- 7 Ekim 2009
- 4.295
- 5.168
- 398
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.561
yok canım ya yanınuıda yöresinide sevmiyorum ben karşı dendimi tüylerim diken diken oluyor:)
yok anam ya ne mahareti hiç bişey yaptığımız yok yan gelip yatıyoruz:) hatta o gün espri yaptım bide benden iyi gurme olur hiç bişi beceremem ama damak zevkim güzeldir iyi yerim yani:))
bugün benimde mersinden arkadaşım geldi baya bi gezdik haşatım çıktı.. bi kaç gün sonrada kalmaya gelicek bakalım bi turda ozaman gezeriz heralde:)
gezmek güzelde canım ya insan çok yoruluyor valla...
sağlık olsun da yorulalım.:)bütün kış hastanelerde geçti.
sen gezmeyi seviyorsun zaten,keyifli geçmiştir.
bana da karşı ürkütücü geliyor.çok kalabalık,iç içe ya da çok uzak geliyor.insan alıştığı yeri seviyor sanırım.:)
sen nerde oturuyorsun canım?
Evt seviyorum ama baya yorulmuşum heryanim ağrıyor...
Aynen Herkez alıştihi yeri seviyor mesela ben 31 yıldır burdayim...
Avcılar dayım canım..
baya uzaktasın.yaşadığın yerin her şeyini bilmek güzel bir şey.
ve çevreni değiştirmeden devam etmek.......
üniversiteden bir arkadaşım ver orda.eşi belediyede sanırım.
benımde cok erken haftalarda böyle demıstı doktor ama çok kötu seyler soylemıstı aşırı kanama ve rahim almaya kadar giden senaryolar yazdı...çok korktum ve buradaki yazıları okumaya başladım bunları okudukça bı yandan çok daha fazla korkmaya başladım ama bi yandan da rahatladım,bunu yaşayan biçok kişinin olması ve tecrubeleri iyi gelmişti bana...
ben dokor değiştirdim ve sonraki doktorum beni hiç korkutmadı olabıleceklerı söyledi ama telaş yapmadan,benımkı yarı kapatan türdenmiş fazla bi kısıtlama gelmedi hayatımla ilgili sadece cok zorlanmadım karnıma baskı yapmamam gerekiyormuş ve son haftalarda fazla yürüyüş bile yapmadım genel olarak evde yatarak oturarak ve iş yapmayarak gecırdım 9 ayı....dokuz ay boyunca hiç kanamam olmadı benim,lekelenme yada o tarz hç bişey olmadı o yüzden çok şanslıydım doktor son haftaya kadar normal doğum olurmu yukarı cıkarmı dıye bekledı ama olmadı 39 hafta bıttıgı gun sezeryan oldum...kendine dikkat et sakin ol ve güvenecegın bır doktorun olsun inşallah hayırlısıyla yavruna kavuşursun
Dr sana sadece oylemi söyledi? Previada çeşitler var az marjinal var totalis var en ilerisi damarlanma yapan var vs..
Öncelikle şunu söyleyeyim ben bi dr' a gittim bi ara beni iki dakikada gomdu resmen .. neymis efendim bi kanamam olurmuş bebegi alırmış yok durmazmis rahmimi alır belki beni kurtaramazmis oysaki daha 16. Haftamdayim ozaman.. benim normalde gittigim dr uma dedim böyle böyle söyledi dr bana dedim p dr kim dedi sinirlendi haliyle...
Benim dr'um bana previa teşhisini koymak için 20 lı haftalari beklemek lazım çünkü Plesenta rast gele biyere yerleşebilir ve bebek büyüdükçe onu yukarı çeker dedi.. eğer ceknezse ozaman biz previa deriz dedi ve yatmam gerektigini hiç bir is yapmamam gerektiğini söyledi... 20 lı haftalarında yukarı çıkacak dedi oylede oldu..
Bu arada o dr'un dediği gibi bi kanaman olmaz azcik kapatıyor rahmini dedi...
Yatma mevzusuna gelince benim sürekli lekelenmem oluyordu yatarken bile kalktigimdaysa kanamam oluyordu...
merhaba canım.normal bir hamilelik süreci değil ama uykularını kaçıracak kadar korkacağın bir durum değil.neler yapamamız gerekni öğreninceye kadar biz de aynı senin gibi uykusuz geceler yaşadık.en önemli olan 20.haftadan sonraki süreç.çoğu plesanta çıkıyor,ya da yer değiştiriyor.değişmeyen de oluyor ama bu işi iyi y apan doktoru bulmak.
cevaplarınız için çok sağolun kızlar, doktor eşi aşağıda takip ediceğiz dedi sadece ama neyi ne kadar kpatıyor yorum yapmadı ctesiydi randevum, pazartesi gününe ertelendi doktorun ameliyatı varmış bugece bı kasık ağrım oldu kızlar sol kasık yaklaşık 10dk sürdü ama nefesim kesildi resmen korktum çok.. ama kanama olmadı bebek iyidir inşAllah di mi?
sol bacağım bı de çok sızlıyor kızlar yaa
Sende baya uzaktasin canım bana göre..
Insan alıştıgi yerde kendini iyi hissediyor haliyle...
Mesela geçen arkadaşım doğum yapti dedim ya benim cocuklugumun geçtiği mahallede oturuyor oraya her gittiğimde içim bir tuhaf oluyor.. bisiklet sürdüğüm, ip atladığım. Sek sek oynadığım, saklambaç, misket derken liste uzuyor valla.. geçen baktim cocuklar oynuyor orda bozamanlar benim oynadığım yerde bense ordan iki çocukla geçtim bian yaşlandigimi hissettim gözlerim doldu...
Çok dolu dolu bir çocukluk yaşadım ben çocuklugumu çok özlüyorum keşke o yıllarıma donebilsem gerçi ozamanda buyusem diyordum nerden bilirdim en güzel yaşlarimi yaşadığımı...
Keşke hep cocuk kalsak ne güzel olurdu degilmi Canim...
canım zaten hayat çocukken guzel hiç birşeyi takmıyorsun kafana tek derdin oyun oynamak oluyor...günaydın canım.
beni de nerelere götürdün bir bilsen...
ben kendi büyüdüğüm şehirden çok uzaktayım.her ne kadar buralara alıştım desem de emanet hissi hep var.tam kendine ait hissedememe.bir gariplik duygusu.........
büyüdüğüm şehre gidince kendimi daha relax hissediyorum.çünki ordaki her şeyi,insanları biliyorum.
belli bir şehirde yaşamak istanbulda yaşamaktan daha güzel.burdaki kadar çok bilinmezlik yok.
sizin oralar yıllardır kökleşmiş,oturmuştur ama oturduğum bir kaç semtte ki izlenimim herkes kendincce bir kültür yaşıyor.
hemşehricilik bazı yerlerde çok fazla.haklı olarak bu koca şehirde yalnız kalma kaygısı duyuyor insanlar.
ben de okuduğum anadolu lisesinin yolundan geçerken içim sızlar.öğrencileri görünce aynen senin gibi yaşlandığımı görürüm.
çocukluk güzeldi gerçekten.sürekli bir şeyler üretirdik.abim kardeşim ve ben birer yaş arayla doğmuşuz.atraksiyon bitmezdi bizim evde iki erkek olunca.:)
canım zaten hayat çocukken guzel hiç birşeyi takmıyorsun kafana tek derdin oyun oynamak oluyor...
Sen nerde büyüdun canım?
Gerçekten insan nereye giderse gitsin hep bir yani alıştığı yerde kalıyor, düşün ben mahalle değiştirdim çok zor alıştım 20 sene oturduk o mahallede nereye gidersem gideyim oranın yeri ayrı..
Benimde bir ablam birde erkek kardeşim var ablamla anlaşırdik ama kardesimle hiç geçinemezdik sürekli satasirdi bize, baya komik olaylarimiz var kendisiyle..
1 mayis ra dr;a gidicez aklima takildi isci bayrami ogun tatil degillerdir degilmi Dr lar... Bana ogune randevu vermis..
cevaplarınız için çok sağolun kızlar, doktor eşi aşağıda takip ediceğiz dedi sadece ama neyi ne kadar kpatıyor yorum yapmadı ctesiydi randevum, pazartesi gününe ertelendi doktorun ameliyatı varmış bugece bı kasık ağrım oldu kızlar sol kasık yaklaşık 10dk sürdü ama nefesim kesildi resmen korktum çok.. ama kanama olmadı bebek iyidir inşAllah di mi?
sol bacağım bı de çok sızlıyor kızlar yaa
Merhaba kasık ağrısı bende çok sık olduğu için yorum yazmak istedim, bunlar çoğunlukla rahmin büyümesine bağlıymış ama kramp tarzında ve uzun sürüyorsa endişelenmek lazım. Doktoruna ihmal etmeden söylemelisin tüm şikayetlerini.
Benim bir kez kanamam oldu ve önce birkaç damlaydı ama sonrasında bayağı arttı. Doktora gittiğimde korkudan ağlıyordum... Şükür ki bebek de ben de iyiydim, istirahat verdi ve ben fazlasıyla bu kurala uydum. Etrafın dağınık olmasına evin kirine hiç aldırmamak lazım, biliyorum çok zor ama sonuçları için değer.
Bu arada bana da doktor hiçbir şey söylememişti seni takip edeceğim demişti veee müjdeli haberi geçen hafta aldım, plasenta yukarı çıkmış, artık kanaman olmaz dediUmarım bu güzel haberden siz de alırsınız.
Merhaba kasık ağrısı bende çok sık olduğu için yorum yazmak istedim, bunlar çoğunlukla rahmin büyümesine bağlıymış ama kramp tarzında ve uzun sürüyorsa endişelenmek lazım. Doktoruna ihmal etmeden söylemelisin tüm şikayetlerini.
Benim bir kez kanamam oldu ve önce birkaç damlaydı ama sonrasında bayağı arttı. Doktora gittiğimde korkudan ağlıyordum... Şükür ki bebek de ben de iyiydim, istirahat verdi ve ben fazlasıyla bu kurala uydum. Etrafın dağınık olmasına evin kirine hiç aldırmamak lazım, biliyorum çok zor ama sonuçları için değer.
Bu arada bana da doktor hiçbir şey söylememişti seni takip edeceğim demişti veee müjdeli haberi geçen hafta aldım, plasenta yukarı çıkmış, artık kanaman olmaz dediUmarım bu güzel haberden siz de alırsınız.
çalışıyor özeller sanırım.benim d bir arkadaş randevu almış 1 mayısa.
ben sivas merkezde büyüdüm canım.hala annem aynı mahallede oturuyor.
benim de abim çok muzurdu.kardeşim de çok hareketliydi.onları idare etmekten sanırım hep dengeli ve idareci olmak zorunda hissederim.
bizim mahallemiz çok değişti küçüklüğümüzden sonra.evimizin karşısındaki tüm evler yıkıldı.çok büyük bir bölge parkı yapıldı.daha iyi oldu ama o koştuğumuz sokaklar yok şimdi.
bugün nostalji yaptım sayende.:)
afacan kuzun nasıl?daha harektleri büyümüştür yaramazın.:)
yarın k.validem geliyor bana.yazın düğünü olan kızımız doğum yapacak bu günlerde.annesi ve babaannesi geldiler doğuma.
Gozun aydin Darisida diger arjadaslara insallah..Merhaba kasık ağrısı bende çok sık olduğu için yorum yazmak istedim, bunlar çoğunlukla rahmin büyümesine bağlıymış ama kramp tarzında ve uzun sürüyorsa endişelenmek lazım. Doktoruna ihmal etmeden söylemelisin tüm şikayetlerini.
o gune randevu verdigine gore ordadir heralde...
Benim yasadigim Mahalle ayni duruyor birkac yeni apartman yapilmis baska degisiklik yok...
Benim ufaklik pek gunduz uyumuyor demistim ya bu ara havalar guzel disardayiz hep baya baya uyuyor disarda. Pek bi acar fena yaramaz teyzesi gormen lazim essek sipasini...
Ooo misafir var demek baya yogun olacaksin is guc misafir column cocuk zor olacak sana..
Benimde mersinden arkadasim geldi suan baska biyerlerde carsamba gecicek tekrar bana Insallah... Bu ara bendede gelen giden pek durmuyor..
merhaba canım,yakın olsak sevmeye ghelirdim tombişini.:)
mihrimah da çok şeker oldu son günlerde.öğlen zor ayrıldım.
büyüdükçe doymuyor sanki.gece çok uyanıyor.bir de sıcaktan rahatsız oldu.hafta sonu iki gece de hiç uyutmadı beni.sabah da erkenden ayaktaydık hep.
misafirlerim bana gelmediler henüz.bugüne ertelemiş doktor doğumu.yine de durumuna bakacaklar bebeğin.ona göre alacaklarmış.hafta sonu gelir sanırım k.valide.
çarşambaya başka misafirim var.1 mayıs bize tatil.uzun zamandır alamadığım arkadaşlarımı almak istiyorum kısmet olursa.
Merhaba Hanımlar,nasılsınız..
Pek çok sağlık problemini atlattıgımıza göre çatlaklardan konusabiliriz sanırım.
Ne önerirsiniz.Ço kötü durumdayım.
hiç belli olmuyor çocukların kıskançlığı.benim büyük kız hala dertli.çok fazla ilgi gören çocuklar kardeşi zor kabulleniyor galiba.Ah Canim yakinda degiliz valla yakinda olsak kuzulari tanistirirdik..
Eh annesi buyudukce Cok tatli oluyorlar heleki kiz cocuklari daha tatli oluyor...
Benimkide bu ara nazara geldi sanirim hic birsey yemiyor ac mihlac geziyor valla...
Bu ara havalar Cok guzel pek evde durmuyoruz aksama kadar disardayiz . Benim gunduz hic uyumayan sipam disarda uyuyor hic bir sesten etkilenmiyor...
Bu ara misafir istemiyorum cok yorucu oluyor.. bi arkadasim geldi gecen mersinden ogun onu gezdiricem diye canim cikti..
Insallah misafir tantanasini atlatirsin bi an once...
Bikac gundur fatih bogazimda bisey var diyip duruyordu kbb ye goturdum Dr gorunurde bisey yok dedi film cekildi hic bisey yok.. sonra bi aglamaya basladi karnim agriyor diye cocuk dr'una goturdum muayene etti bisey yok idrar kan verdik temiz... Sonra birden gecti agrisi anlamadim kivranip duruyordu..
Bugun 5 saat hastanrdeydik sonrasinda parka gitti 5 kere kayicam diye 2 saat cikartamadim parktan...
Sanirim psikolojik derdi kardes kiskancligi halbuki okadarda ustune dusup ilgileniyorum durup dusunuyorum daha ne yapabilirim diye inanki canim Cok sikiliyor buduruma..
hiç belli olmuyor çocukların kıskançlığı.benim büyük kız hala dertli.çok fazla ilgi gören çocuklar kardeşi zor kabulleniyor galiba.
mümkün olabilse eymensiz dışarı çıksanız.o başbaşa olmanızı özlüyordur.
çocuk işte insan ne kadar anlıyorum dese de onların dünyası bambaşka bize göre.
park işini ben de pek sevmiyorum.kızımın peşinden çok koştum zamanında.
öğlen eve gittim.şiştim geldim.
abla ayrı,abi ayrı terelelliydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?