Plasenta previa

Umarım yukarı çıkmıştır ama ev işlerini falan boşvermelisin.Benim gibi,oda dağınıkken uyuyamayacak derecede takıntılı bir insan bile pisliğe,düzensizliğe alıştıysa bunu herkes yapabilir ve yapmalı da...Ben de başta senin gibi bu durumu olması gerektiği kadar ciddiye almadım ve ev işi yaptım aradan yarım saat geçmeden kanama başladı ki senin kanaman olduğu halde yapıyorsun...Tabi ki tercih senin ama bu rahatsızlık öyle harekete falan da gelmiyor bilgin olsun.

Ah bu internet zaten bizi psikopata bağlayan...Olabilecek en olumsuz senaryoları yazıyorlar ama bu durumda sorun yaşamadan doğum yapanlarda var.Ben de internette okuya okuya normal rüya görmez olmuştum ama şimdi kendimi bir parça rahatlatmayı başarabildim.
Bana da 16.haftamda söylendi previa olduğum,marjinal denmişti ama doktorum durumu yumuşatmak için öyle söylemiş,meğer totalistmiş.Kendine dikkat edersen sorun yaşamayabiliyorsun.Üstelik senin haftan daha erken ve yuları çıkma ihtimali yüksek.

Bugun doktordaydim. Bebegimin gelisimi bir hafta ilerde ve cok iyiKilosu boyu falan yerinde Sadece bas asagi dönmüs inda da bi problem yok dedi doktor. Tek sorun plesantamin hala asagida olmasi.
Doktor israrla ayrintili ultrason istedi bende. Plesantanin durumuna bakilmasi lazim dedi. Korktum acaba gercekten o yuzden mi istedi
yoksa allah korusun bebegimde bi problem gördü de bana mi soylemedisu an 22+5'deyiz fakat ultrasonda 23+5 cikiyor. 28. haftaya kadar yukari cikabilme ihtimali varmis. Cikar mi sizce?!

Merhaba arkadaşlar.Bende cuma günü 14. haftamda öğrendim bu sorunu.Rahim ağzını kapatmış.Doktorum sadece ilişkiyi yasakladı.Zaten olmuyordu :):)işe falan gidiyorum.kanamam yok şükür.4 hafta sonrasına çağırdı beni.Ama çok huzursuzum inşallah düzelir hepimizinki.

Benimde haftalardir suren kanama sebebim vw dunde bacaklarimdam asago kadar bosaldi hastanede yatitorum plesanta asagida dedi
Cok yogun kanamalarim devam,edsrse bebegimi alcakmis

Kizlar sadece birer keremi buyuk kanama yasadiniz ben simdiye kadar 3 kere en buyugunu pazar gecesi yasadim dun aksam hast ciktim gece uyuduk tyvalete kalktik klozrt kan olmus oturamiyorum yayamiyorum yine her yerimden suzulcek kanlar diye ama yatarak icerde birikiyo kalkinca gene geliyo morelim bozuldu bi sure olmZ diye dusundum yind buyuk kamama yasarsam dusik yaptiracaklar ne yapsam bilemedim

Arkadaslar lutfen biseyler soyleyim benim kadar cok kanama yasayan varmi benim bir cocugum var onu annesiz birakmak istemiyorum cok zot gunler geciriyorum yatmasinda kalkmasinda degilim yeterki kamamam olmasin cok korkuyorum birde riskli gebelik uzmamina gitmiyorum op dr gidiyorum previa oldugumu dun soyledi yemi bir dr gitmelimiyim bilmiyorum ben

Okuyorim ama wn agrini ben geciriyo gibiyim 1 aydir kanamam var leke leke baxen kanama gibi ama plesanranin asagida olduguny soyledi,saskinim cunky ben hic bissy yapmoyorun buna rahmen kanamam oluyor dedigim gibi 3 kerede buyuk kanama gecirdim

İlk bebeğimde totalistim, şimdiki bebeğimde marjinalim. Ben bir de riskli gebelik uzmanına görünmeni tavsiye ederim. Ama çocuğunu annesiz falan bırakmaktan bahsetme çünkü hiçbir Dr işi o raddeye getirmez. riskli gebelik Dr da gebelik sonlandırılmalı derse dinle onları. Bunun günahı da yok zaten. İstediğin din adamına sorabilirsin. Kanama hep böyle devam ederse de zaten gebelik kendi kendine sonlanır ama sana sağlık anlamında sıkıntı yaratır. Öncelik anne sağlığıdır. Tıbbın de dinen de.
Önleyici iğne ve ilaçlar vermiyorlar mı sana? Sancın var mı?
Bir de moral çok önemli canım, biraz toparlanmaya çalış

Kanam yogun olunca hep agriyla oluyor canim rahim agzinda acilma yok
Prigestan hap gubse iki tane oglende hemsire geliyor progestan vuruyor
Hangi dr gitmeliyim
Uni hastanesine girip heyetemi girmem gerek napsam sindi dr dsgissem daha onceki kanamalarima sozlu olarak inanirlarmi yani intiba ederlermi
Napmali bilmiyorum kendi ozel riskli gebelik uzmanim var dakarlt suanda onun surekli muaynesini karsiliyabilirmiyiz bilmiyorum
Uni hastanesindemi gitmem gerek bilmiyorum hic atil yuksels belki torpille randevu ayarlanir ama
Birde bebek alinirsa nasol alinacak 13+6 gunlugum

Cogunun hic kanamasi dahi olmamia ne kadar rahat gecirmisleelr sureci

Cogunun hic kanamasi dahi olmamia ne kadar rahat gecirmisleelr sureci

Allah herkese rahat gebelik geçirmeyi nasip etsin inşallah!..
Ama gariptir normalde kanamalar ağrısız olur.
Maddi durumun elvermiyorsa kadın doğum hastaneleri ya da üniversite hastanelerine gidebilirsin. İnsan böyle bir konuda nasıl yalan söyler bilmiyorum ama yalan söylediğini düşünseler bile merak etme perinatologlar ultrasonda baktıklarında neyin ne olduğunu zaten görür ve ona göre karar verir. Ayrıca senin durumunda biri için torpile falan ihtiyaç olduğunu da düşünmüyorum. Kanaman olunca direk acilden giriş yaparsın, randevu derdin kalmaz.
Gebelik boyu kanaması devam eden bir sürü kişi var. İlla bebek alınacak diye bir durum söz konusu değil. bu çoooook nadir olan bir şey. Dua et, Rabb'ine sığın inşallah kanamaların kesilir.
Geçmiş olsun arkadaşım.

Iki testi yapan dr rspora sunu yazmis plesanta posteriorda yerlesik olup retroplaserntsl 3.1 cm cspli hematom gozlenmistir

Iki testi yapan dr rspora sunu yazmis plesanta posteriorda yerlesik olup retroplaserntsl 3.1 cm cspli hematom gozlenmistir

Posterior-anterior olması Dr lara lazım olan bir bilgi.(Ki posterior olması senin açından olumlu bir durum.)Hematom kanamalı bölge demek ama senin için çok da lazım olan bilgiler değil bunlar canım.

Posterior ne denek canum ?
Kanamali bi halse yakinimda uni hastanesi yok o yuzden o raya o kanamayla gidemem canim soyleki o janamayi ne ped ne giysi hic bisey emmiyor bir cesme ve akiyor yurudugum yollara kadar
Kuzenim bugun gelecek atil yuksel icin bakalim capada randevu alabiliriz capa bize 1 saat uzaklikta
Esim pnumuzdeki haftaya baska bi dr randevu almis birde ona gidicez artik olmadi ilk cocugumdaki dr gidicez

13+6 30 gundur kanamaliyim sadece 1 gun hic kanamam olmadi hep kanadim istelik kahve rengi olarakta cok nadir genelse gece kaniyorum
3 kerede bu sekilde sular seller gibi bir kanama gecirdin,2 hafta aralikli oldu bunlar biri ayni gun iki kere

Yine kanama bir anda iki ped dolusu.
Beklemedeyim suanda

Hast gittik kanamayla bol ama bu sefer bacaklarimdan akmadi halada devam ediyo bu kanama nibetci dr tabi
Plesanta totalis dedikleri haltim en agiri dedi yukari cikma ihtimali yok dedi bebwk iyi suyu az herseue haxirlikli olun dedi
hm bizim soeularimiz.oldu kan degsrlerim henuz iyi benim hayatim risk girmedikce ve kanama kesilmwdikce yasayan bebegi almayiz dedi
Nw sekilde alincak dedim sezeryan dedi suandada bisey olsa
Wvde dusuk yapamazsin rahim agzi kapali anca bol kanama pihti duser dedi da onceden uc kerw dustu zaten
Rahime yapisirsa rahimde alinabilir dedi
Bugun otururken oldu bu dedim oturmakmi sakincali ki yatar pozisyondaydkm hayor ams hareket etmemeye bak dedi
Bunuda anlamadim
Hatitladiklarim bunlar paxarteso baska bir dr gidicex
Susnda kanamam devam ediyo ne sekilde dersenix benim adetim yogun olmuyo bama.gore hala yogun tuvalete hittigimde kucuk abdestimi yparken kan oluyo klozet kisaci buyuk sikintidayim

Öncelikle tekrar geçmiş olsun canım. Evet total yukarı çıkmaz ve en ağır şekliyle geçiriyorsun. Zaten totalin kanaması sular seller gibi ve genellikle gece olur. Her hareket kanamayı tetikleyebilir. Bu yüzden sadece yat. Senin Plasenta kendiliğinden kanıyor zaten. Dr daha da hareket edip kanamayı arttırma demiş. Kanamalarının adet ya da rahimle alakası yok yani. En ufak kanamanda Dr a git mutlaka. Şu an dünyanın hiçbir yerindeki hiçbir Dr seni sezeryan olmadan doğurtamaz ya da düşük yaptıramaz. Mecburen sezeryan olacaksın ki senin durumunda bu tek sağlıklı çözüm.
Zaten Dr söylenebilecek her şeyi söylemiş. Sürekli yat. YEmeğini bile yatarak ye. Bir de kabul ediyorum para kolay kazanılmıuor ama parayı düşünme ve kendine çok iyi bir Perinatolog bul. Bu sayfada en ağır olan 2 arkadaş aynı Dr a gittiler ve sağsalim çocuklarını kucakladılar. Dr un adı ateş karateke miydi neydi Acıbadem'de. İstersen ona da bir git.
Allah yardımcın olsun, Şafii ismiyle şifanı versin

Benim gibi olan varmiydi peki bu kadar erkem kanama yasayam yayatken yemek yiyemiyorum midem sorunlu bu seferde midem tutuyor para kazaniyor olsak dr muhim degil esimin aldigi maas borclarimizi bile odemiyoe ama birilerinden 5_6 bin tl borc alip dr gitmemiz lazim ben bu durimdan otiru calisamiyorum zaten
Peki boyle ne olacak
En ufak kamamada dr gidemiyorum cunku bemim hep kanamam var yogunlasinca ve akmaua baslayinca dr gidiyorum

140 sayfaya kadar okudum
Depresyona girdim nedir basima gelenler benim kadar agir olan kimlerdi riza madazliya gidenler olmus ancak o dr ben cok iyi oldugunu dusunmuyorum yani oda hata yapabiliyor
Ben ilk dogumu yaptiram dr gidicem coldiricam yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…