- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.201
Önce Allah herkese bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin arkadaşlar.Ben de ilk doğumumda plasenta previa idim.12. haftada belli oldu.28.haftaya kadar plasentanın yukarı çıkmasını umut ettik ama olmadı.28.haftadan itibaren de doktorum istirahat verdi.
İstirahat döneminde kendinizi hiç zorlamayın arkadaşlar.Diz çökmeyin,biryere uzanmayın,çok ayakta kalmayın,hiçbişey kaldırmayın.Ben 34. haftamda misafir gelecek diye deli gibi toz almaya kalktım, soluğu da kanama ile hastanede aldım.
Zor bela 36. haftayı bitirdik ama o zamanki psikolojimi bir Allah bilir bir ben bilirim.Bebeğinizin olduğu kadar kendi hayatınız da tehlikeye girebilir.Kanama çok şiddetli ve ağrısız oluyor,hatta birçok gebeyi şoka bile sokuyormuş.
Şimdi ikinci bebeğime hamileyim.Plasenta previa teşhisi için henüz erken ama elim yürekte açıkçası.Umarım yine aynı gerginlikleri yaşamam.
senın bısey kalmamıs artık bıtmıs sayılır benımde sezayen gıbı görunuyor gercı normalde olabılır dedı doktor daha bebek dogum kanalına gelmedıgı için tam anlayamıyor baklım düzgün pozisyonda gelmesini beklicez :)
Benim marjinal plasenta previa idi.Yani plasenta rahim ağzına yakındı ama kapatmıyordu.Kanama kendimi zorladığım için başladı. Allahtan benim kanamam o karakteristik plasenta previa kanaması gibi değildi.Tabi kendimi zorlamasaydım belki de hiç kanamam olmayacaktı.34-36. haftalar arasını hastanede tabutta gibi geçirmeyecektim.
Bu arada herkes internetten de araştırıp görmüştür ama ben de bir kere daha yazayım.Plasenta previa'nın 4 çeşidi var.
1. Tam (total) plasenta previa: Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır
2. Kısmi (parsiyel) plasenta previa: Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.
3. Marjial plasenta previa: Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz
4. Alt segment yerleşimli plasenta: Plasentanın kenarı rahim ağzına 2 santimetreden daha yakındır ama temas halinde değildir
yakari13 senin gönlünden hangisi geçiyor bilmiyorum ama doktorlar plasenta previa'da plasentanın doğumda tahrip olmasından,bebeği ve anneyi hayati tehlikeye sokmasından korktukları için sezeryanla almayı tercih ediyorlar.Yani bir sonraki kontrolünde doktorun "kesin sezeryan" derse şaşırma :)
kızlar gece yatış pozisyonunuz genelde nasıl oluyor.ben hep sol yanıma yatmaya çalışıyorum. ara sıra da sağ yanıma yatıyom.ama sırt üstü ve yüz üstü kesin yatmıyorum. sırtüstü bizim için rahat olsa bile çocuk için sakıncalı diyor dr.lar.
plasenta previa daki kanama her an her yerde olabilir demişti dr. bana hatta gece uyurken bile......allah korusun yaaa...
Benim marjinal plasenta previa idi.Yani plasenta rahim ağzına yakındı ama kapatmıyordu.Kanama kendimi zorladığım için başladı. Allahtan benim kanamam o karakteristik plasenta previa kanaması gibi değildi.Tabi kendimi zorlamasaydım belki de hiç kanamam olmayacaktı.34-36. haftalar arasını hastanede tabutta gibi geçirmeyecektim.
Bu arada herkes internetten de araştırıp görmüştür ama ben de bir kere daha yazayım.Plasenta previa'nın 4 çeşidi var.
1. Tam (total) plasenta previa: Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır
2. Kısmi (parsiyel) plasenta previa: Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.
3. Marjial plasenta previa: Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz
4. Alt segment yerleşimli plasenta: Plasentanın kenarı rahim ağzına 2 santimetreden daha yakındır ama temas halinde değildir
kızlar gece yatış pozisyonunuz genelde nasıl oluyor.ben hep sol yanıma yatmaya çalışıyorum. ara sıra da sağ yanıma yatıyom.ama sırt üstü ve yüz üstü kesin yatmıyorum. sırtüstü bizim için rahat olsa bile çocuk için sakıncalı diyor dr.lar.
plasenta previa daki kanama her an her yerde olabilir demişti dr. bana hatta gece uyurken bile......allah korusun yaaa...
genelde sola dogru yatıyorum zaten normalde de ama bazen sırt üstü yatmak rahatlatıyor beni... evet kanama her zaman olabilir malesef kisen neler yapıyorsun doktor yasaklar getirdimi evdeki işler yürüyüşler kısıtlımı
plasenta previa olduğumu öğrendiğim 24.haftaya kadar pek de hassas davranmıyordum. evimin işini ,ve yürüyüşü de aksatmıyordum. ama previa teşhisi konunca yürüyüşü bıraktım.dr da bol bol istiraat edeceksin. ağır kaldırmak,ani harekette bulunmayı yasakladı.evimin işini eşime yaptırıyorum bazen de temizlşkçi alıyorum.
bir yere uzanmıyorum ,eğilmiyoreum. çömelmiyorum vs...botlarımı bile eşim giydiriyor.tabiri caiz se kazık gibi bir hayat sürüyorum kendimce. hareketlerimi yavaşca yapıyorum.
yürüyüşü neden bıraktın bana doktor yürüyüş yap dedi öyle sürekli yatma dedi sadece egılme bükülme karnını sıkıştırcak seyler yapma dedi basınc olmasın diye...dısarıyada cıkmırmusun hiç hep yatıyormusun sen kendini strese sokma o şekilde
yürüyüşü neden bıraktın bana doktor yürüyüş yap dedi öyle sürekli yatma dedi sadece egılme bükülme karnını sıkıştırcak seyler yapma dedi basınc olmasın diye...dısarıyada cıkmırmusun hiç hep yatıyormusun sen kendini strese sokma o şekilde
bana da pek yürüyüş yapmamamı söylemişti doktor. ki zaten 2 adım atınca vücudum sinyal veriyor. dışarıda 10 dk.dan fazla yürüyemiyorum
haklısın aslında. ben normalde çok hareketli bir insanım.kendimi yürüyüşten de kısıtlayınca çok kötü oldum. evden işe yürüyerek giden ben şimdi araba ile gidiyorum.
bugün dr.a gidebilirsem tekrar bu konuyu ve son durumumu görüşeceğim.
hiç yatan bir insan değilim. eşim rapor al işe gitme diyor. ama evde durursam canım daha çok sıkılır diye de işi bırakamıyorum. zaten ağır işim de yok .memurum dairede,sürekli oturuyorum.
ne kadar zorladın kendını çokmu iş yaptınki o dereceye kadar oldu.. kendinde degılmıydın hastanede tabutta gıbı yattım demıssın...
agrın oldugu için yapma demıstır belkide yada haftan artık baya ileri o yüzden söylemiştir...butun gun yatıyormusun peki ne tür işler yapabiliyorsun? doktora gidecektin galiba hadi hayırlı haberler olsun
24.haftada yürüyüşe çıkma demişti bana. dediğim gibi istesem de yapamıyorum zaten. neredeyse bütün gün uzanıyorum ya da azcık oturup biraz uzanıyorum. basit,pratik yemekler yapabiliyorum. bulasık makınesinin altını dizip boşaltamıyorum.eğilemiyorum cunku. uzun sarjlı supurgem var ara ara onunla evın ustunden egılmeden geciyorum. camasırı makıne yıkıyor zaten :)
doktor 2 hafta sonraya kontrol verdi. 38.haftada alırız dedi. suyu cok bebeğimin. o da sancı yapar dedi. tam tarih vermediler malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?