• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Günaydın arkadaşlar.Siz neden kendinizi hala yoruyor,zorluyorsunuz??Bırakın süpürgeyi,kol işini.Kolunuz çalışırken karın kaslarınız da siz farkında olmadan çalışıyor.Hiç kendinizi de bebeği de riske atmayın.Bakın korkutmak istemiyorum ama tekrar ediyorum.Toz alırken başladı benim kanamam. 34+3'te hastaneye yattım.İhtiyacım için bile tuvalete kaldırmadılar hastanede.Bebek 11 gün dayandı, 36.haftayı zor bitirdi. Aman gözünüzü seveyim dinlenin.Bırakın işi gücü temizliği...Evi b. götürsün.Sizin sıkıntılı bir hamileliğiniz var.Kimse evinizin tozuna kirine bakmaz.Bakacak olan da gelmesin canım!

öğle arası dr.a gittim. bebek pozis yon olarak makat gelişli.ondan dolayı da bana ayakları alttan vurduğundan rahatsızlık veriyor.kasık ağrılarımı sordum,neden diye. fazla oturma ,sürekli oturmaktan kaynaklanır dedi.bir de değişen hormonlar çatı ağrısına sebep olur dedi.

plasenta previa tam değmiyormuş.kanama olma ihtimali düşük dedi.
32. haftadan sonra da doğum iznine ayrıl dedi.çok yorma kendini falan dedi.bebek şuanda 1 kilo 90gram dedi.sırtüstü yatma tansiyon düşüklüğüne neden olur dedi.sezeryan olacağı için 38.haftada doğum grçekleşsin dedi.

güzel haberler almışsın canım ya kötü bişeyler yok bunlarda agrılar sancılar olabılıyor yani... dikkatli davranıp dinlenirsen özellikle son haftalara doğru sorunsuz olur hersey... belki ufak yürüyüşler iyi gelebilir yorulmadan ufak adımlarla..tam kapatmıyormuş hem marjınaldı smenınkıde galıba buda iyi bebegın pozısyonu degısır daha cok döner o:)

:) Tabutta gibi yattım derken yataktan çıkmama izin vermediler.O yatak tabut gibi geldi bana.Ben eğilip kalkıp toz alırken zorlamışım kendimi.Öyle deli gibi kanamam olmadı,regl kanaması gibi bir kanamayla gittim hastaneye.

bende cok kanaman oldu sandım korktum... tabıkı yatmak cok zor gelıyor ınsana... egılıp kalkmak en zararlısı zaten karın içi basıncını arttırmamak gerekıyormuş egılme bukulme karna baskı hatta fazla öksurmek falan gıbı onun dısında karın ve sırt bel duz oldugu sürece hafıf yuruyusler hareketlerde sakınca görmedı doktor... yani zaten ınsan kendının doktoru bırazda kendını ıyı hıssettıgın seylerı yapabılırsın ama yorulunca zaten hemen durmalı dınlenmelısın

24.haftada yürüyüşe çıkma demişti bana. dediğim gibi istesem de yapamıyorum zaten. neredeyse bütün gün uzanıyorum ya da azcık oturup biraz uzanıyorum. basit,pratik yemekler yapabiliyorum. bulasık makınesinin altını dizip boşaltamıyorum.eğilemiyorum cunku. uzun sarjlı supurgem var ara ara onunla evın ustunden egılmeden geciyorum. camasırı makıne yıkıyor zaten :)
doktor 2 hafta sonraya kontrol verdi. 38.haftada alırız dedi. suyu cok bebeğimin. o da sancı yapar dedi. tam tarih vermediler malesef :(

bendevsenın gıbı ufak işleri yapıyorum sadece butun gun sureklınyatmakta rahatsızlık veren bısey vucuda kanama olunca kanamanın durması ıcın yatmak gerekıyor ama onun dısında yatmak kanamaya engel degıl gece uyurken bıle olabılıyor cunku... sen neden üzüldün defnecim 38 hafta iyi bı zaman bebek ıyı olsun sen ıyı olda gerısı muhım degıl bu kadar zaman kanaman olmadan gelmişsin bu bile cok buyuk sans... agrının sebebıde suyun fazlalıgı imiş buda kötü bişey degıl hayırlısı olsun herseyın

Günaydın arkadaşlar,gününüz güzel geçsin. Bugün öğleden sonra ilk kontrolüme gideceğim.Daha önceki hamileliğimde plasenta previa 12. haftada çıkmıştı ortaya.Daha 6 haftalık hamileyim ama şimdiden heyecan sardı beni. İnşallah bir aksilik olmaz, bu sefer yatmadan geçiririm hamileliğimi.

Günaydın arkadaşlar,gününüz güzel geçsin. Bugün öğleden sonra ilk kontrolüme gideceğim.Daha önceki hamileliğimde plasenta previa 12. haftada çıkmıştı ortaya.Daha 6 haftalık hamileyim ama şimdiden heyecan sardı beni. İnşallah bir aksilik olmaz, bu sefer yatmadan geçiririm hamileliğimi.

gönlünü ferah tutmaya calış canım. simdiden stres yapma hem kendine hem bebeğine. inşallah güzel haberler alırsın ama daha cok kucuk oldugu ıcın bellı olmayabilir.sen kendini iyi hissediyorsan dert etme gerisini.

gönlünü ferah tutmaya calış canım. simdiden stres yapma hem kendine hem bebeğine. inşallah güzel haberler alırsın ama daha cok kucuk oldugu ıcın bellı olmayabilir.sen kendini iyi hissediyorsan dert etme gerisini.

Stres yapmamak elde değil ki :( İlk hamileliğim mahrumiyetlerle geçti. İkincisinin de öyle olmasını hiç istemiyorum.
Ama doktorlar da çeşit çeşit anacım.Geçen doğumumu yaptıran doktorum İzmir'e taşındığı için başka bir doktorla başladım takibe. Şimdiki doktorum 26. haftadan önce plasentanın yerine bakılıp "bu vaka plasenta previadır" denemez diyor. Ya beni rahatlatmak için öyle konuştu, ya da teşhis zamanı, doktorların bakış açısına bağlı olarak değişiyor.
Bir de bebeği 38. değil 39. haftada alırız dedi.Önceki doktorunuz işi riske atmamak için 38. haftada almak istemiştir dedi.

Stres yapmamak elde değil ki :( İlk hamileliğim mahrumiyetlerle geçti. İkincisinin de öyle olmasını hiç istemiyorum.
Ama doktorlar da çeşit çeşit anacım.Geçen doğumumu yaptıran doktorum İzmir'e taşındığı için başka bir doktorla başladım takibe. Şimdiki doktorum 26. haftadan önce plasentanın yerine bakılıp "bu vaka plasenta previadır" denemez diyor. Ya beni rahatlatmak için öyle konuştu, ya da teşhis zamanı, doktorların bakış açısına bağlı olarak değişiyor.
Bir de bebeği 38. değil 39. haftada alırız dedi.Önceki doktorunuz işi riske atmamak için 38. haftada almak istemiştir dedi.

Doktorunuzun dedigi gibi 26.haftadan once olanlara tam previa denmez benimde ikk hamileligimde esi ondeydi ama zamanla yukari yeeine gecti icini ferah tut..

gerckten erken haftalarda bunu söyleyıp stres yaratmak ıyı degıl bıcok gebelıkte zaten baslarda asagıda yerlesımlıymıs spnradan yukarı cıkıyormus şimdiden sıkıntı yapma kendine... nasıl gectı doktorla görüşmen

arkadaslar bişey soracagım bazı arkadaşlarımız kanama alanını gördük ultrasonda gibi şeyler yazmış, bunu doktormu gösteriyor size kanama durumu o şekildemı anlaşılıyor bana hiç göstermedi doktor öyle bişey

plasenta previa nın kanama yapma riski dışında bebeği besleme yönünden de olumsuzluk yarattığını okumuştum bir yerde.sizlerin böyle bilgisi var mı?

arkadaslar bişey soracagım bazı arkadaşlarımız kanama alanını gördük ultrasonda gibi şeyler yazmış, bunu doktormu gösteriyor size kanama durumu o şekildemı anlaşılıyor bana hiç göstermedi doktor öyle bişey

Bende kanama alani gorulunce igne yapip, 3 gun yatak istirahati vermisti.
Insallah gostermez.

plasenta previa nın kanama yapma riski dışında bebeği besleme yönünden de olumsuzluk yarattığını okumuştum bir yerde.sizlerin böyle bilgisi var mı?
Evet canım bazen 1-2 haftalık geri kalma görülebiliyor ama böyle bir şey olacak diye bir şey yok.
Evet ultrasonda siyah bölge olarak görünüyor ama Dr göstermedikçe anlamıyorsun canım. Ne güzel göstermediyse yoktur işte:34::34:

Evet canım bazen 1-2 haftalık geri kalma görülebiliyor ama böyle bir şey olacak diye bir şey yok.

Evet ultrasonda siyah bölge olarak görünüyor ama Dr göstermedikçe anlamıyorsun canım. Ne güzel göstermediyse yoktur işte:34::34:

evet canım göstermedı ama sorsam belkı gosterır orda göruldugune göre görup uyarması lazım aslında... sizler sormusmuydunuz ki

egerkı fazla kanama olursa bebekte gelısımde gerden gelme olabılır belkı dıye bılıyorum ben ama onun dısında bu durumda sanmıyorum sorun oldugunu... zaten gelısımlerı her kontrolda ızlenıyor şükür pek bı gerılık yok

egerkı fazla kanama olursa bebekte gelısımde gerden gelme olabılır belkı dıye bılıyorum ben ama onun dısında bu durumda sanmıyorum sorun oldugunu... zaten gelısımlerı her kontrolda ızlenıyor şükür pek bı gerılık yok

ben 3 kere kanama yasadim. son haftalara kadar 2 hafta onde gitti. en son 1 haftaya dustu. 37 hafta basi 3750 gr doggdu masallah.
hepimiz farkliyiz,bebeklerimiz de oyle olacak. rahat olmaya calisin.

Back