• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Ultrason, genel Sayn meslektam :
Obstetrik usg incelemesinde :
sat göre 29w
usg göre 31w 4d
BPD : (78,3 mm),() hafta-günlüktür.
FL : (62,1 mm),() hafta -günlüktür.
AC : (271,2 mm),() hafta-günlüktür.
Plasenta uterusun () duvarnda, grade () ile uyumlu ve normal görünümdedir.
Fetusun kardiak aktivitesi tabiidir.
Amnios svsnn miktar ve ekojenitesi tabiidir.
CANIM BU 10 GÜN ÖNCEKİ USG SONUCU Ultrason, genel Sayn meslektam :
Obstetrik usg incelemesinde :
1996 gr sat'a göre 30 w 3d
usg göre 32w 4d
ba gelibütün ölçüler 90 persentilde
BPD : ( 82,4mm),() hafta-günlüktür.
FL : ( 62,4mm),() hafta -günlüktür.
AC : ( 282,8mm),() hafta-günlüktür.
Plasenta uterusun (ön) duvarnda, alt segmente uzanyor.
Fetusun kardiak aktivitesi tabiidir.
Amnios svsnn miktar ve ekojenitesi tabiidir.
Normal BUDA DÜNKİ CANIM BİRİNDE NORMAL DİYOR DİĞERİNDE ÖNDE DİYO:44::44::44:

Dogru walla. Gerci bu bir yorum. Ya ilkinde sorun ya ikinci de diycem ama bu haftada yukari cikan da var demekki asaga inende var. canim kolan hast. ne guvenme. Perinotologa git mutlaka. Alttan bakilmaz bence previa da.

dogru walla. Gerci bu bir yorum. Ya ilkinde sorun ya ikinci de diycem ama bu haftada yukari cikan da var demekki asaga inende var. Canim kolan hast. Ne guvenme. Perinotologa git mutlaka. Alttan bakilmaz bence previa da.

canım biz doğumuda kolanda düşünüyoduk araştırdık iyi değil diyenler çok oldu bizde vazgeçtik mediifeyi düşünüyoruz orası iyi diyorlar arkadaşlrda yaptı mennun kalmış beylük düzünde ama yinede emin değiliz açıkçası aklım karıştı vallaha inş çıkar yukarıda hayırlısıyla normal olurr herşey sezeryandan korkuyorum birde korkudan öte yanımda kimse olmıycak eşim kalıcak bakımım falan zor olurr diye normal olsun diyoum ama tabi herşeyin başında hayırlısını isityoum cevabın için çok tşk ederim sağolsın ilgilendin :38::38::38:

bebek ağlıyor çok hızlı okudum.şimdiye kadar bir sıkıntı olmaması çok güzel ve enteresan tabi.benim doplerde plesanta previa diye direk yazılmıştı.önde vs. denmemişti.
ben 32. haftada bir prof tarafından muayene olmuştum.ama zaten işi bilen dikkatle yapan bir hoca.
ben ve burdan pepuke arkadaşım ameliyatımızı ona olduk.pepuke de beylikdüzünden çamlıcaya geldi onun için.sağlıkla atlattık ikimizde.düşünürsen hocanın telini verebilirim.

bebek ağlıyor çok hızlı okudum.şimdiye kadar bir sıkıntı olmaması çok güzel ve enteresan tabi.benim doplerde plesanta previa diye direk yazılmıştı.önde vs. denmemişti.
ben 32. haftada bir prof tarafından muayene olmuştum.ama zaten işi bilen dikkatle yapan bir hoca.
ben ve burdan pepuke arkadaşım ameliyatımızı ona olduk.pepuke de beylikdüzünden çamlıcaya geldi onun için.sağlıkla atlattık ikimizde.düşünürsen hocanın telini verebilirim.

yok olmadı canım kanma falan ama sadece ağrım olurdu gezerken halada var tabi 10 gün önce çıkmadı dün çıktı anlamdım birdenbire dönermi olurmu anlayamadım sevinirim kuzum verirsen bende başka bir doktor düşünüyorum tavsiyeniz olursa daha iyi olur:38:

canım biz doğumuda kolanda düşünüyoduk araştırdık iyi değil diyenler çok oldu bizde vazgeçtik mediifeyi düşünüyoruz orası iyi diyorlar arkadaşlrda yaptı mennun kalmış beylük düzünde ama yinede emin değiliz açıkçası aklım karıştı vallaha inş çıkar yukarıda hayırlısıyla normal olurr herşey sezeryandan korkuyorum birde korkudan öte yanımda kimse olmıycak eşim kalıcak bakımım falan zor olurr diye normal olsun diyoum ama tabi herşeyin başında hayırlısını isityoum cevabın için çok tşk ederim sağolsın ilgilendin :38::38::38:

Canim alttan muayene olanlar olmus. Demekki gerek olabiliyomus. Arkadasin bahsettigi prof ates hoca. Senin previanin riskli oldugunu zannetmiyorum ama previa ise kesin sezeryan olursun. Ben memorialdan memnun kalmadim ama doktor bilgiliydi. Perinotolog cihangir bey. Yalniz sorman lazim anlatmaz. Baska bir perinotolog da bulabilirsin. Ama git mutlaka. Marjinal mi neyse ogren. Kanama riski erken dogum riski var mi ogren. Marjinalde olsa benim gibi 37 de sezeryan yapabilirler.
Belki hic riski olmayan, sadece sezeryan gerektiren bi durum. Bosuna telaslanma okuduklarinla. En dogru bilgiyi doktor verir.

Utku beyden geldim şimdi kızlar. Ben çok narin yapılı biriyim. 47 kiloyla hamile kaldım. Bana o yüzden oluyor dedi. Vücudumun,rahmimin kapasitesi azmış. O yüzden vücudun zorlanıyor. Yatacaksın dedi. Çok büyük ihtimalle bu rahim 9 ay taşımaz. Erken doğum olur dedi. Previa çok ciddi değil. Çok az bir kısım rahim ağzında. Previadan yana sorun olmaz. Ama vücudunu kuvvetlendirmen ve sürekli sakin olman laZım diyor. Bebeğim iyiymiş çok şükür. Biraz rahatladım.

Utku beyden geldim şimdi kızlar. Ben çok narin yapılı biriyim. 47 kiloyla hamile kaldım. Bana o yüzden oluyor dedi. Vücudumun,rahmimin kapasitesi azmış. O yüzden vücudun zorlanıyor. Yatacaksın dedi. Çok büyük ihtimalle bu rahim 9 ay taşımaz. Erken doğum olur dedi. Previa çok ciddi değil. Çok az bir kısım rahim ağzında. Previadan yana sorun olmaz. Ama vücudunu kuvvetlendirmen ve sürekli sakin olman laZım diyor. Bebeğim iyiymiş çok şükür. Biraz rahatladım.

Cok gecmis olsun da 45 le hamile kalip 39 da doguran gorumcem var. kendini ona sartlama. Iyi bak, saglikli Beslen. Bu haftada kismi kapatmasi demek buyuk olasilikla yukari cikacak demek. Insallah yani.cok sukur. Gecmis olsun canim.

Cok gecmis olsun da 45 le hamile kalip 39 da doguran gorumcem var. kendini ona sartlama. Iyi bak, saglikli Beslen. Bu haftada kismi kapatmasi demek buyuk olasilikla yukari cikacak demek. Insallah yani.cok sukur. Gecmis olsun canim.

Benim yengem de 42 kiloyla hamile kalmıştı hiç öyle birşey olmadı. Ne bileyim işte bana senin kapasiten bu kadar deyip durdu. Bir de korku demek takıntı demek. Sen takıntılı birisin takıntılarından kurtul dedi. Çok merak ediyorum. Hamile olup kanaması olan ve korkmayan bir kadın var mıdır ki? Aman neyse önemli olan bebeğim iyiymiş :) yüzüm güldü :)

ben 22 haftalık hamileyim. bugün dopler ultrason yaptırdım. bana DA dr plasenta previa dedi. istrahat etmemi söyledi. çalışma konusunda bir kısıtlama yapmadı. zaten memurum .sürekli oturuyorum.
ama bu plasenta previa gerçekten hiç hoşuma gitmedi.kanamam da henüz olmadı hiç.açıkcası korkuyorum.

ben 22 haftalık hamileyim. bugün dopler ultrason yaptırdım. bana DA dr plasenta previa dedi. istrahat etmemi söyledi. çalışma konusunda bir kısıtlama yapmadı. zaten memurum .sürekli oturuyorum.
ama bu plasenta previa gerçekten hiç hoşuma gitmedi.kanamam da henüz olmadı hiç.açıkcası korkuyorum.

Gecmis olsun. Turunu soyledi mi? Korkma, kendine dikkat et, zorlama, kisitlamalara aynen uy.
Bana kisa yuruyus dahil yasakti. Zaten agridan yuruyemiyodum. Ama bitti gitti. Simdi 3 aylik reflusuyle ugrasiyorum. Bu daha zor walla. Yatinca gecmiyo. :) moralini bozma

yok olmadı canım kanma falan ama sadece ağrım olurdu gezerken halada var tabi 10 gün önce çıkmadı dün çıktı anlamdım birdenbire dönermi olurmu anlayamadım sevinirim kuzum verirsen bende başka bir doktor düşünüyorum tavsiyeniz olursa daha iyi olur:38:
canım bizim doktorumuz ateş karateke.ben netten bulmuştum ismin ve videolarını.previada en çok korktuğumuz kanamadır.onun ameliyatlarını izleyip kanamasız güzel geçmiş olması bana cesaret ve güven verdi.insan olarak da muhteşem biridir.hayatım boyunca unutamayacağım bir dr.
özelden telini vereyim sana canım.
pepuke de benim tecrübem ve önerimle ona ameliyat oldu.o da çok memnun kaldı.

previanın az olması çok güzel.muhtelemen yukarı çıkar ilerleyen haftalarda canım.bünyenin narin olduğunu neye göre düşündü acaba?
dr.lar ne derse desin üç beş hafta her şey yolunda gittiğini göreceksin ve çok takılmayacaksın söylediklerine.Allah büyük canım.
Benim yengem de 42 kiloyla hamile kalmıştı hiç öyle birşey olmadı. Ne bileyim işte bana senin kapasiten bu kadar deyip durdu. Bir de korku demek takıntı demek. Sen takıntılı birisin takıntılarından kurtul dedi. Çok merak ediyorum. Hamile olup kanaması olan ve korkmayan bir kadın var mıdır ki? Aman neyse önemli olan bebeğim iyiymiş :) yüzüm güldü :)
previa lafından dr.lar bile tırsıyor biz ne yapalım.:20:
seni çok çok iyi anlıyorum,ben de bu haftalarda previa yüzünden çok kötüydüm.geceleri uyuyamazdım,oğluma bakıp bakıp ağlardım,vs.......
burda hepimiz şahit olduk onlarca previalı bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına aldı.

hoş geldin canım.haftan epey ilerlemiş maaşALLAH.istirahat et,rahat ol ve doktoruna güven.tabi her dr. previa da kendine güvenmiyor bunu hastasına hissettiriyorlar zaten.

Gecmis olsun. Turunu soyledi mi? Korkma, kendine dikkat et, zorlama, kisitlamalara aynen uy.
Bana kisa yuruyus dahil yasakti. Zaten agridan yuruyemiyodum. Ama bitti gitti. Simdi 3 aylik reflusuyle ugrasiyorum. Bu daha zor walla. Yatinca gecmiyo. :) moralini bozma

cevabın için teşekkürler.kısıtlamalara aynen uymaya çalışacağım. kolay değil elbett. yani 6.ncı aya yaklaşmış bir gebeliği tehlikeye sokmayı kimse istemez. gerisi allahdan....
previa nın türü hakkında bir şey söylemedi.demek türleri de var. yani total mı kısmen mi bilmiyorum.işe yürüyerek gidiyordum. ama bıraktım şimdi.çocuğun 3 aylık mı oldu?çocuk mu reflü oldu?sendeki previa nasıl gelişti veya sonuç nasıl olmuştu?

slm kızlar benimde dün kontrolumde plasenta previa olduğu çıktı daha 10 gün öncesine kadar kaç doktora gittiysem böyle birşey söylenmedi detaylıdada normaldi ama dün doktorum önde olduuğunu 2 hafta sonrasına gelmemi söyledi alttan bakıcakmış yukarı çıkmazsa sezeryan dedi ben 31 haftamdayım bu saatten sonra dönermi acaba bilgisi olanlar varmı :26::26::26:
Canım 10 günde previa olmaz. Öncesinde varmış zaten. Sana da bana olan olmuş. Muhtemelen ayrıntılıda plasentanın yerine bakmadan yazmış raporu doktorun. Ama alttan baktırma konusunda iyi düşün. Çünkü kanama olur diye Pek tavsiye edilmiyor. Benim alttan muayenelerimi ameliyathanelerin olduğu yerdeki ultrasonda baktılar. Kendine iyi bir Dr ve anne- bebek yoğun bakımı olan bir hastane bul. Previalılar normal doğum yapamaz canım. Bir tipinde normal denenebilir deniyor ama doğum sonrası çok kanama oluyor. Sezeryan olmak biraz mecburiyet canım maalesef.
Dikkat ettiğin sürece Allah'ın izniyle sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına. Geçmiş olur inşallah canım....
Çok enteresan... Previanın da iyi çıkmasına sevindim canım. İyi olacak iyi olacak, her şey iyi olacak:34::34:
Geçmiş olur inşallah canım. Zaten illa kanama olacak diye bir şey yok. benim de kanamam olmamıştı. İş yaparken, eğilip doğrulurken dikkat edersen Allah'ın izniyle bir şey olmaz canım....:34::34::34:

Çok enteresan... Previanın da iyi çıkmasına sevindim canım. İyi olacak iyi olacak, her şey iyi olacak:34::34:

Ben de çok sevindim. O yüzden adamın küçümsemelerini hiç umursamadım. İnşallah iyi olacak canım inşallah :)

Minyon tipli biriyim. İnce kemikli, dar bir vücut. 16 haftalık olmama rağmen 50 kiloyum. Ondanmış. Annem biraz kiloludur. annene bak anne gibi. Sen hiç anne gibi durmuyosun dedi :) saçmaladı yani :) inşallah dediğiniz gibi 3-5 haftaya toparlanır. kanama olduğunda biraz fazla korkuyorum. Sakin olmam gerektiği konusunda haklıydı. Elimden geleni yapacağım :)

cevabın için teşekkürler.kısıtlamalara aynen uymaya çalışacağım. kolay değil elbett. yani 6.ncı aya yaklaşmış bir gebeliği tehlikeye sokmayı kimse istemez. gerisi allahdan....
previa nın türü hakkında bir şey söylemedi.demek türleri de var. yani total mı kısmen mi bilmiyorum.işe yürüyerek gidiyordum. ama bıraktım şimdi.çocuğun 3 aylık mı oldu?çocuk mu reflü oldu?sendeki previa nasıl gelişti veya sonuç nasıl olmuştu?
en bastan agirdim ben. 13 de 16 da kanama oldu cok az. 19 da previa tam teshis kondu. cok agriliydim ben.yuruyemiyodum vs. marjinaldi. dikise yapisikti,ayrildi.sormadim hic doktora detay ben.kabaca damarlanma basladi.kireclenme oldu. 37 de bu nedenle sezeryan oldum. kanama beklendi olmadi cok sukur.epiduralden cok cektim ben. ve simdi bebegim 3 aylik.reflusu var,cok kusuyo.onla ugrasiyorum.

Canım ben de kızıma 47 kgyle hamile kaldım ama 38.haftada sezaryenle rahat rahat doğurdum.ben o doktora katılmıyorum.eskiden annelerimiz nenelerimiz ne yapıyormuş acaba?onlarındamı rahimlerinin kapasitesi azmış?çok yanlış söylemler bunlar.annem 1.50 boyunda ve o da zapzayıf hamile kalmış 4 tane çocuk normal doğurmuş hem de! Kapasitesi de gayet yeterliymiş.sen bu laflara takma canım keyfine bak erken doğurucam diye de düşünme.

Canım ben de kızıma 47 kgyle hamile kaldım ama 38.haftada sezaryenle rahat rahat doğurdum.ben o doktora katılmıyorum.eskiden annelerimiz nenelerimiz ne yapıyormuş acaba?onlarındamı rahimlerinin kapasitesi azmış?çok yanlış söylemler bunlar.annem 1.50 boyunda ve o da zapzayıf hamile kalmış 4 tane çocuk normal doğurmuş hem de! Kapasitesi de gayet yeterliymiş.sen bu laflara takma canım keyfine bak erken doğurucam diye de düşünme.

Sağol arkadaşım. Takmadım zaten. Daha bana söylediklerini söylesem inanamazsınız. Ben bebek iyi dedikten sonrasını hiç umursamadım :) benim de aklıma miranda kerr geldi. İki çocuk annesi ama victoria secret meleği :)

Back