- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.521
kızlar öncelikle hepinize çok çok geçmiş olsun..
benim 6 haftalıkken başladı lekelenmem, ilk hamilelik tecrübem boş gebelik ve düşük olduğu için ihtiyatlı davranıp hemen doktorların kapısını çaldım.. ama söyledikleri şey elimizden birşey gelmez istirahat edeceksin.. ve 9. haftamda öyle şiddetli bir kanmam olduki resmen kanlar fışkırdı.. hastanede yattım bir hafta ve taburcu oldum.. 3 fRklı doktor gezmeme rağmen bu kanamaların sebebinini türlü söyleyemediler... en son gittiğim doktor plasenta previa durumu olduğunu ve istirahatle bebeğin yukarı çıkmasını beklememiz gerektiğini söyledi.. yaklaşık 2,5 aydır yatıyorum.. şu anda 13 haftalık gebeyim.. size sormak istediğim şey şu.. önceki lekelenmelerim bir kaç gün sürer ve 2 hafta arar verir sonra yine damla damla kahverengi gelirdi.. lakin şu anki lekelenmem bir haftadır sürüyor( korkuyorum normalmidir sizce bu hergün kahverengi leke gelmesi.. kontrolüme 10 gün var, doktor kahverengi lekelerden korkma dese de elimde değil.. sizin gibi bu durumu tecrübe etmiş arkadaşlarımdan bir umut ışığı, bir olumlu söze ihtiyacım var ama gerçekçi de olmak lazım taiki.. şimdiden hepinize değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum.. mutlu sağlıklı hamilelikler dilerim hepinize..
ne zor şeyler atlatmışsın canım ya.ilk hamileliğindi sanırım.rahim ameliyatında çok kalmışsın ama kurtarmışlar çok şükür.bebeğin akciğerlerinde enfeksiyon neden olmuş söylediler mi?üfürüm erken doğanlarda oluyor canım.sonra kapanıyor endişe etme.kıkırdak yine erken doğmasından gelişmemiş olabilir.benim kızımın da kafa tası ayrı ayrıydı.Emsey planlıyoduk ama olmadı.36+1 gün sabahı yine emseye gittim son kontrolümdü.Doktor herşey normal dedi.37+2 de sezeryana alacaklardı.Ama o günün akşamı benden bir kan boşaldı.Hemen Ambulansı çağırdık.Önce kartal araştrmaya götürdüler orda yer olmadığı için beni kabul etmediler ve beni sevk edecek hastane aradılar.En sonunda Marmara eğitim ve araştrmaya sevk edildim.O gün akşam yatışım yapıldı.Kanamamı takip ettiler.Önce 4 gün sonra doğuma alıcaz dediler.Sonra kanama artınca o gün aldılar.Sezeryandan çıktım.Kanamyı durdumak için rahme balon takmışlar.Ama balon vajenden çıkmış.Gözümü bi açtım başımda 6-7 doktor.Biri karnıma bastrıyo biri vajenden ontrol ediyor.Ama benden oluk oluk kan akıor.(Bunları bana o an yanımda olan kardeşim anlatıyor.Kanama artınca onuda çıkarmışlar yanımdan tabi.)Ne yaptılarsa olmadı durduramadılar ve sezeryandan daha 2 saat geçmeden rahim ameliyatına aldılar.Yaklaşık 4 saat de orda kalmışım.8 ünite kan vermişler.Ama çok şükür rahmi almadan kanamayı durdurabilmişler.Ameliyata girerken rahmi alabiliriz dediklerini hatırlıyorum.Kanamaya sebep olan damarları dikmişler.Ben gözümü açtığımda gece olmuştu.Sabahında da bebeğimi aldılar yanımdan yoğun bakıma.Akciğerlerinde enfeksiyon varmış ve birde olmaması gereken kistler varmış ve patlamışlar.Göğüs altlarından hortum takarak havayı boşalttılar ve enfeksiyon tedavisine başladılar.15 gün yoğun bakımda kaldı bebeğim.Çok şükür aldık yanımıza derken topuk kanıyla ilgili problem olduğunu ve testlerin tekrarlanması gerektiğini söylediler.Çok şüür onları da yaptırıdık ve temiz çıktı.Şimdi kalbinde üfürüm varmış ve kıkırdağı gelişmemiş.Bakalım bunlarıda hayırlısı ile bi atlatabilirsek Alahın izni ile.Diğer kontrollerini söylemiyorum bile.Ne olur dualarınızı eksik etmeyin bebeğimden.
eski kanamadan kalan kan bölgesi oluyor içerde.ondan gelen kanamadır.sonra geçiyor.ama kendini yormadan geçir bu süreci canım.kızlar öncelikle hepinize çok çok geçmiş olsun..
benim 6 haftalıkken başladı lekelenmem, ilk hamilelik tecrübem boş gebelik ve düşük olduğu için ihtiyatlı davranıp hemen doktorların kapısını çaldım.. ama söyledikleri şey elimizden birşey gelmez istirahat edeceksin.. ve 9. haftamda öyle şiddetli bir kanmam olduki resmen kanlar fışkırdı.. hastanede yattım bir hafta ve taburcu oldum.. 3 fRklı doktor gezmeme rağmen bu kanamaların sebebinini türlü söyleyemediler... en son gittiğim doktor plasenta previa durumu olduğunu ve istirahatle bebeğin yukarı çıkmasını beklememiz gerektiğini söyledi.. yaklaşık 2,5 aydır yatıyorum.. şu anda 13 haftalık gebeyim.. size sormak istediğim şey şu.. önceki lekelenmelerim bir kaç gün sürer ve 2 hafta arar verir sonra yine damla damla kahverengi gelirdi.. lakin şu anki lekelenmem bir haftadır sürüyor( korkuyorum normalmidir sizce bu hergün kahverengi leke gelmesi.. kontrolüme 10 gün var, doktor kahverengi lekelerden korkma dese de elimde değil.. sizin gibi bu durumu tecrübe etmiş arkadaşlarımdan bir umut ışığı, bir olumlu söze ihtiyacım var ama gerçekçi de olmak lazım taiki.. şimdiden hepinize değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum.. mutlu sağlıklı hamilelikler dilerim hepinize..
Ah Canim bin parçaya bölünüyorsun zor valla..
Bende zorlanıyorum buyukle nekadar ilgilensem ona ilgilenmiyormusum gibi geliyor...
Büyük kiz kaç yaşındaydı canım?
Onunda ergenlik sorunları başlar oda zor..
Ayy kız yollarda yapma sakın kola iç kahve ic onlar iyi geliyor..
Bikerede bana oldu öyle eve zor attım kendimi öyle fena oldumki kesin yediğim bişey dokundu...sanada demekki şerbet dokundu..
çok çok geçmiş olsun rabbim şifasini versin inşallah..Emsey planlıyoduk ama olmadı.36+1 gün sabahı yine emseye gittim son kontrolümdü.Doktor herşey normal dedi.37+2 de sezeryana alacaklardı.Ama o günün akşamı benden bir kan boşaldı.Hemen Ambulansı çağırdık.Önce kartal araştrmaya götürdüler orda yer olmadığı için beni kabul etmediler ve beni sevk edecek hastane aradılar.En sonunda Marmara eğitim ve araştrmaya sevk edildim.O gün akşam yatışım yapıldı.Kanamamı takip ettiler.Önce 4 gün sonra doğuma alıcaz dediler.Sonra kanama artınca o gün aldılar.Sezeryandan çıktım.Kanamyı durdumak için rahme balon takmışlar.Ama balon vajenden çıkmış.Gözümü bi açtım başımda 6-7 doktor.Biri karnıma bastrıyo biri vajenden ontrol ediyor.Ama benden oluk oluk kan akıor.(Bunları bana o an yanımda olan kardeşim anlatıyor.Kanama artınca onuda çıkarmışlar yanımdan tabi.)Ne yaptılarsa olmadı durduramadılar ve sezeryandan daha 2 saat geçmeden rahim ameliyatına aldılar.Yaklaşık 4 saat de orda kalmışım.8 ünite kan vermişler.Ama çok şükür rahmi almadan kanamayı durdurabilmişler.Ameliyata girerken rahmi alabiliriz dediklerini hatırlıyorum.Kanamaya sebep olan damarları dikmişler.Ben gözümü açtığımda gece olmuştu.Sabahında da bebeğimi aldılar yanımdan yoğun bakıma.Akciğerlerinde enfeksiyon varmış ve birde olmaması gereken kistler varmış ve patlamışlar.Göğüs altlarından hortum takarak havayı boşalttılar ve enfeksiyon tedavisine başladılar.15 gün yoğun bakımda kaldı bebeğim.Çok şükür aldık yanımıza derken topuk kanıyla ilgili problem olduğunu ve testlerin tekrarlanması gerektiğini söylediler.Çok şüür onları da yaptırıdık ve temiz çıktı.Şimdi kalbinde üfürüm varmış ve kıkırdağı gelişmemiş.Bakalım bunlarıda hayırlısı ile bi atlatabilirsek Alahın izni ile.Diğer kontrollerini söylemiyorum bile.Ne olur dualarınızı eksik etmeyin bebeğimden.
ne zor şeyler atlatmışsın canım ya.ilk hamileliğindi sanırım.rahim ameliyatında çok kalmışsın ama kurtarmışlar çok şükür.bebeğin akciğerlerinde enfeksiyon neden olmuş söylediler mi?üfürüm erken doğanlarda oluyor canım.sonra kapanıyor endişe etme.kıkırdak yine erken doğmasından gelişmemiş olabilir.benim kızımın da kafa tası ayrı ayrıydı.
bundan sonrası sağlık,sıhhatle geçsin canım.sadece bebeğinin şirinlikleriyle mutlu olacağın günler çok uzakta değil.:)
ben de ilk marmaraya gitmiştim ama çok korkmuştum ordan.
eski kanamadan kalan kan bölgesi oluyor içerde.ondan gelen kanamadır.sonra geçiyor.ama kendini yormadan geçir bu süreci canım.
hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın bizler gibi.
ilerleyen haftalarda plesanta yukarı çıkabiliyor.şimdiden son dönemi düşünme canım.
benim çıkmadı ama sağlıkla bebeğime kavuştum.dr.lar biliyorlar artık previayı.bu işin üstesinden gelen çok dr.da var.
yok canım bir şey olmadı çok şükür.ama öğlen yemek yiyemedim bulantı ve şişkinlikten.
şu previa ne kadar çok ya.yeni arkadaşlar geldikçe anlıyorum.
canim geçmiş olsun besin zehirlenmesi olmuş sendede.. hatırlarsan bende iftar yemeğinde zehirlendim dr hamile olduğum için serum takmıştı..normalde ishal ve kusmayla atılıyormus vücuttan...
Evet Canim ya çok var aslında buraya yazan var yazmayan var ...
Rabbim hepsini sağ salim kurtarsın insallah...
hatırladım canım.Allah saklamıştı seni ve eymeni.
burda bir pastane göndermiş.herkes şikayetçi olmuş.ben yine hafif aTLATTIM.
ne zor şeyler atlatmışsın canım ya.ilk hamileliğindi sanırım.rahim ameliyatında çok kalmışsın ama kurtarmışlar çok şükür.bebeğin akciğerlerinde enfeksiyon neden olmuş söylediler mi?üfürüm erken doğanlarda oluyor canım.sonra kapanıyor endişe etme.kıkırdak yine erken doğmasından gelişmemiş olabilir.benim kızımın da kafa tası ayrı ayrıydı.
bundan sonrası sağlık,sıhhatle geçsin canım.sadece bebeğinin şirinlikleriyle mutlu olacağın günler çok uzakta değil.:)
ben de ilk marmaraya gitmiştim ama çok korkmuştum ordan.
eski kanamadan kalan kan bölgesi oluyor içerde.ondan gelen kanamadır.sonra geçiyor.ama kendini yormadan geçir bu süreci canım.
hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın bizler gibi.
ilerleyen haftalarda plesanta yukarı çıkabiliyor.şimdiden son dönemi düşünme canım.
benim çıkmadı ama sağlıkla bebeğime kavuştum.dr.lar biliyorlar artık previayı.bu işin üstesinden gelen çok dr.da var.
yok canım bir şey olmadı çok şükür.ama öğlen yemek yiyemedim bulantı ve şişkinlikten.
şu previa ne kadar çok ya.yeni arkadaşlar geldikçe anlıyorum.
Selam kızlar kardeşim bende olduğu için fazla giremedim.şimdi mesajları hızlıca okudum.reyhanreycğm neler yaşamışsın canım yaa çok geçmiş olsun.Allah korumuş resmen seni.ben de çok zorluklar yaşamış biri olarak seni çok iyi anlayabiliyorum.inşallah yavrun da bir an önce sağlığına kavuşur.vakit buldukça gelişmeleri yaz canım olur mu?
Pepukecim saol.Rabbim hepimize yardıme tsin şifa versin inş.Pek çok kontrolümüzü atlattık çok şükür.Bir nöroloji muayenemiz kaldı onuda hayırlısı ile bi atlatırsak büyük ölçüde rahatlıycam.Gelişmelerden haberdar ederim cnm.
Dağcı bacım sana ve eşine geçmişler olsun.böbrek sancısı doğum sanxısından beter derler.inşallah tekrarlamaz olan san da oluyor arada.onca yorgunluk ve işin gücün arasından bir de bu..
Gülsuyundan da zehirlenilirmiymiş yoksa yanlış mı okudum Allah allah :)
Fburakçım siz de iyisinşzdir inşallah.eşini boşver bunların hepsi aynı tornadan çıkmış.benimkini de al koy çuvala salla salla vur duvara ehueheh :)
Hamile arkadaşlara sağlık sıhhat diliyorum.moralinizi yüksek tutun sevgili anneler.ve mutlaka dinlenin.sakın ola iş güç yapmayın.fiziksel aktivitenizi olabildiğince kısıtlayın.şunu da unutmayın ki Allah yazdıysa bebeğiniz öyle yada böyle dünyaya gelecek.Allaha teslim olun göreceksiniz paniğiniz azalacak.biz burada hepimiz zorlu bir süreçten geçtik özellikle dağcı ve ben..hele ki ben..geçmiş sayfaları üşenmeyip okursanız hepimizin hamilelik sürecinde yaşadıklarımızı anlarsınız.nasıl olsa yatıyorsunuz bol bol zamanınız var okuyun..eminim örnek yada ibret alacağınız çook şey olacaktır.okuduklarınızın hepsi gerçek, azı var çoğu yaşandı..
İnşallah hepiniz bebeklerinizi mutlulukla kucaklarınıza alırsınız :)))
çok çok geçmiş olsun rabbim şifasini versin inşallah..
ayy ben çok üzülüyorum bebeklere, Insallah kısa sürede toparlanır atlatir bunların hepsini...
Onlar okadar güçlulerki nelerle savaşıyorlar bunlarida atlaticak insallah annesi...
Slm herkese.daha 12. Haftamda konulan previa teshisi en son kontrolumde kesinlesti.total dedi doktor.hatta kasilmayi onleyici bi ilac varmis ona baslamayi dusundu sonra 2 hafta sonra gel o zaman yazalim dedi.benim simdiye kadar hic kanamam problemim olmadi cok sukur umarim bundan sonrada en aziyla atlatirim.doktor erken dogum riski var dedi sizler kacinci haftalarda aldiniz bebislerinizi kucaginiza?
Aslinda 4. hamileliğim ama ilk çocuğum.Bundan önce 3 düşük yaptım.Enfeksiyon için anne karnında kapmış dediler.Ama bana yapılan tüm enfeksiyon testleri temiz çıktı.Bende anlamadım nasıl anne karnında olduğunu.Bütün hamileliğimi evde yatarak geçirdim.Nerden ne kapıcam anlamadım.Bende bir kez muayeneye gitmiştim ve ben burda asla doğurmam demiştim.Ama işte nasip.Herşey planladığın gibi olmuyor malesef.
Ayyy bunu duyduguma sevindim en cok kaMerhaba cnm.
Bende totaldim.36. haftada doğum yaptım.Umarım sen erken doğurmassın.
Benimde 36. haftama kadar hiç kanamam olmadı.Kanamam olduğu günün ertesi günüde doğuma aldılar.
İnş en azıyla atlatrsın.
Ayyy bunu duyduguma sevindim en cok kanamadan korkuyorum.36 haftada previa icin oldukca iyi sanirim.cook tesekkur ederim canim icim rahatladi.insallah ben de senin gibi kavusurum bebisime
merak etme canım herkes bebeğine kavuştu sağlıkla.
ben ve pepuke,kames 34. haftada yaptık doğumu.
benim de 16.haftadan sonra hiç kanamam olmadı.gayet güzel geçti.doğum akşamı da az olmuştu.çok olsa da hemen müdehale ediyor dr.lar.Allah'a emanet deyip sabırla gününü tamamlayacaksın canım.
bizler de çok korkulu,stresli geçirdik ama baktık ilerliyor normal şekilde biraz daha pozitif geçirdik.
kızlar peki benim gibi 10 gün boyunca her gün lekelenmesi olan varmıydı aranızda.. gerçekten korkmaya başladım çünkü önceki haftalarımda bi kaç gün olur biterdi 2 hafta sonra tekrar bi kaç gün olur dururdu.. şimdiyse hiç ara vermeden 10 gündür devam ediyo hatta son 2 gündür biraz daha arttı gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?