- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #5.181
benim plasenta previa da henüz hiç kanamam olmadı.karında gaz sancısı gibi ağrılarım oluyor. 2 büklüm de oluyorum.yürümek kasık ağrısında dolayı işkence oluyor. ani bir kan boşalması vs. den korkuyorum.
haftaya gideceğim dr.a .bakalım son durum yorum u ne olur?
Kızlar benim ilk hamileligimde hic ağrım sancim olmadan sezeryana gittim bebek 4 kiloyu geçmişti...
2. De previadan dolayı çok ağrım oluyordu yürüyemiyordum agridan...
Plesrntam yukarı çıktığını önce kendim anladım ağrılarım gitmişti.. hatta burda yazmıştim kontrole giderken kendimi iyi hissediyorum diye ve gittim gerçekten Plesentam çıkmıştı...
Sonra 30 lü haftalarda kasikta ağrılar başladı ara ara... Sonra o ağrılar siddetlenmeye başladı çok agriyordu meğerse kasilmalarim sancılarım başlamış 37. Haftamda sezeryan oldum doğum yaklaşmıştı...
Previa ağrı yapıyor sanırım aşağıda olduğu için baskıdan dolayı ağrılar oluyur...
Neyseki biz dogurduk hepimiz sağ salim kavuştuk bebeklerimize darısı sizlerin başına insallah...
herkese günaydın kızlar,
bu son haftalarda allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
karnım da öyle fena tatlı tatlı kaşınıyor ki kızlar. resmen kanatırcasına kaşıdım. berbat gözüküyor.bepanthene ile iyileştirmeye çalışacağım. dr.a görünmeden önce......
iş yerindeyim ,ahhh bi kaşıyabilsemmmm,çok fenayım .
canım acaip tatlı çekiyor bu aralar. pudinge yükleniyorum bende.gece uykularım çok kalitesiz. helede şu reflü olayı oluşunca. sizde durum nasıl,reflü sıkıntısı için uyguladığınız bir şey var mı?
benimde kanamam olmadı doktor olabılır yada olmaz bılınmez dedi. 32. haftadayım agrılar oluyor kasıkta ama onların prevıayla ılgısı yokmuş yapısal bısey kaslar yada baglar fazla gerıldığınde agrı olabılıyor herkesın vucut yapısı farklı...bakalım doktor sana ne diyecek kanamayı terıkleyen durumlarıda sorarsın bana karın içi basıncı arttırmamaya calıs dedı
sevgili Mert, karnına mutlaka losyon,krem,yağ bir şeyler sür kasınması için. eğer kanında bir şey yoksa gerilmeden olabilir. reflü bende de yeni olmaya başladı, özellikle akşam az yemek ve mideyi yormayacak seyler yemek daha iyi oluyor. yağlı,baharatlı yiyecekler gece daha cok mideyi mahfetiyor.
çatlak kremi,bebek yağı sürüyorum sürekli bende. gerilmeden dolayı kaşındığım muhtemel.akşam yatmadan 1-2 saat öncesinden meyve yiyordum.(eşim sağolsunbiraz geç hazırlıyor da)onu bırakmam lazım.
bir süre oturunca veya yatınca kalkıp yürümek gerçekten işkence oluyor.kasık-çatı ağrısı falan oluyor. adım atamaz olup kitlenip kalıyo.
plasenta previa dan mı kaynaklanıyor bilemiyorum.
ben bu ağrıların previadan kaynaklandığı kanısındayım. diğer topikleri de takip ediyorum kimsede bizlerin burada anlattıgı gibi bir agrı yok.onlarınki genel şikayetler.aynen anlattıgın gibi benim de ağrılarım. hatta hamileliğimin ilk baslarında da cok kasık agrısı cektım yazın ortasında annemler tutturuyordu üşütüyorsun corap giy diye :) iş yapamıyorum diyordum nazlanma bu kadar kasların zayıflar doğum yapamazsın diyorlardı:))) baktılar ki geçmiyor,teşhis de konuldu o zaman anladılar naz yapmadığımı :)))
hımmm,peki nasıl dayandın taaa hamileliğin ilk başından beri.allahj yardımcın olsun senin de.senin de doğuma çok az kaldı.
sezeryan için kaç gün öncesinden doğum gerçekleşir sizce.
yani dr.ve değişik doğum günü hesaplamasında verilen gün 40 hafta ise +10 gün hesaba katılıyor mu.çok ince hesaplar bunlar.
9ay +10gün=40 hafta oluyor. previada eğer kanama vs. yoksa 37-38.haftada planlanıyor genelde doğum.bana da doktor öyle demişti.yarın gideceğim doktora bakalım tarih verecek mi?
dayanma konusuna gelince yapacak hiç bir şey yok malesef, eşim destek olmaya çalısıyor her konuda.her geçen gün az kaldı diye avutuyorum kendimi.elimize alınca bebişlerimizi unutacaz inşallah :)
herkese günaydın kızlar,
bu son haftalarda allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
karnım da öyle fena tatlı tatlı kaşınıyor ki kızlar. resmen kanatırcasına kaşıdım. berbat gözüküyor.bepanthene ile iyileştirmeye çalışacağım. dr.a görünmeden önce......
iş yerindeyim ,ahhh bi kaşıyabilsemmmm,çok fenayım .
canım acaip tatlı çekiyor bu aralar. pudinge yükleniyorum bende.gece uykularım çok kalitesiz. helede şu reflü olayı oluşunca. sizde durum nasıl,reflü sıkıntısı için uyguladığınız bir şey var mı?
sevgili yakari, benim de çok şükür hiç kanamam olmadı ama ennn başından beri öyle çok ağrı çektim ki, uzun süre oturunca ayaga iki büklüm kalkıyorum, birazcık yürüyünce kasık ve sağ kaburga acısından adım atamıyorum. bu son 2 ayı hep yarı uzanır şeklinde geçiriyorum. ve ne tesadüfse genelde previalılar bu kadar acı çekiyor. doktorlar bana da bu kadar ağrı previadan olmaz dediler,sebebini bulamadılar ama normal gebeler gibi gecmediği de kesin :)) ağrıyı dindiren en iyi sey bol bol uzanmak,bebek de plasenta da sıkısmayınca karında agrı cok cok az oluyor,dr. doğru söylemiş canım. ben hareket ettiğim gün akşama komayım. Allah hepimizi sağ salim kurtarsın inşallah. her geçen gün zorlaşıyor böyle yaşamak.
belkide biz bu konuda daha hassas oldugumuz için daha cok agrı algılıyoruz bılmıyorumkı benım plasentam sol tarafta arkada yerleşik vazıyette ama sag kasıktada agrı oluyor mesela...çatı agrısıda genel bısey aslında bıcok makalede var ınternette acılma oluyor catı kemıklerınde oda cok acı yapıyor herkeste olmayabılır catısı dar olanlarda oluyodur yada cok rahmı tutan baglar güçlü degılsede agrı yapıyo cok nedenı olabılır kendımıze dikkat edıp dınlenırsek gecer insallah..kanama olmasın diye ne yapmak gerekır söyledimi doktor bişeyler
hayırlısıyla senin bitmiş sayılır artık...sezaryen mi olacak senin kesin?
doktor iş yapma,çok ayakta kalma, ilişkiye girmeyin eşinle, her hamileden cok daha dikkat et dedi hareketlerine. onun dışında özel bir şey söylemedi. dediğim gibi ben genelde yarı uzanır şekilde geçiriyorum o yüzden karnıma fazla baskı yapmıyorum. gün içinde çok oturmuşsam ya da tersine çok ayakta kalmışsam akşama şenlik var ağrılarla :))
en son doktora gittiğimde sezaryendi hala, yarın gideceğim doktora bakalım bir değişiklik var mı. doğum için gün vermesini bekliyorum artık heyecanla.malum, sayılı gün çabuk geçer :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?