Plasenta previa

tam kapatan cinstenmıydı seninki şiddetli kanama oluyormuş onlarda daha cok galıba

Benim marjinal plasenta previa idi.Yani plasenta rahim ağzına yakındı ama kapatmıyordu.Kanama kendimi zorladığım için başladı. Allahtan benim kanamam o karakteristik plasenta previa kanaması gibi değildi.Tabi kendimi zorlamasaydım belki de hiç kanamam olmayacaktı.34-36. haftalar arasını hastanede tabutta gibi geçirmeyecektim.
Bu arada herkes internetten de araştırıp görmüştür ama ben de bir kere daha yazayım.Plasenta previa'nın 4 çeşidi var.

1. Tam (total) plasenta previa: Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır
2. Kısmi (parsiyel) plasenta previa: Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.
3. Marjial plasenta previa: Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz
4. Alt segment yerleşimli plasenta: Plasentanın kenarı rahim ağzına 2 santimetreden daha yakındır ama temas halinde değildir

yakari13 senin gönlünden hangisi geçiyor bilmiyorum ama doktorlar plasenta previa'da plasentanın doğumda tahrip olmasından,bebeği ve anneyi hayati tehlikeye sokmasından korktukları için sezeryanla almayı tercih ediyorlar.Yani bir sonraki kontrolünde doktorun "kesin sezeryan" derse şaşırma :)

marjınalde o kadar kanama oluyormuymuş üzüldüm şimdi... genelde son aylarda daha cok oluyor sanırım kanamalar.. karakterıstık kanama degıl demişsin 2 hafta neden hastanede kaldın kı geçmiş olsun çok

buyuk ihtimal öyle görünüyor ama doğum kanalına kafasını yerleştirirse plasenta engel olmuyormuş o zaman sorun olmaz dedı normal doğum için.. ama kafası plasentaya baskı yaparsa o zaman olmazmıs tabi hayırlısı kısmet artık

kızlar gece yatış pozisyonunuz genelde nasıl oluyor.ben hep sol yanıma yatmaya çalışıyorum. ara sıra da sağ yanıma yatıyom.ama sırt üstü ve yüz üstü kesin yatmıyorum. sırtüstü bizim için rahat olsa bile çocuk için sakıncalı diyor dr.lar.
plasenta previa daki kanama her an her yerde olabilir demişti dr. bana hatta gece uyurken bile......allah korusun yaaa...

Valla ben hep soluma yatarak uyudum.Ama genel olarak da öyle uyurum zaten.Arada sırt üstü uyuduğum da oluyordu ilk hamileliğimde.Gerçi merak etmeyin,bebek yatış pozisyonunuzu beğenmezse sizi huzursuz edip pozisyon değiştirmenizi sağlıyor :))

ne kadar zorladın kendını çokmu iş yaptınki o dereceye kadar oldu.. kendinde degılmıydın hastanede tabutta gıbı yattım demıssın...

genelde sola dogru yatıyorum zaten normalde de ama bazen sırt üstü yatmak rahatlatıyor beni... evet kanama her zaman olabilir malesef ki sen neler yapıyorsun doktor yasaklar getirdimi evdeki işler yürüyüşler kısıtlımı

plasenta previa olduğumu öğrendiğim 24.haftaya kadar pek de hassas davranmıyordum. evimin işini ,ve yürüyüşü de aksatmıyordum. ama previa teşhisi konunca yürüyüşü bıraktım.dr da bol bol istiraat edeceksin. ağır kaldırmak,ani harekette bulunmayı yasakladı.evimin işini eşime yaptırıyorum bazen de temizlşkçi alıyorum.
bir yere uzanmıyorum ,eğilmiyoreum. çömelmiyorum vs...botlarımı bile eşim giydiriyor.tabiri caiz se kazık gibi bir hayat sürüyorum kendimce. hareketlerimi yavaşca yapıyorum.

yürüyüşü neden bıraktın bana doktor yürüyüş yap dedi öyle sürekli yatma dedi sadece egılme bükülme karnını sıkıştırcak seyler yapma dedi basınc olmasın diye...dısarıyada cıkmırmusun hiç hep yatıyormusun sen kendini strese sokma o şekilde

bana da pek yürüyüş yapmamamı söylemişti doktor. ki zaten 2 adım atınca vücudum sinyal veriyor. dışarıda 10 dk.dan fazla yürüyemiyorum

haklısın aslında. ben normalde çok hareketli bir insanım.kendimi yürüyüşten de kısıtlayınca çok kötü oldum. evden işe yürüyerek giden ben şimdi araba ile gidiyorum.
bugün dr.a gidebilirsem tekrar bu konuyu ve son durumumu görüşeceğim.
hiç yatan bir insan değilim. eşim rapor al işe gitme diyor. ama evde durursam canım daha çok sıkılır diye de işi bırakamıyorum. zaten ağır işim de yok .memurum dairede,sürekli oturuyorum.

bana da pek yürüyüş yapmamamı söylemişti doktor. ki zaten 2 adım atınca vücudum sinyal veriyor. dışarıda 10 dk.dan fazla yürüyemiyorum

agrın oldugu için yapma demıstır belkide yada haftan artık baya ileri o yüzden söylemiştir...butun gun yatıyormusun peki ne tür işler yapabiliyorsun? doktora gidecektin galiba hadi hayırlı haberler olsun

evt doktoruna tekrar sor bunları arabaya bınıncede sallanıyor ınsan aslında baya yine baskı yapıyor... bi süre sonra doktorda işe gitme dıyebılır zaten sona yaklaştıkça...durumuna göre konusuyordur doktorunda gerci doktoruna gidince hayırlı haberlerini bekliyorum

öğle arası dr.a gittim. bebek pozis yon olarak makat gelişli.ondan dolayı da bana ayakları alttan vurduğundan rahatsızlık veriyor.kasık ağrılarımı sordum,neden diye. fazla oturma ,sürekli oturmaktan kaynaklanır dedi.bir de değişen hormonlar çatı ağrısına sebep olur dedi.

plasenta previa tam değmiyormuş.kanama olma ihtimali düşük dedi.
32. haftadan sonra da doğum iznine ayrıl dedi.çok yorma kendini falan dedi.bebek şuanda 1 kilo 90gram dedi.sırtüstü yatma tansiyon düşüklüğüne neden olur dedi.sezeryan olacağı için 38.haftada doğum grçekleşsin dedi.

ne kadar zorladın kendını çokmu iş yaptınki o dereceye kadar oldu.. kendinde degılmıydın hastanede tabutta gıbı yattım demıssın...

:) Tabutta gibi yattım derken yataktan çıkmama izin vermediler.O yatak tabut gibi geldi bana.Ben eğilip kalkıp toz alırken zorlamışım kendimi.Öyle deli gibi kanamam olmadı,regl kanaması gibi bir kanamayla gittim hastaneye.

Arkadaşlar plasenta previa'nın tek çıkar yolu dinlenmek,dinlenmek,dinlenmek... :) Kıpırdamayın çok. Ben bunu bilir bunu söylerim. Benim doktorum da plasenta previaymış."Saaadece ama sadece tuvalete gidiyordum.Onun haricinde yataktan hiç çıkmadım." diyordu.

Son düzenleme:
agrın oldugu için yapma demıstır belkide yada haftan artık baya ileri o yüzden söylemiştir...butun gun yatıyormusun peki ne tür işler yapabiliyorsun? doktora gidecektin galiba hadi hayırlı haberler olsun

24.haftada yürüyüşe çıkma demişti bana. dediğim gibi istesem de yapamıyorum zaten. neredeyse bütün gün uzanıyorum ya da azcık oturup biraz uzanıyorum. basit,pratik yemekler yapabiliyorum. bulasık makınesinin altını dizip boşaltamıyorum.eğilemiyorum cunku. uzun sarjlı supurgem var ara ara onunla evın ustunden egılmeden geciyorum. camasırı makıne yıkıyor zaten :)
doktor 2 hafta sonraya kontrol verdi. 38.haftada alırız dedi. suyu cok bebeğimin. o da sancı yapar dedi. tam tarih vermediler malesef

bende aynı senin gibi .sadece kol gücüne dayalı ayakta hafif işleri yapıyorum. eğilmek bükülmek yok.bulaşık makinesini eşim boşaltıyor vs....aynı yani...uzanma,eğilme vs dikkat ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…