Plasenta previa

Allah bagislasin cok sevindim nasil gecti peki kanama falan oldu mu agrilarin sebebi neymis bebegin kac kilo :) al sana bi suru soru :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tşk ederim darisi basina Inşallah. Dikis agrisi iste ya hala sizliuor yurutmuyor. Doğum oncesi cati muayanesi yaptilar sonrasinda kanama geldi korkttum muayane sonrası olabilir dedi ama ben cok korkttum dunde sezeryan oldum amma normal daha mi iyiymis bilmem

Bu gece ruyamda hastaneye kontrole gidiyodum 5bucuk aylik galanmis guya bebegim doktor alttan bakiyo hemen doguma almaliyiz diyo bj cirpida doguma aliyolar melek gibi mukemmel guzellikte sanki 9 aylik gibu kilosu sagligi yerinde bi bebek veriyolar elime cok guzeldi allahim inşallah hayirlara vesile olsun.

kızlar konunuzla alakası yok ama tecrübelisiniz diye sormak istedim adetim 1 gün gecikti test yaptım negatif çıktı ama hamileymişim gibi geliyor bana www.bebekbakiyorum.com diye bir forumda erken yapmışsın dediler bir de burda sorayım dedim, erken olduğu için çıkmamış olabilir mi lütfen yadım eder misiniz çok istiyorum

Bugun doktora gittim plasenta hala kapatiyo malesef bakalim zaman ne gosterecek.

Bugun doktora gittim plasenta hala kapatiyo malesef bakalim zaman ne gosterecek.

Canim uzulme yer gök dua ile. Duâ larini eksik etme ve rabbime tevekkul et. Bak ben hastanedeyken 8 sene sonra cocuguna kavusmus olan vardı. 6 tanw düşük yapmis 1 tane yaşayan varmış yani neler neler yasayanlar var.
Sen hamilesin ve bebek bekliyorsun bu guzel birsey buna sukredicez dualarimizi eksik etmeyecez. Allah birseyin olamasini istediginde ol der ve oluverir

Moral ve destegin icin cok sagol canim. Benim doktorum da korkma diyo bakalim 4lu test yaptirdik plasenta yapisik mi falan die bakacakmis. Allah tum bebek bekleyenlerin yardimcisi olsun hepimize allahim kolayliklar versin hamilelik muhtesem bi surec bebegj karninda gormek hissetmek muhteşem.bu duyguyu yasamayi herkese nasip etsin rabbim.

Bak doktorunda korkma diyormus. Dua edip tevekkul edecez canim. Insallah guzelce olup bitecek. Bak burda bi suru kisi var hepsi dogum yapip bebegini kucagina aldi. Ben butun sayfalari okumustum :) ordan biliyorum.

Bak doktorunda korkma diyormus. Dua edip tevekkul edecez canim. Insallah guzelce olup bitecek. Bak burda bi suru kisi var hepsi dogum yapip bebegini kucagina aldi. Ben butun sayfalari okumustum :) ordan biliyorum.

:) inşallah canim pozitifim zaten artık :) kizim beni birakmayacak o cok guclu 2bucuk ay varligindan haberim bile olmadi krndi basina cok iyi idare etti savasci benim kizim :) plasenta da neymis.

Selam kimse görünmüyor burda ama yine de yazayim bakalim bugun ayrintili ultrason icin perinatologa gorundum plasenta previa teshisi bu aylarda konmaz 6. Aydan sonra belli olur rahmin buyudukce plasentanin cekilme ihtimali var dedi. 7. Ayda falan kanaman olursa erken doğum riski yuksek ama ona gore onlem alınır zaten dedi. Evet rahmin agzinj plasenta tamamen kapatiyo ama kesin teshis icin bir ayu geckin beklicem yani . Bilemedim biraz rahatladim ama ne düşünmeliyim emin olamadim.

Merhaba
Detaylı ultrason yaptırdım cts günü. şöyle diyor raporda: " plasenta grade 1: alt ucu internal os'ye kadar uzanıyor" sanıyorum bu marijanils de değil, partialis demek oluyor. hala çıkma ihtimali var dedi radyalog. bu durumda olan var mı? bugün işe başlıycam. yıllık izin almıştım korkudan zira doktorum rapora gerek görmedi ama hiç bilgilendirmediği için ben yine de endişelendim. detaylıdan sonra aradım"çok yorulma( bu "çok" ne anlama geliyor bilmiyorum) ilişkiyi yasaklamıyorum ama nadiren ! ( eşimle çok sinir olduk buna da nadiren ne demek? ve riskli ise nadiren de rsikli olmaz mı? ) gerisini bir sonraki randevuda konuşuruz hastam var dedi. bunları da geçen gidişimde söylememişti gerçi hiç uyarıda bulunmamıştı. bir dahaki randevu 1 ay sonra. kendi kendime merdiven çıkmayayım kısa mesafe yürüyeyim diye karar verdim ama içim de çok rahat değil.

Hepiniz insallah saglikla kucaklarsiniz yavrularinizi..
tum mesajlari okuyamadim ama bizim gorustugunuz 5-6 kisiye pekcok sey yasaklanmisti.
nadiren diye birsey olmaz tabi plesanta previa varsa iliski yasak. Kanama olabiliyor. Bi perinotologa gorunursen, duruma gore detay verecektir. Yasak ya da degildir. Normal hamileler biraz kacak yapar yorulma konusunda siz yorulmayacaksiniz. Yuruyusse kisa ve yavas. Yan gelip yatacaksiniz her firsatta. Benim agrim cok oldugundan mecburi dikkat ediyordum.

çok teşekkürler. biraz önce maksimum 10 dk kadar yürüdüm yavaş şekilde, işe giderken en az bu kadar yürümem şart maalesef. sabahtan beri sancı vardı zaten hafif arttı ve sol kasığımda çekilme gibi bir şey oldu ve karnım taş gibi sertleşti. plasenta previa ile alakası var mı? sancı hafif bir adet sancısı gibi oluyor bahsettiğiniz sancı öyle mi?

Bahsettigin agrilar previa ile ilgili değil tum hamilelerde oluyo o agrilar telas yapma. Seninkinin cekilme ihtimali yuksek bana nadiren degil kesinlikle yasak her sey iliski vs :) ama previa teshisi 6.aydan once konmaz dedi en son gittigim perinatolog. Sen kacinci haftandasin ?

Her hamilelik farklidir. O kadar yurumenin sakincasi olmaz muhtemelen ama sen guvendigin bir doktorun sozunu dinle sadece. İlk hamileligimde hic agrim yoktu. Ikinci hem previa hem asiri sanciliydi. Hwrkesin agri esigi de farklidir. Karinda gaz agrisi gib, kasiklarda adet sancisi gibi hafif agrilar olur. Ama adet sancisi denince de genelleyemeyiz bazilarinda adet sancisi olmaz bile. Cok fazla etrafi dinleme derim. Kendini de cok dinleme. 6 aydan oncede 2. Ayda da bu teshis konur. Kiminin tam yapisik oluyor ki bu seninki degil, olsa soylenirdi, yukari cikma ihtimali yok.
Sen hamileliginin keyfini cikar..bebegini dinle. Previa da olsa hepimiz saglikla dogurduk. Gunleri kacirma. Mutlu ol mutlu bebek dogur.

İnsallah yukari cikar tabi. 32. Hafta cikti bir arkadasin.

22. haftadayım. 20. haftada ilk söylenmişti. inşallah çekilir ama çekilene kadar kazasız belasız atlatsam..plasenta previalı olup da kanaması hiç olmayan çok az gebe varmış. totalis için de marijinalis için de böyle. insan kendini saatli bomba gibi hissediyor.

çok teşekkürler. allah beterinden saklasın tabii. yapışık değil çıkma ihtimali var. alt ucu rahim ağzına değiyormuş. bugün arayıp sordum radyoloğa. plasenta marjinalis denen şekil. geçen haftaya kadar kustum zor başlamıştı hamileliğim. artık hareketli olmak da istiyorum ama neredeyse 2 adım atsam rahatsızlık oluyor. vücudu dinlemek lazım biliyorum. umarım düzelir en kısa zamanda.

Sen sanslisin benim total yapisik mi onu bilmiyorum doktorlar o konuda net bisi solemediler ciksa bile yarisina kadar cekilir diyo benim doktor. Kanama olmadan atlatiriz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…