydüşününce vesveseler de ardından geliyor.bugün öyle olmicam zaten bugün cuma bol bol dini aktivite yapiim de içim rahatlasın.bugün peygamber efendimizin vefat yıldönümüymüş.ona salavat gönderelim.
Valla canım hocanın beni niye cerrahpaşada görmek istediğini anlayamadım belki gercekten para vermemi istemiyordur söylerken hala saçma geliyor ama neyse.esim istersen gidip adamla konusuyummu dedi ben de boşver dedim.cerrahpaşaya benden daka komplike neler geliyor bir bilsen ben coğunun yanında rutin bir vaka gibi kalırım.akademik olarak birşey ifade edeceğimi sanmam.hastanede siramı beklerken diger gebişlerin hikayelerini dinledim de neler var şükrettim.zaten hoca sadece risklilere bakıyor ben tanıdık oldugum için bana orada bakıyor sağolsun.neyse anlaşılır bir şekilde.esim pzt günü ilçe sağlık müdürlüğüne gidip sgk olayını sorucak.
Acıbademde bir sürü tanıdığım sezaryen oldu.doktorun hastanenin doktoruysa saat kaç olursa olsun gelmek zorunda.Aynen dediğin gibi cerrahpaşada anormal bir saatte acilbişey çıkarsa rıza bey bence de gelmez belki daha önce para konuşulursa yani elden para verme durumu teklif edilirse gelebilir ama bu işler nasıldır bilmiyorum.ama acibademde gelir tabi o an başka bir ameliyatta ya da tatilde değilse.artık o kadarı da kader yani.acaba eşim şu sgk olaylarını kesinlestirdikten sonra gidip hocayla konussa mı.deseki hocam biz sırf dogum için sigorta yaptırdık eğer acıbadem de olası risklere karşı donanimlıysa ki bence de oyledir,esimi acıbademde takip edin,desinmi.tek başına giderse belki adam ona daha farklı şeyler soyler.bilemiyorum.neyse.
Sen neler yapiyorsun canım?yemek olayını nasıl hallediyorsunuz?ben 6 haftalıkken düşük tehlikem olmuştu 1,5 ay yattım her gün igne oldum ve hepistirahat ettim,çok zordu.ilk 3ay içinde oldugum icin bir de fiziksel olarak berbattım.dışarıdan soylemekten bıkmıştım.hoş şimdi de pek yemek yaptığım söylenemez.arada kızım için yapiyorum.o da çok yemek seçer sinir ediyo beni.bak saat kaç oldu babasıyla karnesini aldı geldi hala daha karnım aç diil diyo haspam.kendini iyice genç kız sanıyo bi havalar bi havalar anam kime cekti bu zilli bilmiyorum.ben onun yaşındayken bildiğin bebeydim.
Günaydın kızlar... Dokturmussunuz uzun uzun mesajları valla telden giriyorum küçücük küçücük yazıları okuycam diye canim çıktı. Metsenne canım bu beylik duzu olayını çok konuştuk sanırım ondan bilinç altına yerleşmiş orda sanıyorsun benide ama çoktan uzak değilim yinede. Şekerim ben normalde o hastaneye gidiyorum bi tek kadın doğum için bizim burdaki avcılar medicanaya gidiyorum dr um dan dolayı oda.. ben daha önceden acıbadem bakirkoye gidiyodum oğlum olmadan önce. Orda gittiğim dr bana çocuğum olmayacagini mutlaka tüp bebek yaptirmam gerektiğini söylemişti dangalak nolcak... Ben göğsümde agriyla gittim beni genel cerraha yolladı genel cerrahta göğüs hastalıklarına yok bi tanı koyan ..koskoca acıbadem hastanesi düşün..sonra biri bu drumu tavsiye etti. Gittim oturdum dedim göğsümde şiddetli ağrı var dedim..adam direk prolaktin hormonun çalışmıştır dedi..tahlil Verdi hakkatten öyleymiş...sonra dedimki benim çocuğum olmazmış..kim dedi onusana dedi bende anlattım tüp bebek le olurmuş vs dedim...oda bana onun en son çare olacağını soyledi...ve bana tedaviye başladı gördüğün gibi oluyormus yani biri 5 ay biri 6 ayda düşük digeride şimdikide ondan bir aysonra.. ondan suan başka dekara gitmek istememe olayım. 1 sene içinde o göğüs agrisini çektim bi çok hastaneye gittim acıbademde en hatri. Sayılır olanıydı... Geçende detayli usg Ye gittim okadar kotkuttularki beni yine benim drum ayrıntılarıyla anlattı okadar ciddi olmadığını neyseki oba guvendigimden rahatladım...sanırım dr a güvenmek en onemlisi... Bende size uydum uzun uzun yazdım valla kiskandimmi ne
merhaba arkadaşlar,son 4 sayfayı okudum.
gnlk bizi aydınlattığın için çok sağol,messene sen de tatlım.
ben 2 ay önce kanamayla acil gitmiştim.dr.hemen yaatırdı.2 günlük fatura 800 bindi.gündüz gitmiştim.
sgk ile henüz görüşmedim ama iadesi olur mu bana acaba?
dün benim durumumda biriyle tanıştım.benim eski hastaneme devam ediyormuş.başka bir doktora.onun doktoru hiç kötü ihtimallerden bahsetmemiş.benim ki direk en kötüsnü söyleyip başka bir hastaneye yollamıştı.kadını da ara ara kanamaları olmuş .dikkat ediyor ama benim bildiğim tüm kötü ihmallerden habersiz mutlu,mesut.
Yok şekerim benimki espri olsun. Bende pc nin başında olsam aynen dokturutdum....ben çalışmıyorum canım. Dışarda olmadım zamanlarda tv karşısında uzaniyorum . Pc başında oturmak işkence gibi geliyor bana biraz ağrılı geçiyor bu dönemlerim. O sebepten hem telden sürekli ara ara bakabiliyorum pcde otursam çok çok 30 dakka anca dayanirim..... Bu dr lar konusunda çok dertliyim aslında ben.. keşke hic hasta olmasakta gitmesek... Aslında evde oturan otura nelere takıyoruz..geçen ışte korkuttu beni dr eve geldim kuruyorum sürekli kafamda..olduda kanamam oldu gittim allah korusun bana bişey oldu vs gecede uyuyamadim tabi. Eşime durdum durdum dedimki işte böyle böyle olursa oğlumu annenin yanına sakin gönderme annemlerle burda kalsın yoksa sana hakkımı helaletmem vs. Adam neye uğradığını şaşırdı tabi...sonra tabi burayı okudum falan bide kendi dr imla konuşunca attım kafamdsn kötü dusunceleri... Şimdi aklıma geliyorda kendime gülüyorum ne manyakmisim ben neler düşünmüşüm öyle...ama işte insanın bi evladı olunca bi anda oyle hassaslasabiliyor demmekki..ölümden korkmuyorumda bana bisey olursa oba ne olurun derdine düşüyorum bi anda. Neyseki şimdi attım onlari kafamdan çok şükür... Işte evde işi gücü olmayanin sürekli kafasında böyle şeyler dönüyor duruyo..keşke calissaydim diyorum ama şu durumda oda zor...şu dönemleri bi stlatsaydik hayirlisiyla..daha yolu yarilamadik bile...ilk gebeligimde güllük gulistanlikti çok rahat geçirdim het işimi yaptım gezdim tozdum nasıl geçti anlamadim bile. .bunda zaman geçmiyor sanki..annemde sayıp durma zaman geçmez tabi diyor..seni psikologa goturucem diyo iyice kurdun kafanda diyo..anlican evde bir psikolojik vaka olarak bile görülmeye başladım...Ahh ne demek şekerim, döktür sen de tabii ki. Yoksa ben kendimi geveze hissediyorum :) Böylece tek kalmış olmamBeylikdüzü olayı dediğin gibi, akılda öyle yer etmiş. Ben boş gezenin boş kalfasıyım şu an:) hep internetteyim, bu sayfa da hep açık, başka şeylerle uğraşırken ara sıra bu sayfayı güncelleyip bakıyorum, yeni haber var mı diye:) Doktorlar cidden dangalaklık yapmış. Bazen insan şanssız oluyor, böyle manyak doktorlara denk geliyor ne yazık ki. Doktora güvenmek gerçekten önemli, insanın içi rahat ediyorum canım. Hiç, acaba başka doktora gitsem mi demiyorsun. Masa başı çalışmıyorsun herhalde, ya da internetiniz falan mı yok işyerinde. Telefondan okumak zor valla, keyifsiz olur. Sana iyi çalışmalr, öptüüüm.
Merhaba benim tvde izlediğim kadarıyla önce itiraz etmek gerekiyormuş...olmuyorsa ödeyip fatura almak gerekiyormuş sonrada sgk ilçeye şikayet etmek hem parayı geri aliyirmussun hemde hastaneye baya bi kabarık ceza geliyormuş.... Çok çok geçmiş olsun rabbim birdaha yasatmasin ins..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?