• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

Canım tüp bebeği yapan doktorum çok uzak. Onla telden görüşüyorum. Medicanadakindeki tüp bebek doktoru değil ama perinotologla birlikte çalışıyor benim için. Yani medicana da perinotolog var. İsmail bey. Beni muayene etti ama ben o panikle clexanı ona sormadım yarın kontrole gideceğim.iyi ki söyledin çünkü ismail beye sormak hiç aklıma gelmemişti :)

Arkadaşlar hem plasenta previa olup hem clexane kullanan bar mı aranızda? Benim kan pıhtılaşma sorunum vardı ve kan sulandırıcı iğne kullanıyordum. Kanamam olunca medicanadaki doktorum bıraktırdı. Benimki tüp bebek tüp bebeği yapan doktorumu aradım bugün. O da clexanı bırakmak yok. Doğuma kadar devam dedi. Arada kaldım ben şimdi. Bu sabah iğneyi yaptım. Kanama olmadı ama kahverengi leke arttı. Tüpbebek doktorum onunla alakalı değil devam edeceksin diyor. Diğeri ondan olur biraz daha bekle sonra başlarız diyor. Bilgisi, fikri olan var mı?

ciddi ciddi ikisini birden anlayan bir dr bul bence canım.tüp bebek olanlarda previa olabiliyor.senden başka bir kaç kişi de yine duymuştum.aşılama olayı da tüp de bir şekilde rahme zarar veriyor sanırım.hayırlısı,kısmette ne varsa o oluyor.ikiz hamile tüp bebekler de vardı.şimdi 25.haftalarda olmaları lazım.papatya-özmendi galiba.o da daha uğramıyor.son durumunu bilemiyorum.benim arkadaşım da ikiz hamileydi aşılama sanırım.doğumda previa olduğunu görmüş dr.

Hmmm anladım canım bana alakası yok demişlerdi. Düşük, doğum sayısyla alakalı demişlerdi ama demek ki var. Siz biliyor musunuz böyle bir doktor?

Rüzgarselin

Canım bahçelievler acıbadem aile hastanesi (eski jfk hastanesi) nde bir perinatologa gitmiştim iyi bir doktordu, yurt dışında da uzun süre çalışmış sanırım ve çok zor doğumlar gerçekleştirmiş bir doktordu. Adı ali utku öz idi sanırım. İnternetten doktoru araştırır, beğenirsen gidebilirsin. Ben detaylı ultrasonumu ona yaptırmıştım. Üstelik durumun konusunda insanı çok güzel motive ediyordu. Doktor arıyorsan deneyebilirsin.

Hmmm anladım canım bana alakası yok demişlerdi. Düşük, doğum sayısyla alakalı demişlerdi ama demek ki var. Siz biliyor musunuz böyle bir doktor?

Hastanesinden ve ilgisinden memnun kalmadigimi en basta soyliim. Memorial kadin dogumun basinda bulunan cihangir var. perinotolog. Donanimi cok iyi. Detayli da bakiyor. Sormadan hicbisey anlatmaz. Ama cok biliyor. Sigortasiz dogum da cok pahali. Indirimli 7600 tl ye patladi. Yatarak dahi sigortan varsa muayene indirimli oluyor.

Ne kadar cok doktor o kadar cok kafa karisikligi demek. Tup bebekcinin donanimi iyiyse ve ayni sehirdeysen, yola bakma ona devam et derim.

Tobeguk senin kanaman olmadığı için mi rapor vermedi. O da değişikmiş. Adam biraz fazla rahatmış galiba :) benim gebeliğimin başında gittiğim bi doktor vardı. O da aşırı rahattı o yüzden bi daha gitmedim. Nelere dikkat etmem gerek diye sorunca bana paraşütle atlama bir de tekvando yaparken karnına sert darbe alma dedi. Çok anlamsız baktığımı hatırlıyorum bi daha da gitmem dedim. Seninki de öyle bişeydi galiba :)
Evet canım kanamam olmadığı için 25. Haftama kadar pp olduğumu bilmiyordum. Ayrıntılıya da Ankara'nın (güya!!!) en iyi perinatoloğuna gitmiştim. O bile "plasenta normal yerleşimli ve alt segmente uzatır" diye yazdı rapora. Hem de totalis olan bana!!! Çünkü hayvan herif bakmamış bile plasentanın yerine. Zaten öğrendikten kısa süre sonra olanlar oldu canım:((
Hatta 14. Haftadan itibaren kasık ağrım yüzünden yürüyemiyordum. öyle bir baskı yapıyordu ki ağlıyordum. Salak Dr bana gebelikle alakası yok dedi. Gittiğim o perinatoloğa sordum. O da gebelikle alakalı değil dedi:53::53::53::53: beni ortopediye yönlendirdi:53::52: ve İnanmayacaksın ben o halde nöbet tuttum hep:50:ağlaya ağlaya!!! O yüzden yat dedilerse, hiç bir şeyin bile yoksa yat canım...
Bir de iyi bir Dr bul tatlım...:34:
Kames güzel kız ama buralara uğramaz oldu artık. Facete eklesene bizi canım, adını bilmediğim için hangisi sensin bilemedim :52:
Sağol canımcığım, vereyim sana çıtır çıtır ye, fırından taze çıktı :52::52::52:Ben de senin gibiyim canım, öpücükle doymam, yiyesim gelir genelde :)
Ekleyeyim canım..ımmmmh, mis mis, yemem miiiii???:56::16:
Arkadaşlar hem plasenta previa olup hem clexane kullanan bar mı aranızda? Benim kan pıhtılaşma sorunum vardı ve kan sulandırıcı iğne kullanıyordum. Kanamam olunca medicanadaki doktorum bıraktırdı. Benimki tüp bebek tüp bebeği yapan doktorumu aradım bugün. O da clexanı bırakmak yok. Doğuma kadar devam dedi. Arada kaldım ben şimdi. Bu sabah iğneyi yaptım. Kanama olmadı ama kahverengi leke arttı. Tüpbebek doktorum onunla alakalı değil devam edeceksin diyor. Diğeri ondan olur biraz daha bekle sonra başlarız diyor. Bilgisi, fikri olan var mı?
Canım Ankara'da hem riskli gebeliklere bakan hem tüp yapan Dr lar var. Orada da vardır mutlaka. İyice bir araştır bakalım canım..
Çünkü ben bir perinatoloğa gittiğimde pıhtılaşma için bir şey kullanacakmıyız dediğimde "pp yi tetikleyebilir senin durumunda, o yüzden kullanmayacağız" demişti. Ama her hasta her vaka ayrı değerlendirilir canım. Bence yukarıda söylenen gibi bir Dr bulup ona sor. Bir de arkadaşların dediği gibi ne kadar çok Dr, o kadar kafa karışıklığı.....
Ayrıca ben de o dediğin hastanenin ankara şubesine güvenmiyorum:50::50:

Memorial daki doktorlardan hiç hoşLanmıyorum ayrıca zaten o da uzak. Normalde medicanayı da sevmem ama doktorum dilek kaya güney o kadar tatlı biri ki anlatamam. Sırf onun için gidiyorum. Ama haklısınız bir de uzmana gitmek lazım. Ali utku öz e gidebilirim. Bahçelievler daha yakın. peki bir sorum daha var. Bu aralar gitmeli miyim? Şu anda 15+4 üm. uzmanlar genelde 20. Haftadan sonra belli olur diyorlarmış. 20. Haftadan sonra çıkmazsa mı gideyim?

Memorial daki doktorlardan hiç hoşLanmıyorum ayrıca zaten o da uzak. Normalde medicanayı da sevmem ama doktorum dilek kaya güney o kadar tatlı biri ki anlatamam. Sırf onun için gidiyorum. Ama haklısınız bir de uzmana gitmek lazım. Ali utku öz e gidebilirim. Bahçelievler daha yakın. peki bir sorum daha var. Bu aralar gitmeli miyim? Şu anda 15+4 üm. uzmanlar genelde 20. Haftadan sonra belli olur diyorlarmış. 20. Haftadan sonra çıkmazsa mı gideyim?

19 cuvarinda detayli icin gidicen zaten. Ama ilac mevzusu var. kullanip kullanmama konusu oldugu icin hemen bi uzmanini bulup git bence canim. Zirt pirt doktor oluyo belki ama sonradan pisman olmamak icin idare edip sadece gununu tamamliycan.

Canım merhaba,ben de beylikdüzündeyim.previa 20.haftaya dek kesinleşmiyor ben geçen sene de previa yaşamıştım o yüzden deneyimliydim son hamilelğimde,en iyi doktorlarar gittim.acıbademde rıza madazlıya gidiyordum koskoca usg duayeni bana sende previa mrevia yok gez toz eğlen dedi ama benim içim rahat etmedi geçen sene de ayrıntılı için gittiğim ve bana previa teşhisi koyan büyükçekmece kolanda sadece ayrıntılı usg yapan altan cebeciye gittim.ve bana yine previa olduğumu söyledi.o rezil günü unutamam neyse geldi geçti çok şükür.demem o ki ayrıntılıda kesin altan beye git adam usg okumada çok iyi.koskoca profun göremediğini gördü.kolan kötü bi hastane ama dr iyi.medicananın perinatoloğunu ben tutmadım.arkadaşıma sırf yaşından ötürü amniyo yapmak istedi.

Kızlar fena halde acınacak haldeyim.koala gibi eymen bey hep kucakta yatırdımmı ıkınıp sıkınıyor.şu an da ıpadden tek parmak yazıyorum.gece uyku yok.eşim oturmaodasında yatıyor yanımda kızım yatıyor.annem yanımda amageceyapayalnızım:(
Annem sabah eymeni aşlyortoplasan 3saat uyumuyorum 24 saat içinde.dün gece 4 gibi tatlı yemek için kalkan eşim kapıdan kafasını uzattı ve bana SABRET dedi.o sersemlikle bişey yapamadım ama sinirimden kafasını duvara yapıştırmak istiyorum hala.
Annem evde değil şu an arkadaşınakahvaltıya gitti saat 3e geliyor demin anca bişeyler yedim.şikayet etmiyorum bebeğim iyi olsun da bunlar normal zaten ama eşimin dangalaklığına dayanamıyorum.bir de görmemişin oğlu olmuş şeklinde davranıyor bazen kızımızı saçma sebeplerdwn ötürü kırıyor yok bebeği yanlış tuttun boynu büküldü falan diye,ben kuzım yerine çok üzülüyorum yaa bir de kendi diyordu eymen doğunca ecenin yanında nasıl sevicem ona haksızlık gibi geliyor diyordu.uyuz.
Başka bir topikteymişsiniz dahaoraya giremedim bile yaa tekrar link verirseniz sevinirm canlarım.

slm kızlar benimde dün kontrolumde plasenta previa olduğu çıktı daha 10 gün öncesine kadar kaç doktora gittiysem böyle birşey söylenmedi detaylıdada normaldi ama dün doktorum önde olduuğunu 2 hafta sonrasına gelmemi söyledi alttan bakıcakmış yukarı çıkmazsa sezeryan dedi ben 31 haftamdayım bu saatten sonra dönermi acaba bilgisi olanlar varmı :26::26::26:

slm kızlar benimde dün kontrolumde plasenta previa olduğu çıktı daha 10 gün öncesine kadar kaç doktora gittiysem böyle birşey söylenmedi detaylıdada normaldi ama dün doktorum önde olduuğunu 2 hafta sonrasına gelmemi söyledi alttan bakıcakmış yukarı çıkmazsa sezeryan dedi ben 31 haftamdayım bu saatten sonra dönermi acaba bilgisi olanlar varmı :26::26::26:

Slm. 31. Hafta 10 gunde alta gecmesi biz az bilenlere cok mantikli gelmedi. Bi kere previa cokrahatsizlik veriyor. Agirlastiriyo. Previa da ozellikle son zamanlarda nasil alttan bakacak. Bakilmiyor biliyorum. Geri donermi diyorsan, bu haftada asagi indiyse yukari da cikar bumantikla. Ama yasadiklarimizagore zor. Korkulacak bi durum yok, ama previaysan cok cok dikkatli olmalisin. Dikkatle, iyi bir doktorla hepimiz basardik. Diger previa yasamis arkadaslarim alttan muayene konusuna yorum yapacaktir. Ben olsam hemen baskabir doktor daha yapip previayi onatirdim. Cunku onemli birsey bu geri donup okursan.

Slm. 31. Hafta 10 gunde alta gecmesi biz az bilenlere cok mantikli gelmedi. Bi kere previa cokrahatsizlik veriyor. Agirlastiriyo. Previa da ozellikle son zamanlarda nasil alttan bakacak. Bakilmiyor biliyorum. Geri donermi diyorsan, bu haftada asagi indiyse yukari da cikar bumantikla. Ama yasadiklarimizagore zor. Korkulacak bi durum yok, ama previaysan cok cok dikkatli olmalisin. Dikkatle, iyi bir doktorla hepimiz basardik. Diger previa yasamis arkadaslarim alttan muayene konusuna yorum yapacaktir. Ben olsam hemen baskabir doktor daha yapip previayi onatirdim. Cunku onemli birsey bu geri donup okursan.

açslm canım banada mantıklı gelmedi hani tek doktorla kalmadım ben bu zaman kladar özele gittim kolana hastanesine gittim başka bir yerde detaylı usg çekildi hemde 1 ay öncesinde çekildi çıkmadı vede 10 gün önce gittim bebeğim oynamadı 2 gün diye hiç birşey demedi sadece iri iri diyiip durdu zaten belirtilerini okuduğumda banada öncesinde varmış gibi gelliyo çünkü sürekli kasık ağrım olurdu sağ tarafımda özellikle dışarı çıktığımda adımımı atamaz hale geldiğim oldu halada öylee sanki sıkıştırmışımda kasığım düşecekmiş gibi ağrı oluyo öncesinde varsa neden birşey denilmedi anlmaıyorum bende son zamanlrdada diyordum arkadaşalrıma kasıklarım çok ağrıyo acaba bebek mi döndü diye dün böyle diyince banada ilginç geldi alttan bakıcam dedi bilemiyorum normalde bakılmazmı canım tehlikelimi sence off başka doktora gitmeyi düşünüyoum bende dediğin igbi ciddi bir durum çünkü :44::26:

Ultrason, genel Sayn meslektam :
Obstetrik usg incelemesinde :
sat göre 29w
usg göre 31w 4d
BPD : (78,3 mm),() hafta-günlüktür.
FL : (62,1 mm),() hafta -günlüktür.
AC : (271,2 mm),() hafta-günlüktür.
Plasenta uterusun () duvarnda, grade () ile uyumlu ve normal görünümdedir.
Fetusun kardiak aktivitesi tabiidir.
Amnios svsnn miktar ve ekojenitesi tabiidir.
CANIM BU 10 GÜN ÖNCEKİ USG SONUCU Ultrason, genel Sayn meslektam :
Obstetrik usg incelemesinde :
1996 gr sat'a göre 30 w 3d
usg göre 32w 4d
ba gelibütün ölçüler 90 persentilde
BPD : ( 82,4mm),() hafta-günlüktür.
FL : ( 62,4mm),() hafta -günlüktür.
AC : ( 282,8mm),() hafta-günlüktür.
Plasenta uterusun (ön) duvarnda, alt segmente uzanyor.
Fetusun kardiak aktivitesi tabiidir.
Amnios svsnn miktar ve ekojenitesi tabiidir.
Normal BUDA DÜNKİ CANIM BİRİNDE NORMAL DİYOR DİĞERİNDE ÖNDE DİYO:44::44::44:

Back