Plasenta previa

yaa ben bu kanama işinden o kadar korkuyorum ki, işe yarı zamanlı gidiyorum, evde nerdeyse hiç iş yapmıyorum...yogaya başlamıştım onu da kestim hemen. bide salak gibi yürüyüş yapıyordum kilo almayayım diye ama allahn sopası yok işte...şimdi sadece bebiş saglıkla gelsin isterse 20 kilo alayım diyorum.. ben bayaa bi dr değiştirdim, şimdi gittigim dr umarım iyi çıkar da artık aranmaktan vazgeçerim.

inşallah canım benimde isteğim yukarı çıkması yoksa çok sorun olacak gibi... ben alttan muayene edelim deselerde ettirmicem ilişkiyi neden yasaklıyolar o zaman bu drlar bi değişikler hepsi farklı konuşuyor bence kanama oluşmaması için ilşki yasaklıyolarsa alttan muayenede yapılmamalı o da risk oluşturuyor kanamayı tetikleyebilir dikkatli ol canım her dr bu konuda bilgili değil ultrasonda görünüyor plasentanın yeri içerde kanama olup olmadığıda anlaşılıyor, benim bu 3. bebeğim 2 sinide kaybettim o paranoyolar bendede mevcut inşalah bu sefer bebeklerimizi sağsalim kucağımıza alırda derin bir oh çekeriz...

hayırlısı inşaALLAH canım.
taşınma söylentisi vardı o zamanlar.daha yukarda bir yere almak isteniyormuş.yerine de site gibi bir şey planlanıyor deniyordu.
zaten çok eski bir bina,gittiğinde görürsün.

ben de öyle okumuştum.
16.haftada yapılmıştı bana bir de ateş hoca ilk muayenede yapmıştı 32. haftada.
ben çok korkmuştm.elim ayağım titremişti sekreterihazırlarken.
ama zaten uçtan bakıyorlar.riskli bir muayene değildi.
benim yaşadığım korkuların yarısı internetteki hikayeler,yarısı da herçekleri biliyor olmamdı.:)

Son düzenleme:

zeynep kamilde bebek için yoğun bakım varmış ama anne için tam anlamıyla yokmuş bu arada plasentamız azcık yukarı çıkmış ama dr hala kanama yapabilir dikkat etmeye devam dedi artık totalis değilmişim marjinalde değil dedi daha çok alt segment yerleşimine benziyo dedi rabbime şükürler olsun totalisken çok ağrılarım oluyordu kasığım çok sancıyodu şimdide oluyor ama eskisi kadar çok değil inşallah iyice yukarı çıkar tehlikemiz geçer

arkadaşlar merhaba ben dün doktora gittim ve plasentamda 2cmlik bir kanama olduğunu söyledi böyle bir durum yaşayan var mı ne yapmam gerekiyor

öncelikle geçmiş olsun kendini yormaman lazım içeride kanama varsa yatak istirahati yapman lazım doktor bu konuda uyarmadımı? plasentanın aşağıda olduğunu söyledimi peki?

Merhaba kızlar; ben 11+4 de doktoruma kontrole gittiğimde bebeğin eşinin aşağıda olduğunu söyledi endişe edilecek birşey yok zamanla yukarı çıkar desi ama ben her zamanki gibi yine telaşa kapıldım.içinizde bu durumu yaşayıpta sonrasında normale dönen oldu mu? Ben çok endişeleniyorum öncesinde bir düşüğüm var çünkü buseferde aynı kaybı yaşamak istemiyorum

eşi zamanla yukarı çıkabiliyor senin için daha çok erken ben 17 haftalıkken eşinin asağıda olduğunu öğrendim benim sürekli kanamalarım oluyordu sonra sebebinin bu olduğu anlaşıldı... 21. haftada doktor plasentanın biraz yukarıya çıktığını söyledi 17 haftalıkken bana totalis rahim ağzını kapatmış demişlerdi(previanın en tehlikelisi) ama 21. hafta alt segment yerleşimli olduğunu söyledi dr ama buda kanama yapabilir dedi yani rahim ağzından çekilmiş seninkiside çıkabilir henüz çok erken bi haftadasın plasenta yerleşimi 20. haftadan sonra netleşiyor ama çok dikkat ediceksin ben hep yattım halada yatıyorum yormuyorum kendimi ev işi yapmamalısın ağır şeyler kaldırmamalısın uzanmamalısın çömelmemelisin ilişkiye girmemelisin böyle şeylere çok dikkat et inş. kanaman olmaz endişeni anlıyorum benim bu 3. bebeğim ben 2 sinide kaybettim o endişeler bendede mevcut sen elinden geleni yap gerisini Allaha bırak canım...

hepizimize Rabbi'm şafi ismi hürmetine şifalar ersin...bende 28.haftaya girdiğim gece kanama ile uyandım ve ne yapacağımı bilmeden ayaklarımın altına yastık alarak sabaha kadar dua ile geçerdik geceyi ne eşim nede ben gözümüzü kırpmadık ertesi gün hastanede bu tehşis kondu ancak doktorum hiçbir açıklama yapmıyor yatış yaptığımız gün serumlar ve nst ile geçti günler tecrübeli anneler ne yapmamız lazım doktorum sadece dinlen diyor korkuyorum siz neler yaşıyorsunuz....

Sadece dinlencen canım. Dikkat edicen, is yapmiycan.yuruyus yasak. Ama turu ne previanin o da onemli. Igne verdi mi? Belki baska bir perinotologdan fikir alabilirsin. Doktorundan da aciklama istemek en dogal hakkin.

Sadece dinlencen canım. Dikkat edicen, is yapmiycan.yuruyus yasak. Ama turu ne previanin o da onemli. Igne verdi mi? Belki baska bir perinotologdan fikir alabilirsin. Doktorundan da aciklama istemek en dogal hakkin.

canım ben ufacık bir ilçedeyim ve gidebileceğim en iyi doktor kendisi yani istesemde değişik bir doktora gidemem hem mesafe çok uzak kar şartları da malum mahrumiyet gibi bir şey....çeşidini söylemedi sadece adını söyledi ve şu doktorların anlamsız yazısı ile dosyama yerleştirdi sadece tuvalete kalkıyorum bol su içiyorum iğne felan da vermedi hatta ısrarla sordum ama vermedi bebeğe zararı olur dedi Allah a sığındık umarım bir şey olmaz...sizin bebeğinizi Rabbim size bağışlamış ne güzel darısı bana olsun

Son düzenleme:

kızlar bir sorum daha var kasık alt bölgeniz sanki çürümüş gibi ağırıyor muydu benim ki saga sola dönerken yada yürürken bile acıyor...

benim bastan sona hep agridi ne yazik ki...hic yuruyemedim ben

olsun o zaman varsın ağırsın bir tek bebeğimize bir şey olmasın ben çekerim sorularıma yanıt verdiğiniz için Allahım razı olsun çok sağ ol Rabbim bebişinizi ve sizi korusun gözetsin...

olsun o zaman varsın ağırsın bir tek bebeğimize bir şey olmasın ben çekerim sorularıma yanıt verdiğiniz için Allahım razı olsun çok sağ ol Rabbim bebişinizi ve sizi korusun gözetsin...

Insalllah sende saglikla kucagina alirsin bebegini.
Ama mumkunati varsa, arastirma hastanesi gibi, bir kere gorun. Kucuk bir ilcede dogum yapabilecek misin ogren.

Insalllah sende saglikla kucagina alirsin bebegini.
Ama mumkunati varsa, arastirma hastanesi gibi, bir kere gorun. Kucuk bir ilcede dogum yapabilecek misin ogren.

amin inşallah...yarın tekrar doktor kont. var konuşurum eğer doğumu yaptıramayız derse en yakın adana yada mersin var ikisinden birine gitmeye çalışırım umarım Rabbim yardım eder...

Noldu canim gittin mi doktora?

gittim canım doktorum her zaman ki gibi gayet sakindi korkmamamı ve dinlenmemi söyledi burda mudahale edebilecek donamım var dedi kendisi buranın en ünlü doktoru güvenmekten başka çarem yok zaten mesafe olarakta araba yolculuğunu önermiyor fazla oturuncada ağrım artıyor beni düşündüğün için çok teşekür ederim dualarında yer verirsen sevinirim...

hayırdır canım bi sorunmu var

hayırdır canım bi sorunmu var

zehracım ben baştan beri hep sorunlu bir gebelik geçirmiştim ilk 3 ay kanama ve düşük riski ondan sonra ki 3. ay rahatladım felan derken 28.haftada gece ani kanama ile uyandım sabah hemen acile gittik bu teşhis konuldu anlayacagın bundan sonraki 3 ay hep yatak hiç iş yapmadan arada sadece ufak tefek yemek işleri yapıyorum umarım 38.haftayı doldurup doğum yaparım dualarını esirgeme lütfen öpüyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…