- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
Hareketler düzenliyse ve sürekli aynı yerde oluyosa kasılma olabilir.Yoksa bebek hareketleridir.Kivinin bebeğe faydası var ama kanamayla alakası yok.Sen yine de ye tabi faydalı sonuçta.
Selam herkese,
Kaç gündür girmiyodum bi baktım maalesef yeni arkadaşlar gelmiş.Maalesef diyorum çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım çok zor dönemler geçirdim keşke daha keyifli bir başlıkta görüşseydik.İnşallah hepiniz vaktinde sağlıklı doğumlar yaparsınız.Ben de doğumumu özelde yapmıştım erken doğdu bebeğim küvöze girmedi çok şükür.Geçenlerde izlediğim bi programda bu sgk konusuyla ilgili bi adam vardı.Ali Tezel galiba adı pek emin değilim ama çok sık çıkar tv ye.Onun söylediği şeyi aktarayım size:Acil yapılan doğumlarda eğer bebek küvöze girerse özel hastane,devlet hastanesi ne olursa olsun,anne sgklı olsun veya olmasın,bebek küvözde isterse 1 yıl kalsın hastane tek kuruş alamaz.
Sonra telefonla bir kadın bağlandı bebeği erken doğmuş küvözde kalmış,kağıt senet falan imzalatmışlar eşine sonra parayı ödeyip çıkmışlar.Yaklaşık 6-7 ay olmuş bunu yaşayalı.Adam dedi ki ne imzalatmış olurlarsa olsunlar gidip sizi şikayet edicem dediğiniz anda size geri öderler çünkü şikayet ederseniz çok yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalırlar hatta kapatma cezası bile alırlar.
Bunu anlattım çünkü hepinizin aklında ya erken doğarsa sorusu var.Önce tabii ki bebeğin sağlığı ama hastaneler de bizleri bişey bilmiyo sanıp öyle aciz durumdayken yolunacak kaz gibi görmesinler.
arkadaşlar göbeğimin 5 parmak yukarısı sürekli yumurta gibi şişip iniyor acaba bebek büyüdüğü için bebek hareketlerimidir yoksa yalancı kasılmalarmıdır birde plasentası normal olan bir arkadaşımın lekelenmesi olmştu doktoru plasentaya kivinin iyi geleceğini söylemişti acaba diyorum bizde sürekli tüketsek kanama riskini biraz olsun azaltabilirmiyiz :44: evet belki saçma gelecektir bazılarınıza ama herşeyden medet umuyorum işte
Kaçıncı haftadasin bilmiyorum ama. Bebeğin yumruklari tekneleri o şekilde hissediliyor son aylarda..
27+5 teyim aslında daha var doğuma ama inşalalh yine bebektir diye ümit ediyorum :18:
evet malesef aranıza dahil olduk ister istemez... Ne güzel bebeginize kavusmussunuz... Kaçıncı haftanizda doğum yaptınız ..kuvoze girmemeside nekadar güzel olmuş gerçekten...darısı bizlerin başına...
Sense cok haklisin sonucta bebegini kaybetmissin bu yasadigin hicte kolay birsey degil . Doktorlara gore cok dogal geliyor malesef onlar neler goruyor alistiklarindan sanirim basit geliyor...bi annenin yada anne adayinin hekeki senin hassasiyetindeki bi anne adayının durumunu anlayamiyolar Malesef. .doktorunun dediği gibi çok sikma canını inan herşey olacağına varıyor..sen tedbirini al yinede taktiri allaha bırak...inşallah sorunsuz bi şekilde bebegini kucagina alıp bi nebzede olsa yaşadığın kötü günleri unutursun inşallah ...
ne guzel kilosu zaten çok önemli...hep dua ediyorum 30 lü haftalari görürüz inşallah bizlerde...zaten bi çok bebekte oluyor sarılık onuda mavi ışıkta bir gün tutuyorlar düşüyor hemen . Benim oglumda olmamıştı ama iki kuzenimin birkaç arkadaşımın bebeklerinde olmuştu...rabbim hep guzel günlerini görmeyi nasip eder inşallah...Ben 33+4'ta doğum yaptım 2190 gr doğdu.Sarılık dışında bi problem yaşamadık çok şükür.Zaten hastanede yatıyodum doktor ciğer geliştirici yapmıştı onun da etkisi çok oldu tabi.Kilo da iyi olunca küvöze girmedi.İnşallah zamanında olur doğumlar.Ama erken olursa da korkmayın.Erken doğdu diye illa problem olacak diye bişey yok.
Canım benim öpüyorum güzel yanaklarından.benim icin dilediklerinin bin mislini versin Rabbim sana..
Sigortayı yaptırırken hiç aklıma bebek sigortası gelmemişti canım (doğum yapmayınca ya da çevremden bir şey duymayınca o kadarını düşünememiştim). Medicana bildiğim kadarıyla SGK ile kadın doğumda anlaşmalı ama yarın araştıracağım. Hatta fburak Beylikdüzü medicanayı önermiş, senin dediğinde beylikdüzü mü oluyor canım? Ben ilçendeki özel bir hastaneye git dedim ama niye? Sadece bir kaç kereliğine, o da sırf sigorta olayını halletsin diye, yoksa kendi doktorunu değiştir anlamında demedim canım. Ufak hastaneler bu tip şeylere daha yatkın :) Yoksa dediklerinin hepsine katılıyorum, previası olan her hastanede doğum yapamaz, yaparsa ne olur bilmem Sen doktorunun kendi yerine gidiyorsun değil mi? O doktor doğumu hangi hastanede yapıyor ? Canım inşallah sen bu sefer previa olmayacaksın ve seninle sadece arkadaş olarak bu topicde konuşacağız, içini rahat tut, eğer olursan da bu sefer deneyimlisin, hiç birşey olmaz. Bu topicdeki herkes kuzucuğuna kavuşacak, birlikten güç doğar
Selam herkese,
Kaç gündür girmiyodum bi baktım maalesef yeni arkadaşlar gelmiş.Maalesef diyorum çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım çok zor dönemler geçirdim keşke daha keyifli bir başlıkta görüşseydik.İnşallah hepiniz vaktinde sağlıklı doğumlar yaparsınız.Ben de doğumumu özelde yapmıştım erken doğdu bebeğim küvöze girmedi çok şükür.Geçenlerde izlediğim bi programda bu sgk konusuyla ilgili bi adam vardı.Ali Tezel galiba adı pek emin değilim ama çok sık çıkar tv ye.Onun söylediği şeyi aktarayım size:Acil yapılan doğumlarda eğer bebek küvöze girerse özel hastane,devlet hastanesi ne olursa olsun,anne sgklı olsun veya olmasın,bebek küvözde isterse 1 yıl kalsın hastane tek kuruş alamaz.
Sonra telefonla bir kadın bağlandı bebeği erken doğmuş küvözde kalmış,kağıt senet falan imzalatmışlar eşine sonra parayı ödeyip çıkmışlar.Yaklaşık 6-7 ay olmuş bunu yaşayalı.Adam dedi ki ne imzalatmış olurlarsa olsunlar gidip sizi şikayet edicem dediğiniz anda size geri öderler çünkü şikayet ederseniz çok yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalırlar hatta kapatma cezası bile alırlar.
Bunu anlattım çünkü hepinizin aklında ya erken doğarsa sorusu var.Önce tabii ki bebeğin sağlığı ama hastaneler de bizleri bişey bilmiyo sanıp öyle aciz durumdayken yolunacak kaz gibi görmesinler.
Selam herkese,
Mucx öpüyorum canım benim.iyi kalpli arkadasım.evet aynı medicanadan bahsediyoruz canım.benim evime hayli yakın.çok modern,temiz ve kaliteli bir hastane.bazı tahlillerimi orada yaptırdım.bir sürü bölümü var.memnun kalacağını düşünüyorum.gerçi inşallah erken doğum riski ilerleyen haftalarda kaybolur da sen de hastaneni değiştirmek zorunda kalmazsın.ama medicana international da memorialden aşağı değil diyebilirim.arkadaşım geçen yıl sezaryen oldu 5000 tl ödedi.sgk geçtimi bilmiyorum.ama mesela ben de muayeneye gidiyorum arada,sgk ile 90 tlydi sanırım.ben bağkurluyum çok az indirim yapıyorlar.bu arada ben rıza beye acıbadem bakırköye gidiyorum.yine acıbademde doğurtuyor.istersen onu da şiddetle tavsiye ederim.aynı zamanda riskli gebeliklerle ilgileniyor.cerrahpaşada perinatoloji bölüm başkanı.
Evet ne yazık ki aranıza katıldıkCanım sen kaç haftalık doğum yaptın, bebeğin kaç kilo doğdu.Ben bu konuyu çok araştırdım, ilçe sağlık müdürlüğünü, SGK yı falan arayıp yetkililerle görüştüm. Hatta Kasım anneleri forumunda Hastane seçimi ve fiyatları diye topic açtım, orada anlattım. Özel hastanenin kadın doğum branşında SGK ile anlaşması varsa dediğin durum geçerli. İnsanlar ne yazık ki yanlış bilgilendiriliyor. Böyle açıklama yapanlar yüzünden SGK ile anlaşması olmayan hastanelerde zor durumda kalıyor. Yasa bu şekilde. Ne yazık ki benim şu anki hastanemin SGK ile anlaşması yok.
Hastane bilgileri çok iyi oldu canım, yarın araştıracağım. Ben genel olarak her şeyden memnun kalan biriyimdir. Medicanayı da beğeneceğime eminim. İnşallah değiştirmek zorunda kalmam, doktorumdan o kadar memnunum ki, benim için çok zor olur. Kısmet diyelim buna da, son zamanlarda kendimi aştım, hafif kaderci oldumBen Güneşli'de oturuyorum canım, doktora genelde eşimle gidiyorum, ama işi çıkarsa buradan benim hastane tek otobüs. Güneşli'den Beylikdüzü arabayla uzak değil sanırım ama otobüsle nasıldır pek bilemedim. Bu tarafları pek bilmiyorum ben 3 saatir eşimin özgeçmişi ile uğraşıyordum, kafam şişti vallahi Ben de seni kocaman öptüm, Mucuk. Öööp tüm. .Küçük kuzunla sana iyi geceler.
Doğru anlamıs mıyım,eğer hastanenin sgk ile anlaşması varsa olası erken doğumda bebek kuvöze giriyorsa aile, bebek kuvözde kaldığı sürece ücret ödemek zorunda değil,öyle mi? Sanırım doğru anladım.bunu araştırmak lazım.hangi hastnelerde doğumda sgk geçerli bakmak lazım.peki o zaman ben kendim için ozel sigortadan yararlanırken bebek için sgkdan yararlanıcam boyle olabiliyor herhalde.of bu konulardan hiç anlamıyorum yaa aslında bilgi sahibi olmak lazım.
Kızlar ben birgün merektan hastanenin veznesinde çalışan bayana sordum bu aciller ücretsiz diyolat dedim nekadar doğru...bana dediki hiçbir güvencesi olmayanlara sgk lı gibi işlem yapıyoruz alınıyor ücret dedi...ee dedim tv de böyle anlatıyor ..yok öyle bisey yanlış anlatılıyor dedi...artık kim doğru kim yanlış bilemiyorum valla...
canım kuvozude sordum o ücretsiz zaten benim gittim yerde.. şu acil durumunu sordum hani olduda kanamalı gittik eh acillik oluyoruz ya ondan sordum onuda ..gerçi sizin gebelik doğum kapsamında ozel sigortanız benimki değil sgk ilegidiyorum mecburen.. bizimkini eşimin şirketi yaptığı için ozel sigortamizi Malesef doğum gebelik kapsamıyor... Estetiği karşılıyor ama ne komik sanki çok lazımdı.. neyse ışte anladimki acillik olsak bayabi fatura gelicek kesin..inşallah olmayizda ama olma ihtimalimizde var ama...Canım pepukeye yazdıklarımı oku. Kadın doğum branşında SGK ile anlaşması olan bir özel hastanede doğum yaptıysan ve Allah göstermesin bebek yoğun bakım küvezine girdiyse onun parasını SGK karşılıyor. İsterse 1 sene isterse 1 ay kalsın farketmez.
Hastanede çalışan birisi bunu bilmez. Lütfen benim gibi ilçendeki SGK müdürlüğünü ara ve onlardan bilgi al. Bu yasa onlarla ilgili çünkü. Ben geçen hafta SGK,il sağlık müdürlüğü heryeri arayıp hep aynı cevabı aldım :)
canım kuvozude sordum o ücretsiz zaten benim gittim yerde.. şu acil durumunu sordum hani olduda kanamalı gittik eh acillik oluyoruz ya ondan sordum onuda ..gerçi sizin gebelik doğum kapsamında ozel sigortanız benimki değil sgk ilegidiyorum mecburen.. bizimkini eşimin şirketi yaptığı için ozel sigortamizi Malesef doğum gebelik kapsamıyor... Estetiği karşılıyor ama ne komik sanki çok lazımdı.. neyse ışte anladimki acillik olsak bayabi fatura gelicek kesin..inşallah olmayizda ama olma ihtimalimizde var ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?