Plasenta previa

Sağol canım bende perşembe günü kesin yatış yapıcam sancım olmazsa suni sancı veriyorlarmış sanırım.İnş. çok zor olmaz.tecrübesizlik zor bişey.ne olacak ne bitecek diye düşünmekten insan kendini alamıyor.Rabbim senin bebeğinide sağlıklı etsin inş.

kızlar 12+4 haftalık hamileyim ve doğuda biyerdeyiz. burada muayeneler maalesef berbat, nerdeyse kovacaklar adamlar. hemde özel hastanede. il merkezine gittik, yine umduğumuzu bulamadık. 10 saniye muayene olur mu allah aşkına! el insaf...

bu bahsettiğiniz durum, bebeğin eşinin aşağıda olması sanırım, kaçıncı haftalarda ortaya çıkmaya başlıyor? erken teşhis çok önemli, ben öğretmenim. çalıştığım için çok daha fazla dikkatli olmam lazım.

herşeyden korkar oldum. 1 düşük, ardından aylarca çocuğumuz olmadı, bu hamilelikte de lekelenme olunca! artık herşey gözümde büyüyor.

Son düzenleme:
benim ilk kanamam 10+4 te oldu ve açık pembe su gibi geldi 3 gün sonra koyulaşıp azalarak bitti içerde devam etti tam içerde de bitmek üzere derken 13+6 da tekrar oldu ama bu sefer farklı adet gibi koyu kahve rengi 2 gündür hız kesmeden geşiyor iğn yaptılar progestan kullanıyorum yatıyorum ne yapacağımı şaşırdım plesanta aşağıda karnın buyuyunce geçer dedi doktor ama çok korkuyorum sürekli ağlıyorum işe gidemiyorum ne yapacağımı şaşırdım bana yardım edin bu şekilde düşük yapan var mı ((((

O sekilde dogum yapan var. yattik ve istirahat ettik. Dikkat edersen ayakta bitirirsin. Icini ferah tut..insallah saglikla kucagina alacaksin. Kahverengi kotunun iyisi..

neye inanacağımı şaşırdım akşamüstü doktoruma gittim acildekinin aksine plasenta olması gerektiği yerde diyor sebepsizmiş rapor hakkım bitti iznim az heyet raporu paklar bundan sonra beni (

neye inanacağımı şaşırdım akşamüstü doktoruma gittim acildekinin aksine plasenta olması gerektiği yerde diyor sebepsizmiş rapor hakkım bitti iznim az heyet raporu paklar bundan sonra beni (

yerine gecmistir belki. hemen en kotuyu dusunme diycem de bu psikolojiyle zor tabi. seni cok iyi anliyorum. Ama hepimizin iyi sonuclandigini dusunursek belki kendini daha iyi hissedersin. tek dusuk sebebi previa degil sonucta. dusuk riski her annede var. Ama onlar kaybetmek korkusuyla yasamıyorlar. sende oyle yap. Ben iki dogum yaptim. İlkinde hicbir sorunum yoktu. COk guzel bir hamilelik gecirdim. Ama dusununce hersey olabilirdi. Son anda neler neler oluyo. Hep korkuyla mi yasıycaz. Hayir tabi. BU kadar guzel bir olayi doya doya yasayacagiz. BEn ikinci de previa olunca kendimi harab ettim.ne oldu. 37. haftayi bile buldum. Saglikla dogurdum. HAmileligimden hicbisey anlamadim tabi. Keske oluruna birakip bebegimi daha cok sevip dinleseydim. BEnim cok agrim vardi. Yuruyus vs. yasakti zaten agrilarimdan dolayi da yapamiyordum. 2-3 aylikti benim agrilarim basladiginda. Bol bol yatip tembellik yapip, kendimi mutlu edecek seylerle ilgilensem, eminim 39 u da bulurdum. Ayrica birsuru guzel anim olurdu. Simdi geriye bakinca cok kotu bir hamilelik hatirliyorum. Sen oyle yapma. Allah'in dedigi olur. Her zaman, herkes icin.

Arkadaşlar benim de plesantam aşağıda. Doktorum her nekadar "plesanta previa"adını koymasa da öyle.. Ve her hafta değişimi olacağı günler noktadan az iğne ucu kadar pembe akıntı geliyor. Sizce bu normal mi? Çünkü sorduğum diğer gebelerde olmuyormuş. Ben bebek büyüyor diye zannediyorum. O büyüdükçe genişleyen rahim dolayısıyla pembe akıntı olur azcık diyorum ama acaba gerçekten normal mi? Bizim durumumuza özel bişey mi? Ayın 10'unda doktordayım ama birinci ağızdan sizlere danışmak istedim. Umarım rahatlatıcı cevaplar alırım.. Bebeğim gayet sağlıklı hareketli şükürler olsun..

merhaba arkadaşlar günlerdir bu konuyu okuyorum ve bende yazayım dedim.
Geçen cuma çok şiddetli kanamam oldu ve acil dr a gittik. Gece olduğu için ebeler ultrasonda baktı. Ertesi gün dr uma gittiğimde plasentanın aşağıda olduğunu öğrendim. Bir hafta yatmamı söyledi sadece yatakta sağa sola dön kalkma dedi. Tabi malum ev işleri arada kendimi fazla yormadan kalktım. Şimdi kontrole gidiyorum. Umarım yukarı çıkmıştır. Dua edin.

kaç haftalık hamilesin canım.
canım doktoru dinle bak sonra allah korusun kötü şeyler olmasın. aman ha dikkat et, sıkılsan da patlasan da,yatakta yat dikkat et kendine.

20+3 günlük hamileyim. Bugün gittim doktora. Plasenta hala aynı yerde ama kanamam olmadığı için artık kalkabilirsin ama iş yapmak ve ayakta fazla durmak yasak dedi. Pazartesi işe başlıyorum ve anasınıfı öğretmeniyim. Nasıl olacakta oturucam bilmiyorum ama dikkat etmeye çalışıcam. Bu arada bebeğin birde suyu fazlaymış. Bir hafta sonra şeker testi yapılacakmış. Hamileliğim çok rahat geçiyor dedim kendi kendime nazar ettim.

Insallah cikmistir ama doktoru dinlemende fayda var..malum ev islerin beklesin bence. Iyi haberlerle gel insallah

Bu mesajini sonradan gordum..birdahakine cikar insallah...

Anasinifi hangi yas grubu? Umarim buyuklerdir en azindan. Anasinifi 4-5 ? Ozelde anlayisli degillerse isin zor da devletse stajyer gibi bi imkanin var mi? Yardimci ogretmen ve stajyer yani..

Yok canım ya maalesef. Köy okulunda öğretmenim. Yardımcım falan yok hatta yeri geliyor süpürmesini bile ben yapıyorum. 4-5 yaş grubu ama çocuklar hastalıktan anlayacak yaşta değil ki oturun diim. Allah hamilelikte sıkıntı yaşayan herkese yardımcı olsun. Bir kişi hastalanmak zorken iki kişi hastalanmak insanı çok yıpratıyor.

canım ne yap et kendini çok yorma. rapor falan alsan

15 haftalık ken radyolog plesanta total dedi rahim ağzını tamamen kapatmış arkadaşlar...sizce ilerleyen haftalarda yukar çıkabilirmi hiç kanamam olmadı...ikinci gebeliğim ama korkuyorum benim durumumda olup az da olsa düzelen arkadaşlar varmı...internnette çok olumsuz şeyler yazıyor.kanamsı olmadan bu durumu yaşayan varmı öpüyorum

cikabilir tabiki..insallah da cikar

tabiki düzelme ihtimali var canım (32-34. haftalara kadar düzelme ihtimali var).

ama senin tedbir amaçlı yatman gerekebilir, iyi bir doktora git bence. sonuçta ciddi bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…