Plasenta previa

Aminn insallah...
Ne güzel, benim de yemekleri kayınvalidem; temizliği de eşim yapardı yapabildiği kadar..
Izdırap gibiydi.. Yatakta sağa sola dönerken bile tedirgin oluyordum hep acaba diyordum.. Bişey olurmu..
Wc'ye kalktığımda camdan bakardım dışarİya..
Yemeğimi yatarak yemekten midem öğütmezdi artık, doktorun verdiği şurup sayesinde tuvalete çıkardım..
Varisler doldu bacaklarım.. Hele ki o psikoloji.. İnsan yapmayayım diyor ama elde değil biliyorum.
Seni çok iyi anlıyorum. Yazdıklarını okurken kendimi gördüm sanki..
Ben de iftar sofrasını hazırlamış ezanı beklerken wc'ye gitmiştim.
İdrarımı ettim sanıp peçeteyle gayet sakin silmiştim oramı..
Birde ne göreyim...
Peçete kıpkırmızı...
Beynimden vursalar silahla, okadar mahvolamazdım.
Aynı senin gibi neredeyse bayılacaktım.. Eşim tutmasaydı..sanırım her hatırladığımda gözlerim dolacak..
Ama dikkat edersen geçiyor allah ın izniyle..
Evet sakın ıkınma. Ben hala ıkınmam wc'de..
Ayaklarının altına yastık koyup uzan hep..
Eğer akıntıların kahverengi ve siyahsa korkma.
Düzeliyor demektir. Benimde öyle oldu oldu olduu ve bitti.
İnsallah senin de bitecek.
Bakalım ay başındaki muayenemde plesantam ne alemde..
Çıkmasa da fark etmez de, işleri zorlaştıracak.. Sorun o işte..
Neyse çok uzattım :)
Sağlıcakla inşallah..

doktor kontrolunden geldim ama haberler pek iyi değil :( plasentam rahim ağzını kapatıyomuş ve orda kanama varmış totalismişim yukarı çıkması zor ihtimal dedi biz 4 lü test yaptırmıştık onun sonucundada yüksek riskli gruptaymışım 75de 1 ihtimalle down sendromu olma olasılığı varmış o da canımı sıktı dr hemen amniyosentez dedi bende kabul etmedim zaten onun ısrarıyla bu testi yaptırdık yoksa benim içim çok rahattı hiç düşünmüyordum Allahın izniyle bebeğimde bişeycik yok diye düşünüyorum o testlere güvenmiyorum ama yinede insanın aklını bulandırıyolar hastaneye gittiğimede pişman oldum tek güzel haber kızım olacağını öğrenmek oldu... hep içime kız gibi doğuyordu rabbim eli ayağı düzgün sağlıklı evlat versinde kız olmuş erkek olmuş mühim değil 50 mt bile yürümedim hemen karın kasık ağrım basladı kanamam olacak diye yolda korkudan ağladım durdum inşallah kanamam olmaz çok korkuyorum şimdi yatıyorum ama ben bu gidişle hep yatıcam anlaşılan Allahım bana sabır ve dayanma gücü versin psikolojim çok yoruldu bebeğime bişey olacak onu kaybedicem diye o kadar çok korkuyorumki....

Merhabalar bende de plasenta previa varmış bunu henüz 1 hafta önce öğrendim hamileliğimin başından beri hep kanamalarım oldu düşük riskim olduğu söylenmişti sürekli yatarak geçirdim 1 hafta öncede 16+3 iken dr plasentanın aşağıda olduğunu dikkat etmemi hareket halinde bulunmayıp ağır kaldırmamamı ve birleşmenin yasak olduğunu söyledi ben zaten 4 aydır yatıyorum sadece hastane için dışarı çıkıyorum haftada 1 proluton depot iğne oluyorum sanırım iğneleri bırakmicam erken doğumu önleme amaçlı kullanmam gerekecek plasentanın aşağıda olması çok zormuş her wc gittiğimde kan varmı acaba korkusu yaşıyorum tek umudum yukarı çıkması hangi çeşidi olduğunu henüz bilmiyorum çarşamba dr gidicem o zman sorucam umarım totalis değilimdir sanırım en tehlikelisi o bebeğimi kaybetme korkusu yaşıyorum Allahın izniyle 4.5 ayı atlattık inşalah kalan 4.5 ayıda atlatırız rabbim daha beterinden korusun artık tek umudum plasentanın yukarı çıkması...

Gecmis olsun tatlim. Allah yavrunu, yavrularimizi saglikla kucaklayip mis kokularini icimize cekmeyi nasip etsin insallah..
Bende de plesanta previa var. 10. haftamda su gibi bi kanama yasayip bende iki aya yakin yatmistim. Wc harici kalkmamistim vs ayni doktorun sana dedikleri gibi.. Cok zordu. Bi de benim düsük tehlikem vardi kanama alani vardi kesede falan. Neyseki hersey yoluna girdi aybi kirkulari bende her tuvalete gittigimde kiloduma bakardim kan var mi akinti var mi diye. Gecmeyecek sanirdim ama grcti sukur.. Sen de dinlen asla yorma kendini. İs yapma agir kalfirma elec'de kakani yaparken falan amannn dakin ikinma. Bol su tüket.. Maalesef benim hala.asagida plesantam. Daha cikmadi bi kac gun sonra detayli ultrasonla bakacak doktorum plesantama. Keske ciksa yukari.. Bide bebegim dogum pizisyonunu almis. Kafayla baski yapinca daha da canim yaniyo falan.. Allaha fua edelim canim napalim. Onun takdiri. Ciksa da cikmasa da onemli olan yavrularimizi saglikla kucaklamak..

Her ikinize de büyük geçmiş olsun ve ilerleyen zamanlarda umarım geçecektir.
Ben de hamileliğimin 16. haftası dolmak üzereyken plasenta previa olduğumu öğrendim.19.haftam da kendimi yormam sonucunda kanama geçirdim ve ondan sonra hayat benim için tamamen değişti.Ev işi,yemek,alış veriş...bütün bunlar mazide kaldı.Aynı sizler gibi bebeğime alışveriş yapmak isterdim ama internetten idare ettim.Çok bunalıp ağladığım günler çok olmuştur.Stresin de yorulmak kadar tehlikeli olduğunu bilsem de kendime engel olamıyordum.
Ve kabus geçen hafta bu zamanlar da bitti.Canım oğlum artık yeter dedi ve gelmeye karar verdi :) Üstelik 36+6 da.
30 lu haftaları görsem diye dua ederken normal sayılabilecek bir sürede doğum yaptım çok şükür. Hemileliğim süresince ne kadar korksam da hep olumlu düşünmeye çalıştım. Sizlere de bunu tavsiye ederim çünkü moralin ne kadar önemli olduğunu anladım.
Biliyorum sizler de ben ve oğlum gibi şanslılardan olacaksınız,buna inancınızı sakın kaybetmeyin.
Sorularınız olursa da memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.

Her ikinize de büyük geçmiş olsun ve ilerleyen zamanlarda umarım geçecektir.
Ben de hamileliğimin 16. haftası dolmak üzereyken plasenta previa olduğumu öğrendim.19.haftam da kendimi yormam sonucunda kanama geçirdim ve ondan sonra hayat benim için tamamen değişti.Ev işi,yemek,alış veriş...bütün bunlar mazide kaldı.Aynı sizler gibi bebeğime alışveriş yapmak isterdim ama internetten idare ettim.Çok bunalıp ağladığım günler çok olmuştur.Stresin de yorulmak kadar tehlikeli olduğunu bilsem de kendime engel olamıyordum.
Ve kabus geçen hafta bu zamanlar da bitti.Canım oğlum artık yeter dedi ve gelmeye karar verdi :) Üstelik 36+6 da.
30 lu haftaları görsem diye dua ederken normal sayılabilecek bir sürede doğum yaptım çok şükür. Hemileliğim süresince ne kadar korksam da hep olumlu düşünmeye çalıştım. Sizlere de bunu tavsiye ederim çünkü moralin ne kadar önemli olduğunu anladım.
Biliyorum sizler de ben ve oğlum gibi şanslılardan olacaksınız,buna inancınızı sakın kaybetmeyin.
Sorularınız olursa da memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.

sağolasın canım ne güzel 37. haftaya kadar gelmişsin inşalah bizlerde gelebiliriz gerçekten çok zor bende bazen bunalıyorum ama bebeğimi kucağım alacağım zamanları düşünüp rahatlamaya çalışıyorum ancak öyle teselli buluyorum sende benim gibi progesteron iğnesi oluyormuydun? hamileliğin sonuna kadar devam ettinmi? ben iğneyi bırakıp bırakmama konusunda çok kararsızım bırakırsam kanamam başlarsa diye çok korkuyorum

sağolasın canım ne güzel 37. haftaya kadar gelmişsin inşalah bizlerde gelebiliriz gerçekten çok zor bende bazen bunalıyorum ama bebeğimi kucağım alacağım zamanları düşünüp rahatlamaya çalışıyorum ancak öyle teselli buluyorum sende benim gibi progesteron iğnesi oluyormuydun? hamileliğin sonuna kadar devam ettinmi? ben iğneyi bırakıp bırakmama konusunda çok kararsızım bırakırsam kanamam başlarsa diye çok korkuyorum

Ben sadece kanamam olduğu dönemde bir hafta progestanın hapını kullanmıştım.Doktorun iğneye devam edip etmeme konusunda yönlendirmiyor mu seni?
Bence de bol bol bebeğini düşün ve kendini rahatlatmaya çalış,göreceksin herşey çok güzel olacak.Ben kendimi o kadar sıkmışım ki geçen gün biraz ayakta kaldım ve kendimi hala hamile zannedip huzursuz oldum.Sonra o çektiklerimi düşünüp hüngür hüngür ağladım :)
Sen de benim yaşadağım mutluluğu yaşayacaksın emin ol.

Ben sadece kanamam olduğu dönemde bir hafta progestanın hapını kullanmıştım.Doktorun iğneye devam edip etmeme konusunda yönlendirmiyor mu seni?
Bence de bol bol bebeğini düşün ve kendini rahatlatmaya çalış,göreceksin herşey çok güzel olacak.Ben kendimi o kadar sıkmışım ki geçen gün biraz ayakta kaldım ve kendimi hala hamile zannedip huzursuz oldum.Sonra o çektiklerimi düşünüp hüngür hüngür ağladım :)
Sen de benim yaşadağım mutluluğu yaşayacaksın emin ol.

aminnnn :) progesteron için dr bişey söylemedi perinatoloğa gitmeyi düşünüyorum bakalım o ne diyecek erken doğum riskini azaltmak için belki devam ettirtebilir bugun sağlık ocağına gittim tetanoz aşısı için doktorla görüştüm takiplerimi nerde yaptırdığımı sordu perinatoloğa gitmemi tavsiye etti son 3 ayın tehlikeli olduğunu ve hastaneye yatma durumum olacağını söyledi içime bi korku düştü inşalah yatırmazlar ayın 19una zeynep kamil doğum hastanesinden randevu aldım onlar gerekli görünce perinatolojiye sevkediyolarmış bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşalah ben ve bebeğim bu süreçi kolayca hastanelere yatmadan atlatabiliriz...

aminnnn :) progesteron için dr bişey söylemedi perinatoloğa gitmeyi düşünüyorum bakalım o ne diyecek erken doğum riskini azaltmak için belki devam ettirtebilir bugun sağlık ocağına gittim tetanoz aşısı için doktorla görüştüm takiplerimi nerde yaptırdığımı sordu perinatoloğa gitmemi tavsiye etti son 3 ayın tehlikeli olduğunu ve hastaneye yatma durumum olacağını söyledi içime bi korku düştü inşalah yatırmazlar ayın 19una zeynep kamil doğum hastanesinden randevu aldım onlar gerekli görünce perinatolojiye sevkediyolarmış bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşalah ben ve bebeğim bu süreçi kolayca hastanelere yatmadan atlatabiliriz...
Evetbu rahatsizlikta dr.gercekten cok onemli.Tecrubeki olmali stres yonetimi iyi olmali her an ulasabilmekisin vs.Benim bu gunleri gorebilmemin vesilesi kesinlikle doktorum oldu cok tedbirliydi isini asla sansa birakmadi.Umarim sen de boyle bir dr.bulursun.Universite hastanelerinde docentler falan fark alarak hasta kabul etmeye basladilar onu da bir arastir istersen.Bu arada sicak suyla ve ayakta dus almak da sakincali bilgin olsun.Ben bu bilgiye hic bir yerde rastlamamistim da sen de bilmiyorsan diye belirtmek istedim.

Evetbu rahatsizlikta dr.gercekten cok onemli.Tecrubeki olmali stres yonetimi iyi olmali her an ulasabilmekisin vs.Benim bu gunleri gorebilmemin vesilesi kesinlikle doktorum oldu cok tedbirliydi isini asla sansa birakmadi.Umarim sen de boyle bir dr.bulursun.Universite hastanelerinde docentler falan fark alarak hasta kabul etmeye basladilar onu da bir arastir istersen.Bu arada sicak suyla ve ayakta dus almak da sakincali bilgin olsun.Ben bu bilgiye hic bir yerde rastlamamistim da sen de bilmiyorsan diye belirtmek istedim.

çok sıcak suyla yıkanmıyorum ama ayakta duş alıp hemen çıkıyorum yani 10 dk geçmez oturarak yıkanınca çok üşüyorum olduum olası oturarak yıkanmayı hiç sevmem inşalah bende iyi bir dr denk gelirim hala drumu bulamadım bakalım kadın doğum hastanesindeki dr nasıl birisi olacak bu zamanda güvenilir dr bulmak zor Allah yardımcımız olsun

burcucum ates karateke dıye bır adam varmıs cok ıyımıs onada bır kere muayne olmanı tavsıye edıyorum
bende plesanta privea totalisten dolayı kanama yasadım bol bol 15 hafatda normal dogum seklınde alındı bebek
keseyi tahrip edip kanama kesem acılmıs benim
ancak ben dus aldıkca kan bosalıyordu
suanda ılerıye donuk olarakta bır daha gebelık ve cocuk dusunmuyorum fakat olurda olursa
aynı seylerı nasıl yasanırım bılmıyorum
yaklasık 37 gun bu kanamalarla yasadım hıc kesılmeden 5 kerede sıddetlendı bu sırada

burcucum ates karateke dıye bır adam varmıs cok ıyımıs onada bır kere muayne olmanı tavsıye edıyorum
bende plesanta privea totalisten dolayı kanama yasadım bol bol 15 hafatda normal dogum seklınde alındı bebek
suanda ılerıye donuk olarakta bır daha gebelık ve cocuk dusunmuyorum fakat olurda olursa
yaklasık 37 gun bu kanamalarla yasadım hıc kesılmeden 5 kerede sıddetlendı bu sırada

canım biliyorum seni baya dertleşmiştik nasıl oldun artık iyisin demi? ben seni kürtaj oldu sanıyordum normal doğummu yaptırdılar? şükür 15 -20 gündür kanama yok ama çok fazla dikkat ediyorum hep yatıyorum biliyorsun en çok kanaması olan ikimizdik ben hiç yürüyemiyorum hemen kasıklarım sancımaya başlıyor nefes nefese kalıyorum hastaneye bile zor giidiyorum eşim beni tekerlekli sandalyeyle dolaştırıyor hastanede plasenta previa totalis en tehlikelisiymiş o da bize denk geldi inşalah bir sorun çıkarmaz kanamam başlayacak diye çok korkuyorum hala wc gittiğimde korkuyla gidiyorum Allah bidaha aynı şeyleri yaşatmasın canım biliyorum psikolojik olarak çok yıprandın kendine zaman tanı bol bol gez eğlen bende inşalah sağsalim doğum yapabilirsem benimde iyi bir gezmeye çok ihtiyacım var Allah dermansız dert vermesin bu halimede şükrediyorum demekki bizde böyle imtihan oluyoruz ben ve eşim bu hamileleik dönemi boyunca sınanıyoruz zor şeyler yaşıyoruz ona karşı olan hiçbir görevimi yapamıyorum bu durum bazen üzüyor beni ama inşalah bugunlerde geçecek...

kızlar bir sorum olacak; ben bebeğin hareketlerini diğer hamileler gibi çok hissedemiyorum haftası bernden küçük olanlar bile gün içinde baya hissettiklerini söylüyolar hatta içerde yüzme yer değiştirme dönme hareketleri hissediyolarmış ama ben hiç öyle şeyler hissetmiyorum sadece günde 2-3 defa seyirme gibi pıt pıtlar o kadarcık biraz internetten baktım plasenta ön duvarda olunca bebek hareketleri az hissediliyomuş zaten bende previa totalis var sizlerde durum nasıl? bebek hareketlerini sık sık hissedebiliyormusunuz? canım çok sıkıldı bende bebeğimi hissetmek istiyorum ama çok az hissediyorum benim gibi olan varmı? yada bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olurmusunuz

merhaba canım,senin durumunu da biliyorum.çok geçmiş olsun.
ben de totalisttim.hatta ötesi diyeyim.
epey dr.gezdikten sonra Ateş hocaya gttim.ameliyatımı da o yaptı.34.haftada.
sonra burdan başka bir ileri seviyede arkadaşımızı yaptı.
çok riskli ameliyatlardı.
biz de çok zor zamanlar,stresler yaşadık.hayatta olmayı,bebeğimizi görmeyi bile ummadığımız oldu.

kızlar bir sorum olacak; ben bebeğin hareketlerini diğer hamileler gibi çok hissedemiyorum haftası bernden küçük olanlar bile gün içinde baya hissettiklerini söylüyolar hatta içerde yüzme yer değiştirme dönme hareketleri hissediyolarmış ama ben hiç öyle şeyler hissetmiyorum sadece günde 2-3 defa seyirme gibi pıt pıtlar o kadarcık biraz internetten baktım plasenta ön duvarda olunca bebek hareketleri az hissediliyomuş zaten bende previa totalis var sizlerde durum nasıl? bebek hareketlerini sık sık hissedebiliyormusunuz? canım çok sıkıldı bende bebeğimi hissetmek istiyorum ama çok az hissediyorum benim gibi olan varmı? yada bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olurmusunuz
o hamileye göre değişir canım.çevremde normal hamilelerde bile bu böyle.
benim 3 hamileliğim de hep hareketliydi bebeklerim.sonuncu previa olmasına rağmen.
karın şekliyle de alakalı.benim karnım öne doğru olur hep.bu sonuncu hamileliğim de plesanta zaman zaman şiştiğinden sanırım bebek çok zorlardı beni.karnım deliniyor gibi hissederdim.
inşaALLAH sen de hayırlısıyla doğum yapacaksın.
ben kızıma doğma ihtimali düşük diye doğru dürüst bir şey alamamıştım.

merhaba canım,senin durumunu da biliyorum.çok geçmiş olsun.
ben de totalisttim.hatta ötesi diyeyim.
epey dr.gezdikten sonra Ateş hocaya gttim.ameliyatımı da o yaptı.34.haftada.
sonra burdan başka bir ileri seviyede arkadaşımızı yaptı.
çok riskli ameliyatlardı.
biz de çok zor zamanlar,stresler yaşadık.hayatta olmayı,bebeğimizi görmeyi bile ummadığımız oldu.

o hamileye göre değişir canım.çevremde normal hamilelerde bile bu böyle.
benim 3 hamileliğim de hep hareketliydi bebeklerim.sonuncu previa olmasına rağmen.
karın şekliyle de alakalı.benim karnım öne doğru olur hep.bu sonuncu hamileliğim de plesanta zaman zaman şiştiğinden sanırım bebek çok zorlardı beni.karnım deliniyor gibi hissederdim.
ben kızıma doğma ihtimali düşük diye doğru dürüst bir şey alamamıştım.

inşallah...plasenta şişmemi yapıyor onu ilk defa duydum bende normal kadın doğumcuya değilde perinatolojiye gitmek için zeynep kamil kadın doğum hastanesinden randevu aldım ayın 19 unda gidicem ateş karatekenin özel muayenesi var sanırsam muayene ücretleri ne kadar bilmiyorum ama bizim gücumuz yetmez maddi durumlar sıkışık size hamileliğin kaçıncı haftasında previa teşhisi koyuldu? 28den sonra tehlikeli oluyomuş banada totais dedi dr tamamen kapattığını söyledi erken doğumdan çok korkuyorum hiç yürüyemiyorum kasıklarımda sancı baslıyor hemen yoruluyorum nefes nefese kalıyorum heleki merdiven çıkmak zulum gibi geliyor sizde bu durumları yasamış birisiniz ben de kekşe 34 e kadar gelebilsem hatta 37 lere...siz neler yaparak kanama olmasından korundunuz? kanamanın olması beni çok korkutuyor şükür şuan yok ama ara ara hep oldu

inşallah...plasenta şişmemi yapıyor onu ilk defa duydum bende normal kadın doğumcuya değilde perinatolojiye gitmek için zeynep kamil kadın doğum hastanesinden randevu aldım ayın 19 unda gidicem ateş karatekenin özel muayenesi var sanırsam muayene ücretleri ne kadar bilmiyorum ama bizim gücumuz yetmez maddi durumlar sıkışık size hamileliğin kaçıncı haftasında previa teşhisi koyuldu? 28den sonra tehlikeli oluyomuş banada totais dedi dr tamamen kapattığını söyledi erken doğumdan çok korkuyorum hiç yürüyemiyorum kasıklarımda sancı baslıyor hemen yoruluyorum nefes nefese kalıyorum heleki merdiven çıkmak zulum gibi geliyor sizde bu durumları yasamış birisiniz ben de kekşe 34 e kadar gelebilsem hatta 37 lere...siz neler yaparak kanama olmasından korundunuz? kanamanın olması beni çok korkutuyor şükür şuan yok ama ara ara hep oldu

zeynep kamile ben de gittim.orda yoğun bakım olmadığından bana bir şey yapamayacaklarını söylediler.
ben de totalisttim.hatta daha ileri bir durumdu.orda hem bir şey yapamadıkları gibi doplere bakarken resmen beni mezara gömdüler,sözleriyle.
ateş hoca daha önce zeynep kamildeydi ama tam gün yasasından ayrılmış.
ben gittiğimde 300 dü muayenesi ama 1,5 yıl olacak nerdeyse.
bana 16.haftada teşhis konmuştu.14 ve 16 kanamam olmuştu.sonra olmadı ama ben aylarca o korkuyla yaşadım.
netten okuduğum her şeyi yaşayacakmışım gibi bir haldeydim.
ben çalıştım 32ye kadar.
aynen senin gibi yürürken çok sıkıntım olurdu.oturamazdım,hep ayaklarımı uzatırdım kanepede.
ben de 2o li haftalarda paniklemiştim.ama her şey Allah'ın elinde.güvenip devam etmekten başka bir şeyim yoktu.
plesanta aşağıda olduğundan benim rahmimi aşağı doğru büyütmüş.ameliyattan sonra öğrendim.ondan sanırım kasıklarımda çok ağrı olurdu,acıyla beraber.
bizimle hamile olan ve daha sonra burda bulunan arkadaşların hepsi sağlıkla doğum yaptı.
o yüzden biraz daha rahat olmaya çalış.
bana 32. haftada bebek için iğer geliştirici yapıldı.zaten 2 hafta sonrası doğdu.
38e kadar gidenler de var ama genelde 34-36 arası totalistler doğum yaptı.
previası daha hafif olanlar daha çok kanama yaşadılar.kişiye göre değişiyor aslında.
bir başkasının yaşadığı şeyin aynısını yaşamayabiliyoruz.

ben evde sadece sabahları çocuklara kahvaltı hazırlardım.sonra işe gelirdim.işim oturarak ve evimin karşısındaydı.
her gün merdiven inip,çıktım.mecburen bu şekilde geçirmeliydim.haftalar ilerledikçe daha rahatladım doğrusu.ama çok zor yürürdüm.
ev işi hiç yapmadım.yukarı uzanmamaya çok dikkat ederdim.hatta doğumdan uzun süre sonra bile buna dikkat ettiğimi farketmiştim.

başka çocuğun var mı?

zeynep kamile ben de gittim.orda yoğun bakım olmadığından bana bir şey yapamayacaklarını söylediler.
ben de totalisttim.hatta daha ileri bir durumdu.orda hem bir şey yapamadıkları gibi doplere bakarken resmen beni mezara gömdüler,sözleriyle.
ateş hoca daha önce zeynep kamildeydi ama tam gün yasasından ayrılmış.
ben gittiğimde 300 dü muayenesi ama 1,5 yıl olacak nerdeyse.
bana 16.haftada teşhis konmuştu.14 ve 16 kanamam olmuştu.sonra olmadı ama ben aylarca o korkuyla yaşadım.
netten okuduğum her şeyi yaşayacakmışım gibi bir haldeydim.
ben çalıştım 32ye kadar.
aynen senin gibi yürürken çok sıkıntım olurdu.oturamazdım,hep ayaklarımı uzatırdım kanepede.
ben de 2o li haftalarda paniklemiştim.ama her şey Allah'ın elinde.güvenip devam etmekten başka bir şeyim yoktu.
plesanta aşağıda olduğundan benim rahmimi aşağı doğru büyütmüş.ameliyattan sonra öğrendim.ondan sanırım kasıklarımda çok ağrı olurdu,acıyla beraber.
bizimle hamile olan ve daha sonra burda bulunan arkadaşların hepsi sağlıkla doğum yaptı.
o yüzden biraz daha rahat olmaya çalış.
bana 32. haftada bebek için iğer geliştirici yapıldı.zaten 2 hafta sonrası doğdu.
38e kadar gidenler de var ama genelde 34-36 arası totalistler doğum yaptı.
previası daha hafif olanlar daha çok kanama yaşadılar.kişiye göre değişiyor aslında.
bir başkasının yaşadığı şeyin aynısını yaşamayabiliyoruz.

ben evde sadece sabahları çocuklara kahvaltı hazırlardım.sonra işe gelirdim.işim oturarak ve evimin karşısındaydı.
her gün merdiven inip,çıktım.mecburen bu şekilde geçirmeliydim.haftalar ilerledikçe daha rahatladım doğrusu.ama çok zor yürürdüm.
ev işi hiç yapmadım.yukarı uzanmamaya çok dikkat ederdim.hatta doğumdan uzun süre sonra bile buna dikkat ettiğimi farketmiştim.

başka çocuğun var mı?

zeynep kamilde nasıl yoğun bakım olmaz anlamıyorum anadolu yakasının en büyük kadın doğum hastanesi peki bu ateş hoca nerde yaptı ameliyatını? ücret ne kadar ödediniz? belki ben kontrolleri zeynep kamilde yaptırıp sezaryeni onda yaptırırım benim başka çocuğum yok ama bu 3. hamileliğim ilk bebeğimin 9 haftalıkken kalbi durdu mecburi kürtaj oldum 2. si dış gebelik bu da 3. bebeğim inşalah rabbim bu bebeğimi bana bağışlar bundada previa sorunu çıktı hep kanamalarım oldu dediğin gibi hep kanama yasayacakmış korkusu oluyor insanda... ben en büyük kanamamı 15. haftada yasadım düşürüyorum sandım wcde bayılmışım eşim beni almış yatırmış gözlerimi açtım heryerim titriyor o kadar paniklemişim... birden kan boşalınca ne olduğunu şasırmıştım Allah bidaha öyle bişey yasatmasın çok zor bebeğini kaybetme düşüncesi bide bu benim 3. olunca daha evhamlı oluyorum 2 defa o acıyı yasadım inşalah bende sizler gibi doum yapıp bebeğimi sağsalim kucakladığım günleri görürüm çok dua ediyorum bakalım salı günü zeynep kamilde bana ne diyecekler inşalah güzel haberlele gelirim bu ateş hocanın muayenesi nerde?

bayanlar merhaba,

bende gecen hafta 13+4 de ögrendim plasentanın aşagida oldugunu. dr sadece kanaman olabilir şu aralar, korkma diye uyardı ama yatak istirahati falan vermedi. kanaman olursa kıpırdamadan yatacaksın dedi. açıkcası çeşidini de bilmiyorum, sadece vajinal ultrasonda bak burda kapatiyor diye gösterdi ve cinsel ilişkiye giriyor musunuz diye sordu. ben nerdeyse tüm fiziksel aktivitelerimi kestim, bir haftadır asgari hareket ediyorum. kanama olmasını beklemektense şimdiden önlem alırım diye düşünüyorum. dr olarak ateş beyden ve rıza madazlıdan bahsetmiş herkes. ben memorial hastanesine gidiyorum, sigortam acıbademi, amerikanı falan kapsamıyor, bu konuda ne önerirsiniz? yani rıza madazlıya danışman doktor olarak gitsem bir faydası olur mu sizce? ya da memorial dogru bir tercih mi bu durumdaki bir gebe için?

bayanlar merhaba,

bende gecen hafta 13+4 de ögrendim plasentanın aşagida oldugunu. dr sadece kanaman olabilir şu aralar, korkma diye uyardı ama yatak istirahati falan vermedi. kanaman olursa kıpırdamadan yatacaksın dedi. açıkcası çeşidini de bilmiyorum, sadece vajinal ultrasonda bak burda kapatiyor diye gösterdi ve cinsel ilişkiye giriyor musunuz diye sordu. ben nerdeyse tüm fiziksel aktivitelerimi kestim, bir haftadır asgari hareket ediyorum. kanama olmasını beklemektense şimdiden önlem alırım diye düşünüyorum. dr olarak ateş beyden ve rıza madazlıdan bahsetmiş herkes. ben memorial hastanesine gidiyorum, sigortam acıbademi, amerikanı falan kapsamıyor, bu konuda ne önerirsiniz? yani rıza madazlıya danışman doktor olarak gitsem bir faydası olur mu sizce? ya da memorial dogru bir tercih mi bu durumdaki bir gebe için?

bencede en iyisini ypmışsın dikkat etki kanama başlamasın benim ilk zamnlar anlaşılmadı 16. haftada plasenta aşağıda denildi kanama başlayınca kesilmeside uzun sürüyor ve sürekli yatmak gerekiyor ilişkiye sakın girme kanama yaptırabilir vajinal muayene olmasan daha iyi olur çünkü o da kanamayı tetikliyor diye biliyorum beni alttan hiç muayene etmediler ben ateş beyede rıza beyede gitmedim muayene ücretleri bizi aşıyor o kadar maddi durumlar iyi değil keşke gidebilseydim çok isterdim... ben perinatoloji(riskli gebelik) bölümüne gitmeyi düşünüyorum devlet hastanesinde gidicem bakalım orada ne söyleyecekler perinatoloji uzmanları daha ayrıntılı inceliyorlar normal kadın doğum uzmanları ayrıntılı bakmıyolar diye biliyorum nerde oturuyorsun? istanbuldamı? ben zeynep kamile gidicem

zeynep kamilde nasıl yoğun bakım olmaz anlamıyorum anadolu yakasının en büyük kadın doğum hastanesi peki bu ateş hoca nerde yaptı ameliyatını? ücret ne kadar ödediniz? belki ben kontrolleri zeynep kamilde yaptırıp sezaryeni onda yaptırırım benim başka çocuğum yok ama bu 3. hamileliğim ilk bebeğimin 9 haftalıkken kalbi durdu mecburi kürtaj oldum 2. si dış gebelik bu da 3. bebeğim inşalah rabbim bu bebeğimi bana bağışlar bundada previa sorunu çıktı hep kanamalarım oldu dediğin gibi hep kanama yasayacakmış korkusu oluyor insanda... ben en büyük kanamamı 15. haftada yasadım düşürüyorum sandım wcde bayılmışım eşim beni almış yatırmış gözlerimi açtım heryerim titriyor o kadar paniklemişim... birden kan boşalınca ne olduğunu şasırmıştım Allah bidaha öyle bişey yasatmasın çok zor bebeğini kaybetme düşüncesi bide bu benim 3. olunca daha evhamlı oluyorum 2 defa o acıyı yasadım inşalah bende sizler gibi doum yapıp bebeğimi sağsalim kucakladığım günleri görürüm çok dua ediyorum bakalım salı günü zeynep kamilde bana ne diyecekler inşalah güzel haberlele gelirim bu ateş hocanın muayenesi nerde?
canım özelden yazayım fiyat konusunu.
çok zor şeyler yaşamışsın.
inşaALLAH bu kez bebeğine kavuşacaksın.
canım,zeynep kamil taşınacak diye yoğun bakımı kaldırmışlar.başka özel bir hastaneye gönderiyorlarmış.
perinatolog var mı orda bilemiyorum.
üç kez gittim oraya.en son 32.haftamdaydım,doplerde bakıp bakıp moralimi bozup gönderdiler.
benim çok ileri seviyedeydim previaam.
çok değişik hastanelerde doğum yapanlar oldu.
ateş hoca özel biir hastanede yapmıştı,muayenehanesinde caddebostanda.
özelden telini vs.veririm.

bayanlar merhaba,

rıza hocanın alanı previa değil.
burda bir süre giden arkadaşımız olmuştu.
dikkat et canım.hiç bir şey olmsa da en iyisi bu şekilde geçirmek bu süreci.
kanama olunca hemen müdehale ediyorlar.sancı ve düşük için ilaç veriyor doktorlar.
artık ilaçları bile öğrendik,yaşayarak....
memorialde yapanlar da oldu canım.orda da uzman doktorlar var.
doktorunun yaklaşımı,teşhisi sana güven veriyorsa devam et.
ama kafanda sorular varsa başka bir doktora görün.
zamanla çıkıyor.daha çok yeni senin ki.
son ayında bile çıkanlar olmuştu burda.

canım özelden yazayım fiyat konusunu.
çok zor şeyler yaşamışsın.
inşaALLAH bu kez bebeğine kavuşacaksın.
canım,zeynep kamil taşınacak diye yoğun bakımı kaldırmışlar.başka özel bir hastaneye gönderiyorlarmış.
perinatolog var mı orda bilemiyorum.
üç kez gittim oraya.en son 32.haftamdaydım,doplerde bakıp bakıp moralimi bozup gönderdiler.
benim çok ileri seviyedeydim previaam.
çok değişik hastanelerde doğum yapanlar oldu.
ateş hoca özel biir hastanede yapmıştı,muayenehanesinde caddebostanda.
özelden telini vs.veririm.

olur canım özel mesaj atabilirsin zeynep kamil şuandamı taşınıyor yoksa sen doğum yaptığın 1.5 sene öncemi taşınıyordu?
perinatoloji bölümü var ben zaten onun için oraya gidicem yarına randevum var
bakalım bana ne söyleyecekler inş. benimde moralimi bozmazlar güzel haberlerle gelirim

evet canım ista beşiktaşta oturuyorum. valla aslında bende heryerde vajinal muayene yaptırmayın diye okudum ama bugün dr umla konuştuk, iki hafta sonra yine vajinal muayene edeceğini söyledi.. internete mi güveneyim dr uma mı bilemedim bende.. offf inşallah rahim büyüdükce yukarı çıkar da sorunsuz gecer.. ilk bebek, bide önceden bi düşük olunca paranoyalar had safhada bende..

bencede en iyisini ypmışsın dikkat etki kanama başlamasın benim ilk zamnlar anlaşılmadı 16. haftada plasenta aşağıda denildi kanama başlayınca kesilmeside uzun sürüyor ve sürekli yatmak gerekiyor ilişkiye sakın girme kanama yaptırabilir vajinal muayene olmasan daha iyi olur çünkü o da kanamayı tetikliyor diye biliyorum beni alttan hiç muayene etmediler ben ateş beyede rıza beyede gitmedim muayene ücretleri bizi aşıyor o kadar maddi durumlar iyi değil keşke gidebilseydim çok isterdim... ben perinatoloji(riskli gebelik) bölümüne gitmeyi düşünüyorum devlet hastanesinde gidicem bakalım orada ne söyleyecekler perinatoloji uzmanları daha ayrıntılı inceliyorlar normal kadın doğum uzmanları ayrıntılı bakmıyolar diye biliyorum nerde oturuyorsun? istanbuldamı? ben zeynep kamile gidicem

Back