- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #4.361
Sagol canimcim... Bugun Dr cum cikmama uzun verdi... Gazim ciktigindan sanirim karnim okadar cok acimiyor... Aksami 4 gozle bekliyorum ins evinde olcam...
3. Cevabim.durmadan gitti.
Bana 3 camasir yetmemisti canim. onlem olarak 4-5 gotur bence. bebek bezi yeter. 2 gunde bebegin 3 kere ustunu degistirdiler. birini icerde islatmislar biz degistirdik.
2gecelik bana yetti. Sabahlik mutlaka gotur kalinindan.eldiven cok. qogus kremini de unutma.
Canlarim Hepinize cok cok Tesekkur ediyorum.. iyiki varsiniz....
Ameliyattan uyandigimda o an cok agrim vardi suan cok iyiyim... Dualarinizin cok etkisi oldu hepinizden Allah razi olsun...
Bebegim cok uykucu bide sut gelmedi daha insallah onuda asicam...
Dr um gazimi cikartirsam yarin evime gidebilicegimi soyledi .. veeee gazimda coktan cikti halada cikiyor .. yarin evdeyim Insallah...
Okadar zorluklardan sonra suan okadar rahatim ki kus gibi hafif huzurlu... Yavrum yanimda ona dokuna biliyor olmak onu koklamak cok buyuk bir nigmet .. cok sukur rabbime bugunu bana yasattigi icinn ..
Mersennem pepukecigim umarim sizlerinde dogumunuz benimki kadar hatta bebimkinden daha sq guzel gecer....
Asudcun canim benim kanamaya mesane pedi bile kar etmedi .. basedemediler altima hasta bezi koydular... Sasirdik dediler boyle kanama gormemisler daha once .. oluk oluk akti yerler batti kan golune giti heraraf...
Tobegukcum canim benim rabbim bu mutlulugu sanada yasamayi nasip etsin Insallah...
Dagciyada benim adima cok Tesekkur et Mersenne cigim...
Simdilik opuyorum hepinizi... Saglicakla kalin...
Sağol canım, çamaşır sayımı arttırayım o zaman. Gecelik-sabahlık takımı ve bir adette pijama takımı götüreceğim. Meme kremi almadım vallahi, sorun çıkana kadar da almayı düşünmüyorum, en kötü yanımızda eczane var, eşim hemen alır.
Canım sen iyi ol yeter ki, biz sabah akşam dua ederiz. Şuracıkta 4-5 kişiyiz, sonuna kadar birbirimize destek olacağız tabiiki. Evine gittiğinde eminim daha da rahatlayacaksın, ne güzel erken bile çıkartıyorlar seni, genelde 3 gün tutuluyor diye biliyorum sezeryanda. Sütün bol olsun canım :)
Kızlar bu arada bugün yine doktorumuza gittik, haftalık kontrole. Kızımız geçen haftadan beri hiç kilo almamış halen 2700 gr. Doktor 3 hafta önce plasenta kireçlenmeye başlamış, ama önemli değil, doğum haftası yaklaştıkça yaşlanıyor demişti. Şu ana kadar kilo alımında bir sorun yoktu, ama bu hafta hiç almamış, kireçlenme ilerlermiş ama suyumuz iyiymiş, o yüzden önemli değil dedi. NST de sancı çıkmadı, bayramda rahatız yani. Kilosu çok önemli değil ama kilo almamaya devam ederse doktor vaktini beklemek istemez herhalde diye tahmin ediyorum, şu an öyle birşey demedi ama diğer forumlardaki hamişleri okuduğumda öyle olduğunu gördüm. Hayırlısı olsun diyorum, kızım sağlıklı doğsunda cılız olsunönemli değil. Haftaya çarşamba yine kontrolümüz var, bakalım ne olacak.
Dogru soyliyosun canim. Benim ilkinde de kotu olmustuya ona gitti aklim. Insallah ihtiyacin olmaz tabi ki. Alip da cagirmaya gerek yok :) hemsire gibi vermeye devam edersen de yara olmaz zaten. Sanci cekince sut guzel geliyor. Ilkinde,ilk gunler benim guzel gelmisti. Sutun bol olsun insallah.
Normal dogumda piyamada rahat olur muhtemelen. Insallah dikisinde olmaz. Simdi dualarimiz senin icin artik. Yeliz basinin caresine baksin artiksaka bi yana sekerinden korkmustum. Insallah kanamasida cabuk azalir. Benim de bir hafta cok yogun oldu. Bi de sonrasinda cok cektim. Sizden uzak olsun.
Selin bugun hic uyumuyo. Bi sıkıntısı var ama cozemedim.gaz da degil.
Olsun canım iyi ki söyledin, ben daha acemiyim :) Vallahi dualarınıza ihtiyacım var canım, annem 8 kasımda hacıdan dönüyor, kızım illaki acele edip erken gelecekse normal doğumla gelsin, 8 kasımdan sonra sezeryanla gelebilir, tövbe tövbe sanki bunu pazarlığı olurmuş gibiŞaka bir yana sezeryana soğuk bakmamın en büyük sebebi, yanımda duracak kimsenin olmaması, yoksa ne fark eder.
Fburağın sancı ve ağrıları hemen geçer inşallah. Kanama sanki çok önemli değil gibi geliyor ama ezbere konuşuyorum tabii, hani ped koyar olur biter. Ama sancı, ağrı daha önemli, inşallah onlar çabuk geçer de kendini toparlar bir an önce. Pepukede artık pek uğramıyor, biz kaldık burada
Selin'in inşallah önemli birşeyi yoktur canım, bu havalar hamileler, yaşlılar ve çocuklar için çok tehlikeli, heryerde grip salgını var zaten. Selininki inşallah önemsiz bir şeydir. Ya da kız olduğunu şimdiden belli ediyordur belki, naz, cilve yapıp ilgi istiyordur. Benim kız yeğenim öyleydi
Bu surumler boyle canim. Naz,isve,sinir hersey bunlarda.
Saglikla Normal olsun insallah diyelim. Farkediyo cunku.surec olarak Maalesef cok farkediyo. Sonuc ayni oluyo ama. Cok tatli bir melek :) once saglik olsun.
Kanama kesilmezse kotu oluyor. Sen onlara takilma simdi. Fburak bekliyodu zaten. Ilkinde de cok olmus. Insallah atlaticak tabiki. Agri insani mahvediyo ama gecince unutuyosun. Kul hatasiysa benim gibi aklina geldikce kufur ediyosun. Olasi agrilar atlatiliyor.
Benim defnem hastaydi, insallah gecmemistir. Ben antibiyotik kullaniyodum, onu da korur diyolardi ama bilemedim.
Maasallah canim 41 kere...benim ilk sezeryanim gibi anlattigin.bu seber Belki previanin etkisi de varmiydi benim cok cekmemde bilmiyorum. Ama sonrasi sancim hemsire kaynakli. Kalkamadigimdan gazimda cikmadi. Hakkimi da helal etmiyorum onlara.Asudcum kanamam dedigin gibi bol oluyor... Dusun mesane pedi hem genis hem uzun emici ama kalkmamla birlikte yerler kan icinde kaldi hemen wc ye goturduler orada oyle... Ilk gecelik giydim yinede kirlendi okana... Hemsireler bile da.. Hemsireler sasirdi kaldi kanamama... Wc ye oturdum bi posta oraya bosaldi... Ondan sonra hasta bezi ne sardilar birazda ona ondan sonra normale dondu... Bu kanamam ilk kalkinca oluyor ilktede oyle oldu zaten... Sonrasinda zaten mesane pedine devam ettim o isimi gayet guzel gordu.... Orkit olsa yetmezdi hala oyle... Dr ra bi sorun yok normal kanamasi dedi.. onlarda paniklediler tabi basta okadar her yer kan golune donunce...
Dedim ama onlara ben ikktede oldu boyle diye yinede Dr u cagirdilar tabi...
Neyse suan normale dondum...
Beni personel taniyor dun bebrgimi bakmaya geldiler bugunde cikarken beni gorunce sok okdular ... Aaaa notmalmi dogurdun sen dediler... Yuruyusum falanda iyiymis hic sezeryanliya benzemiyorsun dediler... Dik yuruyomudum sezeryan olanlar hem gobegini tutuyor hem iki kat iki buklum yuruyolar dediker bide... Ehh dedim oda dr in marifeti olsa gerek sez oldum dedigimde aptal sptal bakiyorlar....
Mersennecim canim 2 gun yatiliyor sez olunca gaz cikmazsa yanliz o3 gunu buluyor ...
Ben kaldirilmadan daha gazim cikti yattigim yerde... Bide gece buyuk tuvaletimide yaptim.. dr um aradi bugun sordu baya baya gaz cikarttim vs dedim... Eve cikabilirsin istersen dedi... Bende zaten istiyordum... Saat 15:00 te ciktim ... Bu arada sezeryana 15:00 te girdim 15:15 te oglum cikti 16:00 ra odadaydim...
Suan hastanede olsaydim bosa kalmis olurdum... Suan misler gibi evimdeyim banyoda yapcam.. bir sut sikintimiz var onuda asicam insallah...
Mersenne cabmnim benim bebiste cok iri gitti basta tombuldu sonradan ne boy artti ne kilo aldi.. suanda minnacik bisey... Benim beslenememekle alakali oldu tabi... Yediklerine dikkat ediyirmusun?
Suan okadar acikan ben yemek yiyemiyorum ram tersi oldu... Imkan var canim istemiyor...
Sekerim icin dr kontrolune gitmemi istiyor dahiliyeye.. suan cok isim var bayram sonrasi... 1. Topuk kani alinmis 2. Bsyramdan sonra.. isitme vs testleri varmis kalca usg side.. bide benim kontrolum var yogun hastane gunleri basliyor sanirim... Neyseki ozamana kadar toparlamis olurum baya baya...
Mersenne canim gelisimde sorun olursa sanirim beklemez hem disarda daha iyi buyur canim...
Asudcum kanamam dedigin gibi bol oluyor... Dusun mesane pedi hem genis hem uzun emici ama kalkmamla birlikte yerler kan icinde kaldi hemen wc ye goturduler orada oyle... Ilk gecelik giydim yinede kirlendi okana... Hemsireler bile da.. Hemsireler sasirdi kaldi kanamama... Wc ye oturdum bi posta oraya bosaldi... Ondan sonra hasta bezi ne sardilar birazda ona ondan sonra normale dondu... Bu kanamam ilk kalkinca oluyor ilktede oyle oldu zaten... Sonrasinda zaten mesane pedine devam ettim o isimi gayet guzel gordu.... Orkit olsa yetmezdi hala oyle... Dr ra bi sorun yok normal kanamasi dedi.. onlarda paniklediler tabi basta okadar her yer kan golune donunce...
Beni personel taniyor dun bebrgimi bakmaya geldiler bugunde cikarken beni gorunce sok okdular ... Aaaa notmalmi dogurdun sen dediler... Yuruyusum falanda iyiymis hic sezeryanliya benzemiyorsun dediler... Dik yuruyomudum sezeryan olanlar hem gobegini tutuyor hem iki kat iki buklum yuruyolar dediker bide... Ehh dedim oda dr in marifeti olsa gerek sez oldum dedigimde aptal sptal bakiyorlar....
Mersennecim canim 2 gun yatiliyor sez olunca gaz cikmazsa yanliz o3 gunu buluyor ...
Ben kaldirilmadan daha gazim cikti yattigim yerde... Bide gece buyuk tuvaletimide yaptim.. dr um aradi bugun sordu baya baya gaz cikarttim vs dedim... Eve cikabilirsin istersen dedi... Bende zaten istiyordum... Saat 15:00 te ciktim ... Bu arada sezeryana 15:00 te girdim 15:15 te oglum cikti 16:00 ra odadaydim...
Suan hastanede olsaydim bosa kalmis olurdum... Suan misler gibi evimdeyim banyoda yapcam.. bir sut sikintimiz var onuda asicam insallah...
Mersenne cabmnim benim bebiste cok iri gitti basta tombuldu sonradan ne boy artti ne kilo aldi.. suanda minnacik bisey... Benim beslenememekle alakali oldu tabi... Yediklerine dikkat ediyirmusun?
Suan okadar acikan ben yemek yiyemiyorum ram tersi oldu... Imkan var canim istemiyor...
Sekerim icin dr kontrolune gitmemi istiyor dahiliyeye.. suan cok isim var bayram sonrasi... 1. Topuk kani alinmis 2. Bsyramdan sonra.. isitme vs testleri varmis kalca usg side.. bide benim kontrolum var yogun hastane gunleri basliyor sanirim... Neyseki ozamana kadar toparlamis olurum baya baya...
Mersenne canim gelisimde sorun olursa sanirim beklemez hem disarda daha iyi buyur canim...
Canim kucucuk bir hatayla kiloda 300-400 yanilabiliyolarmis. Bana 35. Hafta 3800 dediler. 37. Hafta 3500 dogurdum. Boyu uzamisti ama. Kilo verdigine inanmiyorum. Gittigim doktorda cihangir biliyosun. Cok takilma yani. Normalde istekli gorun bence. Doktorlar hemen sezeryana kayiveriyor. Once saglik tabiki. Sen istekli ol zaten doktorun riske atmaz seni. Ikna etsin seni : D ben bunu ilkinde yapmadim, hemen sezeryani kabul ettim. Cok pismanim. Sen emin ol. Doktoruna cok guvensen bile,ikna ol.
Eski doktorum cok detayciydi. Tam dedigi kiloda dogurmustum bu arada. 14senelik doktorumdu ve kafamda soru isaretiyle biraktim.
O kadar cok vitamin aliyoruz ki ciliz bebek kalmadi. En az 3250 olacak gorursun. Ki ben daha cok olacagina eminim.
Bugun yuruyusunu yaptin mi bakiim?
Asudcum kanamam dedigin gibi bol oluyor... Dusun mesane pedi hem genis hem uzun emici ama kalkmamla birlikte yerler kan icinde kaldi hemen wc ye goturduler orada oyle... Ilk gecelik giydim yinede kirlendi okana... Hemsireler bile da.. Hemsireler sasirdi kaldi kanamama... Wc ye oturdum bi posta oraya bosaldi... Ondan sonra hasta bezi ne sardilar birazda ona ondan sonra normale dondu... Bu kanamam ilk kalkinca oluyor ilktede oyle oldu zaten... Sonrasinda zaten mesane pedine devam ettim o isimi gayet guzel gordu.... Orkit olsa yetmezdi hala oyle... Dr ra bi sorun yok normal kanamasi dedi.. onlarda paniklediler tabi basta okadar her yer kan golune donunce...
fburak canım benim şimdi girebildim nete.doğum yaptığını ve her şeyin yolunda olduğunu okudum acaib mutlu oldum doğrusu.darsı pepuke ve mersenneye.
her şeyin yolunda gitmesine çok sevindim.bir sıkıntı olmasın diye dua ediyordum size.çok şükür bundan sonrası daha güzel olacak.yakışıklı oğlun nasıl?
bizlerin hep yanında oldunuz,senin ameliyatında buraya uğrayamamak üzdü beni.hepinizin desteği,yoldaşlığıyla o günleri atlattık çok şükür.
pepukeciğim de az kaldı rahatlayacak inşaALLAH.ikiz hamile arkadaş uğramıyor galiba.previalı o vardı bir de.
mersenne canım sağlıklı olsun da bir iki hafta önemli değil tatlım.tatlı fıstığın annesine erken gelebilir sanırım.
asud benim kız da bugün hep kucağımdaydı.sırtım ağrıdı akşama kadar.sürekli ağlayıp durdu.başım dahil her yerim ağrıyor.
herkese özellikle fburak ın iki günlük miniğine hayırlı bayramlar diliyorum.
Doğru söylüyorsun canım, zaten kilo yazan yerin +- yaklaşık 350 gr. yazıyor, ki doktorda aynı şeyi söyledi, sorun yok dedi. Ama şimdi son haftalar olduğundan galiba hafif tedirginlik başladı bende acaba dedim, plasenta kireçlenmeye başladı diye mi büyümesi durdu diye düşündüm, ben evham yaptım yaniYoksa doktora göre herşey iyi, sezeryandan bahsetmedi bile. Geçen gün kasım anneleri topiğinde okumuştum, birisinin plasentası kireçlenmiş benim gibi, büyümesi durmuş, doktoru da sezeryan önermiş, dışarıda anne sütü ile daha çabuk büyür diye (tabii ki herkesin fiziği, koşulu, doktoru farklı, bir tutmuyorum, bunu uç örnek olarak düşündüm). Yoksa biz normal doğumda ısrarcıyız, doktorumuza göre de uygun. Hatta bugün eşimle doktora sorduk, gece doğum başlarsa siz mi geliyorsunuz, nöbetçi doktor mu diye. O da doğum başlamışsa, yani açılma 9-10 cm. olmuşsa ben geliyorum tabii dedi, ama açılma başlamadıysa, tam açılma olana kadar nöbetçi doktor idare ediyor dedi. Benim için 2600 gr. üstü sorunsuz zaten, doktorlarda öyle diyor. Ben sadece 8 kasımdan önce doğurmak istemiyom :) Biraz önce annemi aradım, bugün şeytan taşlama yerine gitmişler, yarında taşlayacaklarmış, dedim benim yerime de kaya at kafasına, bizden uzak olsun, bol bol dua et kızımıza sen gelmeden doğmasın dedim. O da sağolsun bizim yerimize de tavaf etmiş kabede :) Anneanne hacıdan, babaanne evden bol bol dua ediyor kızımıza, zamanında gelsin diye :)
Bugün Bakırköy'de 1 saate yakın yürüdüm, hatta hastane terliğimi de aldım, bir o eksik kalmıştı. Ama hergün yürüyüş yapamam yaa, çok zor, kasıklarımdan yürüyemiyorum
Maasallah canim 41 kere...benim ilk sezeryanim gibi anlattigin.bu seber Belki previanin etkisi de varmiydi benim cok cekmemde bilmiyorum. Ama sonrasi sancim hemsire kaynakli. Kalkamadigimdan gazimda cikmadi. Hakkimi da helal etmiyorum onlara.
Kac kilo dogdu canim kucuk diyosun bide bebise.
Sut sorununu hallettin yine halledeceksin. Similac sekersizmis ama benimki biberon almiyo. Medela calma alicam bakalim.
fburak canım benim şimdi girebildim nete.doğum yaptığını ve her şeyin yolunda olduğunu okudum acaib mutlu oldum doğrusu.darsı pepuke ve mersenneye.
her şeyin yolunda gitmesine çok sevindim.bir sıkıntı olmasın diye dua ediyordum size.çok şükür bundan sonrası daha güzel olacak.yakışıklı oğlun nasıl?
bizlerin hep yanında oldunuz,senin ameliyatında buraya uğrayamamak üzdü beni.hepinizin desteği,yoldaşlığıyla o günleri atlattık çok şükür.
pepukeciğim de az kaldı rahatlayacak inşaALLAH.ikiz hamile arkadaş uğramıyor galiba.previalı o vardı bir de.
mersenne canım sağlıklı olsun da bir iki hafta önemli değil tatlım.tatlı fıstığın annesine erken gelebilir sanırım.
asud benim kız da bugün hep kucağımdaydı.sırtım ağrıdı akşama kadar.sürekli ağlayıp durdu.başım dahil her yerim ağrıyor.
herkese özellikle fburak ın iki günlük miniğine hayırlı bayramlar diliyorum.
Hemen kalkabilmene ve gazını çabuk çıkartmana çok sevindim canım, Allah nazarlardan saklasın seni ve paşanıBen sana geçen hafta bir şey demiştim, doğumdan sonra bol bol istediğini yiyebilirsin ama bu seferde canın istemez diye, öyle oldu demek ki. Ama ameliyattan yeni çıktın canım, kendine gelmen en az 2-3 günü bulur herhalde.
Canım yediklerime dikkat ediyorum, hep besleyici şeyler yiyip içiyorum, sadece hamur işi yemiyorum, yeme içme şeklimi hiç değiştirmedim yani, başından beri aynı. Doktor herşey iyi,sorun yok, bu ölçümler + lı - li dese de ben kireçlenmeden dolayı büyümesi durduysa senin dediğin gibi doktor almak ister mi acaba diye düşündüm. Bakalım haftaya çarşamba günü yine kontrolüm var, o zaman ne olacak göreceğiz.
Şekerini ihmal etme canım, bayramdan sonra hatırlatırım ben sana bol bol, ehh senin şimdi iki çocukla işin zor tabii, unutursun ihmal edersin kendini. Fatih'de iyidir inşallah. Sana şimdiden iyi bayramlar canım. Bebişin, Fatih ve eşinle çok güzel bir bayram geçirmeni dilerim.
Canım senin kalbinin bizlerle olduğunu biliyoruz, Pepuke senin internete giremediğini Fburak'a söyledi zaten. Senin duaların yeter bizlere. Ben de senin gibi diliyorum, sağlıklı olsun gerisi önemli değil. Tek derdim erken gelir ve sezeryan olmak zorunda kalırsam, yanımda sadece eşim var, o yüzden tedirginim, onu da kendimi strese sokacak kadar düşünmüyorum, önceliğim kızımın sağlığı. Doktorum bile diyor, sen çok rahat, stressiz bir hamilesin, doğumunda kolay geçecek v.s. diye.
Bu kız çocukları nazlı oluyor vallahi, siz yandınız yakında ben de yanacağımŞimdi kızıma diyorum ki, kızım bak sen sen ol Mihrimah ablayla Selin abla gibi anneye naz yapma diyom, banane ben bebeğim, yapacağım diyor Allah sana ve Asuda yardım etsin canım. Ben kız yeğenim doğduğunda anladım ki, kız bebekleri biraz cadı (ama tatlı cadı tabii ki) oluyor, erkekler daha uslu oluyor :)
Asudcum bu arada senin diline dusmedigimede ayrica bi memnun oldum...
Hep takiliyordun ya bana merakta birakirsin diye... Bende six veremem ne halde olurum acaba diye dusundum... Ilk sezeryanim gibi olsaydi sanirim zordu haber verme durumum biraz... Cunku hem klima carpmisti ogun beni ilk sezeryanimda. Sitting boynum cok kotuydu.. sanirim onunda etkisiyle ilk gunum cok kotu gecmisti... Hatta kaldirdiklarinda cok aglamistim... Bundada o yuzden cok korkularim vardi Neyseki korktugum olmadi...
Ayyy kizlar ben cokkkk mutluyum sanirim sayfalarca yazasim var anlatasim var...
Okadar sikinti cektik burda hepimiz paylastik.. sanirim okadar rahatladimki yaz yaz yazmaya doyamadim bi turlu...
Rabbim mersenne, pepuke sonrada tobeguk'a benimkinden dahada mutlu anlar yasamayi nasip etsin...
Bayram sekerlerimle bayraminixi kutluyorum... Nice guzel bayramlara insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?