- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.821
Benim hikayem yarin son bukuyor
Kanama devam bebegun suyu bitmek uzereymis bebegin saglikli devam etme ihtimali kalmamis
Oyle yani
cute hem sen hem de diğer arkadaşlar için yazıyorum
bir arkadaşım plasenta previa yüzünden senin gibi ilk hamileliğinde bebeğini kaybetti
1 yıl sonra yeniden hamile kaldı
çok şükür şimdi sağlıklı 2 aylık bir bebiş annesi
umudunu yitirme canım Allah yeniden nasip eder inşallah
Allah seni evladına bağışlasın
Merhabalar bende de plasenta previa varmış bunu henüz 1 hafta önce öğrendim hamileliğimin başından beri hep kanamalarım oldu düşük riskim olduğu söylenmişti sürekli yatarak geçirdim 1 hafta öncede 16+3 iken dr plasentanın aşağıda olduğunu dikkat etmemi hareket halinde bulunmayıp ağır kaldırmamamı ve birleşmenin yasak olduğunu söyledi ben zaten 4 aydır yatıyorum sadece hastane için dışarı çıkıyorum haftada 1 proluton depot iğne oluyorum sanırım iğneleri bırakmicam erken doğumu önleme amaçlı kullanmam gerekecek plasentanın aşağıda olması çok zormuş her wc gittiğimde kan varmı acaba korkusu yaşıyorum tek umudum yukarı çıkması hangi çeşidi olduğunu henüz bilmiyorum çarşamba dr gidicem o zman sorucam umarım totalis değilimdir sanırım en tehlikelisi o bebeğimi kaybetme korkusu yaşıyorum Allahın izniyle 4.5 ayı atlattık inşalah kalan 4.5 ayıda atlatırız rabbim daha beterinden korusun artık tek umudum plasentanın yukarı çıkması...
Gecmis olsun tatlim. Allah yavrunu, yavrularimizi saglikla kucaklayip mis kokularini icimize cekmeyi nasip etsin insallah..
Bende de plesanta previa var. 10. haftamda su gibi bi kanama yasayip bende iki aya yakin yatmistim. Wc harici kalkmamistim vs ayni doktorun sana dedikleri gibi.. Cok zordu. Bi de benim düsük tehlikem vardi kanama alani vardi kesede falan. Neyseki hersey yoluna girdi aybi kirkulari bende her tuvalete gittigimde kiloduma bakardim kan var mi akinti var mi diye. Gecmeyecek sanirdim ama grcti sukur.. Sen de dinlen asla yorma kendini. İs yapma agir kalfirma elec'de kakani yaparken falan amannn dakin ikinma. Bol su tüket.. Maalesef benim hala.asagida plesantam. Daha cikmadi bi kac gun sonra detayli ultrasonla bakacak doktorum plesantama. Keske ciksa yukari.. Bide bebegim dogum pizisyonunu almis. Kafayla baski yapinca daha da canim yaniyo falan.. Allaha fua edelim canim napalim. Onun takdiri. Ciksa da cikmasa da onemli olan yavrularimizi saglikla kucaklamak..
Merhabalar bende de plasenta previa varmış bunu henüz 1 hafta önce öğrendim hamileliğimin başından beri hep kanamalarım oldu düşük riskim olduğu söylenmişti sürekli yatarak geçirdim 1 hafta öncede 16+3 iken dr plasentanın aşağıda olduğunu dikkat etmemi hareket halinde bulunmayıp ağır kaldırmamamı ve birleşmenin yasak olduğunu söyledi ben zaten 4 aydır yatıyorum sadece hastane için dışarı çıkıyorum haftada 1 proluton depot iğne oluyorum sanırım iğneleri bırakmicam erken doğumu önleme amaçlı kullanmam gerekecek plasentanın aşağıda olması çok zormuş her wc gittiğimde kan varmı acaba korkusu yaşıyorum tek umudum yukarı çıkması hangi çeşidi olduğunu henüz bilmiyorum çarşamba dr gidicem o zman sorucam umarım totalis değilimdir sanırım en tehlikelisi o bebeğimi kaybetme korkusu yaşıyorum Allahın izniyle 4.5 ayı atlattık inşalah kalan 4.5 ayıda atlatırız rabbim daha beterinden korusun artık tek umudum plasentanın yukarı çıkması...
Merhaba.Benim ilk 3 ay düşük tehlikem oldu sonra da plesantanın aşağıda olduğu anlaşıldı.Aynı şekilde benimde bir gün ev de
dinlenirken su gibi pembe akıntım olmuştu.
19. haftaya kadar progestan kullandım.Hiç bir yere çıkmadım gezmedim.Ancak doktora hastaneye gittiğimde 2 insan yüzü görü
yordum.
eşim çalışıyordu,sabah kahvaltımı,öğle yemeğimi,meyvalarımı,çerezlerimi hazırlayıp öyle gidiyordu.devamlı uzanıyordum çünkü.
Çok şükür plesanta yukarı çıkınca rahat nefes aldık.Sanırım ilk kez 22 haftalıkken şehir dışı gezisi yapmıştık.Tabi yine yorulmadan
dinlene dinlene.
Plasenta sanırım 20. haftalarda yukarı çıkmıştı.inşallah sizinde yakın zamanda çıkarda tehlikeniz kalmaz.Sonra gezersiniz bol bol
Rabbim sizede evladınıza da sağlık versin.
amin inşalah benimkiside çıkar çıktıktan sonra normal hamileler gibi olabildinizmi? ev işi yemek vs yaptınızmı?
Evet,temizliğimi yemeğimi yapabiliyorum.Çok zorlamadan yorulmadan.dinlenerek tabi.süpürge de yapabiliyorum
Aynı şekilde gezerken de öyle.
Ama o kritik zamanlarda hiçbirine el sürmedim,gezmek zaten yoktu gözümde.Sabırla dinlenerek geçecek inşallah.Geçmese bile sayılı zaman değil mi bu da geçecek diyorduk biz.Yeter ki evladımız iyi olsun ona bişey olmasın diye düşündük.
sizin adınıza çok sevindim bende sizin gibi düşünüyorum yeterki o sağlıklı olsun sağsalim dünyaya gelsin benim için en önemli şey o.. ama benimde plasetam yukarı çıkarsa en çok yapmak istediğim şey bebek mağazalarına gidip bebeğime bişeyler almak olacak :)
amin canım kendimi hiç yormuyorum ama yatmaktan o kadar çok sıkıldımki bunaldım artık genelde oturuyorum arada uzanıyorum ama ev işi yemek falan hiç bişey yapmıyorum annem yapıyor ama sabahları kahvaltımı hazırlıyorum o kadardan bişey olmaz diyorum bazen dışarı çıkıp bebek mağazalarını dolaşmak bebeğime kıyafetler almak istiyorum ama ayakta azcık kalsam hemen kasıklarıma sancı giriyor hastaneye giderken bile tedirgin oluyorum, bi keresinde çok fena kabız olmuştum ıkınmak zorunda kaldım arkasından hemen kanamam basladı o günden beri kabız olmamak için hergün mutlaka 1 öğünümde sebze yemeği tüketiyorum bundan 2-3 hafta kadar önce aşırı bi kanama yasadım hiç o kadar asırı olmamıştı çok korktum gece saat 1 veya 2 civarı wc ye gitmek için uyandım birden bişeyler aktı bi baktım kan ama nasıl akıyor sanki idrarımı yapıyomuşum gibi baya aktı onu görünce düşük yapıyorum sanıp fenalaştım Allahtan eşim sesimi duyup geldi yoksa yere düşücektim o sıra korkudan bayılmışım eşim beni yatağa götürmüş kendime geldim gözlerim hala tam görmüyor kararıyor heryerim titriyor engel olamıyorum zaten film ordan sonra koptu psikolojim bozuldu herşeyden korkar irkilir oldum en ufak seste sıçrıyorum galiba bebeğime bişey olcak korkusundan oluyor çok zor günler yaşıyorum yinede bu halimede şükrediyorum Allah beterinden korusun belki bende bu şekilde sınanıyorum diye düşünüyorum inşalah senin durumunda düzelir sende bende bizim gibi olan hamilelerde inşallah yavrularımıza kavuşuruz rabbim yavrularımızı sağsalim kucağımıza almayı nasip eylesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?