Plasenta previa

İnsallah cAnim. siz olmadan gaz problemleri cekilmiyo. :)

inşaALLAH canım.papatya-özmen kalıyor.o da hayırlısıyla doğuracak sizleerden sonra.
büyümesinin devam etmesi içini rahatlatmıştır.apar topar vaktinden önce doğuma gitmek geriyor insanı.
son haftalar insan iyice sabırsızlanıyor bebeğini görmek için.doğsun yersin pıtırcığını.hayatının en güzel dönemine gireceksin mersenneciğim.ben ilk bebeğim doğduktan sonraki süreci hayatımın en mutlu zamanı olarak hissetmiştim.mihrimahla da mutluyuz ama tecrübeli ve anneliğe kısmen doymuş olunca normal geliyor.
Rahim ağzında da damarlanma var herhalde bilemiyorum tam.seninkini aldı mı? Rahim ağzının fonksiyonunu bilmiyorum araştırmak ta istemiyorum aslında.önemliyse bir de ona üzülmiyim.
araştırma boşver.Allah'a bırak.hocanın söylediğinden çok daha iyi durumda olacak eminim.benim de mesaneyi alacaktı ama açınca öyle görünmedi.az kaldı güzelim,sayılı günler.bir bakmışsın bitivermiş herşey.eymeninle evindesin.ben bir süre bittiğine inanamamıştım.biraz da ani olmasından belki.normal hayat nasıl unutmuştum doğrusu.previa öncesinde de aşırı mide bulantısı vardı.hayat kalitem previadan daha kötüydü.insanın canı sıkılıp dışarı çıkmak ister ama ben o kadar kötüydüm ki arabayla bile gezecek halim yoktu.baştan sona zor bir hamilelkti bu kez.geçici çok şükür ki.

18 kasımmış doğum günü paşanın.:)sağlık sıhhatle olacak inşaALLAH.
maşallah kazasız belasız 35.haftaları gördün darısı başıma
inşallah amelyatta ne rahmin nede rahim ağzın alınmaz allah yardımcın olsun
sen kaçıncı haftadasın canım?
sünneti erken yaptırmak lazım.bebekken daha hızlı iyileşiyormuş.

iki yakışıklı annesi olmak zor olacak ilerde.abi kardeş kızları peşlerinden koştururlar.

senin durumun nasıl,ağrıların var mı?

Canim sorma basedemicem Ben bunlarla... Kime cekti bunlar anlamiyorumki...

Sunnet konusunda endiselerim var canim... Abiyi kucuk yaptirdim cok cabuk iyilesiyor biliyorum ama bunun gobek 4 gunlukken dustu hala kaniyor arada duzelmedi... Simdi Sunnet yaptirsam pipiside boyle olurmuki... Dr k vitamini tekrarlatti gecen boyle bebeklere 2. Dozu yapiyorum dedi... Pihtilasma ile alakali dedi sorunu... O yuzden bu Sunnet isini 1 ay kontrolunde detayli konusucam Dr la... Oda gecen az bir toparlansin dedi oyle yaptirirsiniz dedi...

Benim ilk sezeryannim zor gecti... Yaz di bide cok sicakti okadar zor atlattimki... Ilk zor kalktim gunlerce agri kesici aldim banamisin demedi agrilar...

Bunda anlamadimki ilkte kalktigimda cok aglamistim bunda hadi kalkiyoruz dediler pit diye kalktim dik bir vaziyette... Hemsire masallah dedi ... Ogun icin Dr yat dedi zaten 4 te ciktim odaya 11 de kalktim ayaga... Okadar rahatladimki anlatamam... Dr bana yarin bol bol yuru dedi ben o gece uyumadim baya yurudum... Ayni gun gazimi cikarttim Dr aradi nasilim diye hensirelerede sormus... Bende cok iyiyim dedim eve ciktim arefe gunu.. bayramda cikacaktim yoksa...
Hastane calisanlari beni taniyor cogu giderken gorunce sezeryan diye girip normalmi dogurdun yoksa dediler... Hic dun sezeryan olmus birine benzemiyorsun dediler... Normal yuruyordum cunku...

Ben hic bukadar kolay olacagini dusunmemistim inanki... Eve ciktigim gun 2. Gun yani bi ogun agri kesici aldim birdaha ne agrim oldu ne biseyim.... En cok korktugum surecti sezeryan sonrasi agrilar falan hic korktugum gibi olmadi... Bazen unutuyorum sezeryan oldugumu...

Haaa ama baska agrilarim var mesela gobegim aciyor sirtim boynum kesi bolgem haric agrimayan yerim yok...
Hep bu sut yuzunden iki kat iki buklum o memeden digerine derken bi bakiyorum 4 saat olmus 3 saat olmus buna canmi dayanir iflas ettim valla bi gelseydi Su sutumuz asudla Benim bi rahat etseydik...

Son düzenleme:

Heyecandan olsa gerek ... Neyse 19' una Dan bisey kalmadi...
Bide bakmissin mersenneyle ayni gun doguru vermissin... Olurmu olur valla ard arda guzel haberlerinizi bekliyoruz..

Doktorumuz guvenmiyoruz dedi. 4. Aydan Sonra kulaktan olurmus. Simdi koltukalti ya da makattan. Esi de prof. Cocuk doktoru. Dinliycem ben

Doktorumuz guvenmiyoruz dedi. 4. Aydan Sonra kulaktan olurmus. Simdi koltukalti ya da makattan. Esi de prof. Cocuk doktoru. Dinliycem ben
bende koltuk altından ölçüyorum hep... ilktede öyle yaptım bundada o şekilde yapıyorum ...

Bende oyle yaptim da alindan pek pratik gelmisti. kulaktan kullanmiyorum zaten simdilik. ufacik kulak. Uzuldum walla. cok buyuk kolaylik. uyandirmadan olcucektim.
üzüldüğün şeye bak şekerim tek derdin bu olsun :))

hersey yolunda dedi cok sukur. bwnde buna uzuldum. Lazim

Sukur canim .. tekderdin bu olsun... Ben bu sut olayina taktim iyiden bozdum kafayi ... Uyuyan cocugu kaldirip emziriyorum bi rahat vermedim kuzuma valla...

Son düzenleme:
Sukur canim .. tekderdin bu olsun... Ben bu sut olayina taktim iyiden bozdum kafayi ... Uyuyan cocugu kaldirip emziriyorum bi rahat vermedim kuzuma valla...

Birak cocugu uyusun iyice aciksin canim yaa. Yani benim doktor oyle diyodu. Gece kaldirmadi mesela. Benimki cok kisa emiyo. O yuzden kendi uyaninca emziriyorum.butun gunduz yavrum sut diye diye memede zaten :)
Sabir canim halletcez insallah. Gerci ben yoruldum. Yetmedigi yerde pasa pasa yiycek mamayi. Su 3 ay hedefim. Sonrasinda hic takmam heralde.taktikca daha azaliyo sanki.

maaşALLAH canım.ben de ikinci de çok kolay atlatmıştım.ilkine göre çok hafifdi.eve geldiğim de her işimi yapabiliyordum.bunda da kalkarekn karnımın içi acıdı ama sonra rahattım.ikinci gün hep yürüdüm,yatmadım bile.ama ağrı kesicilerin etkisi vardı.eve gelince bizzat yaşadım.bebek büyük olsa ağrı kesici mutlaka alırdım.
pepuke 36ya doru gidiyor maaşALLAH.dr. ona verir ağrı kesici sanırım,rahat atlatır.

ben de o sırt,bel,boyun ağrılarını çok yaşadım.çok yorucu bir iş.benim ki belli olmuyor,mesela dün gece 10 kez ağladı bu gece 2 kez.ama akşam 3 saat kucaktaydı.yatıncaya kadar emzirmeye uğraştım.doymadığında çok kalıyor kucakta.
dün ilk kez bana bakıp gülümsedi hatun.:)
her geçen gün biraz daha değişiyor.normal bebekler gibi olaya başladıktan sonra kendimi daha relax hissediyorum.erken doğduğu ve çok minik olduğu için tedirgindim.
bugün oğlum kreşine başlayacak.pek gitmek istemiyor ama evde huyu suyu değişti.tvye sardı çocuk.sıkıldıkça izlemek istiyor.keloğlanı çok seviyor.o da nerdeyse bir saat.ondan önce pepe....kardeşini de kıskanıyor.sürekli evde olması ona iyi gelmedi.doğumdan önce çok iyiydik.ablası da evdeydi.benden çok onunla vakit geçiriyordu.bugün beraber gideceğiz okuluna.
ben de bunu söyleyecektim asud.kafaya takınca stresten azalıyor süt.ben de gereksiz kuruntulara kapılıyordum.sonra baktım farkında olmadan çok fazla stres yapmışım.akışına bıraktım artık.Allah herkese nasıl veriyorsa öyle gelecek.bebekleriniz emdikçe artar zaten süt.sadece rahat olun.ben de sıkışınca mama verdim.oğlumda da öyle hem emdi hem mama.süt sonra normale döndü.

Canim benim dr 3 saatte bir kaldirip doyur diyor... Hangisine inanalim.. Benim oglan gunduz agir uyuyor 10 saat biraksan uyur bigun biraktim uyudu yani... Gece 1 kere kalkar bide sabah ezani civari kalkar ama gunduz top patlasa uyanmiyor.... Mecburum 3 saat olmasa 4 saate uyandiriyorum.. bende mama aliyor diye takmiyorum canim...

canim senin kesi bolgen dikineydi degilmi? Bence ondan cok agrin olmustur... Eski sezeryan bolgenden olsaydi eminim kolay atlatirdin canim...

Bizim evde kiskanclik olayi henux yok olurmu bilemiyorum... Zaten korktugum gibi zor olmadi o yuzden fatihle ilgilenebiliyorum ona vakit ayirabiliyirum biraz yorucu oluyor ama evde hersey ayni devamediyor... Pasamin keyfi yerinde yani...

Son düzenleme:

1 ay dolana kadar bende uyandirdim. zorla uyandirdim.zor uyaniyodu sariliktan. Artik ellemiyorum. Hatta ses cikarmiyorum uyanmasin diye

evet canım dikeydi.karnım küçüldükçe ufaldı kesik.ameliyat sonrası koca karnım ortadan yarılmış gibiydi.

büyüklerin işi zor.yavrucaklar gözden düştüklrini sanıyorlar.biz de ilk zamanlar çok iyiydik.abla ile güzel vakit geçiriyordu.okula da alışık olunca sıkılmaya kardeşine sarmaya başladı.bugün gitti çok şükür.

çarşamba komşular geleceklermiş bebek görmeye.ben haftaya düşünüyordum kalabalık misafir almayı.tek yarın var.evin de temizlenmesi lazım.yeme içme olayını hallederim de temizlik için yardımcı almam lazım.
tembelleştim mi nedir,hiç misafir vs. ile uğraşmak istemiyorum.

Tembellik degil canim yorgunluk. Normalde cocuk kolay degil, yasadiklarinla daha da zor.
Benimde yakinda mevlit var, esimin arkadaslari 2 parti gelecek, benim arkadaslar var. gozum yemiyo. Soranada cocuk toparlasin 37 haftalik dogdu sonucta diyorum. Gayet iyi 37 haftalik ama ben bile bahane ediyorum. Sen hic zorlanma. Benim sonrasinda cok agrim oldu ya pek bulasmadilar en basta.
Bizim abla pek fena.bizde ayarlayamadik. Benim uzun yatmam daha da sarsti. Davranislarimda yanlisti biraz. Orta yolu bulamadim. Yuruyemiyodum zaten ancak bebekle ilgilenebildim. O bile zorla. Kizimda boslukta kaldi.

1 ay dolana kadar bende uyandirdim. zorla uyandirdim.zor uyaniyodu sariliktan. Artik ellemiyorum. Hatta ses cikarmiyorum uyanmasin diye

Canim benim icim rahat etmiyorki kaldiriyorum... Zaten 3 saat uyuyor ne isim varsa o arada hallediyorum... Zaten vanity oluyor uyuyunca... Mesela benim buyuk ne gece ne gunduz uyumazdi bide ondan Alisik degilim uyuyan bebege... Bizim abi kolikliydi cok cektim ondan... Buda gazli ama cikan cinsinden...
Ben gurultuye alisdin diye elimden gelen gurultuyu yapiyorum valla...

Neyseki hepsi geride kaldi... Odikisin dikine olmasi zor olmustur senin acindan...
Ben dun kalabalik misafirimi atlattim cok sukur...
Tek tuk gelecekler var onlarida ara ara alicam...
Asil onemli olan dunkulerdi Allah razi olsun anacimdan yemegimden baklavama herseyimi halletti...
Yoksa benimde kimseyle ugrasacak enerjim yok bi yorgunluk var uzerimde atamiyorum...

Yarin icin senin isinde zor yaninda bide yardim edicek kimse yoksa dahada zor...

Birde 3 cocuk hic dusunemiyorum... Benim 2. Oldu yukum ikiye katlandi resmen suan ikisindede yetismeye calisiyorum yetisiyormda cok yorucu oluyor.. bir duzene oturacak insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…