• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Günaydın kızlar... Dokturmussunuz uzun uzun mesajları valla telden giriyorum küçücük küçücük yazıları okuycam diye canim çıktı. Metsenne canım bu beylik duzu olayını çok konuştuk sanırım ondan bilinç altına yerleşmiş orda sanıyorsun benide ama çoktan uzak değilim yinede. Şekerim ben normalde o hastaneye gidiyorum bi tek kadın doğum için bizim burdaki avcılar medicanaya gidiyorum dr um dan dolayı oda.. ben daha önceden acıbadem bakirkoye gidiyodum oğlum olmadan önce. Orda gittiğim dr bana çocuğum olmayacagini mutlaka tüp bebek yaptirmam gerektiğini söylemişti dangalak nolcak... Ben göğsümde agriyla gittim beni genel cerraha yolladı genel cerrahta göğüs hastalıklarına yok bi tanı koyan ..koskoca acıbadem hastanesi düşün..sonra biri bu drumu tavsiye etti. Gittim oturdum dedim göğsümde şiddetli ağrı var dedim..adam direk prolaktin hormonun çalışmıştır dedi..tahlil Verdi hakkatten öyleymiş...sonra dedimki benim çocuğum olmazmış..kim dedi onusana dedi bende anlattım tüp bebek le olurmuş vs dedim...oda bana onun en son çare olacağını soyledi...ve bana tedaviye başladı gördüğün gibi oluyormus yani biri 5 ay biri 6 ayda düşük digeride şimdikide ondan bir aysonra.. ondan suan başka dekara gitmek istememe olayım. 1 sene içinde o göğüs agrisini çektim bi çok hastaneye gittim acıbademde en hatri. Sayılır olanıydı... Geçende detayli usg Ye gittim okadar kotkuttularki beni yine benim drum ayrıntılarıyla anlattı okadar ciddi olmadığını neyseki oba guvendigimden rahatladım...sanırım dr a güvenmek en onemlisi... Bende size uydum uzun uzun yazdım valla kiskandimmi ne

merhaba tatlım.acıbademde kime gitmiştin acaba merak ettim.benim dr olmasın sakın kız.ama sanmam benimki öyle dangalaklık yapmaz.ah canım sen de geç düşükler yapmışsın.çok geçmiş olsun.geçmiş zaten maşallah.Allahın izniyle minişine kavuşacaksın..

ben ödedim o zaman canım.

Ya canım iste geçen tvde izledim...bazı hastaneler acil durumu geçti diye pat Talep ediyormuş..uyanıklık yapiyolar anlican...şikayet durumunda uyarı alıyormuş hastane sonrasında devam ederse kapatma cezaları bile verilicekmis.... Sanırım cesaret edemicekler kolay kolay... Yine habersizlerden alırlar iste tutturabildigine....

merhaba arkadaşlar,son 4 sayfayı okudum.
gnlk bizi aydınlattığın için çok sağol,messene sen de tatlım.
ben 2 ay önce kanamayla acil gitmiştim.dr.hemen yaatırdı.2 günlük fatura 800 bindi.gündüz gitmiştim.
sgk ile henüz görüşmedim ama iadesi olur mu bana acaba?
dün benim durumumda biriyle tanıştım.benim eski hastaneme devam ediyormuş.başka bir doktora.onun doktoru hiç kötü ihtimallerden bahsetmemiş.benim ki direk en kötüsnü söyleyip başka bir hastaneye yollamıştı.kadını da ara ara kanamaları olmuş .dikkat ediyor ama benim bildiğim tüm kötü ihmallerden habersiz mutlu,mesut.

acaba hangisi iyi,kötü ihtimallerden bihaber olmak mı yoksa tersi mi? ayrıntılarını bilmeden dikkatli davranmak,yatıp dinlenmek daha iyi bence yaa yani birincisi.benim geçen seneki doktorum bana kısaca oabilecekleri söylemişti.en kötü ihtimalle rahmin alınır demişti.tabi ben yetinmeyerek nette her bulduğum bilgiyi yalayıp yutmuştum.bu da beni daha evhamlı yapmıştı.doktorum olabilecekleri anlatmıştı anlatmasına ama yat dinlen dememişti,onu dinlediğime pişmanım.sadece ağır kaldırma demişti bu da tüm hamilelere söylenen bir uyarı zaten..

merhaba tatlım.acıbademde kime gitmiştin acaba merak ettim.benim dr olmasın sakın kız.ama sanmam benimki öyle dangalaklık yapmaz.ah canım sen de geç düşükler yapmışsın.çok geçmiş olsun.geçmiş zaten maşallah.Allahın izniyle minişine kavuşacaksın..

Ah canim yok değildir benim dangalak dr 7 sene önce gittiğim hatta tam onu bıraktım benim dr başladım ustunede Bebegin olmaz dedigi halde hamileydim... Bana mesaj atmış muayenehane açmış bide bana adresini vermiş...yani çok oldu o ayrılalı ordan bide soyadinida unuttum şimdi ama adi tülindi..bide yani beni genelcerraha yolluyor düşün süt hormonum çalışmış göğsüm ağrıyor onun için genel cerraha git o benim işim degil dedi...tabi sonra hamile falan kalınca acı bademe bi tel açtım zehir zemberek.. bana chek up hediye ettiler özür mahiyetinde bende onlara daha o hastanenin önünden bile geçmem dedim kabul etmedim...aslında hastanenin ne suçu var dangalak drun suçu ama kötü tecrübe yaşadım istemedim birdaha gitmek...

Yok şekerim benimki espri olsun. Bende pc nin başında olsam aynen dokturutdum....ben çalışmıyorum canım. Dışarda olmadım zamanlarda tv karşısında uzaniyorum . Pc başında oturmak işkence gibi geliyor bana biraz ağrılı geçiyor bu dönemlerim. O sebepten hem telden sürekli ara ara bakabiliyorum pcde otursam çok çok 30 dakka anca dayanirim..... Bu dr lar konusunda çok dertliyim aslında ben.. keşke hic hasta olmasakta gitmesek... Aslında evde oturan otura nelere takıyoruz..geçen ışte korkuttu beni dr eve geldim kuruyorum sürekli kafamda..olduda kanamam oldu gittim allah korusun bana bişey oldu vs gecede uyuyamadim tabi. Eşime durdum durdum dedimki işte böyle böyle olursa oğlumu annenin yanına sakin gönderme annemlerle burda kalsın yoksa sana hakkımı helaletmem vs. Adam neye uğradığını şaşırdı tabi...sonra tabi burayı okudum falan bide kendi dr imla konuşunca attım kafamdsn kötü dusunceleri... Şimdi aklıma geliyorda kendime gülüyorum ne manyakmisim ben neler düşünmüşüm öyle...ama işte insanın bi evladı olunca bi anda oyle hassaslasabiliyor demmekki..ölümden korkmuyorumda bana bisey olursa oba ne olurun derdine düşüyorum bi anda. Neyseki şimdi attım onlari kafamdan çok şükür... Işte evde işi gücü olmayanin sürekli kafasında böyle şeyler dönüyor duruyo..keşke calissaydim diyorum ama şu durumda oda zor...şu dönemleri bi stlatsaydik hayirlisiyla..daha yolu yarilamadik bile...ilk gebeligimde güllük gulistanlikti çok rahat geçirdim het işimi yaptım gezdim tozdum nasıl geçti anlamadim bile. .bunda zaman geçmiyor sanki..annemde sayıp durma zaman geçmez tabi diyor..seni psikologa goturucem diyo iyice kurdun kafanda diyo..anlican evde bir psikolojik vaka olarak bile görülmeye başladım...

Doğru diyorsun canım insan evde oturunca boşo boş, kafaya takıyor bir şeyler. Cidden neler düşünmüşsün öyle :52:Belki hormonlar yüzünden öyle olmuşsundur canım, bu hormonlar herşeyi yaptırır insana. Kimi hamileler ilk 3 ayında çok hassas, karamsar oluyormuş. Benim bugüne kadar hiç hamilelik belirtim olmadı. Ne mide bulantısı, ne baş dönmesi, mide yanması v.s. hiç bir şey :)Şanslı olanlardanım. Sadece previa piyangosu vurdu. Ben zaman nasıl geçecek düşünüyordum ki, dün yeni bir iş çıktı bana. Bizim oturduğumuz site kentsel dönüşüm projesine dahil. Dün ilk defa apartman toplantısına katıldım orada öğrendim. Sevinsek mi, üzülsek mi bilemedim. Ekim 2011 de evlendik, evlilik masrafı v.s. sonra apartmana dış cephe mantolamı yapıldı onun taksidi. Sonra doğalgaz geldi, merkezi sistemden bireysel kombiye geçtik onun taksidi, eeee bebek geldi onla ilgili masraf. Şimdi de kentsel dönüşüm. Site yönetiminin firmalarla bugüne kadar yaptığı toplantılar neticesinde şu an daire başı 40.000 TL. fark ödemek gerekiyormuş. Amaç belediye ile pazarlık yapıp emsal değerini arttırmak falan. Apartman ve site yönetimi inşaat mühendisi olduğumu duyunca, bundan sonraki firma ve belediye toplantılarına beni de götürecekler. Böylece biraz vakit geçer. Müteahhite üstüne hiç fark vermeyeceğiz duruma getirsek çok güzel olacak. Çünkü tüm site sakinleri hem mantolama hem de doğalgaz taksidi ödüyor. Herkes bu kadar farkı veremeyebilir.

Bebeğimize oda ayarlamıştım, son iki haftadır odayı boşaltıyordum. 1 ay sonra falan mobilyasını almayı düşünüyorduk ama bu durumda hepsini durdurduk. Çünkü en kısa sürede bir müteahhit ile anlaşılacak. Belki daha küçük bir yere taşınırız. O yüzden eşya almaya cesaret edemiyoruz. Çoook istiyordum bebeğime bem beyaz bir oda yapayım, hayırlısı artık ne yapalım. Hamile kalmadan önce iş arıyordum bulamamıştım. Şimdi son iki haftadır 2 iş teklifi geldi. Bir tanesi normal bir iş, diğeri ise kötü. Sözde 1 sene benim imzamı kullancaklar, 10.000 TL. yakın para. Dedim istemem. Açlıktan sürüneceğimi bilsem yine istemem. Sonra Allah göstermesin depremde yıkılacak, insanlar ölecek. Ben de vicdan azabından ölürüm. Allah kimseyi kötü yola düşürmesin. Bizim ülkede herkes üçkağıtçı :)

acaba hangisi iyi,kötü ihtimallerden bihaber olmak mı yoksa tersi mi? ayrıntılarını bilmeden dikkatli davranmak,yatıp dinlenmek daha iyi bence yaa yani birincisi.benim geçen seneki doktorum bana kısaca oabilecekleri söylemişti.en kötü ihtimalle rahmin alınır demişti.tabi ben yetinmeyerek nette her bulduğum bilgiyi yalayıp yutmuştum.bu da beni daha evhamlı yapmıştı.doktorum olabilecekleri anlatmıştı anlatmasına ama yat dinlen dememişti,onu dinlediğime pişmanım.sadece ağır kaldırma demişti bu da tüm hamilelere söylenen bir .uyarı zaten..

aslına bakarsan bilmek daha iyi..bilmesem ben mesela agirda kaldiririm işte yaparım. Benim dr bana 12 haftamda yasakladi bunları bide ilişkiyi...ama sürekli yatmana gerek yok dedi çünkü az aşağıda plesenta dedi kanamam oldu bikere oda azcik genelde kahve leke oluyordu..geçen ayın 14.ünde kahve akıntı geldi en son ınş oda olmaz bidaha.. ben çıkıyorum dışarı falan ama sanırım totslis olanlar tam aşağıdakiler sürekli yatmak zorunda..ben evdeyken hep yatıyorum..yatmakta cok zor. Allah yardımcımız olsun ...

aslına bakarsan bilmek daha iyi..bilmesem ben mesela agirda kaldiririm işte yaparım. Benim dr bana 12 haftamda yasakladi bunları bide ilişkiyi...ama sürekli yatmana gerek yok dedi çünkü az aşağıda plesenta dedi kanamam oldu bikere oda azcik genelde kahve leke oluyordu..geçen ayın 14.ünde kahve akıntı geldi en son ınş oda olmaz bidaha.. ben çıkıyorum dışarı falan ama sanırım totslis olanlar tam aşağıdakiler sürekli yatmak zorunda..ben evdeyken hep yatıyorum..yatmakta cok zor. Allah yardımcımız olsun ...

Kızlar yat yat karpuza döneceğiz valla.:52::52::52:Ayağ kalkıp iş yaparsam kendimi durduramam yorulurum diye hep uzanıyorum ben de.

Günaydın şekerim :52:Ne demek birbirimize destek olmayacağızda ne yapacağız değil mi ama:) Ben bugün biraz geç kalktım, gece 4 de yatınca :)Cerrahpaşa tabii ki iyi hastane. Benim kuzenim lösemi ve cerrahpaşa sayesinde şu an çok iyi. Akademik olarak bir tek senin doğumun bir şey ifade etmez tabii. Ama belli rahatsızlıkların araştırmalarında doktorlar makalelerinde istatistiksel değerler vermeleri gerekiyor. Öeneğin 1000 previa hastası gözlemlendi, şu kadarı v.s. v.s. Belki dedim, ama zorlama bir tahmin tabii. Senin dediklerin doğrultusunda ikinci tahminim daha olası gibi. Doğumun olduğunda kendisinin cerrahpaşaya gelmeyip, asistanlarının doğum yaptırması. Sonuçta onlarda işi uygulama yapa yapa öğreniyor :) Ben o yüzden ufak tefek hastalıklarda üniversite hastanelerini sevmiyorum, kobay oluyorsun :)

Acıbadem, Florance, Memorial, Alman, Amerikan hastaneleri A grubu hastaneler ve bu tip doğuma karşı hepsi de donanımlı. Doktorun senin keseni düşündüğünü sanmıyorum, yanılıyorsam kötü düşşüncemden dolayı Allah beni affetsin :)Eşin SGK dan detaylı öğrensin canım, sonra doktorunla konuşsun ve Acıbademde yapmaya çalış. Hem temiz bir ortam, hem seninle özel ilgilenen hemşireler v.s. çok daha mutlu olursun inan.

Yemek her gün birşey yapmaya çalışıyorum, bu ara baklagil yapıyorum bol bol. Aklıma yemek gelmediği zaman makarna, menemen v.s. yapıyorum :) Ama ilk 3 ay kadar iştahım yok. Canım pek birşey istemiyor. Bir de hergün ne pişirsem diye düşünüyorum vallahi.

Şimdiki 11 yaşındaki çocuk bizim zamanımızın 18 yaşına tekabül ediyor, çok bilmişler valla :52:Bırak kendini genç kız sansın annesi, yerim o cimcimeyi ben :)

Canım eşin SGK ya şunları da sorsun.
Hastanenin SGK ile anlaşması yok, doğum yaptık ve bebek küveze alındı diyelim (Allah göstermesin),
1-) Bebek doğar doğmaz nüfus cizdanı çıkartılıp SGK ya kaydı mı yapılmalı? Çocuğun SGK kaydı nereye yapılıyor? Gece doğum yaptıysak ertesi gün mü SGK kaydı oluyor?
2-) Hastane Bebeğin küveze girdiği gün mü SGK ya bildiriyor? Yoksa küvezden çıkınca fatura kesilince mi SGK ya bildiriyor?
3-) O an hastane hayır SGK geçmiyor derse nereye şikayet edeceksiniz?

İnsanın aklına hep sonradan sorular geliyor, bir gün ben de bağcılara gidip yüz yüze soracağım detayları.

Güzel kızını tebrik ediyorum ve ikinizide öpüyorum, ben hep burdayım :)

canım yaa kuzenine çook geçmiş olsun geçmiş zaten sanırım.maşallah bir daha hastalık yüzü görmez inşallah.aslında belki dediğin doğru olabilir kimbilir hocanın akademik çalışmasının bir parçası olmamı istiyor da olabilir.ama hiç kusura bakmasın ben o hakkı geçen sene kullandım bir daha yolumun oraya düşmesini istemiyorum.gerçi ameliyetı asistanlara vermeye cesaret edermi bilmem biraz sıkar benimkini doçent yapmıştı tabi etrafında da talebeler falan.genç,ukala tipler.
acıbademde ne kadar rahat olaacağımı tahmin ediyorum canım.o yüzden ısrarla istiyorum zaten.peki sana bişey sorucam belki bilgi sahibisindir.hani demiştim ya sigorta ilk 5 ay gebeliği istemiyor diye ben verilen mühletin bitmesine 3 hafta kala gebe kaldım demiştim.acaba şimdi ne yapmam nasıl hareket etmem gerekiyo? yapılacak olan tek şey doktorumun doğum sonrasında raporuma doğurduğum haftadan 3 hafta öncesini yazması yeterli olacakmı? yoksa sigortam yanar kol gibi masrafı ödemek zorunda kalırız.hele bir de erken doğumsa kuvöz kriziyle başetmek gerekir.bir de hastane inat edip ödiceksiniz derse artık evi satmak zorunda kalırız heralde.:50:
sgk sorularını eşime aktarıcam çok sağol canım.cevaplarını da buraya yazarım.hiçbir şeyi atlamamak gerekiyor.bilgi aldığın kişi de çok önemli baksana kurumdaki herkes tam donamımlı değil ki çok fenaa..
eşim o zaman salı günü gitsin doktorla konuşsun.adam sadece salı günleri hastanede işin kötüsü.eşim desağolsun antidepresan kullanıyor.5 dkönce dediğimi 5 dk sora unutuyor beni sinir ediyor.eskisi gibi sinirli değil bu iyi ama biraz salak oldu duymasın.:52:adamın dediklerini unutacağından endişeliyim.:1:
kızıma tebriklerini ve öpücüklerini ilettim canım çok sağol.inşallah sen de bebişinin en güzel anlarını eşinle maaile yaşarsınız dolu dolu..

Doğru diyorsun canım insan evde oturunca boşo boş, kafaya takıyor bir şeyler. Cidden neler düşünmüşsün öyle :52:Belki hormonlar yüzünden öyle olmuşsundur canım, bu hormonlar herşeyi yaptırır insana. Kimi hamileler ilk 3 ayında çok hassas, karamsar oluyormuş. Benim bugüne kadar hiç hamilelik belirtim olmadı. Ne mide bulantısı, ne baş dönmesi, mide yanması v.s. hiç bir şey :)Şanslı olanlardanım. Sadece previa piyangosu vurdu. Ben zaman nasıl geçecek düşünüyordum ki, dün yeni bir iş çıktı bana. Bizim oturduğumuz site kentsel dönüşüm projesine dahil. Dün ilk defa apartman toplantısına katıldım orada öğrendim. Sevinsek mi, üzülsek mi bilemedim. Ekim 2011 de evlendik, evlilik masrafı v.s. sonra apartmana dış cephe mantolamı yapıldı onun taksidi. Sonra doğalgaz geldi, merkezi sistemden bireysel kombiye geçtik onun taksidi, eeee bebek geldi onla ilgili masraf. Şimdi de kentsel dönüşüm. Site yönetiminin firmalarla bugüne kadar yaptığı toplantılar neticesinde şu an daire başı 40.000 TL. fark ödemek gerekiyormuş. Amaç belediye ile pazarlık yapıp emsal değerini arttırmak falan. Apartman ve site yönetimi inşaat mühendisi olduğumu duyunca, bundan sonraki firma ve belediye toplantılarına beni de götürecekler. Böylece biraz vakit geçer. Müteahhite üstüne hiç fark vermeyeceğiz duruma getirsek çok güzel olacak. Çünkü tüm site sakinleri hem mantolama hem de doğalgaz taksidi ödüyor. Herkes bu kadar farkı veremeyebilir.

Bebeğimize oda ayarlamıştım, son iki haftadır odayı boşaltıyordum. 1 ay sonra falan mobilyasını almayı düşünüyorduk ama bu durumda hepsini durdurduk. Çünkü en kısa sürede bir müteahhit ile anlaşılacak. Belki daha küçük bir yere taşınırız. O yüzden eşya almaya cesaret edemiyoruz. Çoook istiyordum bebeğime bem beyaz bir oda yapayım, hayırlısı artık ne yapalım. Hamile kalmadan önce iş arıyordum bulamamıştım. Şimdi son iki haftadır 2 iş teklifi geldi. Bir tanesi normal bir iş, diğeri ise kötü. Sözde 1 sene benim imzamı kullancaklar, 10.000 TL. yakın para. Dedim istemem. Açlıktan sürüneceğimi bilsem yine istemem. Sonra Allah göstermesin depremde yıkılacak, insanlar ölecek. Ben de vicdan azabından ölürüm. Allah kimseyi kötü yola düşürmesin. Bizim ülkede herkes üçkağıtçı :)
şekerim benimde ne ilkinde ne düşük yaptimda ne bunda ne bulanti ne kusma ne bisey olmadi...öyle deli deli şeyleride şu detaylı usgyi çeken dr beni korkutunca düşündüm canim yani geçen hafta. Vasiyetimi bile verdirdiler valla..zaten hassas dönemdeyiz bide öyle olunca tuz biber oldu anlican...ben yoksa durduk yerde okadar kuran bir tip değilim..belki oğlum olmasaydı okadarda kurmazdim..zaten tek düşüncem oydu yoksa ben ölmüşum kalmisim takmam öyle şeyleri...ooo sisede amma iş çıkmış bu ara hem maddi hem manevi zorlayacak sizi.. gerçi sanada iş çıkmış biraz oyalanirsin iyi olur.. bebek için ozaman acele etme ufak besikler var onlardan alırsın durum netlesincede hayirlisiyla gönlünce dosersin odasını...o imza yetkisi karşısında iyi para veriyolar ama işte sonra yanlış birşey olursa senin basin ağrır boş ver..bebidindr dogsun sonra çalışırsin hayirlisiyla...

canım yaa kuzenine çook geçmiş olsun geçmiş zaten sanırım.maşallah bir daha hastalık yüzü görmez inşallah.aslında belki dediğin doğru olabilir kimbilir hocanın akademik çalışmasının bir parçası olmamı istiyor da olabilir.ama hiç kusura bakmasın ben o hakkı geçen sene kullandım bir daha yolumun oraya düşmesini istemiyorum.gerçi ameliyetı asistanlara vermeye cesaret edermi bilmem biraz sıkar benimkini doçent yapmıştı tabi etrafında da talebeler falan.genç,ukala tipler.
acıbademde ne kadar rahat olaacağımı tahmin ediyorum canım.o yüzden ısrarla istiyorum zaten.peki sana bişey sorucam belki bilgi sahibisindir.hani demiştim ya sigorta ilk 5 ay gebeliği istemiyor diye ben verilen mühletin bitmesine 3 hafta kala gebe kaldım demiştim.acaba şimdi ne yapmam nasıl hareket etmem gerekiyo? yapılacak olan tek şey doktorumun doğum sonrasında raporuma doğurduğum haftadan 3 hafta öncesini yazması yeterli olacakmı? yoksa sigortam yanar kol gibi masrafı ödemek zorunda kalırız.hele bir de erken doğumsa kuvöz kriziyle başetmek gerekir.bir de hastane inat edip ödiceksiniz derse artık evi satmak zorunda kalırız heralde.:50:
sgk sorularını eşime aktarıcam çok sağol canım.cevaplarını da buraya yazarım.hiçbir şeyi atlamamak gerekiyor.bilgi aldığın kişi de çok önemli baksana kurumdaki herkes tam donamımlı değil ki çok fenaa..
eşim o zaman salı günü gitsin doktorla konuşsun.adam sadece salı günleri hastanede işin kötüsü.eşim desağolsun antidepresan kullanıyor.5 dkönce dediğimi 5 dk sora unutuyor beni sinir ediyor.eskisi gibi sinirli değil bu iyi ama biraz salak oldu duymasın.:52:adamın dediklerini unutacağından endişeliyim.:1:
kızıma tebriklerini ve öpücüklerini ilettim canım çok sağol.inşallah sen de bebişinin en güzel anlarını eşinle maaile yaşarsınız dolu dolu..

Sağol canım kuzenim iyi şu an. Sigorta konusu dediğin gibi de olabilir. Ama sen doktorunla açık açık konuş. Çünkü sen şu an doktoruna acıbademde bir SAT verdin. Son adet tarihin. Doktorun onu nasıl değiştirecek bilmiyorum. Ya onu ilerleyen aylarda onu değiştirecek çocuğun gelişimine bakıp son adet tarihi bu olamaz deyip revize edecek 4 hafta sonrasına atacak. Ya da geç döllenme diyecek ve tarihi ileriki bir döneme atacak. Ama bunu doktorunla kesinleştir ki sonra dediğin gibi kol gibi faturalarla karşılaşma, hiçbirimiz inşallah :)

SGK ile ilgili aklına gelen soruları bence bir kağıda yaz. Her sorunun altında biraz boşluk bırak (cevap yazılması için). Eşine ver, derim :) O da sorunun cevabını öğrendikçe altına yazsın. Unutması normaldir bence, SGK ya gidip soru sorunca konu üstüne konu falan bir şeyler eksik kalır yani. Benim eşimde antidepresan kullanmıştı. Son 1 senedir kullanmıyor. Bizim ki panik atak olmuştu, doktorlar o yüzden vermişti. İyi de gelmişti, gerginliğini aldı. Eşin doktora gidiyordur mutlaka ama yine de dikkat edin. Çok uzun süre kullanınca bırakmaları zor oluyor canım. Dediklerini duymasın valla :52:İşin şakası bir yana antidepresanın yan etkileri onlar.Sağlıklı olsunlar da gerisi boş.

Kızlar yat yat karpuza döneceğiz valla.:52::52::52:Ayağ kalkıp iş yaparsam kendimi durduramam yorulurum diye hep uzanıyorum ben de.

Yok şekerim yok iş miş yok sakin ha allah korusun bişey mişey olur.. ben şimdi çok kilo aldım dr normal diyo yattığım için...ilkimde sadece 2 kilo almıştım oda daha doğrusu ben vermişim bebek almış.. düşün yani bebek 4 kilo 100 gram doğmuş doğumdan bi çıktım 10 kilocuk gitmiş benden sonra aldim tabi geri. Bunda sanırım gemi gibi olcam oyle görünüyor...

şekerim benimde ne ilkinde ne düşük yaptimda ne bunda ne bulanti ne kusma ne bisey olmadi...öyle deli deli şeyleride şu detaylı usgyi çeken dr beni korkutunca düşündüm canim yani geçen hafta. Vasiyetimi bile verdirdiler valla..zaten hassas dönemdeyiz bide öyle olunca tuz biber oldu anlican...ben yoksa durduk yerde okadar kuran bir tip değilim..belki oğlum olmasaydı okadarda kurmazdim..zaten tek düşüncem oydu yoksa ben ölmüşum kalmisim takmam öyle şeyleri...ooo sisede amma iş çıkmış bu ara hem maddi hem manevi zorlayacak sizi.. gerçi sanada iş çıkmış biraz oyalanirsin iyi olur.. bebek için ozaman acele etme ufak besikler var onlardan alırsın durum netlesincede hayirlisiyla gönlünce dosersin odasını...o imza yetkisi karşısında iyi para veriyolar ama işte sonra yanlış birşey olursa senin basin ağrır boş ver..bebidindr dogsun sonra çalışırsin hayirlisiyla...

Evet yaa, seninki kazma doktorlar yüzünden gerçekten. Neyse şimdi en azından o düşüncelerden uzaksın. Çocuğun olduğu için hassas olmanda normal, her kötü şeyde dediğin gibi o aklına gelir. Ben de ölümü düşündüğümde hep eşim aklıma gelir. İçimden geçiririm, inşallah mutlu olacağı, ona ilgi gösteren,üzmeyen birini bulur derim içimden :) İnsan böyle durumlarda sevdiklerini düşünüyor tabii. Yoksa biz öldüğümü hissetmeyeceğiz, olan geride kalanlara olacak. Eşimle bazen dalga geçeriz önce ben, hayır önce ben. Onun tezi sana bir şey olursa senden sonra bende yanına gelirim der. Kimse senden daha iyi bakamaz diye. Ama neymiş efendim önce o olursa kadınlar kendi kendine de bakarmış :) Anneannesi vefat ettikten sonra dedeyi başkasıyla evlendirmişlerdi ama dede uzun dayanmadı eşinin yanına gitti. Eşim hep bunu söyler. Biz tabii bunları hep gülerek konuşuruz, geyik babında :) Yoksa ölüm yarışı yapacak kadar kafayı sıyırmadık daha:52::52::52:Konu nerelerden nereye gelliyor valla. İmza işi dünyada benim yapacağım bir iş değil canım. Onlar işe gitmeyecek, şantiyeye bakmayacak, imzasını kullandıracak birini arıyorlar. Ben gider şantiyede kök söktürürüm. Sonra abuk subuk bina yapacaklar, yıkılacak. Evet parası çok iyi valla. Hiçi işe gitmeden 10.000 TL. hemde bu kadar sıkışıkken , ama insan hayatına hiç bir para yetmez :)

kızlar bişey sormak istiyorum acil cevaplarsanız sevinirm. beta hcg değerim adetten 1 gün sonra 113 çıktı iki gün bekledim tekrar yaptırdım 155 çıktı sizce nasıl bir durum bu

Evet yaa, seninki kazma doktorlar yüzünden gerçekten. Neyse şimdi en azından o düşüncelerden uzaksın. Çocuğun olduğu için hassas olmanda normal, her kötü şeyde dediğin gibi o aklına gelir. Ben de ölümü düşündüğümde hep eşim aklıma gelir. İçimden geçiririm, inşallah mutlu olacağı, ona ilgi gösteren,üzmeyen birini bulur derim içimden :) İnsan böyle durumlarda sevdiklerini düşünüyor tabii. Yoksa biz öldüğümü hissetmeyeceğiz, olan geride kalanlara olacak. Eşimle bazen dalga geçeriz önce ben, hayır önce ben. Onun tezi sana bir şey olursa senden sonra bende yanına gelirim der. Kimse senden daha iyi bakamaz diye. Ama neymiş efendim önce o olursa kadınlar kendi kendine de bakarmış :) Anneannesi vefat ettikten sonra dedeyi başkasıyla evlendirmişlerdi ama dede uzun dayanmadı eşinin yanına gitti. Eşim hep bunu söyler. Biz tabii bunları hep gülerek konuşuruz, geyik babında :) Yoksa ölüm yarışı yapacak kadar kafayı sıyırmadık daha:52::52::52:Konu nerelerden nereye gelliyor valla. İmza işi dünyada benim yapacağım bir iş değil canım. Onlar işe gitmeyecek, şantiyeye bakmayacak, imzasını kullandıracak birini arıyorlar. Ben gider şantiyede kök söktürürüm. Sonra abuk subuk bina yapacaklar, yıkılacak. Evet parası çok iyi valla. Hiçi işe gitmeden 10.000 TL. hemde bu kadar sıkışıkken , ama insan hayatına hiç bir para yetmez :)

ah canim valla ben ölürsem kimseyi düşünmem herkez basinin çaresine bakar. Ama bir çocuklarımı düşünürüm. Adam evlense üvey anne elinde kalacak olan onlar. Kaynanama yollama ihtimalundede oda köyde yaşıyor küçük biyerde çocuk iyice bunalıma girer annemde kalırsa en azindan alistigi ortamda kalır. Yani işte herbisryi ince ince düşündüm anlican. Rabbim bizi evlatlarımızın evlatlarimizida bizim başımızdan eksik etmesin..aminnnnn..şekerim benim oglus parka gitmek istiyomus ben çıkıyorum şimdilik...görüşmek üzre.. bide böyle kötü ihtimalleri atmakta lazım kafadan. Attım ben çok sükur ..

kızlar bişey sormak istiyorum acil cevaplarsanız sevinirm. beta hcg değerim adetten 1 gün sonra 113 çıktı iki gün bekledim tekrar yaptırdım 155 çıktı sizce nasıl bir durum bu

Canım Malesef artışın istenen düzeyde değil hemen bi dra basvurmani tavsiye ederim değerin 2 Ye katlamış olmsi şart bu gebeligin yolunda olduğunu gösterir..Malesef artış istenen düzeyin cok altında...

Hayırlı olsun canım bebeğin, hamilesin :)

Değerlere dikakt etmemişim bir anlığına.

Son düzenleme:
ah canim valla ben ölürsem kimseyi düşünmem herkez basinin çaresine bakar. Ama bir çocuklarımı düşünürüm. Adam evlense üvey anne elinde kalacak olan onlar. Kaynanama yollama ihtimalundede oda köyde yaşıyor küçük biyerde çocuk iyice bunalıma girer annemde kalırsa en azindan alistigi ortamda kalır. Yani işte herbisryi ince ince düşündüm anlican. Rabbim bizi evlatlarımızın evlatlarimizida bizim başımızdan eksik etmesin..aminnnnn..şekerim benim oglus parka gitmek istiyomus ben çıkıyorum şimdilik...görüşmek üzre.. bide böyle kötü ihtimalleri atmakta lazım kafadan. Attım ben çok sükur ..

Canım Malesef artışın istenen düzeyde değil hemen bi dra basvurmani tavsiye ederim değerin 2 Ye katlamış olmsi şart bu gebeligin yolunda olduğunu gösterir..Malesef artış istenen düzeyin cok altında...

Canım doktoro git, bilemediğimiz bir durum olabilir. Çok ihtimal var çünkü. Dış gebelik v.s. de olabilir, her şey yolunda da olabilir. Umarım her şey yolundadır.

canım malesef artışın istenen düzeyde değil hemen bi dra basvurmani tavsiye ederim değerin 2 ye katlamış olmsi şart bu gebeligin yolunda olduğunu gösterir..malesef artış istenen düzeyin cok altında...

teşekkürler bide bu değerler farklı hastanelerde yapılan sonuçlar bu durumda değerlerin farklı çıkmasına neden olabilir mi?

Canım doktoro git, bilemediğimiz bir durum olabilir. Çok ihtimal var çünkü. Dış gebelik v.s. de olabilir, her şey yolunda da olabilir. Umarım her şey yolundadır.

sağol canım doktora gittim ama oda bişey anlamadı tam olarak pazartesi tekrar tahlile çağırdı bilemiyorum çok üzüldüm

:52::52:Bunlar bizim hamilelik öncesi geyiklerdi canım. Hamileyken böyle şeylerin geyiğini bile yapmıyoruz :19::19:Yazdıklarımı okuyan da ciddi olduğumu sanır :) yok öyle bir şey:52:
Parkta fazla oynamayın, uslu durun :52::52::52:iyi eğlenceler.

Back