• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Ya arkadaşlar benim iki gündür öğleden sonra akıntıyla kahvemsi bişey geliyor ama çok az. Doktor pembe,kırmızı değilse içeride kalanlardır demişti. ama akıntıyla gelmesi tuhaf geldi çünkü 2 gün önceye kadar böyle bir akıntı yoktu. Bir de kasıklarım çok rahatsız, öğleden sonra ve akşamları çok gergin oluyor. Aslında çoğunlukla yatıyorum iş güç yapmıyorum ama neden öyle oluyor anlamadım. Sabahları hiç öyle değil. Doktorla konuşsam mı yoksa bu normal mi?
az bir şey ama yine de ihmal etme.kahverengi de olsa önemli.bu haftalarda kasıklarında baskı fazla olur.bir süre sonra geçer.benim de aşırı baskı vardı.zaten plesanta sezaryen dikişine yapışmış ha bire aşağı zorluyordu kendine yer bulmak için.rahmimin de şeklini bozmuş uzamış aşağı doğru.benim kasığımdan aşağıya doru sanki kaslarım içten içten yırtılmış gibi acıyoru.bu baya sürdü.o dönemlerde ben de yukarı çıkar ümidiyle işten gelip ayaklarımı yukarı uzatıp yatıyordum.her dr.a gidişimde heyecan yapıyordum.en son baktım hala aynı yerde bıraktım peşini,gittiği yere kadar dedim.
İlkindecesur doktorum normal doğum yaptırdı..Kanama fazlalığından günlerce bayıldım her ayağa kalktığımda... Sonra kan verdiler de kendime geldim çok şükür.. ikinci sezaryen oldu.. Bu ikinci sezaryen.. Destein için çok teşekkürler..
35. haftada doğum yapmana doktor mu karar verdi..

Benim rahim anomalim var..Bu yüzden plasentam yukarı yerleşemiyor.. Total de olmuyor, marjnal.. Geçmiş olsun canım sana da.. Bu durumda olup 4 çocuğu olan arkadaşım var...

benim ileri seviyede olmasına rağmen iyiydi durumum.38 bile göreceğime inanıyordum.son gün evde biraz fazla hareket ettim.aşırı erik yedim.o gaz yapmış.akşam mutfakta oturup barbunya temizlerken o gaz sıkıştıkarnımda ve bağırsaklarımda bir hareket oldu.gidip uzandım ama ishal olmuştum affadersin.sürekli wc.sonra bir baktım hafif kan gelmiş.çok fena oldum.devam edince hocayı aradım.acil hastaneye koştuk.kanama azdı ve gece durdu ama hocam yeni yoğun bir kanamayı göze almak istemedi.sabah ameliyat oldum.akşam sancım da varmış ben bağırsak ağrısından anlamamışım.
marjinal bize göre çok çok iyi canım.kolaylıkla atlatırsın inşaALLAH.yukarı çıkma ihtimalinde çok yüksek.

benim drda sezeryan dedi az aşağıdaydı .. benim sonra yukarı çıktı plesentam ama önceki sezeryan doğum olduğu için benim yine sezeryan oldu..
belkide plesentanız yukarı çıkmış olabilir ondan demişte olabilir...

cevap için teşekkür ederim.yok yukarı çıkmamış, çıkma ihtimali de yok ama normal doğum olabilir dedi. üstelik ilk hamilelik dolayısı ile tedirginim doktor da uzak olunca.ama kanama olmaz artık dedi.

Dağcı teşekkür ederim. Bugün doktorumu arayacağım ama baskının bu haftadan sonra azalacağını duymak güzel. zaten doktor da bu haftadan sonra hareketleri hissedersin ve o seni tekmeledikçe , iyi olduğunu düşünüp rahatlarsın dedi :) inşallah kızım beni bu hafta tekmeler :)

Ya siz çalışmışsınız ama bana doktorum direk 20 günlük rapor verdi. Bu çocuk yata yata büyüyecek. Çalışmak yok dedi. Acaba benim doktorum mu abarttı yoksa kanamam çok olduğu için mi öyle dedi ne dersiniz?

Ya siz çalışmışsınız ama bana doktorum direk 20 günlük rapor verdi. Bu çocuk yata yata büyüyecek. Çalışmak yok dedi. Acaba benim doktorum mu abarttı yoksa kanamam çok olduğu için mi öyle dedi ne dersiniz?

yok canım doktorun abartmamış.ben de kanamam olunca 2 gün hastanede yattım.bir hafta rapor verdi dr.oturarak çalışabilirsin demişti.herkesin durumu farklı canım.kimi 27. haftalarda ya da sonrasında ara kanamalar yaşadı.ben de en son 16 haftada oldu.bir de 14. de olmuştu.çalışmak zorundaydım canım.tabiri caizse kelle koltukta gittim geldim.ilk zamanlar zaten baskı da çok yürümeye korkuyordum.zamanla previayla yaşamayı öğreniyorsun canım.dikkat ediyorsun,önlemini alıyorsun.
ben netten epey kötü hikaye okuyup psikolojimi bozmuştum.erken doğar korkusu çoktu,vs.sancı ya da kanama varsa dr.ilaç veriyor.bebek için ciğer geliştirici yapılıyor.....
ben ateş hocama kadar rutin kontrol ya da araştırma hastanesinde çok dr.a gittim.bu konuda kendine güvenen az dr var ve hastayı korkutmayan.

Arkadaşlar başka topiğe gitmeyin bence. Burada bebeklerinizden konuşup previa nın o kadar da kötü olmadığını gösteriyorsunuz bize. Çok moral oluyor gerçekten. Sizinle iletişimde olabilmek bizim için büyük nimet. Topiği şişirmek diye düşünmeyin bence. Burada sizin gibi tecrübelere çok ihtiyaç var. 2 gündür sayenizde moral buldum. Hatta o kadar inandım ki herşeyin güzel gideceğine; kızıma isim bile koydum. Allah sizden razı olsun diyorum. Bence gitmeyin.

Canım biryere gitmiyoruz, birşey olduğunda diğer topiğe uğrarsın. İçini hep ferah tut, olumsuz şeyler okuma, burdaki her previalı bebeğine kavuştu, sen de kavuşacaksın sağlıcakla.

Canım maalesef hoşgeldin. Ama ama ama sen üç çocuğunda da mı previa oldun???:53::53::53:yoksa ben mi yanlış anladım??
Hoş en son gittiğim Dr. Bana "evet, illaki previa olacaksın. Ama korkma tıp da teknoloji de çok gelişti. previa bizim için önemsiz, yeterki acreata olmasın" dedi. Beni de baya bir rahatlatın açıkçası..

Ah bacııııım, benim de ilk gebelikti. O yüzden çok tırsıyorum ben. İlk gebelik ve totalis! İşte tüm korkularım bu yüzden.:50::50:
Bu arada pepukeciğimin Face teki resimlerine bakarken yorumlarınızı gördüm. Herhalde bu fburakla mersenne dedim ve izinsiz resimlerinize baktım. Kusura bakmayın kızlar.
Ammaaaa canım Fatih ne kadar yakışıklı bir oğlan annesi maşallah ona yahu!!!:nazar::nazar::nazar:
Bu arada senin yorumunun üzerine yazan da mersenneyse, arkadaşım da pek bi güzelmiş yani...

Bir de pepuke ve dağcı, kızlar siz o pepukeciğimin paylaştığı videodaki ameliyatı geçirdiyseniz çabuk ayağa kalkmışsınız be canım arkadaşlarım!!! Hoş benim de rahmi kurtarmak için hep içini kazıdıklarını söylemişlerdi ama. Size ayrı bir saygı duydum kızlar....:46::42::46::42:

Canım işini kolaylaştırayım, ben ikinci fotoda ilk yorumu yazanım, ismim Aygül :) sarı kıyafetli olan benim minik papatyam :) Gördüğün kişi esra ise Kames oluyor kendisi.

Ya arkadaşlar benim iki gündür öğleden sonra akıntıyla kahvemsi bişey geliyor ama çok az. Doktor pembe,kırmızı değilse içeride kalanlardır demişti. ama akıntıyla gelmesi tuhaf geldi çünkü 2 gün önceye kadar böyle bir akıntı yoktu. Bir de kasıklarım çok rahatsız, öğleden sonra ve akşamları çok gergin oluyor. Aslında çoğunlukla yatıyorum iş güç yapmıyorum ama neden öyle oluyor anlamadım. Sabahları hiç öyle değil. Doktorla konuşsam mı yoksa bu normal mi?
Kahverengi akıntı doktorunun dediği gibi eski kanamanın yeni dışarı çıktığını gösteriyor. Sen tedbiri elden bırakma ve doktorunu ara. Herkesin rahatsızlığı ve bünyesi farklı seni yanlış yönlendirmeyelimm, kötü birşey olmadığına eminim ama doktorunu aramaya çekinme.Geçmiş olsun bol bol dinlen

Son düzenleme:
Teşekkürler dağcı ve mesenne. Gerçekten de iyi ki buldum sizi

Canım emin ol ki, seni çok iyi anlıyoruz, yalnız değilsin. İnsan içindeki endişe ve korkuları paylaşacak, anlayacak birilerini arıyor. Bizler de aynıydık, hep birbirimize moral ve destek verdik. Bir de çevrende sana şöyle diyecekler çıkabilir " aaa bizim bir komşunun da kanaması vardı, hiç birşey olmadı, herkesde oluyor, boşver"gibi şeyler diyenler oluyor, insanın siniri bozulabiliyor. Durumunun ne olduğunu bilmeden önemsiz bir şeymişde sen büyütüyormuşsun muamelesi yapabilirler, hiç birine aldırma, en azından benim sinirimi bozuyorlardı :) :) :) Sen dinlenmene ve moralini yüksek tutmaya çalış. Benim doktorum moralin çok önemli olduğunu söylemişti ve bence gerçekten de öyle. Bebeğin doğduğunda çok yorulacaksın, hiç enerjin olmayacak, o yüzden şimdiden bol bol dinlen, uzat ayakları :52:

Ay evet ya! Herkesin ayyyynı benim gibi olan bi tanıdığı çıkıyor! Ama daha ne olduğunu bile bilmiyorlar. Doktor bilmemkime de yat demişmiş o da yatmış falan. Umurumda değiller. Bugün internetten izlemediğim dizileri açtım izledim. Kızım gelene kadar tembellik yaptığımı düşüneceğim. Bugün hastalığı düşünmedim bile. Ben çok nazlı biriyimdir. Ama zorda kalınca öyle bir cengaver çıkıyor ki içimden ben bile şaşıyorum. Kızım da bana benziyor belli ki :) plasentayı yukarı çekiverecek ikimiz de gezeceğiz :)

Ay evet ya! Herkesin ayyyynı benim gibi olan bi tanıdığı çıkıyor! Ama daha ne olduğunu bile bilmiyorlar. Doktor bilmemkime de yat demişmiş o da yatmış falan. Umurumda değiller. Bugün internetten izlemediğim dizileri açtım izledim. Kızım gelene kadar tembellik yaptığımı düşüneceğim. Bugün hastalığı düşünmedim bile. Ben çok nazlı biriyimdir. Ama zorda kalınca öyle bir cengaver çıkıyor ki içimden ben bile şaşıyorum. Kızım da bana benziyor belli ki :) plasentayı yukarı çekiverecek ikimiz de gezeceğiz :)

Bizim insanımız böyle genelde, ne olduğunu bilmez ama benzer durumda tanıdığı mutlaka vardır, ağzı olan konuşuyor :1: Ohhh, bol bol yat dizi izle canım, zaten sürekli dinlenirsen inan ki previa olayını düşünmene gerek kalmaz. Zaten kış mevsimindeyiz, en güzeli evde yatmak. Biz yazın sıcağında karpuz gibi yata yata büyüdük :52::52:

Bizim insanımız böyle genelde, ne olduğunu bilmez ama benzer durumda tanıdığı mutlaka vardır, ağzı olan konuşuyor :1: Ohhh, bol bol yat dizi izle canım, zaten sürekli dinlenirsen inan ki previa olayını düşünmene gerek kalmaz. Zaten kış mevsimindeyiz, en güzeli evde yatmak. Biz yazın sıcağında karpuz gibi yata yata büyüdük :52::52:

cidden kokustuk yaa. benim kiz kolunu kirdiginda bi kalktim sonra devam.
millet ne anlayacak. bi de yuruyus yap demiyolar mi cildiriyodum.

sen de takmiycan. kizlarin dedigi gibi. muge dir,oktay ustadir bikana kadar gunduz programlari. en guzeli baska cocuk yoksa kitap. zaman kendi kendine gecip gidiyo zaten.

cevap için teşekkür ederim.yok yukarı çıkmamış, çıkma ihtimali de yok ama normal doğum olabilir dedi. üstelik ilk hamilelik dolayısı ile tedirginim doktor da uzak olunca.ama kanama olmaz artık dedi.

bilemiyorum dr'una güveniyorsan sorun yoktur .. benim drum genelde previa durumlarında normal doğum önermiyor..

Canım işini kolaylaştırayım, ben ikinci fotoda ilk yorumu yazanım, ismim Aygül :) sarı kıyafetli olan benim minik papatyam :) Gördüğün kişi esra ise Kames oluyor kendisi.
Güzel kızmış kames..hemen senin paptyaya bakmaya gidiyorum. Benim yerime de kokla annesiiiiii...

Siz beni gördünüz mü kızlaaaar. Tontoşum ben tontoooooş:1::1::1:
tobeguk canım fotoları bilgisayara aktarabilirse eşim koyacağım.
Ay bekliyorum. Benim koca senin oğlana bayıldı, bayıldı:34:
Ah bacııııım hele ben son güne kadar çalıştım. Rapor falan vermedi bana. Normal hayatına devam et dedi pis Dr. O kasıklardaki baskıdan yürüyemiyordum bile ben. Boş ver Dr. Yat dediyse yat, yatmaktan daha güzel bir şey var mı be gülüm???:34::34:

Mersenneciğim senin pıtırcık pek bi Nazlı, tek atımlık kurabiye gibi duruyor. Maşallah annesi maşallaaah:nazar:
Yalnız bendeki de nasıl bir iştahsa bütün bebekleri yemek sever gibi seviyorum.:9::9::9:

Tobeguk senin kanaman olmadığı için mi rapor vermedi. O da değişikmiş. Adam biraz fazla rahatmış galiba :) benim gebeliğimin başında gittiğim bi doktor vardı. O da aşırı rahattı o yüzden bi daha gitmedim. Nelere dikkat etmem gerek diye sorunca bana paraşütle atlama bir de tekvando yaparken karnına sert darbe alma dedi. Çok anlamsız baktığımı hatırlıyorum bi daha da gitmem dedim. Seninki de öyle bişeydi galiba :)

Güzel kızmış kames..hemen senin paptyaya bakmaya gidiyorum. Benim yerime de kokla annesiiiiii...

Ah bacııııım hele ben son güne kadar çalıştım. Rapor falan vermedi bana. Normal hayatına devam et dedi pis Dr. O kasıklardaki baskıdan yürüyemiyordum bile ben. Boş ver Dr. Yat dediyse yat, yatmaktan daha güzel bir şey var mı be gülüm???:34::34:

sen de güzel hatunsun.Allah size de hayırlı kızlar,oğlanlar nasip eylesin.oğlum kardeşinden sonra biraz yaramazlaştı ama okulda ve arkadaşlarım tarafından çok sevilir.

Kames güzel kız ama buralara uğramaz oldu artık. Facete eklesene bizi canım, adını bilmediğim için hangisi sensin bilemedim :52:

Mersenneciğim senin pıtırcık pek bi Nazlı, tek atımlık kurabiye gibi duruyor. Maşallah annesi maşallaaah:nazar:
Yalnız bendeki de nasıl bir iştahsa bütün bebekleri yemek sever gibi seviyorum.:9::9::9:

Sağol canımcığım, vereyim sana çıtır çıtır ye, fırından taze çıktı :52::52::52:Ben de senin gibiyim canım, öpücükle doymam, yiyesim gelir genelde :)

Arkadaşlar hem plasenta previa olup hem clexane kullanan bar mı aranızda? Benim kan pıhtılaşma sorunum vardı ve kan sulandırıcı iğne kullanıyordum. Kanamam olunca medicanadaki doktorum bıraktırdı. Benimki tüp bebek tüp bebeği yapan doktorumu aradım bugün. O da clexanı bırakmak yok. Doğuma kadar devam dedi. Arada kaldım ben şimdi. Bu sabah iğneyi yaptım. Kanama olmadı ama kahverengi leke arttı. Tüpbebek doktorum onunla alakalı değil devam edeceksin diyor. Diğeri ondan olur biraz daha bekle sonra başlarız diyor. Bilgisi, fikri olan var mı?

Arkadaşlar hem plasenta previa olup hem clexane kullanan bar mı aranızda? Benim kan pıhtılaşma sorunum vardı ve kan sulandırıcı iğne kullanıyordum. Kanamam olunca medicanadaki doktorum bıraktırdı. Benimki tüp bebek tüp bebeği yapan doktorumu aradım bugün. O da clexanı bırakmak yok. Doğuma kadar devam dedi. Arada kaldım ben şimdi. Bu sabah iğneyi yaptım. Kanama olmadı ama kahverengi leke arttı. Tüpbebek doktorum onunla alakalı değil devam edeceksin diyor. Diğeri ondan olur biraz daha bekle sonra başlarız diyor. Bilgisi, fikri olan var mı?

Tup bebek ayri bimevzu. Yapana devam ederdim ben olsam. Medicanadaki doktora gore daha donanimli bi doktora git bence. Perinotolog olabilir ,tup bebek knusunda uzman olmali. Medicanaki tup bebekcilere guvenmiyorum ben. Ablami cok surundurmuslerdi.
Bilgim yok ama fikrimi paylasmak istedim. Ablamin bebislerde tup. Doktor cok onemli

Back