- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #6.021
dünkü olayın üstüne ölüm kalım olamdıkça başka çarem kalmadıkça asla gitmem devlete filan. öleceksen de insan gibi ölmek var. kredi çekip böyle rezillerin eline düşmemek lazım gerekirse. özel hastane bakıcam artık.. inşallah donanımlı iyi bir yer bulurum. acıbadem koru güven bunlardan birini düşünüyorum
Ben alaturkaya oturamiyordum. Oturabşliyorsan birsey olmaz da son aylar da olmaz sanki. Oturamazsin. Previa ayri konu yani. Uzun sure oturmaktan birsey olsa bana olurdu kesin :) cok da deselemeyin. Avm vs. Zorda kalmayinca wc.lerini tercih etmeyin tabi. Vucut rahatsiz oldugu seyleri o kadar cok belli ediyor ki.
2 saatten fazla hamilelere oturmak tavsiye edilmiyor. 2 saatte bir kalkip bikac adim atma sansin varsa guzel olur.
İlk hamileligimde calisşyordum. 2. De benim mumkun olmadi. Yuruyemiyordum agridan. 2. Aydan itibaren agri cektim. Ama sonu iyi bitti. Rapor kullanma imkanlarini degerlendirin.
Ben alaturkaya oturamiyordum. Oturabşliyorsan birsey olmaz da son aylar da olmaz sanki. Oturamazsin. Previa ayri konu yani. Uzun sure oturmaktan birsey olsa bana olurdu kesin :) cok da deselemeyin. Avm vs. Zorda kalmayinca wc.lerini tercih etmeyin tabi. Vucut rahatsiz oldugu seyleri o kadar cok belli ediyor ki.
2 saatten fazla hamilelere oturmak tavsiye edilmiyor. 2 saatte bir kalkip bikac adim atma sansin varsa guzel olur.
İlk hamileligimde calisşyordum. 2. De benim mumkun olmadi. Yuruyemiyordum agridan. 2. Aydan itibaren agri cektim. Ama sonu iyi bitti. Rapor kullanma imkanlarini degerlendirin.
Bende previa totalismişim3 gün önce ilk öğrendim ve internette, bu sitede deli gibi araştırdım. Ama yinede içimden bir ses "yok diyordu dr hata yaptı yanlış teşhis" bugün başka bir dr gittim çok tecrübeli bir dr ama diğer dr ile anlaşmış gibi aynı şeyleri tekrarladı, hatta fazlasını pztesi gittiğim dr "yinede çok ümitsizliğe kapılma, 30. haftaya kadar yukarı çıkabilir" demişti, ama bugün gittiğim dr "doğruyu söylemek gerekirse hiç ümitlenme marjinal previa olsaydı çıkardı ama totaller çıkmaz" dedi.
Hala inanamıyorum. hamileliğimin ilk gününden beri ne kusma, ne mide bulantısı, ne ağrı, ne sızı hiçbir şeyim yoktu. Daha bu hafta sonu piknikte arkadaşlarla futbol maçı yaptık "fazla koşma bebeğin düşecek" diye dalga geçtiler. Şaka gibi şimdi öğreniyorum ki aslında yerimden bile kalkmamalıymışım değil maç yapmak. Tabi hergün 1 saatte tempolu yürüyüş yapıyordum.
Resmen sinirlerim bozudu. Daha önce bilmiyordum günde en az 50 kere eğilip, çömeldiğimi mesela hiç saymamıştım. Pazartesinden beri elimden birşey düşürüyorum almak için eğiliyorum aklıma geliyor. Saymaya başladım ve daha yeni farkettim ne kadar çok eğildiğimi.
Allahım n'olur bebeğim 37. haftaya kadar hiç kanama yapmasın, hiç kasılmasın. Bu daha benim ilk bebeğim yaaaa bu haksızlıkHerşey eskisi gibi olsun. Gerçi eskisinden tek fark artık ben saatli bomba olduğumu biliyorum. En azından 37. haftayı göreyim sağlıklı doğsun. Aslan burcu olacaktı yine aslan burcu olsun!
Bende previa totalismişim3 gün önce ilk öğrendim ve internette, bu sitede deli gibi araştırdım. Ama yinede içimden bir ses "yok diyordu dr hata yaptı yanlış teşhis" bugün başka bir dr gittim çok tecrübeli bir dr ama diğer dr ile anlaşmış gibi aynı şeyleri tekrarladı, hatta fazlasını pztesi gittiğim dr "yinede çok ümitsizliğe kapılma, 30. haftaya kadar yukarı çıkabilir" demişti, ama bugün gittiğim dr "doğruyu söylemek gerekirse hiç ümitlenme marjinal previa olsaydı çıkardı ama totaller çıkmaz" dedi.
Hala inanamıyorum. hamileliğimin ilk gününden beri ne kusma, ne mide bulantısı, ne ağrı, ne sızı hiçbir şeyim yoktu. Daha bu hafta sonu piknikte arkadaşlarla futbol maçı yaptık "fazla koşma bebeğin düşecek" diye dalga geçtiler. Şaka gibi şimdi öğreniyorum ki aslında yerimden bile kalkmamalıymışım değil maç yapmak. Tabi hergün 1 saatte tempolu yürüyüş yapıyordum.
Resmen sinirlerim bozudu. Daha önce bilmiyordum günde en az 50 kere eğilip, çömeldiğimi mesela hiç saymamıştım. Pazartesinden beri elimden birşey düşürüyorum almak için eğiliyorum aklıma geliyor. Saymaya başladım ve daha yeni farkettim ne kadar çok eğildiğimi.
Allahım n'olur bebeğim 37. haftaya kadar hiç kanama yapmasın, hiç kasılmasın. Bu daha benim ilk bebeğim yaaaa bu haksızlıkHerşey eskisi gibi olsun. Gerçi eskisinden tek fark artık ben saatli bomba olduğumu biliyorum. En azından 37. haftayı göreyim sağlıklı doğsun. Aslan burcu olacaktı yine aslan burcu olsun!
cnm benım hep olumlu dsun bende agrı sızı herhangıbı bır rahatsuzlık kanama hıc bırsey yaxsamadım 21 haftalık falan dı yanlış hatırlamıyorsa bır ay sınra gıttıgımde plesenta yukarıya cıkmıstı
moral bozmanı gerektırcek bır durum yok tatlım
ınsalla sende gzel hbrler alıcasın
Canim ben de aynen senin gibi bulantisiz kusmasiz super bi hamilelik geçiriyordjm 15.haftamda plasenta total oldugjmu ogrendim 4 doktora gittim kafami allak bullak ettim geceleri uykudan uyanip aglayacak kadar psikolokim yiprandi ama simdi akisina bıraktım allahin takdiri bebeklerimjzi bize bagislayacak insallah sen calisan misin bir de kacinci haftandasin
Ben özel sektörde çalışıyordum, aralık ayında iş değişikliği yapıyorken hamile olduğumu öğrendim. Çalışmaya başlayacağım yeni firmaya söylediğimde sözleşmem iptal edildi. O zaman çok üzülmüştümhamile kalacağımı bilseydim yada yeni firmanın bu şekilde davranacağını bilsem eski işimden hiç ayrılmazdım, bütün haklarımı kaybettim diye ama previa totalisi öğrenince her işte bir hayır varmış gerçektende dedim. benim şuan tam 22 hafta 3 günlük oldu. ilk doktor rahmimin alınabileceğinden falan bahsedince (ki biz şimdiden 2. bebeğimizi düşünmeye başlamıştık bile) şok olmuştum ama 2. dr beni çok rahatlattı. o en kötünün kötüsü o noktaya gelen hasta %1 bile yoktur dedi. ilk kez görmüyoruz yıllardır tecrübeliyiz korkma daha rahmini aldığım yada bebeği ölen totalisli hastam olmadı dedi. sende en kötüsü erken doğar bebeğin küvezde kalır ama yaşatırız güven bana dedi. hastalıklar var ama hastaneler niçin var, biz bunun için varız dedi. 37. haftayı görürsün sen korkma falan dedi çok olumluydu. İnşallah dediği gibi olur.
Ne guzel fahatlatmis seni doktorun is konusunda da evet her serde bir hayir var demek.nerde yasiyosun istanbuldaysan hangi hastane yada doktora gidiosun bana da rahim olayindan bahsetti Prof en cok onu kafama takmistim hatta.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Tekirdağda yaşıyorum burda bir özel hastaneye gidiyorum. Muhtemelen de doğumu orda yaacağım. Doktorun verdiği güvenden heralde pek bi korkum kalmadı gibi. içimdeki ses hep sorun yaşamayacağımı söylüyor :) 30 nisanda kontrolüm var 2 haftada bir gel kontrol altında ol dedi. nts'ye bağlayacakmış.
Cok iyi vallla benimki ayda bir cagiriyor neyse guzel dusunelim guzel olsun kontrole fitriginde durumdan haberdar et bizi
inşallah problem yaşamadan burdan paylaşırım :) Sizde de oluyor mu bilmiyorum ama ben öğrendiğimden beri sürekli sanki birşey geliyormuş gibi geliyor tuvalete gidiyorum birşey yok, rahatlıyorum biraz sonra yine aynı oluyor. Hani regli olman gerekiyormuşta gecikmiş heran gelebilirmiş gibi sürekli tetikte olursun ve her akıntıda tuvalete koşarsın geldi diye aynı onun gibi oluyor. "Unut birşey olmayacak, zorla çağırıp durma unut" deyip kendi kendime telkin veriyorum ama sanırım içimdeki korkuyu tam bastıramamışım(
Ilk ogrendigim zamanlar ben de oyleydim canim da alistim napim artik oyle telasla yasanmaz. Okulda ped falan kullanıyorum evde rahat takılıyorum
seninki hangi çeşitti totalis değil sanırım? bugün plasentamın biraz yukarı çıktığını öğrendim, 2 cm kadar. sevindim çok şükür. şikayetlerim çok ama düzelme olmaı moral oldu epey istirahat ettim yıllık izin alıp acaba onun etkisi oldu mu? 3 hafta daha temkinli olmaya devam edeyim diyorum.
Cok sevindim senin adina benimki totalis malesefogretmen oldugum icin bizde yillik izin yok rapor noktasinda da sknti yasadim alamadim ise gidip geliyorum bakalim insallah biraz da ilsa bnmki de cikar ben de morallenirim. Dua et bana da
inanmıyorum. Allah yardımcın olsun, inşallah kazasız belasız atlatırsın. ama totalis olup rapor vermeyen dru şikayet etmek lazım bence. hele de öğretmen gibi yorucu stresli bir işte. şimdi iyice canım sıkıldı. amerikan forumlarını okuyorum ben mumsnet filan var, inan hepsine istirahat vermiş doktoru en hafif şekline bile, değil totalisi işe göndersin. aslında avrupa'da yıllık izin tatil amaçlı, çalışan dinlensin diye veriliyor bizde doktorların görevlerini yapmamaları yüzünden sağlık amaçlı kullanılıyor. insana değer yok ki. en basitindne grip olana bile 3 gün rapor vermeyip aramıza salıyorlar marifet gibi, geliyor ağzı burnu akan adamlar saçıyor mikrobunu. demiyor hamile var , şeker hastası var , bünyesi zayıf var bu adama 3 gün rapor vermedim diye tüm işyerine mikrop saçacak otobüste dolmuşta bulaştıracak hadi adamın dinlenme ihtiyacını geçtim. ama okudukları kitaplara bak, tıp kaynaklarına bak gribin ilacı yok ( ama dayıyorlar 3- kutu işe yaramaz bol yan etkili ilacı esas işleri ilaç yazmak çünkü onun kendilerine biliyorsun faydası var rapor vermenin yok) istirahat şart yazar. gribe rapor mu verilir derler, ben de hastayken geliyorum derler. iyi halt ediyorsun diyorum içimden her gün maskesiz hasta hasta gelip kaç hastaya saçıyor mikrobunu . ayrıca kendileri sefil şartlarda yaşıyorsa da bu kendi seçimleri, (çoğu zaman da iyi para ver diye bu mesleğe giriyorlar sanki insan sevgisinden mi) mesleklerinin gereğini yapmaya engel olmaması lazım. bu en basiti.. istirahat bir yan gelip yatma aracı değil bir çeşit tedavidir. ama türkiye'de çalışan değil kölesin. anca emeklilik yaşına gelince avrupa'da bu kadar demeyi biliyorlar. valla ihtiyaç olmasa çalışmam. aşkın nur yengi'nin canı can öğretmeninki memurunki patlıcan bizde.
Aynen katiliyorum biz durustlukten nasibini alamamis bi ulkeyiz. Hatsayim diye gelmesen isten kacma sanirlar kullanan yok mu var ama bizim sucumuz ne dedgin her seye kayiliyorum ama elden bir sey gelmiyor saglik bakanligina sikayet dilekcesi yazsak mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?